Motor Lublin - GKM Grudziądz 09.09.2012 godz.18:30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Motor Lublin-GTŻ Grudziądz 09.09.2012 godz.18:30

#26 Postautor: Koper » 2 września 2012, o 22:30

Rabiosa pisze:
niespokojny pisze:Tak czy inaczej musimy wygrac. Bonusu wcale zdobywac nie musimy, bo w Gnieznie trzeba wygrac. Wygramy z Grudziadzem, to mecz Gniezno - Lublin bedzie o bezposredni awans do Ekstraligi. Wygrany awansuje, a przegrany zajmuje 3 miejsce.

Jak nie zdobędziemy bonusu to :

GRUDZIĄDZ 22
LUBLIN 22

Grudziądz wyższe miejsce w tabeli bo zdobędzie z nami bonus.
Także musimy zdobyć ten bonus koniecznie !

Z tego co wyczytałem w regulaminie rozgrywek to po rundzie finałowej nie będzie miało znaczenia kto na kim zdobył bonus w rundzie finałowej jesli chodzi o rozstrzyganie kto zajmie wyższe miejsce w przypadku równej liczby punktów meczowych. Zadecyduje wówczas bilans wszystkich punktów biegowych, a w przypadku ich równości wyższe miejsce po sezonie zasadniczym.

Zakładając że wygrywamy z GKM na własnym torze za 2 punkty a następnie sensacyjnie wygrywamy w Gnieźnie za 3 a w tym czasie Grudziadz wygrywa u siebie za 3 na własnym torze z Daugavpils. Jesli założymy też wygraną Gniezna na Łotwie to na koniec sezonu wszystkie 3 drużyny zakończyłyby sezon z dorobkiem 25 punktów!

BR
Senior

#27 Postautor: BR » 2 września 2012, o 22:35

i tak zróbmy żeby było ;)

spectator

#28 Postautor: spectator » 2 września 2012, o 22:37

Wtedy wchodzi Grudziądz, a Gniezno zostaje z niczym na 3 miejscu

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#29 Postautor: Gelo » 2 września 2012, o 22:41

GeloSMT pisze:I to jest dobre zdrowe podejście ja nic nie wiem o treningach nie wiem kiedy będą zatem ufam,że masz rację i będzie na nim zarówno Cam jak i Karol a wtedy trener niech zdecyduje któremu bliżej do składu bo to co My sobie tutaj wypisujemy to są forumowe wypociny a w klubie i tak robią co Ich zdaniem dobre.

Karol w Piątek ma zawody w Lesznie i proponuje trzymać kciuki bo jedzie dla Lubelskich barw

To trochę szkoda - była szansa na medal. W zeszłym roku Misiek z Kościuchem wywalczyli historyczny medal dla Poznania. Liczyłem na najlepszy nasz nominalny tercet - no chyba, że Karol jedzie tam jako rezerwowy dla Miśka i Rzeszowiaka z krwi i kości, który ma blisko do stadionu, bo działacze wiedzą na co stać Matadora wyłącznie lubelskiego toru.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#30 Postautor: Masi » 2 września 2012, o 22:45

harry pisze:Trening będzie tylko w sobotę ale długi.
W tygodniu jest finał par i nie da się inaczej. Dlatego tor był taki jaki ma być na Grudziądz aby chłopaki mogli już pasować się.

No to jak dla mnie strzał w stopę. Na takim torze GTŻ nie będzie miał problemów. Już w tym sezonie teraz zrobiliśmy twardszy tor i pamiętacie jak się skończyło. To samo rok temu z Kaskadem. Beton= porazka z GTŻ, tak niestety mi się wydaje. Obym się mylił.

Ktoś pytał kto z Baranem i Dawidem jedzie w Lesznie. Misiek.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#31 Postautor: GeloSMT » 2 września 2012, o 22:46

Gelo pisze:
GeloSMT pisze:I to jest dobre zdrowe podejście ja nic nie wiem o treningach nie wiem kiedy będą zatem ufam,że masz rację i będzie na nim zarówno Cam jak i Karol a wtedy trener niech zdecyduje któremu bliżej do składu bo to co My sobie tutaj wypisujemy to są forumowe wypociny a w klubie i tak robią co Ich zdaniem dobre.

Karol w Piątek ma zawody w Lesznie i proponuje trzymać kciuki bo jedzie dla Lubelskich barw

To trochę szkoda - była szansa na medal. W zeszłym roku Misiek z Kościuchem wywalczyli historyczny medal dla Poznania. Liczyłem na najlepszy nasz nominalny tercet - no chyba, że Karol jedzie tam jako rezerwowy dla Miśka i Rzeszowiaka z krwi i kości, który ma blisko do stadionu, bo działacze wiedzą na co stać Matadora wyłącznie lubelskiego toru.

Szkoda to ten klub ma na drugie :lol:
Karol z Dawidem awansowali w 1/2 MPPK. Karol z Dawidem powinni jechać w finale MPPK to prosty układ co ?
Zresztą to temat meczu Lublin-Grudziądz który da Wam tutaj zgromadzonym ciut więcej nadzieji( o jakiś tydzień ) na eligę więc Gelu piszmy juz tylko na ten własnie temat :)

Properr

#32 Postautor: Properr » 2 września 2012, o 22:47

Jaki beton :shock: ?

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#33 Postautor: GeloSMT » 2 września 2012, o 22:49

Masi a to dziś tor był twardy ???
Na Grudziądz recepta jest prosta "trzymać gaz" i tyle a co ma być to będzie nie da sie przewidzieć wyniku już dziś bo Lublin u siebie jest mocny a Grudziądz zaczyna jechać wszędzie więc dla mnie wynik jest sprawą otwartą

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#34 Postautor: KosaRKS » 2 września 2012, o 22:50

Masi pisze:Już w tym sezonie teraz zrobiliśmy twardszy tor i pamiętacie jak się skończyło.

na którym meczu z tego sezonu wg Ciebie nasi PRZYGOTOWALI twardszy tor ? meczu z Łodzią nie liczymy, bo to wina zespołu gości i natrętnego praktykanta.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#35 Postautor: Gelo » 2 września 2012, o 22:54

ok - piszmy wiec na temat - lubię Karola ale drugi sezon niestety jezdzi poniżej swoich mozliwości. Ma pojedyncze wybryki pozytywne, popiera to torowym cwaniactwem - ale formy (i chyba sprzętu) na jazde w 1 lidze to on nie ma. Podkreślam - niestety - bo to ikona KMŻ. Co do toru - jak dla mnie był bardzo podobny do tego z meczu z Gnieznem - czyli... za równy. W GTŻ nie ma Karawackisa, Gieruckisa i Pleszakowa. Takich zawodników jak Skórnicki czy Ljung można wystraszyć jedynie takim torem jak był w fazie zasadniczej.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#36 Postautor: GeloSMT » 2 września 2012, o 22:57

Gelu ale Skórnickiego też nie ma w GTŻ ;)
Co do Karola i toru na Grudziądz to odnośnie Karola nie chce się wypowiadać bo co nie napisze i tak zostanie uznane za nieprawdziwe a co do toru niewiele da się zrobić bo przyjedzie Fijałkowski i będzie mega lament założe sie ze i tak trzeba bedzie ubijac i tak bo.......żużel jest zabijany torami twardymi a tych coraz wiecej

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#37 Postautor: niespokojny » 2 września 2012, o 22:58

GeloSMT pisze:Szkoda,że sam Karol nie czytuje forum bo miałby z Was tutaj piszących mega beke znaffcy mechaników itd :lol:
Otóż zmartwie tutaj zgromadzonych ale Karol w meczu z Grudziądzem wystąpi ba zrobi to na bank zatem wszyscy którzy mają z tym problem niech pozostaną w domu :D

Kosa brawo spostrzegawcza z Ciebie bestia xd

Nie cwaniakuj juz, bo sie osmieszasz. Jakby zrobil z Gnieznem jeden punkt do tych marnych 3, to bysmy rozdawali karty w tej lidze.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#38 Postautor: jerry78 » 2 września 2012, o 23:00

Koper pisze:Z tego co wyczytałem w regulaminie rozgrywek to po rundzie finałowej nie będzie miało znaczenia kto na kim zdobył bonus w rundzie finałowej jesli chodzi o rozstrzyganie kto zajmie wyższe miejsce w przypadku równej liczby punktów meczowych. Zadecyduje wówczas bilans wszystkich punktów biegowych, a w przypadku ich równości wyższe miejsce po sezonie zasadniczym.

Zakładając że wygrywamy z GKM na własnym torze za 2 punkty a następnie sensacyjnie wygrywamy w Gnieźnie za 3 a w tym czasie Grudziadz wygrywa u siebie za 3 na własnym torze z Daugavpils. Jesli założymy też wygraną Gniezna na Łotwie to na koniec sezonu wszystkie 3 drużyny zakończyłyby sezon z dorobkiem 25 punktów!

Koper ma racje. Przestudiowałem regulamin
W przypadku równych sum punktów meczowych dwóch lub więcej drużyn,
o kolejności w tabeli decydują - z uwzględnieniem punktacji początkowej,
o której mowa w art. 753 ust. 1 pkt 4 - zdobyte punkty meczowe,
a przy ich równości - punkty biegowe. Jeżeli zachodzi równość punktów
meczowych i biegowych, o wyższej pozycji w tabeli decyduje wyższe
miejsce drużyny po zakończeniu części zasadniczej.

i gdyby padły takie wynik, że po części finałowej wszystkie 3 drużyny miałyby po 25 punktów to my ostatecznie zajęlibyśmy 1 miejsce, Grudziądz 2, a Gniezno 3.

Bilans bezpośrednich meczów byłby następujący:
Lublin 11 pkt (6 na Gnieźnie i 5 na Grudziądzu)
Grudziądz 10 pkt (5 na Gnieźnie i 5 na Lublinie)
Gniezno 9 pkt (5 na Grudziądzu i 4 na Lublinie)

więc nawet strata bonusa z Grudziądzem przy zwycięstwie w Gnieźnie daje nam awans.
Ostatnio zmieniony 2 września 2012, o 23:03 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#39 Postautor: KosaRKS » 2 września 2012, o 23:01

Gelo pisze:Co do toru - jak dla mnie był bardzo podobny do tego z meczu z Gnieznem - czyli... za równy.

o to to to. Tor jest cały czas przyczepny, bo taki chcą zawodnicy. Jednak po szopce Ślączki boją się robić 'normalnego' toru ;)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#40 Postautor: Gelo » 2 września 2012, o 23:02

Gelu ale Skórnickiego też nie ma w GTŻ ;)

poważnie? :D Niestety - jak nie ma dziurek to taki Skórnicki zalicza dzien konia, trafia do ostatniego biegu i tylko dlatego przytoczylem przyklad.
Co do toru - ja bym robił swoje. dało się zgarnąć komplet bonusów to i teraz nie nalezy tego zmieniać. Taki Puodzuks nie ma prawa wygrac u nas dwóch wyscigów, a Bjarne być niełapanym...
Ostatnio zmieniony 2 września 2012, o 23:04 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#41 Postautor: GeloSMT » 2 września 2012, o 23:02

ja się ośmieszam ? Panowie i Panie (jeśli takie są na tym forum) ja jestem tak spokojny o swoją śmieszność,że głowa mała a do cwaniactwa mi daleko staram się pisać prawdę której nikt nie odbiera jak prawdy a to już nie mój kłopot.

Jaaaaaa, Baran przegrał nam (BENIAMINKOWI 1 LIGI) awans do eligi :(
Ale z tego Barana osioł :lol:

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#42 Postautor: niespokojny » 2 września 2012, o 23:15

Raczej miałem na mysli, ze nie jest taki kozak 8).
GeloSMT pisze:Ale z tego Barana osioł :lol:

Ty to napisales.

Fajnie ze lubisz Karola, masz z nim pewnie zdjecie opawione w ramke, nawet porozmawiasz z nim po meczu. Tez go lubie. Ale kazdy twoj post, dotyczy Karola Barana co juz stalo sie irytujace. Skutek tego jest odwrotny do zamierzonego przez Ciebie.
Karol Baran jezdzi cieńko w Lublinie i taka jest prawda. 2pkt z Gnieznem, 3 pkt w drugim meczu z Gnieznem, 6 pkt z GTŻ w tym połowa za free(3x 1:5). Nawet Miesiąc go tutaj deklasuje. Wchodzisz mu tak gleboko, ze tego nie widzisz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#43 Postautor: sadychor » 2 września 2012, o 23:17

Gelo pisze:(...)bo to ikona KMŻ.(o Karolu B.)

No to dobrze, ze stadion krzyczy "Motor" :mrgreen:
GeloSMT pisze:(...)bo przyjedzie Fijałkowski (...)

Fijalkowski to byly viceprezydent Lublina, ten od GTZtu inaczej sie zwie ;)
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Koper
Trener
Kontakt:

#44 Postautor: Koper » 2 września 2012, o 23:20

sadychor pisze:No to dobrze, ze stadion krzyczy "Motor" :mrgreen:

Za chwilę Torsen wyjaśni Ci czy to dobrze czy źle :wink:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#45 Postautor: tezetomaniak » 2 września 2012, o 23:20

Jaaaaaa, Baran przegrał nam (BENIAMINKOWI 1 LIGI) awans do eligi

Po części. Ale największą winę ponosi Łukaszewski :wink:

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#46 Postautor: GeloSMT » 2 września 2012, o 23:22

niespokojny pisze:Raczej miałem na mysli, ze nie jest taki kozak 8).
GeloSMT pisze:Ale z tego Barana osioł :lol:

Ty to napisales.

Fajnie ze lubisz Karola, masz z nim pewnie zdjecie opawione w ramke, nawet porozmawiasz z nim po meczu. Tez go lubie. Ale kazdy twoj post, dotyczy Karola Barana co juz stalo sie irytujace. Skutek tego jest odwrotny do zamierzonego przez Ciebie.
Karol Baran jezdzi cieńko w Lublinie i taka jest prawda. 2pkt z Gnieznem, 3 pkt w drugim meczu z Gnieznem, 6 pkt z GTŻ w tym połowa za free(3x 1:5). Nawet Miesiąc go tutaj deklasuje. Wchodzisz mu tak gleboko, ze tego nie widzisz.

Płacą mi za to :D
Dużo bardziej z żużloków jeżdżących z Lublinie lubię Robsona ale nikt się tutaj na niego nie spina więc nie mam jak polemizować :lol:
Powiem Tobie tak na marginesie,że albo nie widzisz tego że "kręcę mega beke" albo nie chcesz tego widzieć,kto zna mnie prywatnie wie o czym mówię i wiesz nie do końca zależy mi na szacunku ludzi z forum bo......to tylko forum xd

Uważam,że zawodnicy jako beniaminek ligi osiągnęli i tak super wynik a spora rzesza ludzi z forum po 4 kolejce już upatrywała spadku z dużym hukiem i wiesz to jest jakby kontynuacja tego co sami zaczęliście tzn "mega bede" także albo jedziemy po bandzie albo odpuszczamy.

Pozwolę sobie strzelić Lublin-Grudziądz 47-43

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#47 Postautor: Popek » 3 września 2012, o 08:09

65:25 dla nas. Taki moj typ :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#48 Postautor: Cooper » 3 września 2012, o 08:40

Niestety, ale po meczu z Dauga mam mocne watpliwosci co do meczu z GTZ. Super jada Daniel, Misiek i Miesiac (naprawde gosc wymiata jak na swoje mozliwosci), ale niestety poza tym mamy dwie powazne "watpliowsci" w skladzie. Mimo, ze ich wyniki z wczoraj sa przyzwoite, to warto przeanalizowac ich wystep. Dawid 9+1 w 5 startach, ale tak naprawde zaczal jechac w 11 biegu, wczesniej 4 punkty zrobil na Gieruckisie i po rozpaczliwym blokowaniu Lukaszewskiego. dal sie dwa razy na 1:5 przywiezc, przez co Dauga przez dlugi czas mialo szanse na wyrownanie. Grudziadz taka szanse wykorzysta. Karol Baran to osobna kwestia. Wynik 6+4 w 4 startach daje imponujaca srednia 2,5, tyle, ze wszystkie te punkty zrobil na Gieruckisie i Plaszakovie (suma ich punktow wczoraj to 1), no i raz Maxa mial za plecami. Po prostu latwiejszej dwucyfrowki do wyplaty dawno nie widzialem :) Oby to rzeczywiscie byl ten za mocny silnik.
Dodatkowo loty baaardzo obnizyl Lukaszewski, obym sie mylil, ale moze mu Cyran pokazac plecy w I biegu. Grudziadz jest w gazie, niech nikogo nie myli wczorajszy remis.
Mimo wszystko mysle, ze szanse na zwyciestwo mamy wieksze niz GTZ, ale moga zadecydowac niuanse.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#49 Postautor: lombard » 3 września 2012, o 09:40

Wczoraj meczyk był fajny...ale do rzeczy. Grudziądz czeka 8) Mecz będzie ciężki to wiadomo. Obie drużyny jadą o coś, chociaż nie robimy przecież napinki na e-ligę bo i tak wynik mamy bardzo dobry jak na beniaminka. Przechodząc do składu: Dawid z juniorem na lubelskim owalu to pomyłka. Murowane 1:5 no może przy sprzyjających okolicznościach 2:4 a na mecz na styku to sobie na to pozwolić nie można, nie mówiąc o tym, iż niektórym bonus się marzy a to oznacza wygrać więcej jak 12-toma punktami. Kolejna sprawa-jeśli pojedzie Karol a nie Cameron który raczej mniej punktów nie zrobi a może ugrać więcej bo i potrafi zaskoczyć, rozegrać łuk, pojechać zespołowo itd. to ja nie mam pytań. Może nie chcemy awansować. Może nie chcemy awansować jeszcze teraz...ale i tak decydującym będzie wyjazd do Gniezna gdzie szans wielkich nie będzie...chociaż to tylko sport i różnie może być. Nie jadę po Karolu bo go lubię i nie uważam że jest winny naszej obecnej sytuacji w tabeli. owszem zawalił mecz z Gnieznem, ale w rundzie zasadniczej zawalali też inni i punkty pouciekały. Sukces lub winę zawsze ponosi cały zespół. Natomiast trener ponosi winę jeśli na czas nie wymieni wadliwego ogniwa łańcucha zawodników. Jeśli myślimy o wyniku z Grudziądzem, postawiłbym na Camerona. Oczywiście gwarancji sukcesu nie ma, ale przynajmniej można będzie powiedzieć że spróbowaliśmy. Szkoda Karola bo być może ma przyobiecany start...może liczy się też aspekt finansowy...ale kurcze liczyłem przynajmniej na baraże a nie 3 miejsce 8)

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#50 Postautor: marcin_lub » 3 września 2012, o 09:50

Nie wiem czy zauważyliście ale we wczorajszym meczu najlepsze starty paradoksalnie miał... Miesiąc :) Wynik Dawida a w szczególności jego jazdę uważam za parodie. Jelen z Miśkiem też bez szalu. Chłopaki we wczorajszym meczu wg. mnie bardziej walczyli z torem niż z zawodnikami z Łotwy. Jeżeli za tydzień tor będzie podobny do dzisiejszego wróżę powtórkę wyniku z Grudziądza... Pytanie które mnie nurtuje to czy aby na pewno zarząd chce jechać w tym barażu..................