Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
efeneJGH
Junior

Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

#176 Postautor: efeneJGH » 8 października 2012, o 23:55

jak ja nie znoszę takiej demagogii jaka prezentuje sadychor: ze skrajności w skrajność...
nikt nie mówi ze Lubelszczyzna to Krzemowa Dolina ale nikt mi nie wmówi że tu tylko pola i lasy...w Rzeszowie mają kasę na Crumpa , w Białymstoku cieszą się z Ekstraklasy a nas ciągłe narzekanie...założę się że zacierałeś ręce z radości że Itaka odwołała loty z Lublina - EXTRA!!! bo coś się nie udało - a niektórzy mają taką mentalność że im gorzej tym lepiej...

ermen
Zawodowiec

#177 Postautor: ermen » 9 października 2012, o 08:10

Każdemu jego Everest...

efeneJGH
Junior

#178 Postautor: efeneJGH » 9 października 2012, o 08:22

Równie dobrze można napisać coś zupełnie odwrotnego i dać chwytliwy tytuł: "Bogdanka może znacznie zwiększyć swoje zaangażowanie w lubelski żużel. Hampel w Lublinie?"

:D

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#179 Postautor: sadychor » 9 października 2012, o 16:01

efeneJGH pisze:jak ja nie znoszę takiej demagogii jaka prezentuje sadychor: ze skrajności w skrajność...

Lepszy jest spam, 3.86 posty dziennie plus te wykasowane to niekiepski wynik. Tylko kto tu uprawia demagogie :?:
efeneJGH pisze:nikt nie mówi ze Lubelszczyzna to Krzemowa Dolina ale nikt mi nie wmówi że tu tylko pola i lasy...w Rzeszowie mają kasę na Crumpa , w Białymstoku cieszą się z Ekstraklasy a nas ciągłe narzekanie...

Wiem wiem, "(...)wpisz w google: "największe przedsiębiorstwa Lubelszczyzny" i znajdziesz co najmniej kilkanaście z zyskami powyżej 100 mln złotych i kilkadziesiąt z zyskami umożliwiającymi wydatek rzędu 2 mln na sezon." Moze nie demagogia, ale odrealniony poglad.
istred pisze:(...)I jak to się ma niby do tego co ja napisałem?OFE według mojej wiedzy wciąż są spółkami prywatnymi i jako, że są akcjonariuszami Bogdanki można w uproszczeniu nazwać ich właścicielami.(...)

Ja sie do tego odnioslem:
istred pisze:(...)A odnośnie Tarasa to nie ekscytujcie się za bardzo,bo to ani wasze pieniądze, ani wasza sprawa.(...)

Jesli Ty masz racje, to wychodzi na to, ze jakas prywatna (nomen omen) organizacja co miesiac dostaje ode mnie pieniadze, ktora tak naprawde nie sa moje i g mi do tego. Ba, siedza tam altruisci i wylozyli mase swojej kasy na ta cala zabawe. Skrocona analiza reformy emerytalnej :D
efeneJGH pisze:założę się że zacierałeś ręce z radości że Itaka odwołała loty z Lublina - EXTRA!!! bo coś się nie udało - a niektórzy mają taką mentalność że im gorzej tym lepiej...

Przegral-es/as zaklad. 75% tego forum to "wyszczekani", gdy nie idzie, a Ty wlasnie zaczynasz mowic z nimi wspolnym glosem. Jakies google, ogolniki itp. Juz sie takich specjalistow oczytalem.
Hela pisze:Bzdura. Montex - SPR - Bystrzyca czy jak tam oni się zwali, tłukli mistrza co rok do znudzenia ludzi. Można? Można.
KM Cross chyba też od lat w polskie czołówce.

OK, najwidoczniej mierzymy inna miara i mamy rozne standardy. Jesli dla Ciebie Montex i KM Cross spelnia opisane przeze mnie warunki to pytan brak. Ale tak to jest, jak sie kobietom wmawia cale zycie, ze 20 cm to tyle:
Obrazek
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

efeneJGH
Junior

#180 Postautor: efeneJGH » 9 października 2012, o 18:26

nic nie zrozumiałeś...
z Twoich postów można wywnioskować iż Polska dziś to czarna dziura,wszystko pada, wszędzie bieda i bezrobocie a tymczasem rzeczywistość nie jest taka czarna jak mówisz ale oczywiście nie jest taka kolorowa jak mówią nam rządzący...jak zwykle prawda leży pośrodku...
na Lubelszczyźnie jest sporo firm, które radzą sobie wyśmienicie, setki radzących sobie bardzo dobrze i tysiące tylko dobrze a lista , którą przywołałem o tym świadczy...i jeśli fakty- zysk netto, wzrost zysku itd - to dla Ciebie pogląd odrealniony to gratuluję...
a tak na marginesie to ten tekst z ogórkiem to rozumiem że z autopsji...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#181 Postautor: istred » 9 października 2012, o 21:56

istred pisze:(...)A odnośnie Tarasa to nie ekscytujcie się za bardzo,bo to ani wasze pieniądze, ani wasza sprawa.(...)

Jesli Ty masz racje, to wychodzi na to, ze jakas prywatna (nomen omen) organizacja co miesiac dostaje ode mnie pieniadze, ktora tak naprawde nie sa moje i g mi do tego. Ba, siedza tam altruisci i wylozyli mase swojej kasy na ta cala zabawe. Skrocona analiza reformy emerytalnej :D
Kiedyś pisałeś, że piszesz swoje posty z przymrużeniem oka. Rozumiem, że w tej kwestii również nie piszesz na poważnie?
A jeśli to na poważnie to zacznij odróżniać swój majątek od majątku osoby prawnej i od majątków osób zarządzających lub pracujących na rzecz danej osoby prawnej.
Wiem wiem, "(...)wpisz w google: "największe przedsiębiorstwa Lubelszczyzny" i znajdziesz co najmniej kilkanaście z zyskami powyżej 100 mln złotych i kilkadziesiąt z zyskami umożliwiającymi wydatek rzędu 2 mln na sezon.
Na serio uważasz, że jakakolwiek firma wspiera sport ze swojego zysku? :)

A jeśli już mowa o zysku, to właśnie zysk był jednym z powodów konfliktu między radą nadzorczą a Tarasem. I w sumie nic dziwnego. Gdybyś ty wyłożył pieniądze na jakiś biznes to też chciałbyś z tego czerpać dochody, szczególnie w momencie jeśli biznes ma się bardzo dobrze, a Twoja sytuacja finansowa jest średnia.

efeneJGH
Junior

#182 Postautor: efeneJGH » 9 października 2012, o 23:38

Firmy sponsorują cokolwiek aby uniknąć płacenia zbyt wysokich podatków- a jeśli mają płacić podatek to znaczy że mają zysk...
Chyba nie myślisz że jakaś firma przynosi stratę i daje kasę na sport,sztukę,chore dzieci czy cokolwiek...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#183 Postautor: Maxx » 10 października 2012, o 21:39

efeneJGH pisze:nic nie zrozumiałeś...
z Twoich postów można wywnioskować iż Polska dziś to czarna dziura,wszystko pada, wszędzie bieda i bezrobocie a tymczasem rzeczywistość nie jest taka czarna jak mówisz ale oczywiście nie jest taka kolorowa jak mówią nam rządzący...jak zwykle prawda leży pośrodku...
na Lubelszczyźnie jest sporo firm, które radzą sobie wyśmienicie, setki radzących sobie bardzo dobrze i tysiące tylko dobrze a lista , którą przywołałem o tym świadczy...i jeśli fakty- zysk netto, wzrost zysku itd - to dla Ciebie pogląd odrealniony to gratuluję...
a tak na marginesie to ten tekst z ogórkiem to rozumiem że z autopsji...

Jaka czarna dziura? Przecież Polska to zielona wyspa :lol:
Nie wiem skąd czerpiesz dane ale są one conajmniej iluzoryczne i często pozostające w kategorii pobożnych życzeń. Na Lubelszczyźnie jest sporo firm, które radzą sobie wyśmienicie? Setki firm radzących sobie bardzo dobrze? To skąd ten kryzys? Skąd zwolnienia? Przecież jeżeli są setki firm radzących sobie bardzo dobrze to powinniśmy być jednym z najlepszych w sensie gospodarczym i ekonomicznym obszarów tego kraju, czyż nie? A jak jest w istocie?
Polska czarną dziurą jeszcze nie jest ale czarną plamą na gospodarczej mapie Europy już tak.

Awatar użytkownika
Turkish

#184 Postautor: Turkish » 10 października 2012, o 22:01

A Ty odczuwasz kryzys na własnej skórze? Bo ja go nie odczuwam i tak samo moi znajomi. Pojęcie kryzys jest idealnym wytłumaczeniem do zwolnień, cięć i obniżek pensji, poza tym jest bardzo często używany bezpodstawnie.
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#185 Postautor: Maxx » 10 października 2012, o 22:12

Odczuwam widząc spadek realizowanych zamówień produkcyjnych w stosunku do lat poprzednich. Od 2010 roku to jest równia pochyła. Poza tym widzę co się dzieje w firmach z różnych branżowo specjalizacji, które są obok mojej. Nie wspomnę o tych, które znam i są z różnych regionów Polski południowo-wschodniej. Równia pochyła. Jeśli zatem gdzieś w tym kraju jest zielona wyspa to nie po tej stronie Wisły, po której leży Lublin. Ale jeżeli wychodzisz z założenia, że jeśli tobie jest dobrze to wszystkim innym również, pozostaje mi pogratulować spostrzegawczości i orientacji oraz niestety egoistycznego postrzegania rzeczywistości, ktora w istocie jest ci nieznana.

efeneJGH
Junior

#186 Postautor: efeneJGH » 10 października 2012, o 22:20

Hofman to Ty?tutaj? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja żadnego kryzysu nie odczuwam ale żeby było jasne nie ma w tym ani 1% zasługi naszego , kochanego rządu...
mam wrażenie że mentalnie niektórzy nie wyszli z poprzedniej epoki ale niech tak zostanie - jest się od kogo różnić...

a tutaj tabelka ze wzrostem produkcji r/r :

XII 201 01.2012 02.2012 03.2012 04.2012 05.2012 06.2012 07.2012 08.2012

Produkcja przemysłowa r/r 7,7 % 9 % 4,6 % 0,7 % 2.9 % 4,6 % 1,2 % 5,2 % 0,5 %

przeanalizuj , pomyśl i przestań siać zamęt..jak ci się nie wiedzie to trudno, co zrobić...takie życie... :D

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#187 Postautor: Maxx » 11 października 2012, o 21:29

A kto powiedział, że mi się nie wiedzie? Nie przypominam sobie, żebym tak napisał. Stosujesz nadintepretację czytanego tektu lub wyobraźnia cię ponosi. Ale to twój problem :shock: Ja wiem swoje, ty masz swoje tabelki. I na tym koniec tematu :lol:
Czas pokaże jak się sytuacja rozwinie w kwestii sponsoringu ze strony Bogdanki. Obawy jak były, tak są nadal.

efeneJGH
Junior

#188 Postautor: efeneJGH » 11 października 2012, o 22:44

Myślałem że tekst (zresztą semantycznie nielogiczny) o tym ze widzisz spadek produkcji i bardzo Cię to martwi dotyczy Cie bezpośrednio ale widocznie martwisz się o Zdziśka z innej firmy , któremu spadła ilość zamówień na młotki i gwoździe...
Porównaj tekst o spadku produkcji z danymi GUS - może coś zrozumiesz...
Fajnie gdyby rozkradana i rzucona na POżarcie bezdusznym rynkom kapitałowym Bogdanka
nadal sponsorowała żużel w Lublinie...

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#189 Postautor: truskawa » 12 października 2012, o 01:35

SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#190 Postautor: lombard » 12 października 2012, o 08:34

Kryzys jest dlatego że ceny mamy europejskie (benzyna) a pobory ZSRR ale szkoda gadać...
Coś Bogdanka da (wątpię żeby zmiana Prezesa spowodowała nagły odwrót od sponsoringu). Problem w tym, że nie wiadomo kiedy będzie wiadomo ile tego będzie i nie można nic zrobić. Być może przyjdzie podejmować decyzje na wyrost nie znając budżetu bo zawodników znowu rozłapią, a nasz Prezes tego nie lubi, bo buduje sobie image szczerego i wypłacalnego 8)
Swoją drogą Panie Prezesie przydałoby się więcej pasji a nie tylko biznesowa strona sportu. Jakiej pasji? Jak widać pogoda dopisuje choć mamy połowę października. Można było jeszcze żużelek zorganizować. Nie wiem do czego to się ma (może to ten kapitalizm) że nikomu nie chce się ruszyć czterech liter 8)

ermen
Zawodowiec

#191 Postautor: ermen » 12 października 2012, o 09:26

lombard pisze:Kryzys jest dlatego że ceny mamy europejskie (benzyna) a pobory ZSRR ale szkoda gadać

Czytać też...
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#192 Postautor: tezetomaniak » 29 października 2012, o 16:23

Bogdanka wycofuje się ze sponsorowania motocyklowego teamu

Kontrakt pomiędzy Lubelskim Węglem SA a klubem motocyklowym miał obowiązywać do końca 2013 roku, ale spółka zdecydowała się wypowiedź umowę rok wcześniej.

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /121029406

heh

Koper
Trener
Kontakt:

#193 Postautor: Koper » 29 października 2012, o 18:12

Może nie chcą w Lublinie rozdrabniać się na motocross i żużel 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#194 Postautor: meesha » 29 października 2012, o 18:20

To chyba nie o cross chodzi :p Ale fakt, można dwojako interpretować sytuację z naszej perspektywy...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#195 Postautor: Koper » 29 października 2012, o 18:28

A rzeczywiście, nawet nie czytałem artykułu, stąd pomyliłem z KM Crossem.

jerry78
Trener

#196 Postautor: jerry78 » 29 października 2012, o 20:41

Może nie będzie tak źle...

Taki ruch wywołał co prawda obawy u innych podmiotów wspieranych przez kopalnię, jednak nie ma powodów do paniki. Bogdanka zapewnia, że chce dalej wspierać regionalny sport.

Intencją zarządu jest dalsza realizacja przyjętej strategii sponsoringowej na niezmienionym poziomie (...) oraz większa koncentracja na dyscyplinach, które mają znaczenie bezpośrednio dla mieszkańców (...) regionu

Nie sieję paniki, mówiąc kolokwialnie. Mam nadzieję, że te pieniądze, które Bogdanka przeznacza na nasz klub, to nie jest dla kopalni zbyt duży wydatek. Nie mam żadnych niepokojących sygnałów z Łęcznej - przekonuje Dariusz Sprawka, prezes Lubelskiego Węgla KMŻ, który w minionym sezonie otarł się o awans do ekstraligi, w związku z czym liczył na jeszcze większe wsparcie Bogdanki w walce o najwyższy poziom rozgrywkowy w kolejnym sezonie. - Jesteśmy w stałym kontakcie z działem marketingu kopalni i p.o. prezesa Zbigniewem Stopą. W przyszłość patrzymy z optymizmem. W drugiej połowie listopada powinna zapaść decyzja nt. tego, jak ma wyglądać sponsoring na przyszły sezon - wyjawia Sprawka.

więcej na
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/68 ... ,id,t.html

miedziany
Senior

#197 Postautor: miedziany » 30 października 2012, o 00:28

Dobrze że mamy za sobą udany sezon....

Mad
Senior

#198 Postautor: Mad » 30 października 2012, o 11:46

Byle następny nie był gorszy.

Koper
Trener
Kontakt:

#199 Postautor: Koper » 30 października 2012, o 13:16

miedziany pisze:Dobrze że mamy za sobą udany sezon....

Bogdanka PTR Honda ma jeszcze bardziej udany:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /121009462

Przy czym Bogdanka PTR Honda zdecydowanie bardziej kojarzy mi się jako autorski projekt prezesa Tarasa niż przykładowo sponsorowanie żużla w Lublinie przez kopalnie i przyznam że pierwsze o czym pomyślałem kiedy odwołano Tarasa że w pierwszej kolejności może ucierpieć na tym motocyklowa grupa rywalizująca w MŚ World Supersport i moje przypuszczenia okazały się trafne.

miedziany
Senior

#200 Postautor: miedziany » 31 października 2012, o 00:09

Może i tak Koper, nie wiem nie interesuje się zbytnio ogólnym sponsoringiem bogdanki. Wiem tylko że zależy im na piłce w Łycznej. Ale... teraz np. wiem że Sprawka dobrze zrobił mówiąc w wywiadach dla syfów, kuriera lub itd. że klub jest wypłacalny, mimo że co niektórzy na tym forum mają inne zdanie(mogą nie mieć racji albo ja i mieć). Dla tej firmy to informacja że ich kasa nie idzie w błoto. Jeżeli wyjdzie na plus z budżetem z zeszłego sezonu to niech zakontraktuje jakąś bombę. Nie wiem, oprócz dobrego 8) trenera, Miśka lub zagranicznego zawodnika który średnio radził sobie w ekstra 2012. Wyjdzie na plus ze sponsoringiem. A tak w ogóle to pamiętacie forumowicze czasy gdy KMŻ powstał? Jaka była organizacja itd. Z tego co pamiętam to Sprawka był świeżakiem jeżeli chodzi o speedway. Jest postęp :wink: oby dalej do przodu. Marzy mi się wejście do ekstra z bogdanką i sprowadzenie za sprawą Wardzały Kołodzieja do lbn. Taki mój optymizm :D