Skład na sezon 2013
- niespokojny
- Trener
Re: Skład na sezon 2013
A oni osiagna minimalny KSM takim skladem? 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gelo pisze:wróbelki ćwierkają, że obaj Jabole mogą wylądować w Gdańsku. Do tego Jonasson, Gafurow, Suchecki i Pieszczek. Niezła paka na 1 ligę.
Skąd wezmą na to kasę bez LOTOSu?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
niespokojny pisze:A oni osiagna minimalny KSM takim skladem?
Przecież ksm ma nie obowiązywać w przyszłym roku w I lidze, jeśli zatwierdzą zmiany.
Wlasnie. O co chodzi z tym Sucheckim?
Suchechki to nie ta liga
On kreci tylko wyniki na poziomie 10 oczek w E-lidze, a w nizszych juz mu sie nie chce, przeciez sami wiecie jak bylo z nim u nas i w Poznaniu, a jak w Gdansku w E-lidze ;p
wlasnie o to chodzi 
Oszukal nas normalnie..
Oszukal nas normalnie..
Czy wiadomo coś o turnieju towarzyskim o którym mówił Sprawka po meczu ze Startem?
Chciałbym zwrócić uwagę na to, że warto mieć w składzie zawodników, którzy chcą jeździć w e-lidze. Zawodnik przekonany do tego, żeby został jeszcze na sezon i wprowadził drużynę do e-ligi, w decydujących momentach dzięki dodatkowej motywacji może przechylić szale zwycięstwa na naszą stronę.
Takim zawodnikiem jest właśnie Miśkowiak. Wierze w porozumienie w jego przypadku. Dzięki swoim wynikom myślę, że zasłużył na podwyżkę. Wydaje się to uczciwe rozwiązanie, które powinno zachować Roberta w Lublinie.
Następny jest Stachyra. Tu sytuacja wydaje się być znacznie bardziej skomplikowana. Ważnym aspektem będzie rozwiązanie problemu jego jazdy na naszym torze. Miałem okazje słyszeć opinie trenera. Pan Marian zdecydowanie powiedział, że jest to kwestia ustawień i wie jak powinien przełożyć się Dawid. (Po swoim 4 starcie w meczu z Grudziądzem, w którym wyszedł pierwszy i się przewrócił, Dawid powiedział trenerowi, że to były ustawienia zgodne z radami trenera i że było lepiej). Jednak obserwując jazdę Dawida na naszym torze widzimy, że ścieżka którą się porusza jest inna od tej najszybszej (wyjście z wirażu bardziej po odsypanym bliżej bandy i wejście bardziej ścinające wiraż- sposób jazdy często prezentowany przez Daniela lub Miśka). Biorąc pod uwagę powyższe dawanie Dawidowi podwyżki jest trochę ryzykowne i możemy mieć zawodnika ze sporymi zarobkami który jeździ słabo na naszym torze. Jeśli Dawid nie wymagał by zbyt wiele to nie ma problemu, jednak może być on bardzo interesujący dla innych klubów: Wysoka średnia wyjazdowa(Znacznie ważniejsza przy kupowaniu zawodnika z innej drużyny), świetne występy indywidualne, a także niska średnia domowa obniżająca KSM.
Osobiście na początku sezonu ceniłem Dawida najbardziej z naszej drużyny (imponował walecznością i skutecznością), niestety wydaje mi się, że szukając poprawy zaczął się gubić. Miejmy nadzieje, że jeśli zostanie to wraz z trenerem i świeżością w nowym sezonie odnajdzie się na naszym torze.
Jeśli chodzi o Daniela sprawa jest krótka. Ma niską średnią wyjazdową, wysokie KSM. Nie jest bardzo interesującym zawodnikiem dla innych klubów. Nawet przy lepszej ofercie z innego klubu nie opłacałoby mu się tam jeździć bo nie kręciłby kompletów na własnym torze, musiałby dojeżdżać i podsumowując zarobiłby i tak mniej. Z powyższym założeniem Daniel jest dla nas bardzo dobrym zawodnikiem gwarantującym bardzo dobre wyniki na naszym torze i bonusy w dwumeczu.
Wydaje mi się, że dla Daniela wybranie naszego klubu jest jedynym sensownym rozwiązaniem. Oprócz finansów wieże, że Jeleniewski chce punktować dla lubelskich kibiców.
Paweł Miesiąc- Uzyskał średnią 1,706. Średnia ta jest solidnym wynikiem biorąc pod uwagę, że cały sezon jeździł w parze z zawodnikiem który uzyskał najlepszą średnią w lidze. Dla innych drużyn patrząc z zewnątrz Paweł może wydawać się słabszy niż jest na prawdę, co daje nadzieję na to, że nie będziemy przepłacać. Dodatkowo patrząc na starty Pawła w ostatnich meczach poczynił zaskakujący postęp, wykonując kilka na prawdę atomowych startów. Chociaż trzeba powiedzieć, że zdecydowanie nie jest to element ustabilizowany bo starty w starym stylu też się zdarzają.
Karol Baran - Osobiście najmniej mnie przekonuje. Fajnie, że zdarzają mu się fajne występy, ale obawiam się niestety o to czy Karol będzie wstanie w tej lidze stanowić solidną drugą linię. Obym się mylił. Poza tym nie wiem czy nie było by mu lepiej być w podstawowym składzie jakiejś innej drużyny niż u nas walczyć o miejsce w składzie.
Cameron Woodward- Zna nasz tor i prezentuje przyzwoity poziom.
Jeśli chodzi o nowe nabytki, to bardzo mi się podoba pomysł niektórych dotyczący Romana Povazhnego. Roman ma już 36 lat ale w jego przypadku widać, że się nie oszczędza i jest cały czas bardzo waleczny. W tym sezonie na naszym torze zdobył 23+1 w 12 startach raz defektując. Co dla gościa na naszym torze jest sporym osiągnięciem. Nie wiem tylko, czy Roman chce opuścić Lokomotywę bo jeździ tam już 4 sezony.
Takim zawodnikiem jest właśnie Miśkowiak. Wierze w porozumienie w jego przypadku. Dzięki swoim wynikom myślę, że zasłużył na podwyżkę. Wydaje się to uczciwe rozwiązanie, które powinno zachować Roberta w Lublinie.
Następny jest Stachyra. Tu sytuacja wydaje się być znacznie bardziej skomplikowana. Ważnym aspektem będzie rozwiązanie problemu jego jazdy na naszym torze. Miałem okazje słyszeć opinie trenera. Pan Marian zdecydowanie powiedział, że jest to kwestia ustawień i wie jak powinien przełożyć się Dawid. (Po swoim 4 starcie w meczu z Grudziądzem, w którym wyszedł pierwszy i się przewrócił, Dawid powiedział trenerowi, że to były ustawienia zgodne z radami trenera i że było lepiej). Jednak obserwując jazdę Dawida na naszym torze widzimy, że ścieżka którą się porusza jest inna od tej najszybszej (wyjście z wirażu bardziej po odsypanym bliżej bandy i wejście bardziej ścinające wiraż- sposób jazdy często prezentowany przez Daniela lub Miśka). Biorąc pod uwagę powyższe dawanie Dawidowi podwyżki jest trochę ryzykowne i możemy mieć zawodnika ze sporymi zarobkami który jeździ słabo na naszym torze. Jeśli Dawid nie wymagał by zbyt wiele to nie ma problemu, jednak może być on bardzo interesujący dla innych klubów: Wysoka średnia wyjazdowa(Znacznie ważniejsza przy kupowaniu zawodnika z innej drużyny), świetne występy indywidualne, a także niska średnia domowa obniżająca KSM.
Osobiście na początku sezonu ceniłem Dawida najbardziej z naszej drużyny (imponował walecznością i skutecznością), niestety wydaje mi się, że szukając poprawy zaczął się gubić. Miejmy nadzieje, że jeśli zostanie to wraz z trenerem i świeżością w nowym sezonie odnajdzie się na naszym torze.
Jeśli chodzi o Daniela sprawa jest krótka. Ma niską średnią wyjazdową, wysokie KSM. Nie jest bardzo interesującym zawodnikiem dla innych klubów. Nawet przy lepszej ofercie z innego klubu nie opłacałoby mu się tam jeździć bo nie kręciłby kompletów na własnym torze, musiałby dojeżdżać i podsumowując zarobiłby i tak mniej. Z powyższym założeniem Daniel jest dla nas bardzo dobrym zawodnikiem gwarantującym bardzo dobre wyniki na naszym torze i bonusy w dwumeczu.
Wydaje mi się, że dla Daniela wybranie naszego klubu jest jedynym sensownym rozwiązaniem. Oprócz finansów wieże, że Jeleniewski chce punktować dla lubelskich kibiców.
Paweł Miesiąc- Uzyskał średnią 1,706. Średnia ta jest solidnym wynikiem biorąc pod uwagę, że cały sezon jeździł w parze z zawodnikiem który uzyskał najlepszą średnią w lidze. Dla innych drużyn patrząc z zewnątrz Paweł może wydawać się słabszy niż jest na prawdę, co daje nadzieję na to, że nie będziemy przepłacać. Dodatkowo patrząc na starty Pawła w ostatnich meczach poczynił zaskakujący postęp, wykonując kilka na prawdę atomowych startów. Chociaż trzeba powiedzieć, że zdecydowanie nie jest to element ustabilizowany bo starty w starym stylu też się zdarzają.
Karol Baran - Osobiście najmniej mnie przekonuje. Fajnie, że zdarzają mu się fajne występy, ale obawiam się niestety o to czy Karol będzie wstanie w tej lidze stanowić solidną drugą linię. Obym się mylił. Poza tym nie wiem czy nie było by mu lepiej być w podstawowym składzie jakiejś innej drużyny niż u nas walczyć o miejsce w składzie.
Cameron Woodward- Zna nasz tor i prezentuje przyzwoity poziom.
Jeśli chodzi o nowe nabytki, to bardzo mi się podoba pomysł niektórych dotyczący Romana Povazhnego. Roman ma już 36 lat ale w jego przypadku widać, że się nie oszczędza i jest cały czas bardzo waleczny. W tym sezonie na naszym torze zdobył 23+1 w 12 startach raz defektując. Co dla gościa na naszym torze jest sporym osiągnięciem. Nie wiem tylko, czy Roman chce opuścić Lokomotywę bo jeździ tam już 4 sezony.
- kmzlublinfan
- Senior
Ciekawym zawodnikiem, którym należałoby się zainteresować według mnie jest Dawid Lampart. Faktem jest to, że ekstraliga go przerosła i to bardzo nawet. Ale w I lidze poradziłby sobie spokojnie. Mieszka dość blisko bo w Rzeszowie więc dojazdy na treningi nie powinny być problemem.
Proooooosze cie. Lampart to typowy okaz rasowego zuzlowego ogorka. Za to co dostal w Tarnowie to nawet w takiej ekipie jak Unia nie lapac sie do skladu kosztem Jamroga to mega wstyd. Mam nadzieje, ze nikomu ten poroniony pomysl nie przyjdzie juz do glowy.
KMŻ złożył propozycję przedłużenia umów na sezon 2013 Miśkowiakowi i Stachyrze. Z podpisaniem kontraktu zwleka również trener Wardzała:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /120929639
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /120929639
Ktoś kto pisał ten artykuł przybabolił w ostatnim zdaniu. Chrzanowski nie miał żadnych punktów bonusowych, tylko pokonał Borowicza w biegu dodatkowym
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
$korzen$ pisze:Proooooosze cie. Lampart to typowy okaz rasowego zuzlowego ogorka. Za to co dostal w Tarnowie to nawet w takiej ekipie jak Unia nie lapac sie do skladu kosztem Jamroga to mega wstyd. Mam nadzieje, ze nikomu ten poroniony pomysl nie przyjdzie juz do glowy.
Zgodzę się z kolegą. Propozycje typu lampata przypominają mi ubiegłoroczne zatrudnienie sucheckiego.Gdzie zawodnik po słabym a wręcz mizernym sezonie jeśli chdzi o zdobycz punktową i ilość biegów w sezonie przychodzi do nas.Każdy wie jak wyszło to z sucheckim.
Zwycięskiego składu się nie zmienia. A że przegraliśmy minimalnie to i zmiana powinna być minimalna. Moim zdaniem jeden zawodnik pokroju Antonio Lindbecka i może coś na pozycji juniorskiej powinno wystarczyć. Pozdrawiam. Do zobaczenia za rok. 
tez jestem tego zdania - z jednym zastrzeżeniem. Powinniśmy mieć taki skład, który w przeciwieństwie do tego roku zgarnie te 4-5 punktów na wyjazdach. Jedna wygrana wyjazdowa w tym roku to zdecydowanie za mało jak na wejście do Ekstraligi. No i kwestia zasadnicza - nikt nie jest w stanie stwierdzić w jakiej formie będą Misiek i Dawid za te 7 miesięcy. Pierwszy z nich miał sezon konia, ale poprzedni powiedzmy - taki sobie. Dawid prawem serii przeplata sezon znakomity bardzo słabym, więc teraz wypada... Nie będę krakał wiec napisze tylko, że wzmocnienia powinny być może nie rewolucyjne, co bardzo solidne.
Trochę przesadziłeś z tym sezonem konia dla Miśkowiaka. Poprzedni czy nawet poprzednie były przeciętne to w dużej mierze zasługa tego w jakich klubach startował, niektóre zalegają mu z kasą do dziś. W Lublinie dostawał kasę regularnie czy w miarę regularnie i miał za co inwestować w sprzęt.
- Expendable
Tak czy siak był to dla Miśkowiaka bardzo dobry sezon na lubelskim torze, z tego co wróbelki ćwierkają ma wszystko popłacone więc są to kolejne istotne argumenty za tym aby został w LBN 
Jesli mamy walczyc o awans, oprocz Miska i Dawida (i juniorki, ktora jest calkiem ok), potrzebujemy 2 konkretnych zawodnikow, pokroju Antonia. Do tego uzupelnienie skladu w postaci Miesiaca i Jelenia (chociaz jak dla mnie jest on najmniej sensownym tranferem - 0 punktow na wyjazdach, a to wlasnie tam trzeba "robic roznice"). Jesli chodzi o Barana - jego sprawa. Jesli chce zostac i walczyc o sklad, to niech to robi. Miesiacowi w tym roku sie udalo.
Prawda jest taka, ze Misiek mial rewelacyjny sezon i trudno bedzie mu to powtorzyc. Podobnie wyjazdy u Dawida. Moze byc tak samo, ale wcale nie musi.
Nie wolno ryzykowac i minimalizowac wzmocnienia (o ile chcemy awansowac, a nie tylko "wlaczyc sie do walki o awans"), bo moze wyjsc tak, jak z Puzonem i Baranem. Rok wczesniej liderzy i pewniacy, a w kolejnym sezonie spory spadek formy.
Prawda jest taka, ze Misiek mial rewelacyjny sezon i trudno bedzie mu to powtorzyc. Podobnie wyjazdy u Dawida. Moze byc tak samo, ale wcale nie musi.
Nie wolno ryzykowac i minimalizowac wzmocnienia (o ile chcemy awansowac, a nie tylko "wlaczyc sie do walki o awans"), bo moze wyjsc tak, jak z Puzonem i Baranem. Rok wczesniej liderzy i pewniacy, a w kolejnym sezonie spory spadek formy.
Ja też jestem zdania ,że skład może zostać tylko dołożyć trzeba jakiegoś mocnego zawodnika ala Murzynek i na juniorce jednego juniora,ale dobrego ,a nie pokroju Kostro.Kostro fajny był w drugiej lidze,ale widać po wypadku chłopak się zagubił i nawet sprzętu swojego nie ma. Niech chłopaki wtedy walczą o skład. Jestem pewien ,że nasz skład się trochę zmieni ,bo ktoś odejdzie z własnego powodu i w zamian szukać to co pisałem powyżej. Baran jak by był puszczany od początku sezonu to by i może jechał lepiej ,a myślę ,że troszkę w główce zrozumiał pewne sprawy i zawsze lepiej być w pierwszej,a nie w drugiej lidze.Sam trener mówił ,że zmiany będą na pewno nie wielkie ale będą .
Acha i ktoś wspomniał o Puzonie.Jak by chciał za rozsądne pieniądze być u nas i np. walczyć o skład to bym go chciał.
Acha i ktoś wspomniał o Puzonie.Jak by chciał za rozsądne pieniądze być u nas i np. walczyć o skład to bym go chciał.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
Puzonowi to blizej do Rawicza;)
... a Karolowi - Krosna?
Ok to skład na wypadek wypadku Bogdanki:
Baran
Miesiąc
Puzon
Woodward
Jeleniewski
I myśle, że z tym składem będzie FUN
Baran
Miesiąc
Puzon
Woodward
Jeleniewski
I myśle, że z tym składem będzie FUN
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Bez Bogdanki to pewnie i takiego nie uzbieramy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Gelo pisze:... a Karolowi - Krosna?
Do Krakowa też dość blisko by miał, ale tamtejszy tor mu raczej nie podchodzi..
http://www.youtube.com/watch?v=N7v2ztF1Dfw