Robert Miśkowiak
Re: Robert Miśkowiak
Temat postu: Re: terazniejszosc i przyszlosc Ostrovii Wysłany: Wto Paź 30, 2012 00
Witam szanownych forumowiczów,
w mediach cisza, ale mam kilka bardzo optymistycznych wiadomości do przekazania!
Wczoraj można było spotkać w Ostrowie Roberta Miśkowiaka, który specjalnie przyjechał odwiedzić swoich sponsorów z Ociąża, a także na rozmowy kontraktowe z Prezesem Bielińskim i Panem Wodniczakiem. Nie jest prawdą, że żąda bardzo wysokich stawek jakie podał jeden z portali (Espeedway) i zdecydowanie jest w zasięgu naszego klubu! W Lublinie mają problem ponieważ w "Bogdance" zmieniły się władze na takie, których zainteresowanie sportami motorowymi jest dużo mniejsze. W związku z tym także pieniądze przekazane na żużel będą mniejsze lub żadne i Robert już rozgląda się za nowym pracodawcą. A gdzie będzie mu lepiej niż w Ostrowie? Jego sponsorem indywidualnym mogłaby zostać firma Polcopper - znają się przecież jeszcze z Leszna. Szefom tej firmy podobno bardzo spodobało się na Łańcuchu Herbowym i chcą zostać razem z klubem!
Inna dobra wiadomość to zobowiązania Ostrovii, które z dnia na dzień maleją! Pan Prezes Bieliński Pracuje w pocie czoła zbierając zaległe transze od sponsorów, a także poszukuje nowych źródeł finansowania klubu. Nareszcie procentuje jego duże doświadczenie w biznesie! Ogromną pomocą wykazali się też panowie Garcarkowie, którzy w całości wypłacili zaległe pieniądze Pikejowi. Jeśli wszystko nadal będzie szło tak dobrze jak w tej chwili to o przyszły sezon możemy być spokojni. Razem z walecznymi Rosjanami, PK, Miśkiem i trenerem Widerą to będzie prawdziwa mieszanka wybuchowa!
pozdrawiam wszystkich i do następnego!
To z forum Ostrowa.
Witam szanownych forumowiczów,
w mediach cisza, ale mam kilka bardzo optymistycznych wiadomości do przekazania!
Wczoraj można było spotkać w Ostrowie Roberta Miśkowiaka, który specjalnie przyjechał odwiedzić swoich sponsorów z Ociąża, a także na rozmowy kontraktowe z Prezesem Bielińskim i Panem Wodniczakiem. Nie jest prawdą, że żąda bardzo wysokich stawek jakie podał jeden z portali (Espeedway) i zdecydowanie jest w zasięgu naszego klubu! W Lublinie mają problem ponieważ w "Bogdance" zmieniły się władze na takie, których zainteresowanie sportami motorowymi jest dużo mniejsze. W związku z tym także pieniądze przekazane na żużel będą mniejsze lub żadne i Robert już rozgląda się za nowym pracodawcą. A gdzie będzie mu lepiej niż w Ostrowie? Jego sponsorem indywidualnym mogłaby zostać firma Polcopper - znają się przecież jeszcze z Leszna. Szefom tej firmy podobno bardzo spodobało się na Łańcuchu Herbowym i chcą zostać razem z klubem!
Inna dobra wiadomość to zobowiązania Ostrovii, które z dnia na dzień maleją! Pan Prezes Bieliński Pracuje w pocie czoła zbierając zaległe transze od sponsorów, a także poszukuje nowych źródeł finansowania klubu. Nareszcie procentuje jego duże doświadczenie w biznesie! Ogromną pomocą wykazali się też panowie Garcarkowie, którzy w całości wypłacili zaległe pieniądze Pikejowi. Jeśli wszystko nadal będzie szło tak dobrze jak w tej chwili to o przyszły sezon możemy być spokojni. Razem z walecznymi Rosjanami, PK, Miśkiem i trenerem Widerą to będzie prawdziwa mieszanka wybuchowa!
pozdrawiam wszystkich i do następnego!
To z forum Ostrowa.
Po kiego kopiujesz posty z 100%KMO-forum?
Administratorze widzisz i nie banujesz?!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
W Ostrowie to chyba sieja tych bajkopisarzy 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
kibicLBN pisze:Po kiego kopiujesz posty z 100%KMO-forum?
W 99% można. Daj sobie już spokój lepiej przeczytaj treść a później lamentuj
przeje****
temat Miśka można zamknąć
Do rzeszowa też mają przyjsc Hampel, Gollob, Zagar, Pavlic i inni napieracze. A skończy się jak zwykle
ps. Nie liczylem KSMu
temat Miśka można zamknąć
Do rzeszowa też mają przyjsc Hampel, Gollob, Zagar, Pavlic i inni napieracze. A skończy się jak zwykle
ps. Nie liczylem KSMu
Po Twoim poście Mad wnioskuje tyle iż na niektórych żużlowych forach internetowych, chodzą plotki większe od starych moherowych bab szukających sensacji w środowisku tematu wychowania młodzieży 
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32226 ... skowiakiem
'' Pragnę jednak podkreślić, że jestem po rozmowie z prezesem klubu z Lublina. Będziemy rozmawiać nadal, ponieważ bardzo tego chcę. Tak naprawdę to ten klub jako pierwszy od długiego czasu dał mi zarobić normalne pieniądze za wykonywanie swojej pracy. Byłoby bardzo nie w porządku, gdybym podpisał kontrakt z kimś innym i nie rozmawiał na temat swojej przyszłości z obecnym pracodawcą. Tak się nie robi i tak na pewno nie postąpię. W Lublinie zarobiłem pierwsze pieniądze od dawna i jestem za to bardzo wdzięczny. Na pewno będziemy dyskutować wspólnie, co dalej.''
'' Pragnę jednak podkreślić, że jestem po rozmowie z prezesem klubu z Lublina. Będziemy rozmawiać nadal, ponieważ bardzo tego chcę. Tak naprawdę to ten klub jako pierwszy od długiego czasu dał mi zarobić normalne pieniądze za wykonywanie swojej pracy. Byłoby bardzo nie w porządku, gdybym podpisał kontrakt z kimś innym i nie rozmawiał na temat swojej przyszłości z obecnym pracodawcą. Tak się nie robi i tak na pewno nie postąpię. W Lublinie zarobiłem pierwsze pieniądze od dawna i jestem za to bardzo wdzięczny. Na pewno będziemy dyskutować wspólnie, co dalej.''
No to mamy KSM dla Ekstraligi 40 pkt max.
Robert na e-lige ma ksm 7,28 !
dla porównania .....
K.Kasprzak 7,14
A.Lindbeak 6,72
F.Lindgren 6,75
pozostali co mają mniejszy ksm od Roberta :
Ułamek
Prz.Pawlicki
Ljung
Łoktajew
Pavlic
Bjarne
Woofinden
T.H Jonasson
Holta
Batechlor
Teoretycznie nie ma możliwości aby R.Miśkowiak znalazł klub ekstalidze.
Jeśli Gdańsk nie przebije naszej oferty , bo Grudziądz wątpie to na 99,9% Robert pojedzie u nas w przyszłym sezonie.
Robert na e-lige ma ksm 7,28 !
dla porównania .....
K.Kasprzak 7,14
A.Lindbeak 6,72
F.Lindgren 6,75
pozostali co mają mniejszy ksm od Roberta :
Ułamek
Prz.Pawlicki
Ljung
Łoktajew
Pavlic
Bjarne
Woofinden
T.H Jonasson
Holta
Batechlor
Teoretycznie nie ma możliwości aby R.Miśkowiak znalazł klub ekstalidze.
Jeśli Gdańsk nie przebije naszej oferty , bo Grudziądz wątpie to na 99,9% Robert pojedzie u nas w przyszłym sezonie.
Nie zapominaj, że w Ekstralidze jest 10 zespołów i nie każdy będzie miał pakę na mistrza. Dla nas to też w jakimś stopniu problem bo misiek ma wysoki KSM na 1 ligę. Przy tegorocznym składzie nie bardzo widzę możliwość zakontraktowania kogoś z KSM wyższym niż 6,5. Przykładowy skład:
Misiek
Miesiąc
Jeleń
Stachyra
Kylmaekorpi - bardzo niski KSM 5,66
Borowicz
39,64
Misiek
Miesiąc
Jeleń
Stachyra
Borowicz
39,64
- Expendable
Dobromir pisze:Nie zapominaj, że w Ekstralidze jest 10 zespołów i nie każdy będzie miał pakę na mistrza. Dla nas to też w jakimś stopniu problem bo misiek ma wysoki KSM na 1 ligę. Przy tegorocznym składzie nie bardzo widzę możliwość zakontraktowania kogoś z KSM wyższym niż 6,5. Przykładowy skład:
Misiek
Miesiąc
Jeleń
Stachyra
Borowicz
39,64
skład marzenie ;]
- Expendable
Hayden pisze:A to w ogole bedzie KSM w 1 lidze?
"W I lidze ustalono górny limit KSM na poziomie 40 punktów. Nie będzie obowiązywał dolny limit KSM."
niestety tak
Dobromir pisze:Nie zapominaj, że w Ekstralidze jest 10 zespołów i nie każdy będzie miał pakę na mistrza. Dla nas to też w jakimś stopniu problem bo misiek ma wysoki KSM na 1 ligę. Przy tegorocznym składzie nie bardzo widzę możliwość zakontraktowania kogoś z KSM wyższym niż 6,5. Przykładowy skład:
Misiek
Miesiąc
Jeleń
Stachyra
Borowicz
39,64
Taki skład mieści się w 40, ale bez Łukaszewskiego (za Łukaszewskiego inny junior z 2,50). Z Łukaszewskim ksm wynosi 40,93
- niespokojny
- Trener
Skladzik może byc, tylko za Miesiaca Kildemanda. Albo Bogdanows/Anderson to i Łukaszewski sie zmiesci.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Dobromir pisze:Nie zapominaj, że w Ekstralidze jest 10 zespołów i nie każdy będzie miał pakę na mistrza. Dla nas to też w jakimś stopniu problem bo misiek ma wysoki KSM na 1 ligę.
Regulamin również narzuca 2 polskich seniorów (czyli ogółem 20 trzeba na Ekstalige)
Gollob
Kasprzak
Mroczka
Kołodziej
Janowski
Protasiewicz
Holta
Hampel
Baliński
Prz.Pawlicki
Miedziński
Ułamek
Jedrzejak
Walasek
Okoniewski
Buczkowski
Kościecha
Zengota
.... nie wspomne o Gapińskim , Lamparcie , Świderskim , braciach Jabłońskich
co więcej tacy juniorzy jak Pi.Pawlicki , Dudek , Jamróg , Pulczyński mogą zajmować miejsce seniora!
18 pewniaków .... Zostaje jedynie Start Gniezno , ale 2 braci Jablońskich ma prawie taki KSM co sam Miśkowiak , więc nadal trzymam się tezy że jazda Roberta w Ekstalidze jest praktycznie NIE REALNA !
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Nierealna.
Gniezno jest zadłużone po uszy, bo podpisywało wirtualne kontrakty i jeśli przystąpi do rozgrywek to tylko pod nowym szyldem i w drugiej lidze. Przed tym sezonem mówiło o tym pół forum, a nawet nasz prezes Dariusz Sprawka.
...zresztą to samo jest z Grudziądzem.

Gniezno jest zadłużone po uszy, bo podpisywało wirtualne kontrakty i jeśli przystąpi do rozgrywek to tylko pod nowym szyldem i w drugiej lidze. Przed tym sezonem mówiło o tym pół forum, a nawet nasz prezes Dariusz Sprawka.
istred pisze:Nierealna.
Do tego towarzystwa trzeba dodać jeszcze Lublin by sprawiedliwości stało się zadość.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
W tym sezonie odmówił Polonii teraz raczej tego nie uczyni i wybierze e-ligę a jazda u nas to ewentualnie by nie śmigać w drugiej lidze. Chłopak niech wreszcie się rozwija a nie zwija!
Tak jak pisałem, wszystko wyjaśni się do końca tygodnia. Misiek nie może czekać na koniec grudnia. Albo wóz albo przewóz.
i są jakieś wieści? 
Przecież nie napisałem do końca którego tygodnia 
Misiek swoje, Sprawka swoje.....
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/71 ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/71 ... ,id,t.html
No i niech mi ktoś powie, o co tu chodzi? Od strony zawodnika idą zupełnie inne informacje, a od strony klubu jeszcze inne i co ciekawe różnice są gigantyczne. Wygląda tak jakby panowie rozmawiali ze sobą w różnych językach. Pewnie stąd to całe zamieszanie.