Skład na sezon 2013
- MikeMistrz
- Senior
Re: Skład na sezon 2013
Z tym Maxem to bez przesady. Stracił już dawno formę z Rzeszowa w 2005, ale dalej to solidny napieracz na 1 ligę. Miał 8 średnią i ta domowa była zbliżona do wyjazdowej.
Pewnie za wcześnie na daleko idące wnioski ale po wpisie Harrego i ćwierkaniu wróbli pod maglem można wnioskować że są spore szanse żeby został Miśkowiak.A skoro miałby zostać Miśkowiak to może rzeczywiście słowa Sprawki że chcemy ostro zaatakować E-Ligę są czymś podparte..(czytaj: węgiel będzie a i może nawozy jakieś dojdą)...
ja błagam
tylko nie Max. Mówimy o wzmocnieniach pod kątem Ekstraligi. A ten facet miał dwa sezony w karierze i zawsze był w cieniu swojego brata
Ktoś tam wcześniej pisał (grzesiecek?), że Nermark pewnie zostanie w e-lidze. Przy takiej średniej będzie miał ksm ok. 8 pkt, co przy obniżeniu limitu ksm w e-lidze do 39 punktów jest liczbą bardzo wysoką. Przy zakontraktowaniu Nermarka na 5 zawodników zostaje do rozdysponowania 31 pkt czyli 6,2 na łebka. Z kolei Szwed nie jest jakimś super-pewniakiem żeby kontraktować go jako absolutnego lidera. W Częstochowie krucho z kasą a Daniel pewnie, mimo że tańszy niż gwiazdy z GP, swoje kosztuje. Ja bym się nie upierał, że nie ma szans żeby przyszedł do I ligi, mógł parę lat temu Nicki, może i Nermark :]
Czas na zmiany :]
Nermark miał już w 2007r. szansę występów naszych barwach ale wtedy w bardzo ważnym momencie wypiął się na Lublin. Takim zawodnikom dziękujemy.
pav pisze:Nermark miał już w 2007r. szansę występów naszych barwach ale wtedy w bardzo ważnym momencie wypiął się na Lublin. Takim zawodnikom dziękujemy.
to idąc tym tokiem rozumowania powinieneś podziękować połowie zawodników. W żużlu nie ma sentymetów, liczy się to co jest teraz. Na każdego kiedyś gwizdali a potem go nosili na rękach. Taki jest ten sport. Wracając do Nermarka jestem jak najbardziej na tak, jeśli jest oczywiście możliwość wyjęcia go z Czewy. To jeden z niewielu kolesi, którzy nawet nie lizneli GP a wlidzę punktują bardzo solidnie. Na 1 ligę to jest gość na lidera i 11-12 punktów na każdym torze.
W związku z tym, że nazwisko Kuciapa pojawiło się już kilka razy, mam prośbę żeby na początku takiego posta dawać kilka wykrzykników albo duży napis UWAGA . To tylko kilka znaków a jak pomoże
Jak chcemy wjechać do eligi to nie ma co się silić na wymyślanie Kildemandów czy innych Czałowów.
Dwóch zawodników z Grand Prix, lub jego okolic - Lindback, Harris, Ljung, itp.
Z naszej kadry Miśkowiak, Stachyra i ewentualnie ktoś z trójki Miesiąc, Jeleniewski, Baran.
I jakiś nowy Polak dla odświeżenia atmosfery typu Świderski.
Dwóch zawodników z Grand Prix, lub jego okolic - Lindback, Harris, Ljung, itp.
Z naszej kadry Miśkowiak, Stachyra i ewentualnie ktoś z trójki Miesiąc, Jeleniewski, Baran.
I jakiś nowy Polak dla odświeżenia atmosfery typu Świderski.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
W Częstochowie krucho z kasą
Ja tam słyszałem coś zupełnie odwrotnego. Ponoć mają plan zaatakować jakiś medal w przyszłym roku. Choć jeśli tak to raczej nie z Nermarkiem jako podstawą do budowy składu
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/30966 ... ch-barwach
Jakby kto nie wierzyl przewodniczacemu.
Jakby kto nie wierzyl przewodniczacemu.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
meesha pisze:W Częstochowie krucho z kasą
Ja tam słyszałem coś zupełnie odwrotnego. Ponoć mają plan zaatakować jakiś medal w przyszłym roku. Choć jeśli tak to raczej nie z Nermarkiem jako podstawą do budowy składu
Yyy. A dlaczego nie? Uratował im eligę, odjechał kolejny dobry sezon, średnią ma na poziomie Crumpa, lepszą niż Gollob, Okoniewski, Jepsen Jensen i wielu innych. Wraz z Łagutą bardzo dobra podstawa do budowania składu na czub tabeli.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Z rozmów kuluarowych w Gnieźnie, z wydaje się dobrze zorientowaną osobą z tamtego środowiska usłyszałem, że z ich I-ligowego składu zostawiają tylko Lindbaecka i Oskara Fajfera i wraca Kacper, reszta do wymiany. Więc zostaje wolny na rynku i B. Pedersen i Nicholls i Skóra i pozostali. Ciekawą opcją byłby Lisiecki do wygarnięcia.
Zresztą jak czytam tutaj propozycje, to znowu wiele osób zapomina o juniorce. Jeden dobry junior pokroju Adamczaka z tego sezonu, który na wyjazdach robi 10pkt w Gnieźnie, 10pkt w Ostrowie, 9pkt w Grudziądzu, 14 pkt w Daugavpils, czy 12 pkt w Lublinie to skarb.
Naprawdę jak chcemy się liczyć to przydałby nam się taki junior. Do tego Borowicz i Łukaszewski (póki co mało pewni na wyjazdach) i więcej nie trzeba.
Wybieranie już teraz seniorów to trochę jak strzelanie na oślep, bo dużo będzie zależało od tego, kto gdzie i czy w ogóle znajdzie miejsce w ekstralidze.
Ja chętnie bym widział Kylmakorpiego, Kościucha czy B. Pedersena (z motywacyjnym kontraktem, bo jak chce to potrafi być niełapany), do tego Misiek, Jeleń, Miesiąc i jazda.
Zresztą jak czytam tutaj propozycje, to znowu wiele osób zapomina o juniorce. Jeden dobry junior pokroju Adamczaka z tego sezonu, który na wyjazdach robi 10pkt w Gnieźnie, 10pkt w Ostrowie, 9pkt w Grudziądzu, 14 pkt w Daugavpils, czy 12 pkt w Lublinie to skarb.
Naprawdę jak chcemy się liczyć to przydałby nam się taki junior. Do tego Borowicz i Łukaszewski (póki co mało pewni na wyjazdach) i więcej nie trzeba.
Wybieranie już teraz seniorów to trochę jak strzelanie na oślep, bo dużo będzie zależało od tego, kto gdzie i czy w ogóle znajdzie miejsce w ekstralidze.
Ja chętnie bym widział Kylmakorpiego, Kościucha czy B. Pedersena (z motywacyjnym kontraktem, bo jak chce to potrafi być niełapany), do tego Misiek, Jeleń, Miesiąc i jazda.
Yyy. A dlaczego nie?
Nie wiem, może dlatego, że przy jego KSM trzeba będzie resztę składu łatać różnymi wynalazkami z 2,50? Ile to tam będzie górny limit wynosił - 35?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Ano właśnie - a dokładając do tego jeszcze Łagutę to już w ogóle okazuje się, że trzebaby mecze w 5. jechać :] nie wspominając, że może będą chcieli zatrzymać z tego sezonu jakiegoś seniora - pewniejszego Zengotę, albo któregoś z mniej pewnych M. Jabłońskiego albo Szombierskiego do tego Czaja i robi się krucho...
Czas na zmiany :]
Ja to jestem ciekawy gdzie Nikuś Pedersenuś trafi z tym swoim gigantycznym ksm-em. Wydaje się, że może pasować tylko do Gniezna. Może mieć naprawdę kłopot, żeby gdzieś zagościć w ekstralidze.
Na razie to jak najszybciej trzeba podpisac z Miskiem i Borowiczem. To jest priorytet. Ja sobie po prostu po tym sezonie nie wyobrazam zuzla w Lublinie bez Miskowiaka. Gosc jest kapitalny i po prostu trzeba zrobic wszystko, zeby go zatrzymac. Borowicz robi stale postepy i w kazdym momencie moze eksplodowac jak Adamczak. Uwazam, ze dobrym wyjsciem bedzie zapewnienie mu solidnych fur i wysokiego, motywacyjnego kontraktu. No i nie ma co czekac na promocje i ruchy innych tylko trzeba zgarniac porzadnego stranieri. Ja mam swoje kandydatury, ktorych bede sie stale trzymal. Lindgren - Bjarne - Watt (kolejnosc nieprzypadkowa). Swoje kosztuja, ale statystyki i wyniki nie klamia. Majac ich w skladzie mamy juz II pewne armaty na kazdy tor. Majac taki trzon zespolu reszte sie jakos doklepie. Ale trzeba juz zaczynac dzialac! Bo jak bedziemy zwlekac, to znowu skonczymy z Madsami i Steadami i bedzie marudzenie, ze nam beduini nie wypalili. Mam nadzieje, ze w tym aspekcie nasi dzialacze w koncu pojda po rozum do glowy.
Juz kilka razy Lindgren tu padl. Skad pomysl, ze facet nie bedzie jezdzil w elidze?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
tez mnie to zastanawia, KSM na poziomie ok. 7 to nie jakas tragedia, mimo gornego limitu na poziomie 39, do skladu Wrocka, czy Gniezna bedzie pasowal, wiec wg mnie nie ma tematu Lindgrena w I lidze
METHANOL ADVENTURE TEAM
Tez chcialbym Lindgrena u nas ale ludzie zejdzmy na ziemie. Nie wiadomo jeszcze nic o przyszlym budzecie, o wsparciu miasta czy Bogdanki a niektorzy to juz takie sklady wymyslaja, ze glowa mala
. A to, ze Sprawka gada, ze w sezonie 2013 bedziemy sie bic o elige to jeszcze nic nie znaczy, moze chce pokazac Miskowi, bedziemy jechac 'o cos' ?
Co do teoretycznych rozwazan nt napieracza co moglby do nas dolaczyc. Jezeli mielibysmy walczyc o elige to pewnie bedziemy o nia walczyc z Grudziadzem, dlatego ten napieracz musi dobrze napierac na torze w Grudziadzu. I tu moim zdaniem dobrym rozwiazaniem bedzie Ljung.
Co do teoretycznych rozwazan nt napieracza co moglby do nas dolaczyc. Jezeli mielibysmy walczyc o elige to pewnie bedziemy o nia walczyc z Grudziadzem, dlatego ten napieracz musi dobrze napierac na torze w Grudziadzu. I tu moim zdaniem dobrym rozwiazaniem bedzie Ljung.
Motor mocny
Jeśli wejdzie nakaz posiadania polskich juniorów we wszystkich ligach plus zakaz startów w ekstralidze na pozycjach juniorskich juniorów z ksm powyżej 4 to... sobie tego nie wyobrażam
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
hayden pisze:ezeli mielibysmy walczyc o elige to pewnie bedziemy o nia walczyc z Grudziadzem, dlatego ten napieracz musi dobrze napierac na torze w Grudziadzu.
Puzon
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
hayden pisze:ezeli mielibysmy walczyc o elige to pewnie bedziemy o nia walczyc z Grudziadzem, dlatego ten napieracz musi dobrze napierac na torze w Grudziadzu.
Staszek
sorry że tak masowo produkuje posty ale jesli ten wywiad ze Sprawką nie jest zmanipulowany to \o/\o/\o/ 
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
W sumie to na podstawie tych wszystkich rozwazan wychodzi na to, ze wystarczy wymienic Barana lub Miesiaca na Nickiego Pedersena i cisniemy z ta I liga:) Nicki bedzie mial gigaksm, punkty w pierwszej lidze pewne (nam na tym tez zalezy), a przeciez nie kosztuje 6 mln zł. Załatwic jakiegos indywidualnego sponsora kontraktu i...
A aspekt marketingowy tez powinien byc calkiem kapitalny.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]