Reforma lig żużlowych.
"Kolejnym warunkiem dopuszczenia drużyny do rozgrywek ekstraligi 2005 ma być posiadanie przez dany klub stadionu z oświetleniem elektrycznym zgodnym z wymogami Międzynarodowej Federacji Motocyklowej. "
Myślę, że byłoby rozsądne rozpisanie konkursu na projekt lokalizacji słupa z oświetleniem na 4 łuku...
Myślę, że byłoby rozsądne rozpisanie konkursu na projekt lokalizacji słupa z oświetleniem na 4 łuku...
Juz widzę jak obywatel prezydent Pruszkowski i inni lubelscy oficjele śpieszą z finansowym wsparciem na rzecz budowy masztów ze sztucznym oświetleniem...
Szkoda tylko, że tak naprawdę to wcale nie jest śmieszne a wręcz tragiczne...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
ciesz sie z twojago stadionu ja o i na meczu stac moge a nie siedziez bo prwaidziwy kibic stoi i ten beton wlasnie na t jest robiony 
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Wygląda na to że elita polskiego żużla postawiła na nas krzyżyk,
nie zapraszajÄ…c nas do Warszawy.
Nikt nie wierzy w nasze aspiracje ekstraligowe.
A jeśli chodzi o oświetlenie to można pozyskać 50% środków
na budowÄ™ zWarszawy! Z ministerstwa!Prawie od roku jest taka
akcja,m.in.w Lesznie z tego skorzystają. Choć nie jestem pewien
czy dofinansowanie dotyczy także klubów z poza ekstraligi.
nie zapraszajÄ…c nas do Warszawy.
Nikt nie wierzy w nasze aspiracje ekstraligowe.
A jeśli chodzi o oświetlenie to można pozyskać 50% środków
na budowÄ™ zWarszawy! Z ministerstwa!Prawie od roku jest taka
akcja,m.in.w Lesznie z tego skorzystają. Choć nie jestem pewien
czy dofinansowanie dotyczy także klubów z poza ekstraligi.
Maxx pisze:Juz widzę jak obywatel prezydent Pruszkowski i inni lubelscy oficjele śpieszą z finansowym wsparciem na rzecz budowy masztów ze sztucznym oświetleniem... :lol: :lol:
A niby dlaczego sport ma być dotowany z budżetu państwa/miasta? Składają się na niego także ci co maja sport i żużel gdzieś, a muszą płacić na coś czego nie lubią. Powinniśmy się domagać własnie by państwo się odwaliło od naszej dyscypliny. Niech oddadzą klubowi stadion chociaż w dzierżawę, podatki które klub im płaci i można działać.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Maxx pisze:Juz widzę jak obywatel prezydent Pruszkowski i inni lubelscy oficjele śpieszą z finansowym wsparciem na rzecz budowy masztów ze sztucznym oświetleniem...![]()
![]()
A niby dlaczego sport ma być dotowany z budżetu państwa/miasta? Składają się na niego także ci co maja sport i żużel gdzieś, a muszą płacić na coś czego nie lubią. Powinniśmy się domagać własnie by państwo się odwaliło od naszej dyscypliny. Niech oddadzą klubowi stadion chociaż w dzierżawę, podatki które klub im płaci i można działać.
A niby dlatego miasto powinno się dołożyć bo jest to jedna z nielicznych dyscyplin obecnych w Lublinie promujących nasze miasto. Wystarczy spojrzeć jak to wyglada w innych miastach, gdzie tamtejsze władze czynnie wspierają żużel, nie tylko w kontekście zbliżających się wyborów, jak to ma miejsce w Lublinie...
MOTOR LUBLIN
"Prawdziwy kibic stoi Gdzie to jest tak napisane A czy prawdziwym kibicem nie może być 70-letni staruszek, który nie opuścił meczu od 30 lat, a który już niestety musi siedzieć, bo stanie 2h w jego wieku jest naprawdę męczące "
Oj tam też mi problem. Bierze się gruby koc pod ... miejsce zagrożone powstaniem hemoroidów na skutek zbyt długotrwałego kontaktu z betonem, piersiówkę za pazuchę (w przypadku 70-letniego dziadka wystarczy ćwiartka, a może nawet mniejszy kaliber) i można nawet ze dwa mecze wysiedzieć
. Ja tak robię często choć jeszcze trochę mi zostało do tak ładnego wieku, ale traktuje to jako profilaktykę i inwestycję w swoje zdrowie.
Oj tam też mi problem. Bierze się gruby koc pod ... miejsce zagrożone powstaniem hemoroidów na skutek zbyt długotrwałego kontaktu z betonem, piersiówkę za pazuchę (w przypadku 70-letniego dziadka wystarczy ćwiartka, a może nawet mniejszy kaliber) i można nawet ze dwa mecze wysiedzieć
Nie ma co ukrywac ze jesli ten przepis wejdzie w zycie to my w Ekstralidze jezdzic nie bedziemy. Kto niby mialby nam zafundowac oswietlenie ?, tak jak wspomnial Maxx Pruszkowski nie da na to zadnej zlotowki, czemu to wszyscy dobrze wiemy ale juz od takich komentarzy sie powstrzymam. Poraz kolejny widac ze jest w ekstralidze uklad ze "nowych nie chcemy".
Spokojnie niech najpierw TÅ» wejdzie do tej ekstraligi a sadze ze jak juz wejdzie to pieniadze na oswietlenie sie powinny znalezc troche z MENiS troche od miasta i jakos sie uzbiera. Przecierz w Lecznej jakos mieli kase i zamontowali to dlaczego nie maja miec w Lublinie stolicy wojewodztwa.Tym bardziej ze nie ma w Lublinie stadionu do pilki noznej ani zuzla z oswietleniem.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Tak masz racje, tylko ÅÄ™czna ma sponsora Bogdanke jednÄ… z bardziej zarobkowych kopalni w Polsce. Prezesem Górnika jest prezes Bogdanki. KasÄ™ jakÄ… wykÅ‚adajÄ… na Górnik jest olbrzymia. A nasza SIPMA niestety aż tak chojna nie jest....i nie sÄ…dzÄ™, żeby znalazÅ‚ siÄ™ sponsor, który byÅ‚by w stanie wyÅ‚ożyć takÄ… kasÄ™. Inna sprawa, że nie wiadomo co na to powiedziaÅ‚by Pruszkowski&Spółka...
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
MogÄ™ CiÄ™ zapewnić, że Bogdanka wkÅ‚ada wiÄ™ksze pieniÄ…dzÄ™ w klub niż SIPMA. To m.in. dziÄ™ki Bogdance, w ÅÄ™cznej jest tak okazaÅ‚y stadion. To dziÄ™ki staraniom zarzÄ…du klubu i głównego sponsora nowe trybuny powstaÅ‚y w ciÄ…gu jednej zimy.
hojność samo "h" - mój błąd
P.S. Nie chodziło mi o wkład finansowy jaki SIPMA, czy Bogdanka wkłada w klub w trakcie sezonu, czy przed sezonem. Chodziło mi o to, że to Bogdanka jako sponsor dołożyła się do budowy/modernizacji stadionu. A nie wiem czy na taki krok posunąłby się zarząd SIPMY.
Pozdrawiam
hojność samo "h" - mój błąd
P.S. Nie chodziło mi o wkład finansowy jaki SIPMA, czy Bogdanka wkłada w klub w trakcie sezonu, czy przed sezonem. Chodziło mi o to, że to Bogdanka jako sponsor dołożyła się do budowy/modernizacji stadionu. A nie wiem czy na taki krok posunąłby się zarząd SIPMY.
Pozdrawiam
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Apocalips napisał:
"Chodziło mi o to, że to Bogdanka jako sponsor dołożyła się do budowy/modernizacji stadionu. "
Nie wiem jak byÅ‚o z modernizacjÄ… stadionu, ale jeÅ›li chodzi o oÅ›wietlenie to Bogdanka siÄ™ doÅ‚ożyÅ‚a stosunkowo niewiele, albo wcale. NapiszÄ™ to jeszcze raz koszt zamontowania oÅ›wietlenia o mocy 1400 luksów wyniósÅ‚ 2,25 mln PLN z czego 1,8 mln (80%) wyÅ‚ożyÅ‚ MENiS, podejrzewam, że resztÄ™ jeÅ›li nie w caÅ‚oÅ›ci to w znaczÄ…cej części sfinansowaÅ‚a tzw. wÅ‚adza samorzÄ…dowa (miasto/województwo) z funduszy na rozwój sportu i kultury fizycznej. I tak to siÄ™ mniej wiÄ™cej odbywa w caÅ‚ej Polsce (oprócz Åodzi oczywiÅ›cie, gdzie nasz Kropaszenko obniżyÅ‚ ostatnio kwotÄ™ 200 mln PLN przeznaczonÄ… na pomoc klubom sportowym o 200 mln PLN
).
W końcu jakby nie patrząc TŻ Lublin przyciąga w Waszym mieście najwięcej kibiców, więc może nie byłoby aż tak trudno uzyskać przynajmniej znaczącą część potrzebnych pieniędzy.
I oczywiÅ›cie nikt nie każe montować na Zygmuntowskich takiego oÅ›wietlenia jak w ÅÄ™cznej. Wiele klubów piÅ‚karskich w Polsce zrobiÅ‚o to znacznie taÅ„szym kosztem.
"Chodziło mi o to, że to Bogdanka jako sponsor dołożyła się do budowy/modernizacji stadionu. "
Nie wiem jak byÅ‚o z modernizacjÄ… stadionu, ale jeÅ›li chodzi o oÅ›wietlenie to Bogdanka siÄ™ doÅ‚ożyÅ‚a stosunkowo niewiele, albo wcale. NapiszÄ™ to jeszcze raz koszt zamontowania oÅ›wietlenia o mocy 1400 luksów wyniósÅ‚ 2,25 mln PLN z czego 1,8 mln (80%) wyÅ‚ożyÅ‚ MENiS, podejrzewam, że resztÄ™ jeÅ›li nie w caÅ‚oÅ›ci to w znaczÄ…cej części sfinansowaÅ‚a tzw. wÅ‚adza samorzÄ…dowa (miasto/województwo) z funduszy na rozwój sportu i kultury fizycznej. I tak to siÄ™ mniej wiÄ™cej odbywa w caÅ‚ej Polsce (oprócz Åodzi oczywiÅ›cie, gdzie nasz Kropaszenko obniżyÅ‚ ostatnio kwotÄ™ 200 mln PLN przeznaczonÄ… na pomoc klubom sportowym o 200 mln PLN
W końcu jakby nie patrząc TŻ Lublin przyciąga w Waszym mieście najwięcej kibiców, więc może nie byłoby aż tak trudno uzyskać przynajmniej znaczącą część potrzebnych pieniędzy.
I oczywiÅ›cie nikt nie każe montować na Zygmuntowskich takiego oÅ›wietlenia jak w ÅÄ™cznej. Wiele klubów piÅ‚karskich w Polsce zrobiÅ‚o to znacznie taÅ„szym kosztem.
Talib pisze: I tak to siÄ™ mniej wiÄ™cej odbywa w caÅ‚ej Polsce (oprócz Åodzi oczywiÅ›cie, gdzie nasz Kropaszenko obniżyÅ‚ ostatnio kwotÄ™ 200 mln PLN przeznaczonÄ… na pomoc klubom sportowym o 200 mln PLN).
A wiesz jak to umotywował w wywiadzie radiowym. Bo Widzew to czerwony klub, a to nie pasuje do niczego w co wierzy i o co wałczył. Zapomniał biedaczyna, że te pieniądze miały być przeznaczone także na inne łódzkie kluby.
Wracając jednak do tematu "Cała Polska kciuki trzyma ekstraliga dla Lublina
!" Mnie przeraża osobiście jedna rzecz. Być może podam błędną kwotę, ale tegoroczny budżet TŻ-u miał wynieść około 1,4 mln PLN, z czego jak sądzę około 900 tys. - 1 mln to zapewne wpływy z biletów. Jeżeli taki Gdańsk ma od sponsora 800 tys. - 1 mln, Gorzów 800 tys., a Ostrów 400 - 600 tys. i myślę że podobne wpływy z biletów (być może nawet większe) to ... z czym do tej ekstraligi?
Wracając jednak do tematu "Cała Polska kciuki trzyma ekstraliga dla Lublina