Stadion
Re: Stadion
Meesha olaboga...rece i nogi mi opadły
a wierzylam w Ciebie jak w Zawisze 
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Przepraszam, ale to nie Ty się musiałaś szarpać, żeby nie zerwali nam flagi na ich stadionie
Ale to dawne dzieje, teraz już mi nie wolno być fanatykiem. Pozostaje tylko fascynat 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Nie przepraszaj pochopnie, bo ja bym sie z checia poszarpala...
Inna rzecz, ze kazda milosc wymaga poswiecen, prawda?
Inna rzecz, ze kazda milosc wymaga poswiecen, prawda?
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Pamieta ktos jak bodajze w tym temacie byla poruszana kwestia dopuszczalnej liczby widzow wg nowej ustawy 
W pewnym miescie oddalonym od Lublina o ok. 500 km takowe prawo nie dociera, bo jak tam sami ludzie piszo
I jak kazdy widzial, ludzi bylo do groma i nikt nic nie powiedzial. Oficjalnie jak na ten czas.
No i rodzynek

W pewnym miescie oddalonym od Lublina o ok. 500 km takowe prawo nie dociera, bo jak tam sami ludzie piszo
już sie nie martwcie o bilety, nawet jak bedzie potrzeba to kolejne 10 tys. jutro wydrukują, juz prezes o to zadba, okazja do nabicia kasy jak nigdy...
ale nie ma takiej opcji aby was nie wpuszczono, nigdy w histori kilkunastu lat wstecz takie coś sie nie zdarzyło, kupujecie bilet i wchodzicie, nie ma możliwości aby biletów zabrakło...
nie zabraknie sie nie martwprogramów co najwyzej tak ale nie biletów, kazdy kto zapłaci wejdzie, w zeszłym roku to nawet na ksero drukowali jak niby juz brakowało ale jeszcze nikt nie wszedł bo miejsca zabrakło, nie ma takiej opcji juz prezes o to zadba i sam dopilnuje
I jak kazdy widzial, ludzi bylo do groma i nikt nic nie powiedzial. Oficjalnie jak na ten czas.
No i rodzynek
Klatka ma pojemność coś ponad 400 osób a tyle na pewno nie przyjedzie z Lublina więc nie ma ryzyka że kogoś nie wpuszczą.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Kwestią kluczową jest na ile osób mają pozwolenie na organizację imprez masowych?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Nie, no jak ludzie piszo to tak musi być. Nie ma przeproś 
Hela pisze:Kwestią kluczową jest na ile osób mają pozwolenie na organizację imprez masowych?
Na tyle ile przyjdzie najwidoczniej
Przepisy tez cos niby wspominaly o swiatlach na stadionie.
Doszukal sie ktos tego komunikatu o przedluzeniu licencji dla Startu
Po wizycie w Gnieźnie jak i paru innych "stadionach" w I lidze, śmiem twierdzić że nasz obiekt ma najkrótsza drogę do poziomu extraligowego. Gnieznu zazdrościłem jedynie krzesełek na całym stadionie i parku maszyn, ale reszta była daleko z tylu.
Mam pytanie do zorientowanych.
Kiedy ruszą prace nad przenosinami parku maszyn??
Mam pytanie do zorientowanych.
Kiedy ruszą prace nad przenosinami parku maszyn??
Ciekawe, ciekawe idąc za powiedzeniem ,,cudze chwalicie swego nie znacie,, jestem pod wrażeniem, aczkolwiek mam trochę odrębne zdanie na ten temat 
sadychor pisze:Hela pisze:Kwestią kluczową jest na ile osób mają pozwolenie na organizację imprez masowych?
Na tyle ile przyjdzie najwidoczniejSektor buforowy rowniez powinien byc wolny od widzow. Zaraz zaraz, o czym ja mowie, jaki sektor buforowy...
Przepisy tez cos niby wspominaly o swiatlach na stadionie.
Doszukal sie ktos tego komunikatu o przedluzeniu licencji dla Startu
To wszystko co piszesz wynika z zezwolenia na organizację imprezy masowej. Dlatego nie tyle ile wejdzie, a tyle ile mogą wpuścić na podstawie decyzji itp. itd...
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
to wynika z upierdliwości albo nie upierdliwości miejscowej policji 
PS. Zdejmą w końcu te kraty u nas czy nie ma na to szans?
PS. Zdejmą w końcu te kraty u nas czy nie ma na to szans?
Kilka(nascie) stron wstecz bylo wspominane, ze raczej nie tylko 
Byłem dzisiaj na meczu kopanej i tak zastanawiałem się kiedy wkońcu nasi szanowni pracownicy klubu zdejmą naszego dmuchańca
Szkółka może jeszcze trenuje.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
ostatni trening byl chyba we środe lub we czwartek.
www.onet.pl
"Najważniejsze projekty to kompleksowa modernizacja systemu transportu miejskiego, połączona z całkowitą wymianą taboru autobusów i trolejbusów, która będzie kosztowała 520 mln zł; budowa drogi dojazdowej do powstającego węzła Dąbrowica na obwodnicy miasta, a jednocześnie wyjazdu z Lublina w kierunku Warszawy, która pochłonie 319 mln zł, oraz budowa stadionu miejskiego kosztem 136 mln zł."
może niedługo się kopacze wyprowadzą, tylko pytanie czy nowy stadion jest dla nich nagrodą za coś?
"Najważniejsze projekty to kompleksowa modernizacja systemu transportu miejskiego, połączona z całkowitą wymianą taboru autobusów i trolejbusów, która będzie kosztowała 520 mln zł; budowa drogi dojazdowej do powstającego węzła Dąbrowica na obwodnicy miasta, a jednocześnie wyjazdu z Lublina w kierunku Warszawy, która pochłonie 319 mln zł, oraz budowa stadionu miejskiego kosztem 136 mln zł."
może niedługo się kopacze wyprowadzą, tylko pytanie czy nowy stadion jest dla nich nagrodą za coś?
Program dotyczący transportu prawie zakończony, droga dojazdowa do obwodnicy (przedłużenie Solidarności) w budowie, a po stadionie ani widu, ani słychu. Mam nadzieję, że juz wkrótce wszelkie formalności zostaną dopełnione i budowa ruszy...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
chyba że w trakcie roku finansowego panowie bezradni coś wymyślą i przesuną kasę na pomnik albo CÓŚ innego...

Nie ma takiej opcji. Umowa z Budimexem, który ma zaprojektować i zbudować stadion jest podpisana, a zerwanie jej będzie skutkować takimi karami, że było by to polityczne samobójstwo. Zwłoka ZTCW jest związana ze zmianą projektu stadionu tak, by w większym stopniu był w stanie na siebie zarabiać, co jest dobrym rozwiązaniem. A już tyle czekamy na ten stadion, że pół roku "wte czy wewte" różnicy nie robi.
obyś miał rację...tylko żeby dachu nie robili... 
Jest to bardzo dobra koncepcja
Pieniądze zamiast na dach przeznaczyć na Zygmuntowskie i można będzie odpicować nasz Estadio da Gruz jak ta lala :p
....prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich słomianych inwestycjach...

Wniosek o wycofanie się z budowy stadionu przy ul. Krochmalnej zyskał akceptację radnych jednej z komisji pracujących nad przyszłorocznym budżetem.
Rozumiem prezydenta, bo to jego sztandarowa inwestycja, kiełbasa wyborcza, ale trzeba mu pomóc się z tego wycofać mówi radny Jan Gąbka, który podczas prac Komisji Samorządności i Porządku Publicznego nad projektem budżetu złożył wniosek o zdjęcie z planu przyszłorocznych wydatków budowy stadionu przy ul. Krochmalnej.
Poparli go radni PiS i wniosek przeszedł. Radnym PO jest niezręcznie to poprzeć, ale myślę, że spora ich część myśli podobnie. Bo trzeba sobie odpowiedzieć na zasadnicze pytania: dla kogo i po co budujemy ten stadion. I ile on będzie kosztował dodaje Gąbka.
Zdaniem radnego pilniejsze do załatwienia są inne kwestie inwestycyjne, np. przebudowa skrzyżowania al. Solidarności/Ducha, z której finansowania wycofało się Echo Investment. To jest potrzebne, a nie generujący wydatki stadion wskazuje. Potwierdzeniem tego mają być ogromne koszty utrzymania podobnych obiektów sportowych w innych polskich miastach: Warszawie, Wrocławiu czy Gdańsku.
Jeszcze nie jest za późno, nawet jeśli zapłacimy kary, to i tak wyjdzie taniej niż potem utrzymywać tego molocha mówi jeden z radnych PO.
Zdzisław Drozd (PiS) dodaje: Od początku uważałem, że dobrym pomysłem byłaby modernizacja stadionu przy Al. Zygmuntowskich. Miasto kosztowałoby to 15 mln zł, a teraz wydajemy kilkadziesiąt mln zł. Miasta, które ma mnóstwo innych potrzeb, a także będzie dofinansowywać utrzymanie lotniska, na tak duży stadion nie stać uważa.
Na budowę poszły już miliony złotych. Sam tylko wykup gruntów od Krajowej Spółki Cukrowej to wydatek rzędu 9,5 mln zł. Na wynagrodzenie za opracowanie dokumentacji projektowej stadionu miasto wydało już 817 tys. zł za koncepcję oraz 1,9 mln zł za projekt budowlany. A 5 mln zł kosztowało przeprojektowanie stadionu związane z zwiększeniem części komercyjnej.
Stadion ma kosztować 136,2 mln zł, w tym: opracowanie dokumentacji 5,4 mln zł, roboty budowlane 130 mln zł, wynagrodzenie za nadzory autorskie 700 tys. zł.
Zdaniem ratusza nie ma mowy o wycofaniu się z inwestycji. Mamy już wyłonionego wykonawcę oraz zapewnione unijne dofinansowanie w kwocie 67 mln zł* mówi Beata Krzyżanowska, rzeczniczka prezydenta. Taka decyzja wpłynęłaby negatywnie na szanse na pozyskiwanie kolejnych środków zewnętrznych.
Na przełomie listopada i grudnia urzędnicy oczekują, że otrzymają pozwolenie na budowę. Wiosną ruszą prace budowlane dodaje pani rzecznik. Analizowaliśmy kwestie ekonomiczne na przykładzie innych stadionów, stąd miesięczne opóźnienie wynikające z decyzji o powiększeniu o 700 mkw. powierzchni komercyjnej obiektu, tak aby mógł się on utrzymywać.
Gąbka ma propozycję co mogłoby znaleźć się w miejscu dawnej Cukrowni Lublin zamiast stadionu. Powinien tutaj powstać węzeł komunikacyjny wskazuje. Można tutaj przenieść dworzec autobusowy PKS z Podzamcza i połączyć go z lotniskiem w Świdniku.
warto zapamietac nazwiska teskniacych za czasami Pruszkowskiego i nic nie robienia/budowania w miescie.