GKM Grudziądz - Motor Lublin 22.07. g. 17:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scibi
Senior

Re: GKM Grudziądz - Motor Lublin 22.07. g. 17:00

#126 Postautor: Scibi » 20 lipca 2012, o 10:34

lublinianie są raczej faworytem spotkania w Grudziądzu.
:? Oczywiscie marzy mi sie sceneriusz w którym wywozimy 3 punkty z Grudziadza i wcale nie twierdze ze jest to niemozliwe ale patrzac na to obiektywnie stawianie nas w roli faworyta przed tym spotkaniem jest chyba troche przesadne.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, o 10:39 przez Scibi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#127 Postautor: GIGI » 20 lipca 2012, o 10:34

Podpowiedź jednego z internautów co do składu:

Czy nie za optymistyczny skład?
Nie lepiej byłoby ustawić Mateusza Łukaszewskiego jako młodzieżowca a w rezerwie Camerona - tak na wszelki wypdadek?
Trzyma kciuki mimo wszystko i nade wszystko!

tak to możemy powalczyć :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#129 Postautor: Scibi » 20 lipca 2012, o 11:23

Ten link podal juz jerry78 kilka postów wczesniej. Cytowalem nawet fragment tego artykulu. Czytac uwaznie. :)

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#130 Postautor: Rabiosa » 20 lipca 2012, o 11:55

Skoro nie jedzie Cameron Woodward , to szanse na dobry rezultat maleją , bo jeśli ktoś wierzy że na twardym torze pojedzie coś Miesiąc i Baran to gratuluje.
Chyba skończyła się walka o coś , więc jedziemy bo jedziemy , także koniec podniety Panowie i Panie pogoda się poprawia więc wynik można sprawdzić w niedziele wieczorem po powrocie z weekendu.
mój typ 56-34 8)

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#131 Postautor: Masi » 20 lipca 2012, o 12:07

Rabiosa pisze: bo jeśli ktoś wierzy że na twardym torze pojedzie coś Miesiąc i Baran to gratuluje.

Dziekuję, chociaż nie wiem czego gratulujesz.
Miesiąc owszem nic nie zdziała pewnie, ale Baran jest w stanie zrobić pkt. Skąd ten mit, ze nie radzi sobie na betonie się pytam? Jak jest w gazie to jedzie wszędzie. Patrz Łódź 2010. Problemem jest na teraz to, ze do tamtej formy mu daleko...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#132 Postautor: $korzen$ » 20 lipca 2012, o 12:13

A moze mi ktos k***a powiedziec, dlaczego nie jedzie Cam !? Juz zaczyna sie dziadowskie lubelskie oszczedzanie? Gosc po Misku i Dawidzie jest naszym najlepszym zawodnikiem, ktory z roku na rok coraz bardziej sie rozwija i ma potencjal na coraz lepszego zawodnika. Zrobil w tym sezonie bardzo wiele dobrego, a teraz od tak odstawiamy go od skladu? Czy akcje z Howem, Madsem, Dymlem nadal nie nauczyly ludzi w tym klubie, ze takich rzeczy sie nie robi? Pojechal Baran z Miesiacem dobrze ze slaba Lodzia i juz maja zapewnione miejsce kosztem Cama mimo, ze ten bije ich swoja forma obu na glowe? Zaczyna sie... :?

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#133 Postautor: truskawa » 20 lipca 2012, o 12:16

e tam, forma u Barana ta sama, tylko po prostu KAŻDY, nawet najgorszy senior I ligi to taki potencjalny drugoligowy napieracz, więc jest trochę ciężej o punkty i mijanki, patrz: Hansen, Korneliussen, Schlein, Gustafsson itd...
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#134 Postautor: Gelo » 20 lipca 2012, o 12:22

Tez nie rozumiem dlaczego nie jedzie Cam - z tego co widzę to po statystykach jest nawet drugi w zespole. widac, za dużo ostatnio razy jechaliśmy u siebie i zapomnielismy jak niektórzy radzą sobie na wyjazdach. Brak Cama to strzał w kolano.

miedziany
Senior

#135 Postautor: miedziany » 20 lipca 2012, o 12:46

Faktycznie wypowiedz Wardzały troche niefortunna, zabrzmialo to tak jakby Cam nie byl juz potrzebny.

meesha pisze:Teraz jak już to się stało i wygraliśmy 4 z rzędu mecze u siebie to z kolei idzie ostra podnieta na awans. A tymczasem w rundzie finałowej już tak łatwo być nie musi. Najpoważniejsi kandydaci do pierwszych miejsc już co nieco nasz tor będą mieli obcykany, poza tym z meczu na mecz wchodzą na właściwy poziom. Tak więc może być jeszcze bardzo różnie, zatem spokój jest wielce wskazany

Zaczyna byc wywierana presja, co moze nas zgubic. Jak dotad wszyscy bardziej mowili o nastepnym meczu, czy wygramy, czy stac nas na bonusa, kogo wyrzucic ze skladu :D teraz zaczyna sie wybieganie w przyszlosc. Oby to nie skonczylo sie forumowymi taczkami co u niektorych 8) Skoncentrujmy sie na 3 pkt w Grudziadzu, ktore mozemy zdobyc, ale nie musimy.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#136 Postautor: niespokojny » 20 lipca 2012, o 12:53

Jak Baran i Miesiac zrobia po 3 pkt i stracimy bonusa to czuje ze spokojne zycie Sprawki i Wardzaly sie skonczy :lol: . Moim zdaniem duzym bledem jest odstawienie Woodwarda. Gosc ma wszystko. Starty i umiejetnosc walki na torze. I jest najbardziej objezdzonym zawodnikiem obok Miskowiaka. Startuje w Anglii, w Polsce i na dlugim torze. Na betonie w Ostrowie byl najlepszym naszym zawodnikiem. Ciezko pewnie by bylo wytlumaczyc Miesiacowi ze nie jedzie, ale ja bym ryzykowal. Pawel troche przyfarcil na powtorkach biegow w ostatnich meczach, a ze startami u niego dalej slabo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

BR
Senior

#137 Postautor: BR » 20 lipca 2012, o 13:02

Jeśli słabo pojadą w Grudziądzu to stracą miejsce (i kasę) w meczu na własnym torze ;)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#138 Postautor: $korzen$ » 20 lipca 2012, o 13:20

truskawa pisze:e tam, forma u Barana ta sama, tylko po prostu KAŻDY, nawet najgorszy senior I ligi to taki potencjalny drugoligowy napieracz, więc jest trochę ciężej o punkty i mijanki, patrz: Hansen, Korneliussen, Schlein, Gustafsson itd...

Ze co? Baran to moze Camowi na chwile obecna deflektor czyscic, nic poza tym. Za bardzo sie chyba Marian podjaral meczem z Lodzia, podkreslam, slaba i jezdzaca juz o nic Lodzia. Nie rozumiem i nie zrozumiem tego kroku, chyba, ze znowu po dziadowsku oszczedzamy. Jak po meczu ze slaba Lodzia mozna odstawiac Cama kosztem nadal slabego Barana czy tam Miesiaca? Kto wogole wpadl na tak debilny pomysl, zeby Miesiac jechal w Grudziadzu? Ja sie moge spokojnie o dobra flaszke zalozyc, ze Miesiac nie zrobi tam wiecej niz 5pkt. Bo jak ma zrobic wiecej ze swoimi startami majac obok siebie Watta, Kosciucha czy niesamowicie mocnego w Grudziadzu Karpova? Odstawienie Cama uwazam za totalnie bezsensowne i debilne rozwiazanie, ktore pozbawi nas bonusa i moze przyniesc tylko same szkody, bo ja na miejscu Woodwarda bym sie po ludzku (delikatnie mowiac) zdenerwowal. Nie rozumiem, zaczyna sie... :?

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#139 Postautor: truskawa » 20 lipca 2012, o 13:59

Że co? gdzie ja tu pisałem coś o Camie i porownywaniu go do Barana? Mój post w ogóle nie był do Ciebie ogarnij się

Żeby była jasność, uważam, że z GKM nie powinien jechać Miesiąc
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#140 Postautor: GeloSMT » 20 lipca 2012, o 14:03

Kolego korzen proponuje utworzyć własny klub tam nie będziesz jak to napisałeś "oszczędzał" a tutaj nie zakładaj sie tak pewnie bo jak "drygnie" to będzie Ci strasznie głupio :shock:

jerry78
Trener

#141 Postautor: jerry78 » 20 lipca 2012, o 14:39

Niepotrzebnie wytwarzamy presję na zawodnikach i klubie. Oni mają tam jechać na luzie i ew. zrobić niespodziankę. Na pewno każdy z nich będzie chciał pojechać jak najlepiej.
Mam wrażenie, że po ewentualnej porażce w Grudziądzu zacznie się rozliczanie trenera, bo wystawił tego a nie tamtego, a tak naprawdę jakimkolwiek składem byśmy tam nie pojechali to zwycięstwo będzie tam sensacją, o której przed sezonem nikt by nawet nie pomyślał.
Pamiętam jak przed sezonem wiele osób pisało, że zakontraktowaliśmy w większości drugoligowców i obyśmy nie spadli. Ano nie spadliśmy, jesteśmy w czwórce i mamy dodatkowych 6 meczów.
Jak wygramy będziemy mega szczęśliwi, jak przegramy nic wielkiego się nie stanie.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#142 Postautor: sadychor » 20 lipca 2012, o 14:45

W tym miescie nie jest potrzebna E-liga, tutaj najbardziej pozadana jest katastrofa.
Wtedy wszyscy specjalisci beda mogli rzec "a nie mowilem", fani taczko-drivingu w koncu spelnia swoje marzenia, powstalby niejeden transparent, moze nawet bysmy zobaczyli pochodnie i kosy na sztorc na Zygmyntowskich...
To by bylo dopiero, a nie jakas walka o jak najlepsza pozycje, posiadanie nejlepszego zawodnia ligi z "promocji", problem "bogactwa" trenera i JEGO bol glowy, kto ma jechac, itp itd.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#143 Postautor: $korzen$ » 20 lipca 2012, o 14:54

truskawa pisze:Że co? gdzie ja tu pisałem coś o Camie i porownywaniu go do Barana? Mój post w ogóle nie był do Ciebie ogarnij się

Żeby była jasność, uważam, że z GKM nie powinien jechać Miesiąc

Napisales posta bezposrednio pod moim o wysokiej formie Barana, myslalem, ze jest to odniesienie do mojego posta. Jak nie to sorry.

GeloSMT kocham takie posty i docinki :lol: zaluj zobie nowy klub itp itd :lol: chlopie ja jestem kibicem i mam swiete prawo wyrazac swoja opinie. Wytlumacz mi na jakiej podstawie odstawiany jest od skladu Cam? Jak trafnie zauwazyl Gelo, to jest nasz drugi najlepszy zawodnik. Srednia ma wyzsza od Dawida,Jelenia a o Jozkach nie wspomne. Ma wyzsza wyzsza rowniez chociazby od bjarne Pedersena, Karpova czy Andersena. Uwazam, ze jest to decyzja po prostu glupia i bezsensowna. Sami z miejsca strzelamy sobie w kolano, a fajnie bylo by zrobic dobry wynik w Grudziadzu, zeby podtrzymac pozytywna atmosfere ktora udzielila sie wszyskim. Poczawszy od zarzadu przez trenera, zawodnikow i na nas kibicach konczac. Mamy w koncu po kilku latach obcokrajowca, ktory robi dobry wynik i fajnie sie go oglada. Oprocz tego widac, ze utozsamia sie z tym klubem... a my jak gdyby nigdy nic odstawiamy go od skladu na rzecz Barana, ktory zrobil dobry wynik z Lodzia, z ktorej juz ewidentnie zeszlo powietrze. Stawiamy rowniez wyzej notowania Miesiaca, ktory w Grudziadzu juz po I luku bedzie mogl markowac defekt i zjezdzac do parku maszyn. Makabra. Cam sobie na to nie zasluzyl i ja tego rozwiazania nie rozumiem. O moje zaklady sie nie martw, juz jeden poszedl na to, ze Karlsson bedzie wyzej od Zorra i na chwile obecna mialbym flaszke. Niestety bylo zastrzezenie, ze Okularnik musi jezdzic u nas. Ale zeby nie bylo, moge sie z toba zalozyc o dobre 0.7, ze Miesiac zrobi w Grudziadzu gora 5pkt, ani jednego wiecej.

meesha
Trener
Kontakt:

#144 Postautor: meesha » 20 lipca 2012, o 14:56

jerry78 pisze:Jak wygramy będziemy mega szczęśliwi, jak przegramy nic wielkiego się nie stanie.

A jak zremisujemy? 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#145 Postautor: jerry78 » 20 lipca 2012, o 14:57

... to się naje...my ;)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#146 Postautor: sadychor » 20 lipca 2012, o 15:01

Obrazek
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

meesha
Trener
Kontakt:

#147 Postautor: meesha » 20 lipca 2012, o 15:15

Nie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#148 Postautor: Cooper » 20 lipca 2012, o 15:20

Sadychor, co zlego jest w tym, ze jak przegramy to ludzie beda wkurzeni, a ja wygramy to bedzie euforia? To chyba normalne w sporcie.

To wlasnie swiadczy o duzym zainteresowaniu, zaangazowaniu i olbrzymim pragnieniu eligi w Lublinie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#149 Postautor: meesha » 20 lipca 2012, o 15:23

Ale nie chodzi o to, że ludzie po porażkach są wkurzeni tylko, że oni na te porażki czekają. Bo chcą być wkurzeni i lubią to :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#150 Postautor: $korzen$ » 20 lipca 2012, o 15:25

No jak ktos wstawia po jednym udanym meczu Barana w miejsce Woodwarda to z calym szacunkiem, ale jak tu sie wk****c !? :)