Motor Lublin - Orzeł Łódź 15.07.2012 godz. 18:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Orzeł Łódź 15.07.2012 godz. 18:00

#226 Postautor: InDorka » 16 lipca 2012, o 10:49

Po lekturze wypowiedzi w PŻ , gdzie nasi zawodnicy narzekaja jednak na tor, inaczej nieco wygladaja zastrzezenia łodzkiej ekipy.
Dziwi tylko czas, w ktorym sedziowie zaczeli spacery to torze - bo chyba nie chodzili cale dwie godziny przed meczem, ale moge sie mylic.
Mnie pociag/autobus nie uciekl z powodu przesuniecia godziny, ale tacy ludzie zwykle sa.

Tak przy okazji jeszcze drugie zdziwienie - ilosc widzow na zdjeciach zawsze wydaje mi sie mniejsza niz rejestruja to oczy na stadionie...a :wink: mowi sie ze telewizja i zdjecia "pogrubiaja" :D

I tak juz z rozpedu trzecie zdziwienie - trudno mi bylo uwierzyc, ze to ten sam Simon Gustafsson, ktory jeszcze na meczu z Grudziadzem usmiechal sie ze zdjecia w programie jako rekordzista lubelskiego toru.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Czarek
Trener

#227 Postautor: Czarek » 16 lipca 2012, o 10:53

meesha pisze:P.S.2 Cytat wieczoru: "La primera kurva e mas importante" (hiszpańskojęzyczny widz - cokolwiek on robił na stadionie w Lublinie - tłumaczący dziecku dlaczego idą na pierwszy łuk). Zapis fonetyczny, proszę się nie czepiać ;)

Czyli można powiedzieć, że "la segunda curva es muy difícil"
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#228 Postautor: Sledzio » 16 lipca 2012, o 10:54

Ja tego nie rozumiem. Albo to jest żużel, albo szachy. Pierwsza kolejka w Łodzi i jaki był tam tor ? 100 razy tragiczny od tego co był wczoraj i jakoś jechało się.

Czarek
Trener

#229 Postautor: Czarek » 16 lipca 2012, o 10:56

InDorka pisze:Po lekturze wypowiedzi w PŻ , gdzie nasi zawodnicy narzekaja jednak na tor, inaczej nieco wygladaja zastrzezenia łodzkiej ekipy.

Zastrzeżenia łódzkiej ekipy wyglądają tak samo. Przecież nasi narzekali na tor ubity przez łodzian/sędziego i pozbawiony niezbędnego polewania.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#230 Postautor: Cooper » 16 lipca 2012, o 10:57

Trenber po meczu mowil, ze ubijanie toru zle wplynelo na jego strukture i wtedy stal sie niejednolity na calej szerokosci (potworzyly sie bardziej przyczepne, piaszczyste miejsca), dodatkowo brak polewania tez zrobil swoje (niektore miejsca szybciej przesychaja).

Dziur jakichs niesamowitych nie zaobserwowalem (moze poza mala wyrwa w I luku), za to w pamieci mam slynna tarke jaka Lodz robi u siebie na wejsciach w luki. Wydaje mi sie, ze poprzeczne koleiny na betonie sa o wiele bardziej niebezpieczne niz mocno polany tor w Lublinie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#231 Postautor: InDorka » 16 lipca 2012, o 11:05

Czarku tak, ale ja pisze o poprawianiu toru przed meczem - łodzianie jeszcze nie sprobowali, a juz im nie smakowalo.
Naszym nie pasowal suchy i ubity tor, Dawid podskakiwal na szczycie pierwszego luku, a Łódz oprotestowala tor na dzien dobry...moze trzeba bylo tak w ŁOdzi ?
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#232 Postautor: tezetomaniak » 16 lipca 2012, o 11:08

Sledzio pisze:Ja tego nie rozumiem.

wyrazy współczucia

meesha
Trener
Kontakt:

#233 Postautor: meesha » 16 lipca 2012, o 11:12

łodzianie jeszcze nie sprobowali, a juz im nie smakowalo.

No niestety, większość drużyn jak zobaczy ze 2 centymetry luźnego to płacze jeszcze zanim spróbuje na tym pojechać. Trener przygotowując tor ma pewien schemat jego kosmetyki przed i w trakcie zawodów. I jakby się nikt do tego nie wtrącał to tor byłby równy i przyczepny. Natomiast ubijanie go i brak nawilżania zrobiły właśnie to co widzieliśmy...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Dejman

#234 Postautor: Dejman » 16 lipca 2012, o 11:13

niespokojny pisze:Ciesze sie razem z Toba. Ciekawe tylko gdzie byles jak przywiozl 0,1,0,1? Pewnie w kacie gile jadles z rozpaczy :) .

Rozumiem,że miałem na niego napierdalać i dziś mu klaskać ? :o

Skład na Grudziądz wg.mnie :
1.Stachyra
2.Miesiąc
3.Woodward
4.Baran
5.Miśkowiak
6.Łukaszewski
7.Borowicz

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#235 Postautor: sadychor » 16 lipca 2012, o 11:17

Za stan toru podczas zawodow calkowicie odpowiada sedzia. To on przez godzine z kawalkiem odprawial zenade pod batuta Witkowych (skad my to znamy :?: )
Na nic lamenty, ze "nie dosypano nawierzchni na czas" itp. To co wyczynial wczorajszy "sprawiedliwy" powinno go zdegradowac do sedziowania wyscigow karaluchow we Wronkach.
W ostatnim numerze TZ dominowaly jeki jak to speedway w Polsce zdycha. Jeszcze 3-4 lata i ten caly cyrk padnie, ale z winy "mundrych" glow. Betonowe tory, przeciaganie zawodow, zenujace protesty, proby zalatwienia przy zielonym stoliku, zawodnicy robiacy w pory na widok nawierzchni "pod kolo". To odpycha ludzi od trybun.
Lodz zostala przykladnie wybatozona za swoje kombinacje, ale to juz powoli staje sie tradycja :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#236 Postautor: $korzen$ » 16 lipca 2012, o 11:31

Dajcie juz spokoj z tym torem, jakos Gniezno i zenujaca ekipa fialkowskiego (specjalnie pisze z malej 8) ) potrafila powalczyc. Lodz w tym momencie sezonu jest po prostu slaba, a Slaczka i sedzia zrobili z siebie debili i tyle. Fajnie teraz sie wspomina "Orzel Orzel, Lodzki Orzel nawet sedzia nie pomoze" :) Aczkolwiek szkoda chlopakow z Lodzi bo ogladanie wczoraj Szczepaniakow to zapewne trauma z jaka beda musieli walczyc jeszcze pare dni :) Aczkolwiek ich postawa w moim odczuciu jest mocno zastanawiajaca. Zanim przejde do naszych to juz teraz polecam naszym dzialaczom baczne obserwowanie Petera Kildemanda. Gosc od swojego III startu byl niesamowicie szybki, az przecieralem oczy ze zdumienia. W Lodzi tez mowia o nim duzo dobrego, a on sam w ostatnim biegu byl o wlos od wyprzedzenia Miska na trasie... uwazam, ze to bedzie na prawde dobry zawodnik i w razie (odpukac!) braku awansu mocno bym sie nad nim zastanowil. Zadziorny, szybki, wyciagal wnioski z biegu na bieg mimo niemalze zerowego doswiadczenia z liga polska... podoba mi sie ten zawodnik i na prawde uwazam, ze trzeba go obserwowac. Adamczak rowniez pelna profesura. Po dzwonie myslalem, ze sie chlopak nie pozbiera a ten jak na zlosc wygral kolejne II biegi... oby rozwijal sie dalej w takim tempie i tak jak napisal Jerry, gdyby byl u nas z Lukaszewskim to tez bylbym sklonny postawic niezla sumke, ze awansujemy. Co do naszych, brawo, brawo i jeszcze raz brawo chlopaki. Gratulacje dla Karola, ze pokazal chociaz czesc swojego potencjalu i co mnie mocno zdziwilo trybuny najbardziej cieszyly sie wlasnie z jego zwyciestw... no ale 4 lata robia swoje i ja tez mimo duzej krytyki kazdy bieg Karola ogladalem z zacisnietymi kciukami... gdyby tylko jeszcze tej predkosci bylo troche wiecej. Ale jest swiatlo w tunelu i niech Karol pracuje dalej a moze jednak cos z tego bedzie. Gratulacje dla Miesiaca za I wygrany bieg w tym sezonie :) szkoda tego ostatniego startu, bo na wejsciu w II luk III okrazenia powinnien byl wchodzic pod Adamczaka a nie na szeroka. Ale ogolnie pozytywnie. Duze gratulacje dla Jelenia, akcja na I luku kiedy to scial do kraweznika i z III pozycji wyszedl na I... zajebista. Nie rozumiem natomaist co sie stalo z Danielem w II ostatnich startach bo wygladal lekko jak paralityk. Zobaczymy co pokaze w Grudziadzu, licze na troche wiecej niz 5-6pkt.
Miskowiak-poezja. Facet jest niesamowity. Nie wiem czy zauwazyliscie majstersztyk w 9 biegu, ale kiedy Miesiac wchodzil pod Trojanowskiego Misiek odwrocil sie, przymknal lekko gaz przez co wyhamowal Trojana a to oczywiscie pozwolilo wyjsc na II pozycje Miesiacowi. Z przeciwleglej prostej wygladalo to na prawde rewelacyjnie. Juz teraz mowie wprost - MISIEK ZOSTAN Z NAMI! Ogolnie wspolpraca naszych na torze wyglada swietnie, coraz wiecej slychac o swietnej atmosferze co wiaze sie zapewne z plynna wyplacalnoscia klubu... i oby tak dalej. Szkoda troche Dawida, bo widac ze chlopak niesamowicie sie w****a jak mu nie wychodzi ale wierze, ze jakos to wszystko sie pouklada i Dawid prezentowal sie bedzie tak, jak na wyjazdach. Brawa rowniez dla Lukaszewskiego, fajnie po kilku latach miec malolata pod 6/14 ktory sprawia nam tyle radosci i to jest kolejny mecz, w ktorym cele zdobywamy w duzej mierze dzieki punktom juniorskim. Na koniec poraz kolejny gratulacje dla calego zarzadu i trenera, oby tak dalej Panowie! Mysle, ze wczorajsza frekwencja i atmosfera pokazuje, ze jest dla kogo robic i wygrywac w tym miescie! Wracajac wczoraj do domu spacerkiem az milo bylo popatrzec na te wszystkie zadowolone twarze ! i to jest wlasnie najlepsza promocja zuzla w naszym miescie! Tak dalej chlopaki! Teraz utrzyjcie nosa tym burakom z Grudziadza!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#237 Postautor: istred » 16 lipca 2012, o 11:33

Dejman pisze:Skład na Grudziądz wg.mnie :
1.Stachyra
2.Miesiąc
3.Woodward
4.Baran
5.Miśkowiak
6.Łukaszewski
7.Borowicz
Jak dla mnie jako gość powinien jechać Kret, za Miśkowiaka kogoś z południowym rodowodem i dopiero wtedy możemy jechać.

Czarek
Trener

#238 Postautor: Czarek » 16 lipca 2012, o 11:36

sadychor pisze:W ostatnim numerze TZ dominowaly jeki jak to speedway w Polsce zdycha. Jeszcze 3-4 lata i ten caly cyrk padnie, ale z winy "mundrych" glow.

Wczorajszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że mamy do czynienia z agonią żużla i dzieje się to przy aplauzie bandy sk.....w okupujących wiadome stanowiska. Betonowe tory i coraz mniejsza atrakcyjność zawodów, podwyższanie poziomu kosztów klubów (ciekawe jaki jest rachunek za zużycie paliwa na to wielogodzinne równanie toru?), podwyższanie poziomu kosztów zawodników - dlaczego żużlowcy nie mogą korzystać z części o określonych parametrach, ale kupowanych gdziekolwiek lub produkowanych przez siebie? Bo producenci-monopoliści dali komuś pod stołem? Do tego dochodzi śmierć GP i drużynówki (żenująca frekwencja!) oraz frajerstwo polskiego środowiska żużlowego, które to całe towarzystwo powinno wziąć za mordę, bo tylko dzięki Polsce jeździ się jeszcze w kółka na jakimś poziomie. I nie mówię tu o dotychczasowych, skompromitowanych włodarzach, a ludziach, którzy wiedzą gdzie jest problem tylko nie mają jaj by się zbuntować.

meesha
Trener
Kontakt:

#239 Postautor: meesha » 16 lipca 2012, o 11:43

(ciekawe jaki jest rachunek za zużycie paliwa na to wielogodzinne równanie toru?)

To jest mały pikuś w porównaniu z tym co nas jeszcze może spotkać. Ale wolę głośno o tym nie mówić, żeby "nie wywołać wilka z lasu".
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Czarek
Trener

#240 Postautor: Czarek » 16 lipca 2012, o 11:49

meesha pisze:
(ciekawe jaki jest rachunek za zużycie paliwa na to wielogodzinne równanie toru?)

To jest mały pikuś w porównaniu z tym co nas jeszcze może spotkać. Ale wolę głośno o tym nie mówić, żeby "nie wywołać wilka z lasu".

Jak coś ma nas spotkać ze strony tych gnoi to możesz mówić, bo pewnie i tak spotka.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#241 Postautor: Manitou » 16 lipca 2012, o 12:00

manoos pisze:O meczu wszystko zostało już powiedziane, tak więc ja dodam tylko pare fotek: https://picasaweb.google.com/1022841263 ... linOrzeOdz
Zdjęcie z bębnem i megafonem pierwsza klasa.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#242 Postautor: InDorka » 16 lipca 2012, o 12:07

To jest mały pikuś w porównaniu z tym co nas jeszcze może spotkać
.

Wiem,wiem :lol:
Trzeba bedzie wysłac kierowce polewaczki na drogi kurs krecenia ósemek :?:

P.S.Nie moge sie dokopac do pomeczowych wypowiedzi lodzkiego forum...pomoze ktos?

DZIEKI owen1989
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2012, o 12:13 przez InDorka, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
slawky

#244 Postautor: slawky » 16 lipca 2012, o 12:58

Dejman pisze:Zacznę od paru cytatów :
Start rozprowadził Baran i zrobił miejsce Stachyrze.

Ze startu najlepiej wyszli gospodarze i Baran wypuścił przez siebie Łukaszewskiego, asekurując go do końca przed szaleńczymi atakami Petera Kildemanda.

Adamczak jechał drugi za Baranem, ale na ostatnim łuku zawodnik klubu z Lublina wyraźnie zwolnił. Aby uniknąć kontaktu, łodzianin położył motocykl i uderzył w bandę.

Poproszę niżej wymienionych panów o opinie na temat występu Barana:
go!
istred
Lander
slawky
Popek - tego Pana szczególnie :lol: :lol: :lol:

niespokojny

DO BOJU CHORĄGIEWKI ! :]

PS.KAROL BARAN !!

Znajdź mi chociaż jedno,moje zdanie krytykujące Karola 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#245 Postautor: niespokojny » 16 lipca 2012, o 13:51

Dejman pisze:
niespokojny pisze:Ciesze sie razem z Toba. Ciekawe tylko gdzie byles jak przywiozl 0,1,0,1? Pewnie w kacie gile jadles z rozpaczy :) .

Rozumiem,że miałem na niego napierdalać i dziś mu klaskać ? :o

Skład na Grudziądz wg.mnie :
1.Stachyra
2.Miesiąc
3.Woodward
4.Baran
5.Miśkowiak
6.Łukaszewski
7.Borowicz

Mogles bic brawo, spiewac ''sto lat'' i ''nic sie niestalo''. Mogles nawet pojsc mu motor wymyc po meczu, ponosic go na rekach, łotewa. Tylko ze gdyby nie przypadek to bys Karola dzisiaj nie ujrzal i zastanow sie dlaczego. A juz w ogole bawi mnie twoje wywalenie Jelenia ze skladu kosztem Carlosa, ktory ani razu nie zrobil wiecej punktow od Daniela na torze na ktorym jezdzi nieprzerwanie od 4 lat a ma byc naszym wybawiewieniem na wyjazdy? hłehłehłe.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#246 Postautor: lombard » 16 lipca 2012, o 13:55

Wszyscy mamy podobne odczucia. Podsumuję ze swej strony:
- Pan Sędzia (życzę mu wielkiej kariery) zapomniał, że jak chce coś zrobić z torem to ma na to czas od momentu jak znajdzie się na stadionie a nie o godzinie rozpoczęcia meczu. Klientem są kibice. Zawodnicy to aktorzy. A Dyrektor tego teatru celowo opóźnił spektakl- żenada :?
- Łodzianie dodatkową kosmetyka toru strzelili sobie w kolano (i bardzo dobrze). Przestroga dla innych zespołów przed takim pajacowaniem. 8)
- Tor był równy dla wszystkich, ale po tej kosmetyce stał się niebezpieczny. Ktoś pytał o ostatnią niemoc Daniela. Dla mnie nic dziwnego jak o mało co nie staranował Pawła i sam w bandę nie wleciał. Przez ten tor chłopaki (niektórzy) potracili kasę. Ale nie przez tor jako tor bo gorsze są i to zdecydowanie, tylko przez niepotrzebne kręcenie dodatkowych kółek i ubijanie.
PS. Szkoda, że garnitury zanim zaczną wypaczać ten sport wcześniej nie zastanowią się, że potem mogą nie mieć komu sędziować...ale to temat na następną książkę 8)

Czarek
Trener

#247 Postautor: Czarek » 16 lipca 2012, o 13:59

Poczytałem sobie komentarze kibiców z Łodzi i kompletnie nie rozumiem tych ludzi. Żużel w Łodzi ma termin ważności, który wyznacza dobre poczucie humoru p. Skrzydlewskiego, a ten wyraźnie wyklucza możliwość startu łódzkiego zespołu w Ekstralidze. Łódzcy kibice powinni zatem jak chory na raka dziękować Panu za każdy darowany dzień, a nie psioczyć po kątach. Jedyne o co mogą mieć pretensje do klubu to wczorajsze równanie toru, dzięki któremu później wrócili do domów.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#248 Postautor: Cooper » 16 lipca 2012, o 14:01

lombard pisze: Ktoś pytał o ostatnią niemoc Daniela. Dla mnie nic dziwnego jak o mało co nie staranował Pawła i sam w bandę nie wleciał.

Madrzy ludzie mowili po meczu tez, ze to kwestia ustawien motocykla, Daniel mial za mocny sprzet na ostatnie biegi. Po prostu zla decyzja po tym jak sie tor zmienil w trakcie meczu. Dodatkowo ze startu i na I luku tez nie ulozylo sie tak jak powinno i stad punkty uciekly.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#249 Postautor: Gelo » 16 lipca 2012, o 14:02

Dziwi mnie, że ludzie, którzy siedzą w żużlu (a przynajmniej powinni) po uszy nie wiedzą, że jak tor w Lublinie nie jest mocno namoczony to się rozrywa. Ubijanie i czekanie aż wyschnie to samobójstwo.

miedziany
Senior

#250 Postautor: miedziany » 16 lipca 2012, o 14:08

Gelu to co napisales swoja jazde jazda potwierdzili Szczepaniakowie, Oni na takim torze nic nie jechali, nie mogli utrzymac motocykla na lukach. Tor w 2 czesci zawodow byl bardzo niebezpieczny, dobrze ze nikt nie zaliczyl grozniejszego upadku.