Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
Nigdy nie był to as - ale ja jestem za. Myślałem, że w tym roku w Lublinie nawet Nicki nie strzeliłby kompletu a Bjarne pokazał że można. Co do charakteru się nie wypowiadam, bo nie mam wiedzy w tym zakresie. Raczej nigdy smrodu za sobą nie zostawił. No i w tym roku miał najwyższą średnią wyjazdową ze wszystkich zawodników 1 ligi - a głownie przecież chodzi nam o wygrywanie na wyjazdach
Ostatnio zmieniony 20 września 2012, o 12:42 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie Bjarne to na I lige armata i koniec. Poczatek sezonu mial kiepski, co odbilo sie na sredniej. Radze jednak dokladnie przeanalizowac wczesniejsze starty w I lidze, po prostu poezja. Start i tyle go widzieli. Stac go na komplet na kazdym torze I ligi. Odejdzie mu zapewne GP, wiec bedzie wiecej czasu na lige. Jednakze pamietajcie, Bjarne to bardzo drogi zawodnik o czym z reszta podczas transmisji z Gniezna wspominal Harry. W Gnieznie tez zgarnal kupe szmalu. Pytanie czy nas stac? Jak tak to ja rowniez biore w ciemno.
- niespokojny
- Trener
Jaki budzet mialo to Gniezno skoro mieli Pedersena, Lindbaecka, Nichollsa, Zorra a nas nie stac na ani jednego 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Wpływy - 1,5 mln PLN
Wydatki - 4 mln PLN
O taki
Żartuję oczywiście. Szacowany wynosił ok. 3 mln PLN, a jak wyszło faktycznie to się pewnie dowiemy niedługo.
Wydatki - 4 mln PLN
O taki
Żartuję oczywiście. Szacowany wynosił ok. 3 mln PLN, a jak wyszło faktycznie to się pewnie dowiemy niedługo.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Misionis pisze:Nie bardzo rozumiem tego podejścia, które się tutaj przewija, że potrzebne są nam "armaty" z GP typu B. Pedersen, Antonio, czy Ljung. W tym roku Start miał 2 armaty z gp, i kilka innych armat, a awansowali o włos. Nie wiem czy tylko ja ich tak odebrałem, że wcale takimi armatami nie są.
Ktoś pisał, że Start miał w drugiej linii Skórę, byłego mistrza Polski i że tak powinniśmy my postępować. Warto zajrzeć do statystyk, Miesiąc był w tym sezonie lepszy od Skóry.
Podoba mi się post Coopera, który napisał o Nickim Pedersenie. To jest armata i o takim wzmocnieniu trzeba myśleć. Nigdy nie zapomnę jak kilka lat temu Skóra (był wtedy bardzo cenionym zawodnikiem eligi) wylądował w 2 ligowym klubie z Warszawy. Nie ma rzeczy niemożliwych.
Dokładnie ja dodałbym jeszcze Harrisa - też GP rider, niby czołówka światowa, a jeździ w lidze polskiej piach. A taki Nermark nawet GP nie powąchał a w extra wykręcił prawie 2 pkt na bieg, lepiej (nieduża, ale jednak) nawet od Bjerrego i Lindgrena. W 2011 roku zresztą też
Pod kątem przydatności w lidze danego zawodnika, uczestnictwem i wynikami GP bym się nie podniecał. Wolę pewnego i skutecznego rzemieślnika niż gwiazdę co w szarej ligowej rzeczywistości robi wynik na poziomie Mąćka Kuciapy.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

Po prostu - zeby awansowac do extraligi, trzeba brac porzadnych napieraczy z extraligi, a nie patrzec czy to Polak, czy z Gp, czy z dlugiego toru. Po Miskowiaku widac, ze to ma sens (nikt nie ma chyba watpliowsci, ze mimo wyboistej kariery Misiek to zawodnik extraligowy). Poniewaz w tym sezonie okazalo sie, ze jeden Misiek to za malo, to trzeba poszukac jeszcze drugiego, co najmniej na tym poziomie co Robert. Nie wyklucza to podchodow pod jakas mega armate, moze Crump sie zechce odbudowac:P, albo Nicki wyluzowac troszke:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Wiem, że to żarty - ale lejecie miód na moje serce:)
Ja nie zartuje, choc oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego, ze rozpatrujac wszelkie okolicznosci ciezko spodziewac sie tego przyslowiowego Nickiego w skladzie KMZ 2013.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Nicki to juz byl przymierzany do nas przed sezonem 2012, nawet jakies ploty na portalach zuzlowych sie pojawialy 
METHANOL ADVENTURE TEAM
Nicki intonujący po meczu w Grudziądzu: "jesteśmy uj wie gdzie, kotlety robi się! aeaaaooo" bezcenne 
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Ja to byłbym najchętniej za kolonią pilską: Misiek, Świderski i Gapiński. Poza Miśkiem żaden nie miał super sezonu, ale na żużlu jeździć potrafią i byłyby to moim zdaniem prawdziwe "armaty" na I ligę.
Czas na zmiany :]
Tylko zeby potem nie bylo, ze zamienil stryjek Rzeszow na Pile 
ps. ale Swiderskiego z Piłą to chyba nic nie laczy?
ps. ale Swiderskiego z Piłą to chyba nic nie laczy?
Motor mocny
sting126 pisze:Ja to byłbym najchętniej za kolonią pilską: Misiek, Świderski i Gapiński. Poza Miśkiem żaden nie miał super sezonu, ale na żużlu jeździć potrafią i byłyby to moim zdaniem prawdziwe "armaty" na I ligę.
powiedz mi Stingu co laczy Swiderskiego z Pila, bo jestem niezmiernie ciekaw : )
edit: Hayden 3
METHANOL ADVENTURE TEAM
truskawa pisze:Nicki intonujący po meczu w Grudziądzu: "jesteśmy uj wie gdzie, kotlety robi się! aeaaaooo" bezcenne
Lubie to
W tym sezonie mogą być niezłe szopki w okresie transferowym, w związku ze zmianami regulaminowymi jakie nastąpiły w e-lidze.
W KSM-ie na poziomie 39 punktów nie pomieści się większość drużyn, wieć znowu w cenie będą ogórki lub zawodnicy, którzy nie są sklasyfikowani z powodu zbyt małej liczby odjechanych biegów (Świderski, Suchecki, K. Jabłoński, Szombierski...)
Kolejną rzeczą, która może strasznie namieszać są kroty transferowe (nie wiem tylko czy one obowiązują, również przy przechodzeniu zawodnika z e-ligi do lig niższych). Moze się zdarzyć, że np. taka Stal Gorzów czy Unia Tarnów będą wolały aby ich zawodnik, który nie mieści się w KSM, poszedł ligę niżej niż wzmacniał potencjalnego rywala. Również z powodu tego przepisu może się okazać, że lepiej ściągać zawodników z niższej ligi niż płacić kwotę za transfer jakiegoś średniaka z e-ligi. (Miesiąc ze Stachyrą do Rzeszowa i wielki powrót Jeleniewskiego do Wrocka?
)
Na pozycji juniora również nię będą mogli jeździć zawodnicy z KSM powyżej 4 pkt.
Inną ciekawą sprawą jest, że teoretycznie na start w GP ma szanse 5 zawodników z Gorzowa oraz 4 z Tarnowa (wliczjąc dzikusa dla Janowskiego)
W każdym bądź razie należy jak najszybciej się dogadać z Miśkowiakiem (zanim się rozmyśli i o ile nie postawił jakichś kolosalnych warunków)
1. Miśkowiak
2. Kylmaekorpi
3. Zagar
4. Batchelor
5. Vaculik
6. Borowicz
7. Musielak
Rez. Woodward, Łukaszewski
A jak wam się podoba taki skład?

W KSM-ie na poziomie 39 punktów nie pomieści się większość drużyn, wieć znowu w cenie będą ogórki lub zawodnicy, którzy nie są sklasyfikowani z powodu zbyt małej liczby odjechanych biegów (Świderski, Suchecki, K. Jabłoński, Szombierski...)
Kolejną rzeczą, która może strasznie namieszać są kroty transferowe (nie wiem tylko czy one obowiązują, również przy przechodzeniu zawodnika z e-ligi do lig niższych). Moze się zdarzyć, że np. taka Stal Gorzów czy Unia Tarnów będą wolały aby ich zawodnik, który nie mieści się w KSM, poszedł ligę niżej niż wzmacniał potencjalnego rywala. Również z powodu tego przepisu może się okazać, że lepiej ściągać zawodników z niższej ligi niż płacić kwotę za transfer jakiegoś średniaka z e-ligi. (Miesiąc ze Stachyrą do Rzeszowa i wielki powrót Jeleniewskiego do Wrocka?
Na pozycji juniora również nię będą mogli jeździć zawodnicy z KSM powyżej 4 pkt.
Inną ciekawą sprawą jest, że teoretycznie na start w GP ma szanse 5 zawodników z Gorzowa oraz 4 z Tarnowa (wliczjąc dzikusa dla Janowskiego)
W każdym bądź razie należy jak najszybciej się dogadać z Miśkowiakiem (zanim się rozmyśli i o ile nie postawił jakichś kolosalnych warunków)
1. Miśkowiak
2. Kylmaekorpi
3. Zagar
4. Batchelor
5. Vaculik
6. Borowicz
7. Musielak
A jak wam się podoba taki skład?
-
Smirnek_
- Senior
Martin Vaculik i Matej Zagar w 1 lidze? Jakoś tego nie widzę, nawet przy takim niskim KSM dla klubów w ekstralidze.
średnio:)
grzesieck pisze:sting126 pisze:Ja to byłbym najchętniej za kolonią pilską: Misiek, Świderski i Gapiński. Poza Miśkiem żaden nie miał super sezonu, ale na żużlu jeździć potrafią i byłyby to moim zdaniem prawdziwe "armaty" na I ligę.
powiedz mi Stingu co laczy Swiderskiego z Pila, bo jestem niezmiernie ciekaw : )
edit: Hayden 3
Heh - no jakoś go z Piłą skojarzyłem :] pewnie dlatego, że w parze z Miśkiem śmigał swego czasu, a jego zawsze z Piłą kojarzę... Z Wrockiem jakoś mniej - mimo, że przecież w barwach Sparty zdobył IMŚJ...
Czas na zmiany :]
Zagar, Batchelor, Vaculik - skład walczący o pierwszą czwórkę w E-Lidze...
Faktycznie jeśli kretyni z żużlowej centrali zaakceptują kolejny durny regulamin dla ekstraligi to trzeba czaić się na jakąś armatę, która przez przepisy nie będzie mogła startować w e-lidze.
Taką armatę jaką w zeszłym roku był w Gdańsku Ward. Taki jeden zawodnik może zrobić kolosalną różnicę, wystarczy przypomnieć jakim składem w ubiegłym roku dysponował Gdańsk - Dawid Stachyra (do tego mający nieudany sezon), Hlib, Gafurov, Jonasson, Max, Zorro... bez jakichś kolosalnych rewelacji.
Co do Świderskiego, to też bym bardzo chciał żeby jeździł w Lublinie, ale jeśli propozycje eligowe wejdą, to stanie się on jednym z najbardziej pożądanych zawodników na rynku. Wtedy trzeba będzie rozmawiać z takimi zawodnikami jak Iversen, Zagar, Vaculik, Buczkowski...
Swoją drogą warto porównać karierę Świderskiego i Jeleniewskiego.
Rówieśnicy, obaj startowali po kilka sezonów w elidze, notowali porównywalne średnie (ok. 1,5 - 1,6) i po słabszym sezonie trafiali do I ligi.
Świderski w pierwszym sezonie zrobił 2,58 w drugim 2,43.
Jeleniewski w pierwszym 1,81, a w drugim 1,84.
PS. Jeszcze pytanie: nie ma przypadkiem takiego przepisu, że przepisy o KSM nie dotyczą zespołu, który występuje w takim składzie jak rok wcześniej?
Taką armatę jaką w zeszłym roku był w Gdańsku Ward. Taki jeden zawodnik może zrobić kolosalną różnicę, wystarczy przypomnieć jakim składem w ubiegłym roku dysponował Gdańsk - Dawid Stachyra (do tego mający nieudany sezon), Hlib, Gafurov, Jonasson, Max, Zorro... bez jakichś kolosalnych rewelacji.
Co do Świderskiego, to też bym bardzo chciał żeby jeździł w Lublinie, ale jeśli propozycje eligowe wejdą, to stanie się on jednym z najbardziej pożądanych zawodników na rynku. Wtedy trzeba będzie rozmawiać z takimi zawodnikami jak Iversen, Zagar, Vaculik, Buczkowski...
Swoją drogą warto porównać karierę Świderskiego i Jeleniewskiego.
Rówieśnicy, obaj startowali po kilka sezonów w elidze, notowali porównywalne średnie (ok. 1,5 - 1,6) i po słabszym sezonie trafiali do I ligi.
Świderski w pierwszym sezonie zrobił 2,58 w drugim 2,43.
Jeleniewski w pierwszym 1,81, a w drugim 1,84.
PS. Jeszcze pytanie: nie ma przypadkiem takiego przepisu, że przepisy o KSM nie dotyczą zespołu, który występuje w takim składzie jak rok wcześniej?
Kalhorn pisze:
1. Miśkowiak
2. Kylmaekorpi
3. Zagar
4. Batchelor
5. Vaculik
6. Borowicz
7. Musielak
A jak wam się podoba taki skład?![]()
sklad spoko, spokojne utrzymanie w tym roku w Ekstralidze by dawal... ale mam nadzieje, ze ten sklad jako propozycja naszego skladu za rok, to jakis zart : )
METHANOL ADVENTURE TEAM
Smirnek_ pisze:Martin Vaculik i Matej Zagar w 1 lidze? Jakoś tego nie widzę, nawet przy takim niskim KSM dla klubów w ekstralidze.
Wystarczy, np. że z Gorzowa do GP z eliminacji załapie się Zagar, Tomek zostanie w 8 a dzikusa otrzyma PUK i Gorzow ma 3 zawodników w GP (zresztą i bez tego wszyscy nie pomieszczą się w KSM-ie). Cena odstępnego za Zagara to 374.400 zł i jeżeli Gorzów nie zgodzi się jej obniżyć, a nikt tej kwoty nie zapłaci, to zawodnika czeka roczna przerwa w Polsce, albo jazda w 1 lidze. Zresztą z Gorzowa i tak możliwe, że odejdzie 2 seniorów a na ich miejsce wskoczą Zmarzlik i Mroczka.
Sytuacja w Tarnowie z Vaculikiem może wyglądać podobnie.
Jeszcze ciekawiej (chociaż nie dla Gorzowa) by było jakby z GPChallange dostali się Zagar, M.J.Jensen i Kasprzak a dzikusa dostał PUK.
Oczywiście skład podany przezemnie to taki żart, co nie znaczy, że któryś z tych (lub innych mocnych) zawodników nie wyląduje u nas lub w innym pierwszoligowym klubie.
- niespokojny
- Trener
Przeciez przepis o ilosci zawodnikow z GP zostal zniesiony wiec co za roznica czy beda jezdzic w GP czy nie. Aby sklad sie miescil w KSM i moze cala 5 seniorow jezdzic i 2 junorow w GP.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
do usunięcia
Ostatnio zmieniony 20 września 2012, o 16:33 przez truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
ale co nie?
jezeli oczywiscie nic sie od maja nie zmienilo...
Zniesiony zostanie jednak limit zawodników z Grand Prix, którzy będą mogli startować w jednej drużynie.
jezeli oczywiscie nic sie od maja nie zmienilo...
METHANOL ADVENTURE TEAM