Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. 17:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

Re: Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. 17:00

#401 Postautor: Flint » 2 lipca 2012, o 13:18

Ok, to zamiast napisać o średniej Barana mógłbym napisać, że Jeleń na wyjazdach jest słabszy niż Miesiąc. Bez różnicy.

Oczywiście nie piszę tego, żeby umniejszać wkład Jelenia w Waszą pozycję w tabeli, ani nic. Po prostu wrzuciłem to w wątek o chorągiewkach, a co za tym idzie chciałem im pokazać, że jest duża szansa (choć jak to w sporcie bywa, to jak komuś "idzie" to już powinno "iść" do końca, dlatego też nie wydaje mi się, żeby Jeleń pojechał w Grudziądzu na 0,D,2,0 np.) na to, że noszony przez nich teraz na rękach Jeleń, za miesiąc może z tych rąk spaść, a oni od razu wezmą go na buty.;]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#402 Postautor: kibicLBN » 2 lipca 2012, o 13:22

ale wez juz wiecej występów Karola nie zapeszaj dobrze?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#403 Postautor: Gelo » 2 lipca 2012, o 13:23

Do Flinta - możliwe, że Eliga jest przereklamowana i nudna ale weź poprawkę, że ostatni raz najlepszych zawodników na świecie w Lublinie oglądaliśmy... 17 lat temu. Wielu młodych kibiców nawet tego nigdy nie zasmakowało, a ci, którzy pamiętają czasy Hansa zapewne marzą o powrocie do tych czasów. Nie może być inaczej, że jesteśmy spragnieni speedwaya na najwyższym światowym poziomie. Wy w Rzeszowie mając na co dzień Nickiego czy Jasona możecie tego nie kumać. Tak jak gdańszczanie - nie chodzą na plażę, bo rzygają morzem. A dla nas jest to atrakcja

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#404 Postautor: Hela » 2 lipca 2012, o 13:28

Jest przereklamowana dla Flinta, który jak sam mówi, nawet na nią nie chodzi.
Spoko, u nas jakoś przełkniemy tego przereklamowanego grzyba.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Teqila11

#405 Postautor: Teqila11 » 2 lipca 2012, o 13:30

czesc, jestem nowy na forum bo postanowilem troche z wami popisac, nie rozumiem dlaczego co jakis czas najezdzacie na zawodnikow normalna sprawa ze czasem mecz nie wychodzi wystarczy zobaczyc zawodnikow z ekstra. co do Karola to uwazam ze ma potencjal ale albo ma sprzet drugoligowy albo nie moze go zgrac, Pawel to zagadka ale daja z siebie co moga, przyznam ze nie widzialem sytuacji jak Misiek przegral na kresce bo obserwowalem Karola czy zrobi Skore i byl blisko, mysle ze przed meczem z Lodzia powinni zaprosic na trening i Madsa i Ryana i niech walcza z Pawlem iKarolem o sklad , trzeba zobaczyc czy im nasz tor pasi przed PO

Strasznie mnie denerwuja kibice ktorzy gwizdza na swoich zawodnikow to jest poprostu chamskie a byli tacy w ostatnim sektorze

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#406 Postautor: Dobromir » 2 lipca 2012, o 13:30

Teraz ktoś powinien jeszcze napisać, że nie ma co się pchać do ekstraligi bo nas nie stać:)

meesha
Trener
Kontakt:

#407 Postautor: meesha » 2 lipca 2012, o 13:34

nie ma co się pchać do ekstraligi bo nas nie stać

8) :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#408 Postautor: istred » 2 lipca 2012, o 13:41

Teraz jazda po Baranie i wrzuty, że nie nadaje się do I ligi. Jeszcze niedawno to Miesiąc nie był godzien startów w tej klasie rozgrywkowej, a teraz każdy och, ach, a Karol cipa. Niedawno Jeleń był gównem, a teraz "dajmy go z 13!!!111!!oneone".
Dla jasności. Ani Baran ani Miesiąc nie nadają się do I ligi, co udowodnili w tym i poprzednich sezonach. I jeden gorszy albo lepszy mecz tego nie zmienią.

A co do Jelenia, to pociesza Cię to, że Jeleniewski na wyjazdach zawodzi?
Widzisz, dla Jeleniewski przynajmniej robi swoje u nas na torze i tym, w pewnym stopniu, zaciera wrażenie z wyjazdów. W kontekście obu meczów należy też mu przypisać zasługi za wywalczenie bonusu z Gnieznem.
Baran natomiast wszystkie mecze w tym sezonie odjechał na torze na którym startuje czwarty rok i jego wszystkie występy były kompromitujące.
I nagle próbujesz pocieszać się tym, że Jeleń słabo jeździ na wyjazdach? Żałosne.

No ale ok. Inny wątek. Trening.
(...) To o co chodzi ja się pytam? Jakieś sensowne wytłumaczenie?
Wytłumaczenie jest bardzo proste. Trening to nie mecz.
Na treningu można testować różne ustawienia, ustawiać motocykle, próbować różnych ścieżek, jest mniejsza presja itd.
W meczu nie ma miejsca na próby (użytkownicy, którzy chcieliby występów zawodników "żeby go sprawdzić" niech to w końcu zrozumieją). Dochodzi stres, maksymalna koncentracja, reagowanie na zmieniający się tor, sprawna współpraca mechaników, wyciągania wniosków z treningów, znajomość swojego sprzętu itd.
Co z tego, że na treningu ktoś był szybszy? Na treningu punktów nie przyznają.

nie ma co się pchać do ekstraligi bo nas nie stać
Poza tym Lublin to dziadostwo i kompleksy. Ekstraliga tutaj zupełnie nie pasuje :)
PS. Już widzę te przedsezonowe ustalanie składów i proponowanie "na drugą linię" zawodników typu Puszakowski, Suchecki, Szombierski czy Kościuch :D

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#409 Postautor: GeloSMT » 2 lipca 2012, o 13:54

A mi wydaje się,że i Miesiąc i Baran nadają się na Eligowy front wszak w postaci zawodników 2 linii. Teraz prawda jest taka,że talent talentem ale największy czynnik sukcesów poszczególnych zawodników to dostep do dobrych tunerów,mechaników itd.
Zatarła się już linia kiedy to talenbt odgrywał największą rolę w rzemiośle żużlowym i można było owym nadrabiać lekkie braki sprzętowe bo tor na to pozwalał.

Więc Istred zastanów się dobrze co piszesz bo jak jeden czy drugi dobrze a nawet bardzo dobrze trafi ze sprzętem to nie będziesz wiedział co napisać jako wybrnięcie ze swoich przemyśleń,oczywiście nie neguje tego,że masz swoje zdanie ale przyznasz chyba w tym wypadku rację i mi a najlepszym przykładem dla mnie jest Holta moim zdaniem On talentu nie ma za grosz,sylwetka patafiana a coś tam w elidze jedzie o GP się ociera więc to mówi samo przez się :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#410 Postautor: Cooper » 2 lipca 2012, o 13:55

Teqila11 pisze:mysle ze przed meczem z Lodzia powinni zaprosic na trening i Madsa i Ryana i niech walcza z Pawlem iKarolem o sklad , trzeba zobaczyc czy im nasz tor pasi

Karol w sobote pokazal moc na treningu i co? Wygrywal z Miskiem, ale jak sie okazalo, to chyba Misiek sobie po prostu potrytal na treningu. Ja akurat jestem z tych, ktorzy uwazaja, ze treningi nie do konca przekladaja sie na to, co w meczu. Trudno tez je oceniac z trybun, nie znajac wszystkich niusansow (opony, przelozenia, forma zawodnika). Szczegolnie w przypadku tak chimerycznych zawodnikow jak Karol czy Miesiac. Na szczescie trener ma jak na razie dobre wyczucie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#411 Postautor: Maxx » 2 lipca 2012, o 14:00

Fisher'a zobaczymy 7 lipca w Bydgoszczy w półfinale SWC więc będzie coś nie coś wiadomo o jego dyspozycji.

ermen
Zawodowiec

#412 Postautor: ermen » 2 lipca 2012, o 14:02

GeloSMT pisze:A mi wydaje się,że i Miesiąc i Baran nadają się na Eligowy front wszak w postaci zawodników 2 linii.

Mocne....
Każdemu jego Everest...

meesha
Trener
Kontakt:

#413 Postautor: meesha » 2 lipca 2012, o 14:05

Jeszcze chwilę a górny KSM w Elidze będzie wynosił 35 pkt, a może 32? Niech tak dalej robią a Baran i Miesiąc będą tam rozchwytywani. W przeciwieństwie do Puzona, który z KSM ok. 9-10 pkt. musiałby tam robić za lidera i to naprawdę mocnego...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#414 Postautor: GeloSMT » 2 lipca 2012, o 14:12

ermen pisze:
GeloSMT pisze:A mi wydaje się,że i Miesiąc i Baran nadają się na Eligowy front wszak w postaci zawodników 2 linii.

Mocne....

Heh kolego a może nie ?? a czy znasz może takiego grajka jak Zbyszek Suchecki? może zechcesz mi powiedzieć,że jest lepszy od Miesiąca czy też Barana ? Ty a popatrz w elidze jakoś daję rade i jak to nazwać?

Zresztą wyrywasz z kontekstu całego posta,jedno zdanie więc czytaj ze zrozumieniem albo mnie nie cytuj bo któs kto przeczyta tylko twój post gotów pomyśleć,że masz rację ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#415 Postautor: niespokojny » 2 lipca 2012, o 14:15

Mam duze watpliwosci czy Stachyra i Jeleniewski poradziliby sobie jako II linia w E-lidze, a tu Baran i Miesiac tak :lol: :lol: . Lindbaeck, Nicholls, Watt, Ljung i paru innych jezdza w I lidze bo nie nadawali sie nawet na II linie swego czasu w e-lidze, a sa dwa poziomy wyzej przed Rzeszowem. Fajnie ze kibicujecie Baranowi i Miesiacowi, ale chociaz troche obiktywizmu moglibyscie zachowac. Piotr Pawlicki robil w Lublinie z nimi co chcial, a w e-lidze doslownie ciuła punkty.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#416 Postautor: kibicLBN » 2 lipca 2012, o 14:15

GeloSMT pisze:Ty a popatrz w elidze jakoś daję rade i jak to nazwać?

To jest k.... szczęście po lubelsku... 8)

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#417 Postautor: GeloSMT » 2 lipca 2012, o 14:17

więc kto zabroni mieć to szczęście naszym "chopokom" ?
Uważam,że dziś wszystko w żużlu jest możliwe nawet to,że Zmarzlik może stanąć na podium w GP(yyy a nie było tak?) :D

Niespokojny a ja uważam,że Ci o których piszesz poradzili by sobie w ekstralidze i nie zgadzam się z Twoją opinią

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#418 Postautor: Cooper » 2 lipca 2012, o 14:18

No tak, skoro Zmarzlik zrobil podium w GP, to Miesiac moze trzepac punkty w e-lidze. Bardzo spojna i logiczna argumentacja.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#419 Postautor: istred » 2 lipca 2012, o 14:20

Heh kolego a może nie ?? a czy znasz może takiego grajka jak Zbyszek Suchecki? może zechcesz mi powiedzieć,że jest lepszy od Miesiąca czy też Barana ? Ty a popatrz w elidze jakoś daję rade i jak to nazwać?
:D
Gość w swojej karierze odjechał w elidze 204 biegi, z czego wygrał 14 - daje radę jak nic :D Dobry napieracz z niego :)
Niespokojny a ja uważam,że Ci o których piszesz poradzili by sobie w ekstralidze i nie zgadzam się z Twoją opinią

OK. A jesteś w stanie wymienić nazwiska jakichś zawodników, o których mógłbyś napisać, że by sobie w elidze nie poradzili?
Ostatnio zmieniony 2 lipca 2012, o 14:23 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#420 Postautor: niespokojny » 2 lipca 2012, o 14:22

A ja sie Gelu nie zgadzam z Twoja. Jak zawodnicy ktorzy nie nadaja sie na II linie w I lidze, moga nadawac sie w e-lidze? S-F.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#421 Postautor: GeloSMT » 2 lipca 2012, o 14:24

To akuracik był mega żart ale TAK uważam,że skoro Zbyszek stuka pkt w elidze to Miesiąc i Baran też mogą łaaaaaaaa.

Istred odsyłam do przeczytania mojego postu ciut wstecz to,że Suchecki odjechał tyle biegów ile odjechał ma w tej chwili gówniane znaczenie bo wyraźnie pisałem TROCHĘ WCZEŚNIEJ że teraz najważniejszy jest sprzęt a nie talent( jedno z drugim to mieszanka wybuchowa) więc może właśnie Zbyniowi trafiło się jak ślepej kurze ziarno i ogień z elipą :?

SPRZĘT :shock:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#422 Postautor: kibicLBN » 2 lipca 2012, o 14:25

Cooper pisze:No tak, skoro Zmarzlik zrobil podium w GP, to Miesiac moze trzepac punkty w e-lidze. Bardzo spojna i logiczna argumentacja.

Skoro Hiszpania jest mistrzem Europy to i my możemy :D

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#423 Postautor: GeloSMT » 2 lipca 2012, o 14:27

OK. A jesteś w stanie wymienić nazwiska jakichś zawodników, o których mógłbyś napisać, że by sobie w elidze nie poradzili?

Nie pamiętam imienia ale Ojczenasz xd
a na poważnie serio tory robione są tak żeby było jak najmniej walki i ktoś kto dobrze trafi z motorami może w obecnych czasach jechać na niezłym(daleki od dobrego) poziomie w elidze

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#424 Postautor: Cooper » 2 lipca 2012, o 14:30

Fakt faktem, ze w elidze co raz wiecej ogorkow sie pojawia, wiec nic dziwnego, ze ogorki robia punkty na ogorkach ;]

Tak dla przykladu, oto nazwiska na jakich natrzepal punktow Zbynio S. wczoraj:

3. 63,84 M. Vaculik, M. BOGDANOVS, Z. SUCHECKI, L. Madsen (d4)
5. 64,75 M. BOGDANOVS, M. Janowski, Z. SUCHECKI, D. Lampart
10. 66,28 M. BOGDANOVS, K. Gomólski, Z. SUCHECKI, J. Jamróg
13. 66,25 Z. SUCHECKI, T. JONASSON, K. Gomólski, L. Madsen
14. 66,34 Z. SUCHECKI, M. Janowski, T. JONASSON, J. Jamróg

No umowmy sie, ze dupy nie urywa... 8) Raz Janowskiego przywiozl, ale za to przyjechal raz za Kacprem G.
Ostatnio zmieniony 2 lipca 2012, o 14:31 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#425 Postautor: truskawa » 2 lipca 2012, o 14:31

Ciekawostka dla głodnych ekstraligi. Na chwilę obecną skład:

Stachyra
Miśkowiak
Woodward
Jeleniewski
Nicki Pedersen