Daniel Jeleniewski
Re: Daniel Jeleniewski
Od zawodnika, który miał być jednym z liderów zdecydowanie można wymagać więcej. Jak dla mnie ten sezon bez fajerwerków w wykonaniu Jelenia.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Czy liczyliście na to że będzie lepszy od Lindbaecka czy Watta? Fakt że bez fajerwerków ale też bez tragedii i na swoim aktualnym poziomie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Liczyliśmy na więcej na wyjazdach, w Lublinie swoje zrobił 
Nie zrobił. Biorąc pod uwagę, że I liga była słabsza niż dotychczas to śr. 1,8.. jest mocno średnia.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
naucz sie kolego czytac ze zrozumieniem, BR napisal, ze w Lublinie swoje zrobil, wiec skad ta srednia 1,8?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Przed sezonem Jeleniewski był typowany na jednego z liderów i z tej perspektywy z pewnością zdecydowanie zawiódł.
Jeśli chodzi o wyjazdy to, za wyjątkiem jednego, była tragedia.
Ale nie można pomijać o tym co zrobił w meczach u siebie, a te mecze właśnie zadecydowały o tym, że walczyliśmy o awans do końca.
Z drugiej strony
gdyby jechał na odrobinę lepszym poziomie na wyjazdach to dziś pewnie cieszylibyśmy się z awansu.
Także ciężko jednoznacznie ocenić
Ja bym go, mimo wszystko, widział w składzie w przyszłym sezonie, choć oczywiście z kontraktem odpowiednim dla swojej pozycji w zespole. Jest bardzo mocny u siebie, co też przecież jest istotne. Co do wyjazdów, to gorzej być nie może i możemy mieć uzasadnione nadzieje, że w końcu zacznie przywozić punkty.
Jeśli chodzi o wyjazdy to, za wyjątkiem jednego, była tragedia.
Ale nie można pomijać o tym co zrobił w meczach u siebie, a te mecze właśnie zadecydowały o tym, że walczyliśmy o awans do końca.
Z drugiej strony
Także ciężko jednoznacznie ocenić
Ja bym go, mimo wszystko, widział w składzie w przyszłym sezonie, choć oczywiście z kontraktem odpowiednim dla swojej pozycji w zespole. Jest bardzo mocny u siebie, co też przecież jest istotne. Co do wyjazdów, to gorzej być nie może i możemy mieć uzasadnione nadzieje, że w końcu zacznie przywozić punkty.
- marcin_lub
- Junior
Jakbym miał zostawić Jelenia na przyszły sezon to tylko i wyłącznie z założenia, że lepiej mieć go u siebie niż u przeciwnika. 
istred pisze:Ja bym go, mimo wszystko, widział w składzie w przyszłym sezonie, choć oczywiście z kontraktem odpowiednim dla swojej pozycji w zespole. Jest bardzo mocny u siebie, co też przecież jest istotne. Co do wyjazdów, to gorzej być nie może i możemy mieć uzasadnione nadzieje, że w końcu zacznie przywozić punkty.
O to to to to. Podpisuję się pod tym obiema rękami. Jako druga linia i z kontraktem dla gościa z drugiej linii, który jest pewny u siebie i może wypalić na wyjeździe.
Ja niestety uwazam, ze Jelen idzie droga Tomka Piszcza. Liznal troche Speedwaya przez duze "S" i po ptokach. A szkoda, bo tak jak Tomek mogl zrobic duzo lepsza kariere tak Jelen zbyt szybko zaczyna zjezdzac po rowni pochylej.
$korzen$ pisze:Ja niestety uwazam, ze Jelen idzie droga Tomka Piszcza. Liznal troche Speedwaya przez duze "S" i po ptokach. A szkoda, bo tak jak Tomek mogl zrobic duzo lepsza kariere tak Jelen zbyt szybko zaczyna zjezdzac po rowni pochylej.
Jest w tym dużo prawdy co piszesz. Osobiście myślałem, ze jak pójdzie do Wrocławia to chłopak się rozwinie i będzie dobrym krajowym wyrobnikiem, ale coś nie poszło i mimo startów w Łodzi i u nas w tym roku Daniel nie pokazał wszystkich swoich możliwości. Może będzie mu tu dane startować w przyszłym roku co jemu i sobie życzę.
2 czy 3 sezony temu już dokładnie nie pamiętam , Jeleń uratował ekstraligę Wrocławowi w meczu na wyjeździe w Gdańsku , na betonowym torze zrobił chyba najlepszy wynik z drużyny.
Ja osobiście uważam za dobry sezon w jego wykonaniu w stosunku do jego teraźniejszych możliwości.
Ja osobiście uważam za dobry sezon w jego wykonaniu w stosunku do jego teraźniejszych możliwości.
kibicLBN pisze:Nie zrobił. Biorąc pod uwagę, że I liga była słabsza niż dotychczas to śr. 1,8.. jest mocno średnia.
Po czym wnosisz, że słabsza? 4 GP Rajderów to chyba jeszcze w 1 lidze nie jeździło. Ktoś musiał być słabszy, a ktoś lepszy. Wypalił niespodziewanie Misiek, Stachyra też moim zdaniem zaskoczył pozytywnie, Jeleń pojechał swoje. Moim zdaniem był liderem - jednym z trzech. Woodward nie pojechał w najtrudniejszych spotkaniach i jego średnia jest trochę wyciągnięta. Dalej trzymając się średniej to nie ma się Daniel co wstydzić tego 12 miejsca bo oprócz Adamczaka nad nim są lepsi zawodnicy.
Kargolo pisze:istred pisze:Ja bym go, mimo wszystko, widział w składzie w przyszłym sezonie, choć oczywiście z kontraktem odpowiednim dla swojej pozycji w zespole. Jest bardzo mocny u siebie, co też przecież jest istotne. Co do wyjazdów, to gorzej być nie może i możemy mieć uzasadnione nadzieje, że w końcu zacznie przywozić punkty.
O to to to to. Podpisuję się pod tym obiema rękami. Jako druga linia i z kontraktem dla gościa z drugiej linii, który jest pewny u siebie i może wypalić na wyjeździe.
Jaki to kontrakt? Tylko tak konkretnie - kwoty, punkty itd. Przy okazji możecie przedstawić jak w tym sezonie przedstawiały się zarobki Jelenia na tle innych z LWSKMŻ?
Mad pisze:$korzen$ pisze:Ja niestety uwazam, ze Jelen idzie droga Tomka Piszcza. Liznal troche Speedwaya przez duze "S" i po ptokach. A szkoda, bo tak jak Tomek mogl zrobic duzo lepsza kariere tak Jelen zbyt szybko zaczyna zjezdzac po rowni pochylej.
Jest w tym dużo prawdy co piszesz. Osobiście myślałem, ze jak pójdzie do Wrocławia to chłopak się rozwinie i będzie dobrym krajowym wyrobnikiem, ale coś nie poszło i mimo startów w Łodzi i u nas w tym roku Daniel nie pokazał wszystkich swoich możliwości. Może będzie mu tu dane startować w przyszłym roku co jemu i sobie życzę.
Znafcy spidłeja, tak to było? Piszcz od kilku lat ledwo znajduje sobie klub, ostatnie regularne stary miał chyba z 5 lat temu i jakie tu porównanie z Jeleniem? Owszem Daniel wrócił z Eligi do pierwszej, ale jak na ten moment nie ma problemów ze znalezieniem klubu. Na następny sezon też nie sądze aby dostał jedną ofertę. Totalnie lipne porównanie.
Davv pisze:Po czym wnosisz, że słabsza? 4 GP Rajderów to chyba jeszcze w 1 lidze nie jeździło. Ktoś musiał być słabszy, a ktoś lepszy. Wypalił niespodziewanie Misiek, Stachyra też moim zdaniem zaskoczył pozytywnie, Jeleń pojechał swoje. Moim zdaniem był liderem - jednym z trzech. Woodward nie pojechał w najtrudniejszych spotkaniach i jego średnia jest trochę wyciągnięta. Dalej trzymając się średniej to nie ma się Daniel co wstydzić tego 12 miejsca bo oprócz Adamczaka nad nim są lepsi zawodnicy.
Davv nie myslales przypadkiem o karierze polityka? Swietnie sobie radzisz w naciaganiu rzeczywistosci i w dostosowaniu faktow dla potrzeb wlasnej opinii
Pierwsza liga jest slabsza 2012 niz sezon temu bo odeszli z niej tacy zawodnicy jak: Emil, Gapinski, Kosciecha, Walasek, Curylo, Wozniak, Ward, THJ, Buczkowski, Chrzanowski, Kilokarpia, Bogdanovs, K. Jablonski, M. Jablonski, Woffinden, Loktajev, K. Gomolski... chyba wszyscy
Druga sprawa. Jelen jednak byl liderem? Swietny lider, ktoremu na 8 wyjazdow dobrze wychodzi tylko jeden.
Motor mocny
Davv pisze:Kargolo pisze:istred pisze:Ja bym go, mimo wszystko, widział w składzie w przyszłym sezonie, choć oczywiście z kontraktem odpowiednim dla swojej pozycji w zespole. Jest bardzo mocny u siebie, co też przecież jest istotne. Co do wyjazdów, to gorzej być nie może i możemy mieć uzasadnione nadzieje, że w końcu zacznie przywozić punkty.
Jaki to kontrakt? Tylko tak konkretnie - kwoty, punkty itd. Przy okazji możecie przedstawić jak w tym sezonie przedstawiały się zarobki Jelenia na tle innych z LWSKMŻ?
Nie mam pojęcia jakie to kwoty. Natomiast dużo osób marudzi że Jeleń podpisał jako lider, że dostał dużą kasę i dlatego powinien
być liderem. Ja uważam że nie należy mu się kasa jaką dostają liderzy drużyny ale taka jaką dostaje druga linia.
Jak ktoś sie kieruje sentymentem - to takie bzdety czasami wychodzą. Niestety - średnia wyjazdowa 1,2 jest kompromitacją dla byłego ekstraligowca i jednego z trzech nominalnych liderów drużyny.
Davv pisze:Jaki to kontrakt?
ZA WYSOKI
Davv pisze:Tylko tak konkretnie - kwoty, punkty itd.
Myślałem Davv, że Ty wszystko wiesz.
Davv pisze:Przy okazji możecie przedstawić jak w tym sezonie przedstawiały się zarobki Jelenia na tle innych z LWSKMŻ?
Rewelacyjnie i nieadekwatnie do osiąganych wyników
jerry78 pisze:ZA WYSOKI
Widzę, że Ty też wszystko wiesz. Ja nie wiem i dlatego się pytam.
jerry78 pisze:[Rewelacyjnie i nieadekwatnie do osiąganych wyników
To oznacza, że miał ryczałt? No bo jeśli miał płacone za punkt to chyba adekwatnie.
Może jakieś kwoty jak już taki zorientowany jesteś.
Słyszałeś o kasie za podpis?
- niespokojny
- Trener
+ - spelnil oczekiwania na naszym torze
- - nie spelnil oczekiwan na wyjazdach
+ i - to jest -, czyli nie spelnil oczekiwan na ten sezon. Mecze wyjazdowe w Lodzi i Ostrowie totalna kompromitacja, a wielkich nazwisk w tych zespolach prozno szukac. Na wyjazdach jak Suchecki w tamtym sezonie. Jeden mecz roku i dalej bryndza. Straszny fuks ma ze w tym sezonie jezdzil w Lublinie, jakby zostal w Lodzi to do 1,5 ogolem moglby nie dobic.
+ i - to jest -, czyli nie spelnil oczekiwan na ten sezon. Mecze wyjazdowe w Lodzi i Ostrowie totalna kompromitacja, a wielkich nazwisk w tych zespolach prozno szukac. Na wyjazdach jak Suchecki w tamtym sezonie. Jeden mecz roku i dalej bryndza. Straszny fuks ma ze w tym sezonie jezdzil w Lublinie, jakby zostal w Lodzi to do 1,5 ogolem moglby nie dobic.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Manitou pisze:Słyszałeś o kasie za podpis?
Taaa? To ile dostał? Podajcie w końcu jakieś konkrety.
niespokojny pisze:+ - spelnil oczekiwania na naszym torze
+ i - to jest -,
a - i - co daje ?
Tak, już się rozpędzam i piszę kwotę na forum. Oczekiwania masz takie jakbyś był tu od wczoraj, ochłoń.
Ja mam ochłonąć? Czepiliście się chłopaka, że za dużo zarobił. Przecież nie przystawiał pistoletu do głowy Sprawki żeby podpisał taki kontrakt. Każdy chciałby zarabiać jak najwięcej i każdy bierze jak mu dają. Zgadzam się, że wszyscy liczyli na jego lepszą jazdę, nie wyszło, ale po co płakać nad rozlanym mlekiem? Zarobił ile zarobił, to na jakich warunkach ewentualnie podpisze na 2013 to już zależy od wielu czynników i mimo wszystko Sprawka powinien racjonalnie "zapłacić" Jeleniowi i reszcie składu.
Davv pisze:Ja mam ochłonąć? Czepiliście się chłopaka, że za dużo zarobił.
Nie o to chodzi, że za dużo zarobił. Wiadomo, sponsorzy byli hojni to Jeleń wykorzystał.
Bardziej chodzi o to, że skoro już miał takie super warunki do przygotowania się do sezonu, to dlaczego przyjeżdża na pierwszy mecz sezonu w ogóle nie przygotowany? Czyja to wina, że mu się sprzęgła sypały? Dlaczego ich odpowiednio wcześniej nie sprawdził? Był do tego okres przygotowawczy. Dlaczego na początku sezonu mu się tak silniki sypały? Czy to tylko pech? Ja na miejscu sponsorów byłbym bardzo rozczarowany taką postawą. Wiele osób kręciło głową w Łodzi z poirytowaniem.
Dobrze, że był mocnym punktem na naszym torze, bo uratował dzięki temu średnią, ale i tak ogólna jego ocena jest mocno średnia ze względu na mizerną przydatność dla zespołu na wyjazdach.
Miejmy nadzieję, że to poprawi i przyszły sezon będzie naprawdę udany w jego wykonaniu.
Davv nie chce mi sie produkowac, koledzy mnie w sumie wyreczyli, ale podpisze sie jeszcze dodatkowo pod tym, co oni napisali. Za ten szmal co dostal Jelen, to on powinnien w takim Ostrowie czy Lodzi zakrecic sie kolo kompletu, a pozostale mecze wyjazdowe 9-10pkt. Jak bylo? zerknij w statystyki. Dziadostwo sprzetowe ktore prezentowal zwlaszcza na poczatku sezonu przyprawia mnie o palpitacje serca nawet dzisiaj. Za te wyjazdy Dariusz powinnien zasadzic mu kopa prosto w zad. Ale jezeli ciebie zadowolila postawa Jelenia, to zyj w swoim swiecie. Ja na temat Jelenia powiedzialem co mialem powiedziec i koncze temat. Za slaby zawodnik, zeby tepic sobie klawiature na bezsensowne klotnie. Jakby Daniel pojechal tak jak oczekiwano, to teraz polowa tego forum do dzisiaj oblegala by Lubelskie bary swietujac Ekstralige w Lublinie. Koniec kropka.
Co do Piszcza, on tez liznal Ekstralige, scigal sie z najlepszymi, jezdzil w Elite League kiedy ta jeszcze prezentowala na prawde fajny poziom i nagle zaczela sie straszna rownia pochyla, a teraz mamy totalne dziadostwo. To samo coraz bardziej widac w przypadku Daniela.
Co do Piszcza, on tez liznal Ekstralige, scigal sie z najlepszymi, jezdzil w Elite League kiedy ta jeszcze prezentowala na prawde fajny poziom i nagle zaczela sie straszna rownia pochyla, a teraz mamy totalne dziadostwo. To samo coraz bardziej widac w przypadku Daniela.