Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
No dobra, niepotrzebnie użyłem słowa "nikt". Ktoś tam może wiedział, ale tzw. opinia publiczna nie miała o tym pojęcia. I gdyby mi się chciało to bym tu wrzucił linki do artykułów na ten temat, ale mi się nie chce 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Co to znaczy nie chce mi sie!!!! Jestem bardzo zainteresowany poczynaniami Chlibka a tu niejaki przodownik tego forum pisze nie chce mi sie,zaleciało mi tu Linda i filmem "PSY" heheh 
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
Nie przodownik tylko przewodniczący 
A wracając jeszcze do planów przyznania honorowego obywatelstwa Lublina dla Hansa - jestem raczej sceptycznie nastawiony do pomysłu, ale jak się dowiedziałem, że honorowym obywatelem Gniezna jest... Ivan Mauger (
) to już w sumie nie jestem takim radykałem :p
A wracając jeszcze do planów przyznania honorowego obywatelstwa Lublina dla Hansa - jestem raczej sceptycznie nastawiony do pomysłu, ale jak się dowiedziałem, że honorowym obywatelem Gniezna jest... Ivan Mauger (
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
- Egon
- Zawodowiec
Dajcie już spokój z tym Hlibem..przed tamtym sezonem też coponiektórzy pomysłowi widzieli go w naszej drużynie ale no ludzie..trochę powagi
Pół forum go widzi w składzie przy każdej dyspozycji, a drugie pół nie chce o nim słyszeć 
Tutaj się zagalopowałeś bo Karol w Lublinie ma tylu zagorzałych obrońców co taczkowychKargolo pisze:Baran jaki jest taki jest ale w Lublinie wszyscy go lubią i zna nasz tor bardzo dobrze, a zajawka na koniec sezonu to coś niesamowitegoMiesiąca lubię osobiście za walkę, poza tym zrobił duży postęp w tym roku i nawet zdarzało mu się wygrywać starty z dużą przewagą co było niedawno nie do pomyślenia.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Wielu z forumowiczów pisało, że w Anglii jeździ się na błotku albo na kopie i nikt nie płacze. A tu prosze, mamy płacz mistrza świata:
Chris Holder krytykuje angielskie tory
Chris Holder krytykuje angielskie tory
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- tezetomaniak
- Trener
Holder sie nie zna, tylko eksperci z zuzel.info ogarniają temat 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Z wczorajszego meczu Real-BVB:

Jakież było moje miłe zdumienie, kiedy dziś w "Trójkowej" audycji "Urywki z rozrywki" o godzinie 8:50 rano, redaktorzy Orzech i Zimiński zażartowali sobie zacytowawszy słynny tekst: "zadowolony jesteś? A w Klubie, koledzy też? I żona w domu także?" 

pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Również się zdumiałem
A banan na twarzy od razu 
- tezetomaniak
- Trener
No i znamy już regulamin rozgrywek na 2013 rok. Jest kilka nowości m.in. kartki, czy licencje dla toromistrzów. http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32317 ... yn-od-2014
- _piotrusss
- Kadrowicz
Największą rewolucją wydaje się być całkowita rezygnacja z KSM i regulaminu finansowego, oraz przywrócenie próby toru. Na całe szczęście nie zdecydowano się na powrót Jokera. Jak dla mnie zmiany (od 2014) na plus.
EDIT:

EDIT:
6. Zawodnik Polski bez względu na wiek będzie mógł startować w niższej klasie rozgrywkowej, jeżeli w danej kolejce nie będzie przewidziany do startu w barwach swojej drużyny, startującej w wyższej klasie rozgrywkowej.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
_piotrusss pisze:6. Zawodnik Polski bez względu na wiek będzie mógł bla bla bla
Spoko, tu chodzi o jakiegoś żużlowca, który ma na nazwisko Polski. A póki co nie słyszałem o takim więc to martwy przepis
Ale co w tym zlego? Ja z kolei uwazam, ze to bardzo dobry pomysl. Nie trzeba bedzie ogladac Jeleniewskiego na wyjazdach 
$korzen$ pisze:Ale co w tym zlego? Ja z kolei uwazam, ze to bardzo dobry pomysl. Nie trzeba bedzie ogladac Jeleniewskiego na wyjazdach
Tyle że to chyba trochę nakręcanie patologii będzie. W momencie walki "na noże" będą się kluby zabijały o gości z wyższych lig a później nie będzie za co im zapłacić. No ale mam nadzieję, że się mylę.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
$korzen$ pisze:Ale co w tym zlego?
Nic, przy rozrzuceniu meczów na kilka dni w tygodniu wszystkie ligi będzie można objechać 30 zawodnikami. Urrraaa!!! A jakie oszczędności...
Nie dosc, ze jeden zawodnik startuje w 5 krajach, to jeszcze bedzie w Polsce w kazdej lidze
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Chyba koledzy nie przeczytaliście tego ze zrozumieniem.
nie w danym dniu, tylko w danej kolejce !!!
Czyli to przepis właśnie dla takiego Krzysia Jabłońskiego, Łukasza Jankowskiego, Artura Mroczki, Dawida Lamparta, Zbynia Czerwińskiego itd. (przykłady zawodników, którzy nie łapali się do składu swojej drużyny)
będzie mógł startować w niższej klasie rozgrywkowej, jeżeli w danej kolejce nie będzie przewidziany do startu w barwach swojej drużyny, startującej w wyższej klasie rozgrywkowej.
nie w danym dniu, tylko w danej kolejce !!!
Czyli to przepis właśnie dla takiego Krzysia Jabłońskiego, Łukasza Jankowskiego, Artura Mroczki, Dawida Lamparta, Zbynia Czerwińskiego itd. (przykłady zawodników, którzy nie łapali się do składu swojej drużyny)
Czyli nasz skład A.D. 2012 nie łapie się w KSM-mie 40 pkt?
To bardzo kiepsko. Bo jak nie awansujemy w tym roku to już później nędzne szanse...
To bardzo kiepsko. Bo jak nie awansujemy w tym roku to już później nędzne szanse...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
jerry78 pisze:Chyba koledzy nie przeczytaliście tego ze zrozumieniem.
Powiem więcej - nie przeczytałem wcale. Wystarczy, że gdzieś zobaczyłem iż współautorem tego jest Dariusz "Pedersen w Częstochowie za 145 milionów" Ostafiński i od razu mi się odechciało...
6. Zawodnik Polski bez względu na wiek będzie mógł startować w niższej klasie rozgrywkowej, jeżeli w danej kolejce nie będzie przewidziany do startu w barwach swojej drużyny, startującej w wyższej klasie rozgrywkowej.
To jest jedna z tych zmian, które angielskich kibiców skutecznie przekonały do tego, że ich żużel nie jest poważną dyscypliną sportu tylko cyrkiem, a na cyrk lepiej chodzić do takiego wielkiego namiotu. Poza tym ten przepis da prezesom niższych lig argument do dalszego ograniczania finansowania szkółek żużlowych. Bawcie się tak dalej.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Jeden zawodnik powinien jeździć w jednym klubie, nawet na arenie międzynarodowej, tak jak to jest w innych dyscyplinkach sportowych. Teraz jest tak, że garstka żużlowców wozi się w kilku klubach i zajmuje miejsce innym. Z jednej strony wprowadza się przymus jazdy polskimi juniorami, a z drugiej nie robi się dla nich miejsca w zespołach kiedy kończą 21 lat. Tylko nielicznym udaje się od razu wskoczyć na pewien poziom (głównie dzięki sponsorom). 22lata = koniec kariery dla większości młodych zawodników. Teraz kluby 2-go ligowe zamiast rozwijać "swoich" będą ściągać na mecz ekstraligowców niemieszczących się akurat w składzie na dany mecz :/
Najśmieszniej będzie jak drużyna np. N.Pedersena będzie jechać o pietruszkę i zawodnik dostanie wolne na ten dzień...pomijam przy tym oczywiście fakt rozliczeń finansowych...
Potwierdza się tylko opinia, że przeciętny działacz żużlowy to tchórzliwy kretyn.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/323947/skrzydlewski-dla-sportowefaktypl-na-99-proc-nie-bedzie-zuzla-w-lodzi
Myślę że prezes powinien natychmiast zainteresować się Peterem Kildemandem , najbardziej walecznym z 1-ligowym obco , ksm bodajże 6,50
Myślę że prezes powinien natychmiast zainteresować się Peterem Kildemandem , najbardziej walecznym z 1-ligowym obco , ksm bodajże 6,50