Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Oprawa i doping na meczach

#2576 Postautor: kibicLBN » 30 czerwca 2012, o 23:25

sadychor pisze:KibicLBN, urzekla mnie Twoja historia :D I nic wiecej poza tym nie osiagniesz piszac to tutaj, moze czas cos powiedziec w prawdziwym zyciu.

Ale ja się odzywam, zależy od wieku palacza albo z żartem, albo serio. Myślę że niektórzy pomyślą jednak i zaczną siadać bliżej brzegu, może rzucą palenie ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2577 Postautor: Maxx » 30 czerwca 2012, o 23:29

kibicLBN powiedz to jeszcze użytkownikom 20-letnich kopcących TDI i innych turbodiesli bo jak się za takim przeciągniesz przez kilka km i nawdychasz czarnej smoły z rury to tak jakbys wypalił calą ramkę fajek w 5 minut 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2578 Postautor: niespokojny » 30 czerwca 2012, o 23:40

Niestety wiele zalezy od kultury czlowieka. Czlowiek kulturalny poczeka do przerwy, zejdzie na dol albo wejdzie na gore. Czesto jednak prosby i grozby nie pomagaja. Zamiast dawac dobry przyklad innym i samemu schodzic to kazdy kopci bo... ''wszyscy kopca''. Prostak nic nie musi 8) . A jak sie nie podoba to zmien miejsce. Ja Ci przyjde Maxx naleje na samochod, a jak poprosisz to moze juz nie bede. A jak sie nie podoba to mozesz gdzie indziej parkowac :lol: . Szanujcie innych a sami bedziecie szanowani.

I tu nawet nie chodzi o szkodliwosc. Tylko o dyskomfort. Jak ja bym Ci dmuchal w twarz bo tak w zasadzie czesto jest, to Ty nawet palac zle bys sie z tym czul. Co mowic niepalacy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#2579 Postautor: Flint » 30 czerwca 2012, o 23:44

Że tak zapytam. Tak po prostu z ciekawości.

Jeżeli na spokojnie nawiniecie typkowi, który kopci, czy mógłby przestać, to co się dzieje? Co mówi?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2580 Postautor: kibicLBN » 30 czerwca 2012, o 23:45

Różnie. Powie że spoko już dokończy i na następnego wyjdzie, czasem olaboga zgasi. A czasem powie że w twarz mi nie dmucha, i takie tam sugerowanie że : "bede palił i ch.."

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2581 Postautor: Maxx » 30 czerwca 2012, o 23:58

niespokojny pisze:Niestety wiele zalezy od kultury czlowieka. Czlowiek kulturalny poczeka do przerwy, zejdzie na dol albo wejdzie na gore. Czesto jednak prosby i grozby nie pomagaja. Zamiast dawac dobry przyklad innym i samemu schodzic to kazdy kopci bo... ''wszyscy kopca''. Prostak nic nie musi 8) . A jak sie nie podoba to zmien miejsce. Ja Ci przyjde Maxx naleje na samochod, a jak poprosisz to moze juz nie bede. A jak sie nie podoba to mozesz gdzie indziej parkowac :lol: . Szanujcie innych a sami bedziecie szanowani.

I tu nawet nie chodzi o szkodliwosc. Tylko o dyskomfort. Jak ja bym Ci dmuchal w twarz bo tak w zasadzie czesto jest, to Ty nawet palac zle bys sie z tym czul. Co mowic niepalacy.

Zgadzam się z tym, że palący w dobie panującego zakazu nie powinni "umilać" dymem życia osobom niepalacym, ale zwróciłem uwagę na fakt, że częstym zjawiskiem jest to, że nie ma się szacunku dla drugiego człowieka. Widzisz niespokojny, ty przyszedłbyś nalać mi na auto w odwecie za spalonego przeze mnie w twojej obecności papierosa a za chwilę przestałbyś oddychać prostym nosem... 8) "Życzliwość" za "życzliwość". To był oczywiscie żart i tylko zart.
Ale żartem nie jest, że ludzie powinni siebie nawzajem szanować. Skoro jesteś anty do palaczy to jeśli ktoś zapali siedząc obok powiedz mu o tym, że ci przeszkadza. Przeczytaj posty wyżej, często palenie jest automatyczne i wynika z nalogu a nie z chęci zasmrodzenia ci życia.
Zawsze można się dogadać jeśli się chce.
Aczkolwiek prawdą jest to, że "na prawie" są niepalący.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2582 Postautor: niespokojny » 1 lipca 2012, o 00:08

Chodzi o to ze palacy powinni sami miec nawyk nie smrodzenia innym, albo chociaz tak palic zeby jak najmniej lecialo na innych. Siadac w takim miejscu zeby latwo bylo im zejsc zapalic itd. Kwestia kultury i wychowania. Myslisz ze niepalacym sprawia satysfakcje szarpanie sie z czesto zdzwiwionym(i oburzonym) chamstwem ze smiales im zwrocic uwage? A jak siadzie Ci takich 5 przed Toba, wiatr wieje w trybuny a wszyscy na raz kopca to mysle ze sam bys inaczej spiewal.

To nie mial byc odwet tylko groteska, bo chamstwo trzeba zwalczac silom i gosdnosciom osobistom 8) .
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Davv
Kadrowicz

#2583 Postautor: Davv » 1 lipca 2012, o 00:16

Flint pisze:Że tak zapytam. Tak po prostu z ciekawości.

Jeżeli na spokojnie nawiniecie typkowi, który kopci, czy mógłby przestać, to co się dzieje? Co mówi?

Ty ziomek, ale to ja mam nawijać typkowi żeby nie palił? Do c.ja wafla po coś wprowadzili ten zakaz palenia. Tu nie chodzi tylko o zakaz, ale właśnie żeby palacze zaczęli myśleć bo jak sam wcześniej napisałeś, że jak odpalasz szluga to nie myślisz. Nie chodzi o to żeby wyznaczać strefy, malować pasy i stawiać znaki - dla mnie to marnotrawienie kasy. Wystarczy żeby każdy przed odpaleniem szluga wiedział, że jest zakaz i starał się go przestrzegać. Jeśli koleś może latać w każdej przerwie na browara to wydaje mi się, że i w tym czasie może się upalić tak żeby nie kopcić przez 4 biegi (przypadek z meczu z GTŻ). Ja na prawdę staram się zrozumieć palaczy i to, że jest to nałóg itp itd, ale czemu palacze nigdy nie starają się zrozumieć niepalących?

Przykłady tego co usłyszałem od ludzi, którym zwróciłem uwagę na temat palenia (nie tylko ze stadionu):
- w McDonaldzie jak jesteś to Ci frytki nie śmierdzą?,
- a gdzie mam palić?, (jedyna słuszna odpowiedź - W DUPIE!!!!),
- przecież dmucham w drugą stronę,
- ja palę takie mentolki cieniutkie więc nie śmierdzą,
- to wezwij policję,
- %^&!$!^$!&$^!(#&!(*$^!(*$,
Procent ziomków, którzy zakumali i zawinęli się z "sektora" na pewno nie przekraczał 30. Jak ktoś jest na tyle kumaty, że wie, iż może przeszkadzać to idzie tam gdzie nie będzie przeszkadzał.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2584 Postautor: Maxx » 1 lipca 2012, o 00:17

niespokojny pisze:Chodzi o to ze palacy powinni sami miec nawyk nie smrodzenia innym, albo chociaz tak palic zeby jak najmniej lecialo na innych. Siadac w takim miejscu zeby latwo bylo im zejsc zapalic itd. Kwestia kultury i wychowania. Myslisz ze niepalacym sprawia satysfakcje szarpanie sie z czesto zdzwiwionym(i oburzonym) chamstwem ze smiales im zwrocic uwage? A jak siadzie Ci takich 5 przed Toba, wiatr wieje w trybuny a wszyscy na raz kopca to mysle ze sam bys inaczej spiewal.

To nie mial byc odwet tylko groteska, bo chamstwo trzeba zwalczac silom i gosdnosciom osobistom 8) .

I tu się zgadzam. Ale... Ale mamy czasy jakie mamy, często na żużel przychodza ludzie mający po lat 50-siąt i wiecej, pamietający czasy braku zakazów. I co im powiesz? Będziesz chamem i prostakiem i wywalisz starszego człowieka, wychowanego w czasach PRL-u tak a nie inaczej bo przeszkadza ci oglądać zawody?
Panowie, trzeba zachować umiar i spokój. I zdrowy rozsądek.
Dobra, kończymy i palulu bo jutro meczyk 8)

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#2585 Postautor: Hayden » 1 lipca 2012, o 00:28

Maxx pisze:I tu się zgadzam. Ale... Ale mamy czasy jakie mamy, często na żużel przychodza ludzie mający po lat 50-siąt i wiecej, pamietający czasy braku zakazów. I co im powiesz? Będziesz chamem i prostakiem i wywalisz starszego człowieka, wychowanego w czasach PRL-u tak a nie inaczej bo przeszkadza ci oglądać zawody?

Przychodzi taki starszy czlowiek pamietajacy czasy PRL do sklepu a tu polki pelne towarow, nie trzeba miec kartek na mieso i cukier, co on tam zrobi ?!
Motor mocny

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2586 Postautor: RadeKas » 1 lipca 2012, o 00:33

W normalnym swiecie to palacy pyta ludzi czy nie przeszkadza jezeli zapali. U nas to niepalacy ma ladnie prosic o zgaszenie papierosa, bo palacz nie mysli jak zapala. Co kraj to obyczaj.

Davv ladnie opisal czym takie prosby z reguly sie koncza.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

go!
Trener

#2587 Postautor: go! » 1 lipca 2012, o 01:22

Flint pisze:Że tak zapytam. Tak po prostu z ciekawości.

Generalnie, to widze Flint, ze Twoja prowokacja sie udala 2, 3 razy lepiej niz przypuszczales. Ale tak to jest.. daj malpie brzytwe a sama sie potnie... I tu gratulacje dla Ciebie!
Od tematu: Nie pale od 6-7 lat, palilem regularnie przez jakies 18 lat! Rzucilem i nie wracam do palenia! A moze wroce? Nie jest to wazne! Mam knajpe gdzie moga wchodzic tylko palacy i pijacy. Nie wpusczam abstynentow - tylko czekam az podadza mnie do sadu za dyskryminacje wiekszosci. Mam jakies wyjscie, ale nie moge o tym mowic na forum zuzel.info bo wymaga to przeklinania, a za to sie banuje...

meesha
Trener
Kontakt:

#2588 Postautor: meesha » 1 lipca 2012, o 01:50

Krótko mówiąc, Panie i Panowie - jutro oprawa i doping wygląda następująco:
Wszyscy jarają szlugi i przy tym machamy szalikami śpiewając "Motor Lublin aejaejao" i tak przez cały mecz...

:D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Deri
Senior

#2589 Postautor: Deri » 1 lipca 2012, o 02:07

Jak nie jaram szlug to jutro bede jarał az się sadzą zesram :lol:
Panowie i Panie jutro w dopingu jaramy az się sadza zesramy :lol:
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

meesha
Trener
Kontakt:

#2590 Postautor: meesha » 1 lipca 2012, o 02:18

Spokojnie myślę, że jeszcze z raz możesz o tym sraniu napisać, szczególnie że większość czytających będzie akurat przy śniadaniu :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Davv
Kadrowicz

#2591 Postautor: Davv » 1 lipca 2012, o 05:30

go! pisze: Mam knajpe gdzie moga wchodzic tylko palacy i pijacy. Nie wpusczam abstynentow - tylko czekam az podadza mnie do sadu za dyskryminacje wiekszosci. Mam jakies wyjscie, ale nie moge o tym mowic na forum zuzel.info bo wymaga to przeklinania, a za to sie banuje...

Czyli tylko elita się u Ciebie bawi? Na pewno wszyscy walą drzwiami i oknami. Daj jakiś namiar bo przez chęć dołączenia do elity zaczynam od dziś pić i palić.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2592 Postautor: Kargolo » 1 lipca 2012, o 06:40

Pewne osoby nie zauważają najistotniejszej rzeczy. Osoby niepalące NIE PRZESZKADZAJĄ palącym tym że nie palą, natomiast osoby palące PRZESZKADZAJĄ niepalącym tym że palą.
Patrząc teoretycznie powietrze każdy powinien mieć koło siebie czyste, bez dymu i może zrobić z nim co chce. Jak ktoś chce zatruwać powietrze koło siebie to niech to robi, ale niech przejdzie się gdzieś gdzie nikomu nie przeszkadza i zostawi w spokoju czyste powietrze niepalących! :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
olien

#2593 Postautor: olien » 1 lipca 2012, o 07:06

Wydaje mi się, że trochę odbiegliście od tematu "Oprawa i doping na meczach". Aczkolwiek jest wyjście z sytuacji, a mianowicie: po co chłopaki mają wydawać kasę na race, świece dymne itp. Postawmy wszystkich palących, którzy są "nienapaleni" i poprośmy, żeby palili jednego za drugim. Będzie taki dym, jakiego żadna świeca nam nie da. :D
"
Przepraszam, ale musiałam. Nie miało to na celu obrażenia nikogo. To TYLKO pomysł na rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2594 Postautor: ravajas » 1 lipca 2012, o 08:13

Ponieważ to ja zacząłem wątek o paleniu to i ja go "zakąszam"... :) 8)

EOTK***a :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2595 Postautor: Manitou » 1 lipca 2012, o 09:06

Ja jeszcze pomieszam na chwilkę temat oprawy i palenia.

Dzisiaj wchodzi nowa przyśpiewka:

"CAŁY STADION JARA Z NAMI!"

eot :o

Czarek
Trener

#2596 Postautor: Czarek » 1 lipca 2012, o 11:00

Manitou pisze:Ja jeszcze pomieszam na chwilkę temat oprawy i palenia.

Ciekawy efekt dałoby również równoczesne rzucenie w zawodników petami. Gdy sędzia się pomyli przyśpiewka: "Sędzia łobuzie wsadzimy ci szluga w buzię". Kiedy któryś z zawodników upadnie: "Wstawaj, wstawaj i sobie zajaraj". Doping: "Wygramy, wygramy, wygramy! Gnieznu w twarz nadmuchamy!", "Jesteśmy z wami i ze swoimi petami", "Kto nie jara ten z policji", "Zawsze i wszędzie popielniczka zapchana będzie". Gdy w końcu przegramy: "Ch.. z wynikami teraz znowu zajaramy".
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2597 Postautor: sadychor » 1 lipca 2012, o 11:59

Mamy nowego mlynowego :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#2598 Postautor: Scibi » 1 lipca 2012, o 12:02

Rzeczywiscie dobry jest. :lol: Gelowi kreuje sie konkurencja. :lol:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2599 Postautor: kibicLBN » 1 lipca 2012, o 12:41

Kreatywnośc jest 8)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2600 Postautor: Maxx » 1 lipca 2012, o 14:53

Czarek pisze:
Manitou pisze:Ja jeszcze pomieszam na chwilkę temat oprawy i palenia.

Ciekawy efekt dałoby również równoczesne rzucenie w zawodników petami. Gdy sędzia się pomyli przyśpiewka: "Sędzia łobuzie wsadzimy ci szluga w buzię". Kiedy któryś z zawodników upadnie: "Wstawaj, wstawaj i sobie zajaraj". Doping: "Wygramy, wygramy, wygramy! Gnieznu w twarz nadmuchamy!", "Jesteśmy z wami i ze swoimi petami", "Kto nie jara ten z policji", "Zawsze i wszędzie popielniczka zapchana będzie". Gdy w końcu przegramy: "Ch.. z wynikami teraz znowu zajaramy".

Nie bierz tego więcej stary 8)