Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

#126 Postautor: meesha » 4 października 2012, o 23:25

Przenieście się panowie na jakiś onet z takimi "dyskusjami". Oszczędzicie mi klikania w krzyżyk, za co będę niezmiernie wdzięczny :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#127 Postautor: kibicLBN » 4 października 2012, o 23:58

Przepraszam panie meeshu ale ja tam nie obstaję za tym czy tamtym tylko nie wolno mówić że jak 5 kopie leżącego , że kopał go jeden :P Tu nie chodziło o politykę, tylko denerwuje mnie manipulowanie faktami :P
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#128 Postautor: sting126 » 5 października 2012, o 07:22

Ge(L)o pisze:Witamy w POlsce.

Ale że co? Skoro bąknął coś o tym, że nie zgodził się na korupcyjną propozycję to poszedł dalej i zgłosił się do CBA ze swoimi podejrzeniami. Jaka w tym wina Platformy czy jakiejkolwiek innej partii? :shock:
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#129 Postautor: lombard » 5 października 2012, o 07:48

Jaki tu spokój...na na na na
Nikt się nie bawi...na na na na.......
:lol:

efeneJGH
Junior

#130 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 09:33

sting126 pisze:
Ge(L)o pisze:Witamy w POlsce.

Ale że co? Skoro bąknął coś o tym, że nie zgodził się na korupcyjną propozycję to poszedł dalej i zgłosił się do CBA ze swoimi podejrzeniami. Jaka w tym wina Platformy czy jakiejkolwiek innej partii? :shock:

niektórzy tak mają że jak się dzieje coś złego lub podejrzanego to wina ich przeciwników politycznych a jak przez kilka ostatnich lat Bogdanka była wzorem nikt nie mówił: o to POlska właśnie...ech.

ermen
Zawodowiec

#131 Postautor: ermen » 5 października 2012, o 11:53

Jak nie było podstaw mówić tak w ostatnich latach, to również nie ma podstaw mówić tak teraz.

Krew mnie zalewa jak widzę, że ludzie tak bardzo utożsamiają się z polityką i pokazują swoją nienawiść do mających inne poglądy. Polacy najmniej ufają politykom i jednoczesnie utożsamiają się z hasłami przez nich głoszonymi. Naiwniacy, wierzą, że hasła po wyborach .... nie zostaną tylko hasłami.

PS. Mógłby jakis moder wreszcie wyczyścić te posty z politycznymi wycieczkami. Parafrazując stary dowcip przedwyborczy: "Byłoby millej i na pewno leppiej" :)
Każdemu jego Everest...

efeneJGH
Junior

#132 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 12:53

w Polsce gospodarka ma nadal niestety dużo powiązań z polityką i często nie rachunek ekonomiczny ale przynależność partyjna prezesa decydują o losach tej czy innej firmy...
Bogdanka jest firmą prywatną i w gestii właścicieli leży to co będzie się z nią (a także lubelskim żużlem) działo...
Śmieszy jedynie to że niektórzy wierzą w hasło CAŁE ZŁO TO PO...

jak widać sprawa mocno rozwojowa i coraz mniej idąca w spiskową teorię dziejów:

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... __ale.html

Piguła
Szkółkowicz

#133 Postautor: Piguła » 5 października 2012, o 14:06

Ja wiem, że telewizja kłamie, a TVN to marionetki w rękach PO, ale jak ktoś ma ochotę to posłuchać Tarasa to dziś o 15 ma chyba być z nim wywiad w TVN CNBC Biznes (taka była wczoraj informacja).

Można oglądać w internecie -> http://tvnplayer.pl/cnbcvideo.html

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#134 Postautor: Cooper » 5 października 2012, o 14:37

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... __ale.html

Troche zaczyna to wygladac tak jakby ktos nie mogl (nie umial) pogodzic sie z porazka.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#135 Postautor: sadychor » 5 października 2012, o 15:00

Co nazywasz porazka :?: Kariera Tarasa to sukces poprzez prace, porazka pasuje do tej drugiej strony.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

efeneJGH
Junior

#136 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 15:01

do jakiej drugiej strony? :lol:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#137 Postautor: sadychor » 5 października 2012, o 15:03

Zawsze sa dwie strony "konfliktu".
Czy Ty we wszystkim musisz widziec polityczno-systemowy podtekst :?: Slownika zabraknie, a Ty dalej bedziesz sie wcinal. Masz jakies skrzywienie na tym punkcie :?:
Obrazek

efeneJGH
Junior

#138 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 15:07

dobra,trzymajmy się Twojej drogi a więc: druga strona odwołała Tarasa (zgodnie z prawem bo ma większość) i rządzi spółką a więc odniosła sukces a Taras odniósł porażkę gdyż nie przekonał większości do swoich racji...
jak za chwilę Stopa rzuci 2 bańki na żużel to chętnie poczytam komentarze na temat konfliktu...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#139 Postautor: Cooper » 5 października 2012, o 15:08

sadychor pisze:Co nazywasz porazka :?: Kariera Tarasa to sukces poprzez prace, porazka pasuje do tej drugiej strony.

Porazka jest fakt, ze byl sam przeciwko wszystkim i nikt jego wizji nie podzielil. Nie znam szczegolow, ale mysle, ze troche poczul sie rozgoryczony faktem, ze tyle lat przepracowal w kopalni, a tu z dnia na dzien go wykopali (sic!). Takiego scenariusza nie zakladal pewnie gdy wprowadzal kopalnie na gielde, ale tak to niestety bywa, gdy oddaje sie wladze innym (akcjonariuszom). Dla mnie teraz Taras dziala troche szkodliwie wzgledem wizerunku kopalni, co wiecej uzasadnia to w dziwny sposob - tj. ochrona wlasnej godnosci, czy tam wizerunku.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#140 Postautor: sadychor » 5 października 2012, o 15:26

efeneJGH pisze:(...)druga strona odwołała Tarasa (zgodnie z prawem bo ma większość) i rządzi spółką a więc odniosła sukces a Taras odniósł porażkę gdyż nie przekonał większości do swoich racji...

Cyfry przemawiaja za Tarasem, nie naprawia sie tego co nie jest zepsute. Te wynalazki nie rzadza za wlasna kase, w koncu to OFE. A moze tak: zbliza sie koniec roku i trzeba ratowac bilans, to w sumie nie dziw, ze sie wyciska cytryne dwa razy. Po drodze zgubilo sie kilka baniek to i ma sie cieplo.
efeneJGH pisze:jak za chwilę Stopa rzuci 2 bańki na żużel to chętnie poczytam komentarze na temat konfliktu...

Masz tutaj zarejstrowanych za krotkowzrocznych i przekupnych matolow :?:
Cooper pisze:(...)Porazka jest fakt,(...) ze tyle lat przepracowal w kopalni, a tu z dnia na dzien go wykopali (sic!).

... przy jednoczesnych wynikach firmy.
Tak powinno byc wg mnie ;)
Cooper pisze:Dla mnie teraz Taras dziala troche szkodliwie wzgledem wizerunku kopalni(...)

Mleko juz sie rozlalo i to nie on polewal.
Obrazek

efeneJGH
Junior

#141 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 15:33

Jeżeli uważasz że Taras jednoosobowo zapewnił zysk firmy to gratuluje. ..pamiętaj że podwaliny pod sukces Bogdanki położył Stachowicz...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#142 Postautor: sadychor » 5 października 2012, o 15:38

Nie masz czego gratulowac, bo tak nie jest i sam Taras nigdy tego nie kryl.

Kod: Zaznacz cały

•Był pan prawą ręką prezesa Stachowicza?
– Wszyscy, którzy byliśmy menedżerami średniego i wyższego szczebla czuliśmy się prawymi rękami prezesa. Górnictwo jest taką pracą, że bez kolegialnego myślenia i działania nic się nie da zrobić. To zbyt ryzykowny, skomplikowany zawód by jedna osoba mogła wszystko w kopalni urządzić.
•Zespół?
– Zdecydowanie zespół. Dobry, zgrany zespół, który doprowadził do tego, że dziś Bogdanka jest czołową firmą w branży. Co nie zmienia faktu, że prezes Stachowicz był charyzmatycznym człowiekiem i świetnym menedżerem, który to wszystko spinał. Potrafił bardzo precyzyjnie przewidywać przyszłość i umiał tak reagować na zmieniającą się rzeczywistość rynkową, by doprowadzać do sukcesu. Ja mam dziś obowiązek kontynuować tę optykę działania spółki.
•Prezes Stachowicz potrafił porwać za sobą górników w najtrudniejszej sytuacji. Pan to także potrafi?
– Prezes Stachowicza był moim nauczycielem. Uczyłem się od niego właściwie wszystkiego. Zanim podjąłem decyzję, czy brać udział w konkursie na prezesa, spytałem go, czy uważa, że byłbym dobrym zarządcą w firmie. Powiedział, że tak. To utwierdziło mnie w przekonaniu, że powinienem startować w konkursie ogłoszonym przez Radę Nadzorczą.

(2009r.)
Obrazek

efeneJGH
Junior

#143 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 15:49

no własnie a Ty piszesz że odwołanie Tarasa to katastrofa tak jakby on sam odpowiadał za sukces Bogdanki podczas gdy nie wiemy jakie będą skutki jego odwołania..może będzie jeszcze lepiej (a może nie...) nie jestem udziałowcem Bogdanki i interesuje mnie głównie jej zaangażowanie w żużel...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#144 Postautor: sadychor » 5 października 2012, o 16:02

Po wymianie "gory" miotla idzie w dol i dociera do najbardziej atrakcyjnych finansowo stolkow, ktore sa obsadzone dosyc czesto ludzmi kompetentnymi.
efeneJGH pisze:(...)nie jestem udziałowcem Bogdanki i interesuje mnie głównie jej zaangażowanie w żużel...

Tzn jestes juz na emeryturze/urodziles sie przed 1 stycznia 1969r./pracujesz za granica/jestes obcokrajowcem.
Obrazek

efeneJGH
Junior

#145 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 16:05

I uważasz że ta miotła wbrew interesom udziałowców zwolni kompetentnych pracowników i zatrudni pociotków dla pensji i służbowej Skody?
Chyba nie myślisz ze los Bogdanki ma/będzie miał wpływ na Twoje życie? :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#146 Postautor: niespokojny » 5 października 2012, o 16:08

Poki co to mi tu smierdzi korupcja ale bardziej od Tarasa. Taras korzystal mocno z outsourcingu, a firmy ktore odbieraly zlecenia byly mocno powiazane z zarzadem. W ten sposob pieniadze mogly byc wyprowadzane na rzecz zarzadzajacych, a koszty zawyzane. Wg raportow, taniej byloby gdyby kopalania sama zajela sie pewnymi aspektami dzialalnosci kopalni. Taras nei chcial sie na to zgodzic. Własciciele udziałów więc go w końcu odwolali, bo działal na ich strate, z ich punktu widzenia.

I co, dalej czarne jest biale a biale jest czarne? :wink:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

efeneJGH
Junior

#147 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 16:09

o, mądrego i przyjemnie posłuchać...

meesha
Trener
Kontakt:

#148 Postautor: meesha » 5 października 2012, o 16:17

Gdyby outsorcing był taki "be" (z punktu widzenia przedsiębiorcy oczywiście) to nie korzystała by z niego przytłaczająca większość przedsiębiorstw. Oszczędności na kosztach pracowniczych przewyższają straty (jeśli jakiekolwiek są z tym związane). Też mnie wkurza takie zjawisko, ale ekonomia jest tu nieubłagana :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#149 Postautor: sadychor » 5 października 2012, o 16:24

I wy jeszcze nie w CBA z tymi niusami :?: :D Znowu ktos wystepuje przeciwko "ukladom". Ciekawe czy chce jes zniszczyc, czy przejac. Najwazniejsze, ze mnie przekonaliscie. Teraz bedzie cudownie, klarownie i zyskownie. Kasa ma byc na dywidendy, ale na pewno nowy menager znajdzie srodki na dofinansowanie tych nowych sluzb wewnetrznych.
Parafrazujac: Taras oddaj puchara (za 2009r.) 8) Nieuku.
efeneJGH pisze:I uważasz że ta miotła wbrew interesom udziałowców zwolni kompetentnych pracowników i zatrudni pociotków dla pensji i służbowej Skody?

Nie, no skad, nigdy to nie mialo miejsca :lol:
efeneJGH pisze:Chyba nie myślisz ze los Bogdanki ma/będzie miał wpływ na Twoje życie? :shock: :shock: :shock:

Na emeryture (w jakims stopniu) tak. Pytaniem jest, czy jej dozyje i czy OFE beda madrze inwestowac i troszczyc sie o to co jest im podane na zlotej tacy.
Obrazek

efeneJGH
Junior

#150 Postautor: efeneJGH » 5 października 2012, o 17:00

Oczywiście że to miało miejsce ale w większości w spółkach skarbu państwa gdzie interes ekonomiczny ma drugorzędne znaczenie-liczy się kiełbasa dla znajomków...
i nikt nie mówi że teraz będzie lepiej ale wypowiedzi Pana Tarasa są jak dla mnie co raz mniej wiarygodne...
tak jak pisałem martwię się jedynie o sponsoring żużla...