Motor Lublin - GKM Grudziądz 24.06. godz. 18:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ermen
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - GKM Grudziądz 17.06. godz. 19:00

#226 Postautor: ermen » 18 czerwca 2012, o 00:49

Dobra rada, ponieważ jesteśmy ludźmi i nie na wszystkim się znamy, to piszmy o tym na czym się ..... znamy.

Zbyszek, dopiero teraz powiązałem Cię ze słynnym już, znikającym wątkiem o biletach VIP.
Każdemu jego Everest...

zbyszek1970

Re: Motor Lublin - GKM Grudziądz 24.06. godz. 18:00

#227 Postautor: zbyszek1970 » 18 czerwca 2012, o 01:51

Do ermen
Dzieki za dobrą radę zdaję sobie sprawę ze człowiek ma swoje ułomności a także wiem ze nie trzeba mieć dyplomu aby cos tam wiedziec nieraz wystarczy miec oczy.
A przy okazji wskaż mi moje wielkie błędy w tym .poprzednim wątku jak i w tym terazniejszym.
Jestem kibicem wiec mam prawo się wypowiedzieć jak każdy ,a że ktoś przy okazji stwierdził że widzi w tym swoją postawę ,to jest okazja się zastanowić.Uwierz im prędzej na lubelskim stadionie będzie normalnie tym więcej ludzi będzie

BR
Senior

#228 Postautor: BR » 18 czerwca 2012, o 02:27

Byłem na stadionie już o 18, spojrzałem na tor pomyślałem, że jest dobrze, nie takie tory się widziało, nawet na GP. Godzina równania i będzie jeszcze lepiej. Odwołanie meczu to dla mnie jakaś kpina. 10-minutowy deszcz 1,5 godziny przed rozpoczęciem spotkania powodem do przeniesienia meczu na inny termin? Kto pamięta lata 90-te ten wie, że na różnych nawierzchniach jeżdżono i to bez dmuchanych band i nikt aż tak nie narzekał. W Anglii jeżdżą na kopie po kolana, wczorajsze zawody w Berwick odbyły się w deszczu. Jednak w Polsce panuje jakiś dziwny trend. Chyba czasy prawdziwego żużla niestety minęły. Teraz kevlary muszą być czyste aby naszywki sponsorów się dobrze prezentowały.
Ponadto klub 1-ligowy nie może oddać kasy kibicom, sprzedaje nieaktualne programy (nawet wywiady się powtórzyły), po prostu żal. Antyreklama tego sportu i klubu.

Zaratustra
Kadrowicz

#229 Postautor: Zaratustra » 18 czerwca 2012, o 07:08

Wychodząc z domu na mecz po 10-minutowym deszczu, miałem pewne obawy, bo wiedziałem, że pewne rzeczy "tylko w Lublinie" mogą się zdarzyć. Ale kiedy parę minut po 18 zobaczyłem tor, pomyślałem: "będzie dobrze i przynajmniej do 10 biegu obejrzy się fajne zawody". Informację o odwołaniu przyjąłem z ironicznym uśmiechem, ale i ze spokojem, bo do amatorki zdążyłem się przyzwyczaić. Nie mogę jednak zrozumieć, dlaczego klub drwi z kibica sprzedając mu za 5zł program, który trzeba "pokreślić do użytku". Nieumiejętność doprowadzenia toru po krótkich opadach to jedno - i z ciężkim sercem, ale jestem w stanie to zrozumieć, a brak szacunku dla kibica i sprzedaż "badziewia", to drugie i tego po prostu nie ogarniam..

Awatar użytkownika
AGENCIK
Szkółkowicz

#230 Postautor: AGENCIK » 18 czerwca 2012, o 07:25

Czy w naszym klubie była kiedyś dobra organizacja ? Zawsze a to czekanie z rozpoczęciem meczu bo kolejki pod kasami,a to problem z głośnikiem,teraz z oddawaniem za bilety i do tego 10 minut deszczu i po zawodach ile razy już taki krótki deszcz powoduje odwołanie zawodów,kibic to ma tylko płacić bilet,przychodzić tłumnie na mecz a nawet przyciągnąć kogoś ze sobą i niczego nie wymagać od klubu ,nie narzekać ,niczego nie krytykować wtedy jest super!

A nasze kozaki jak jadą zarabiać do Szwecji i Angli,Danii to na gorszych torach jadą nie po takich deszczach i tam by ich wyśmiano lub nie pojawili by się tam więcej gdyby na takim torze jak wczoraj nie chcieli jechać.

Czy ktoś słyszał o której ma być Brązowy Kask ? Czy też odwołają bo toru nie zdąża zrobić po tym deszczu

Misio1987lbn

#231 Postautor: Misio1987lbn » 18 czerwca 2012, o 07:32

Zauwazcie ze klub pewnie nastawial sie na pelny stadion i temp. po 30 stopni wtedy wszyscy byliby zadowolenie bo i piwo by sie sprzedawalo i bilety by poszly a tak niku nie bylo na reke rozgrywanie tego meczu bo i ludzi malo i nie pili tyle co by mogli a za tydzien znowu przyjda i tak i znowu im sie sprzeda programy z kwietnia a co.. przeciez jak juz go kupia i zasiadajac na krzeselku zorientuja sie ze wszystko trzeba wykreslic to i tak juz nas moga pocalowac ...

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#232 Postautor: lombard » 18 czerwca 2012, o 07:37

Już nawet przeszło mi to "nieoczekiwane" odwołanie meczu, ale jednej rzeczy nie mogę pojąć. Jak wszechwiedzący Pan sędzia ocenił ryzyko to mógł to zrobić wcześniej a nie 15 minut przed rozpoczęciem. Weszli ludzie na stadion którzy wybrali się pierwszy raz a tu taka kicha i tłumacz im co się stało...żenada :? A prawda raczej jest taka, że to i nasi albo przede wszystkim nasi nie chcieli jechać. Tor się zmienił, Grudziądz przyjechał wzmocniony i zmotywowany to nasi zrobili w pory i tyle. Coraz mniej to ma wspólnego ze sportem a tylko kalkulowanie zysków i strat. Jeszcze raz powtórzę- rozumiem odwołanie meczu, ale nie rozumiem stylu w jakim to zrobiono. :? I to nie jest przypadek jednostkowy. Z tamtego sezonu pamiętam 2 godziny równania toru żeby powiedzieć odwołane. Komuś brakuje tu konsekwencji albo zdrowego rozsądku albo jednego i drugiego. :?

ermen
Zawodowiec

#233 Postautor: ermen » 18 czerwca 2012, o 08:10

zbyszek1970 pisze:A przy okazji wskaż mi moje wielkie błędy w tym .poprzednim wątku jak i w tym terazniejszym.
Jestem kibicem wiec mam prawo się wypowiedzieć jak każdy ,a że ktoś przy okazji stwierdził że widzi w tym swoją postawę ,to jest okazja się zastanowić.Uwierz im prędzej na lubelskim stadionie będzie normalnie tym więcej ludzi będzie

Zbyszek, to nie było do Ciebie, tylko do KibicaLBN..... :shock:
Pamiętam tamten wątek bo pisałeś o ważnej sprawie, a wątek został skasowany, żeby chronić tyłek użytkowników, którzy nie myślą co piszą.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#234 Postautor: tezetomaniak » 18 czerwca 2012, o 08:31

Gdybyśmy pojechali ten mecz i przegrali do 38, to urządzilibyście tutaj 20 stron płaczów i lamentów, przywozili swoje śmieszne taczki dla Wardzały. Niektórzy może by się szarpnęli i rzucili wyrwane krzesełka na tor : )

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#235 Postautor: ravajas » 18 czerwca 2012, o 08:35

Zaobserwowałem pewną ciekawą prawidłowość: wraz z przyrostem płaczków - zawodników, wzrosła dramatycznie liczba płaczek - kibiców. Państwo polskie robi każdego z Was w bambuko codziennie i na duuuużo większe kwoty, a jednak nikt nie idzie i nie kopie w drzwi kancelarii premiera (tudzież sejmu). No to jak to z Wami kibicami-płaczkami jest? Hę?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
MARKO

#236 Postautor: MARKO » 18 czerwca 2012, o 08:44

Poczekaj jeszcze kilka tygodni pewnie będzie podobnie jak wczoraj po meczu !
rzad nasz stopniuje raz podniesie cenę ,paliw - za chwile powie że autostrad wybudował ;podniesie cenę prądu -to powie ze ceny energii elektr. uwolni itd itp szkoda gadać !! PODOBNY POZIOM ! ABY NAS TYLKO WYDYMAĆ !!!!!!!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#237 Postautor: GIGI » 18 czerwca 2012, o 08:51

BR pisze:Chyba czasy prawdziwego żużla niestety minęły. Teraz kevlary muszą być czyste aby naszywki sponsorów się dobrze prezentowały.
Ponadto klub 1-ligowy nie może oddać kasy kibicom, sprzedaje nieaktualne programy (nawet wywiady się powtórzyły), po prostu żal. Antyreklama tego sportu i klubu.

Amen. Klub nie szanuje kibiców. Nie jestem zawodnikiem czy trenerem ale przy tak wczesnej porze( sztuczne oświetlenie przeciez mamy) i pięknej pogodzie nie było żadnych przesłanek aby odwołać mecz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#238 Postautor: kibicLBN » 18 czerwca 2012, o 08:51

ermen pisze:Dobra rada, ponieważ jesteśmy ludźmi i nie na wszystkim się znamy, to piszmy o tym na czym się ..... znamy.

Ta spoko, tylko w takim razie wszelkie dyskusje czy dalo się jechać czy nie nie powinny mieć miejsca, gdyż nikt z wypowiadających się nie stał nawet na wczorajszym torze, nie wspominając o tym że nie jeździł na żużlu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#239 Postautor: Fork » 18 czerwca 2012, o 09:08

Hans pisze:
Przyjeżdżam na stadion, kupuje program z kwietnia, wszystko pomieszane, ze można go użyć jako papier toaletowy, kupuję "hamburgera" za 6 zł ( pomimo, że to miał być mięsny to dostałem w większości sałate, choć vega nie chciałem), dalej kupiłem sobie "piwo" ( half and half) za 5 zł, po czym dowiedziałem się, że mecz został odwołany.
Wydałem 5 na pseudo program, 6 na pseudo hama, 5 na pseudo piwo i 15 na pseudo żużel.
30 dychy poszły się walić. Dziękuję bardzo za takie coś.

Post weekendu ;D Normalnie jak w reklamie, za reszte zaplacisz karta mastercard 8)
Nie no 30 dychy nie poszły się walić.. Hambuksa zjadłeś, nie mów, że nie smakował ;) Piwko strzeliłeś (przed odwołaniem meczu pewnie nie narzekałeś - inaczej kupiłbyś Cole w sklepiku). To jakiś rytuał, że jak jest żużel to trzeba zjeść fasta i popić tyskaczem? :D No a bilet przecież można oddać, tudzież sprzedać. Duża strata? Nie, duże rozgoryczenie.

Nie chce już wałkować decyzji o odwołaniu meczu, bo po części rację mają zawodnicy oraz my, kibice. Dobrze napisal wyzej tezetomaniak, gdyby zawody sie odbyly i dostalibysmy w palnik, to lament bylby jeszcze wiekszy. Taki urok sportu, skoki sa zalezne od wiatru a zuzel m.in od opadow atmosferycznych. I Ci co chodzą po 30 lat, powinni dobrze o tym wiedzieć. Jak mawia przysłowie, co się odwlecze..
trening czyni mistrza.

ermen
Zawodowiec

#240 Postautor: ermen » 18 czerwca 2012, o 09:11

KibicLBN,ja się na ten temat nie wypowiadałem ze względów o których powyżej pisałem. Mam na to swojej zdanie, ale zachowuje je dla siebie, bo nie wiem jak było do końca z tym torem.
Co innego "przeterminowane" programy za 5 zł... Ale żenada....
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
pizek

#241 Postautor: pizek » 18 czerwca 2012, o 09:22

ravajas pisze:Zaobserwowałem pewną ciekawą prawidłowość: wraz z przyrostem płaczków - zawodników, wzrosła dramatycznie liczba płaczek - kibiców. Państwo polskie robi każdego z Was w bambuko codziennie i na duuuużo większe kwoty, a jednak nikt nie idzie i nie kopie w drzwi kancelarii premiera (tudzież sejmu). No to jak to z Wami kibicami-płaczkami jest? Hę?

ravajas to nie do końca o to chodzi. Należy zadać sobie pytanie dlaczego klub tak traktuje kibiców? Przecież kibice to największy sponsor klubu, przynajmniej zawsze tak było a mam wrażenie, że klub jawnie leci sobie w kulki. Zamiast starać się i mieć dobre relacje klub-kibice, żeby ludzie byli zadowoleni i przychodzili na stadion to zawsze są jakieś cyrki....polewaczka się zepsuje, karetka wpadnie w studzienkę, po raz n-ty daje się gówniany program z odwołanego meczu nawet nie informując o tym kibiców, nie ma jasnych przesłanek dlaczego nie można odebrać biletu "po meczu" skoro bilet się kupiło 5 min wcześniej i kasa jest w środku i tak można wyliczać i wyliczać popisy naszego klubu...

Mówiliśmy spokojnie, pierwszy rok nauczą się i będzie lepiej a teraz widzimy, że lepiej nie będzie. Jak było tak jest, albo nawet i gorzej bo kiedyś im zależało.... . Czasem też warto powiedzieć PRZEPRASZAMY (np. przepraszamy za programy, to był nasz błąd-Ci co mają stare programy będą mogli wymienić je na nowe w kasie na najbliższym meczu) . Ale co tam, najlepiej stanąć na środku i drzeć mordę do mikrofonu na kibiców obecnych na stadionie, że jest nas mało :shock: . Ile ja już znajomych przyprowadziłem na stadion, spora część chodzi na żużel i teraz, ale też sporo osób przez amatorskie działania klubu się zniechęciło. Mało jest zapaleńców co by siedzieli na betonie, w deszcz i zawsze byli na stadionie. Trzeba dbać także o tych "niedzielnych" kibiców a poprzez takie akcje jasno daje się do zrozumienia jak szanujemy kibiców. Co więcej taki niedzielny kibic a jest ich więcej po prostu na stadion nie przyjdzie. Dlatego ludzie drą gębę, wyrywają krzesełka i rzucają butelkami bo zrobieni już po raz dziesiąty w .... dają wyraz swojemu rozczarowaniu. Nie jest to dobre, jasna sprawa, ale też poczynania klubu doprowadzają do takich sytuacji. Nikt też nie będzie klepał po plecach i mówił " Panie Darku, nic się nie stało, jest dobrze, dziękuje za programy z kwietnia". Jeżeli ja współpracuję z kimś i jestem jako tako zależny od kogoś to go szanuje, staram się żeby był zadowolony z naszej współpracy a nie traktuję go jak dojną krowę bo prędzej ta współpraca się zakończy niż nabierze rozpędu....ale nie ma o czym mówić. Niektóre kluby mają mniej pieniędzy, my też mieliśmy mniejsze budżety itd, ale zarządzane były lepiej a teraz brak słów. I nie sram w swoje gniazdo po prostu mnie to boli bo ludzie się odwrócą i niepodważalna szansa jaka jest teraz (poparcie Żuka, Bogdanka, bum na żużel) zostanie zaprzepaszczona przez pewne osoby. Bo liczy się tylko, żeby $$$$ były na koncie a reszta to jak się uda

tranquilo

#242 Postautor: tranquilo » 18 czerwca 2012, o 09:26

a ja mam przeczucie, że ta sytuacja się na nas zemści i przegramy i tak za tydzień :]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#243 Postautor: Cooper » 18 czerwca 2012, o 09:42

Ale o jakiej zemscie mowisz? Przeciez zawodnicy obydwu klubow nie chcieli jechac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#244 Postautor: Manitou » 18 czerwca 2012, o 09:45

kibicLBN pisze:Nie wiem ile taki zawodni i konkretnie Cam dostaje za przyjazd, z tego co wiem jak ktoś nie jest jakąś gwiazdą to nie są na czysto jakieś super kwoty zwłaszcza, że opłaca przyjazd mechanika i sprzętu.
To nie jest kwestia tego czy Ty coś wiesz czy nie wiesz. Wystarczy logicznie pomyśleć - czy gdyby im się to nie opłacało to nadal wszyscy zawodnicy opowiedzieli by się za odwołaniem meczu? Przecież wszyscy widzieli ten tor i nie trzeba być toromistrzem żeby wiedzieć, że mecz był spokojnie do odjechania. Skoro jednak nadarzyła się okazja do wyrwania paru groszy za nic to zawodnicy z niej skorzystali. Chyba mi nie powiesz, że wierzysz w to, że któryś z zawodników dokłada do tego interesu? Jak ustala sobie stawkę za dojazd to przecież wlicza w to przyjazd mechanika i sprzętu.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#245 Postautor: Kargolo » 18 czerwca 2012, o 10:31

A poza tym to co miał powiedzieć Wardzała? Że mecz był do odjechania tylko ci źli zawodnicy i głupi, niedobry sędzia nie chcieli jechać? Na pytanie do trenera czy tor nadawał się do jazdy odpowiedź mogła być tylko jedna. Poza tym pamiętam jak przyjechała do nas chyba w 2006 roku Zielona Góra z Walaskiem, Staszewskim, Okoniewskim i młodym Lindgrenem. Padało przez pół dnia i na pół godziny przed prezentacją ale mecz jakoś został odjechany. Fakt że nie było to porywające widowisko ale zawodnicy jakoś chcieli jechać.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Sledzio
Trener
Kontakt:

#246 Postautor: Sledzio » 18 czerwca 2012, o 11:58

GIGI pisze:
BR pisze:Chyba czasy prawdziwego żużla niestety minęły. Teraz kevlary muszą być czyste aby naszywki sponsorów się dobrze prezentowały.

Amen. Klub nie szanuje kibiców. Nie jestem zawodnikiem czy trenerem ale przy tak wczesnej porze( sztuczne oświetlenie przeciez mamy) i pięknej pogodzie nie było żadnych przesłanek aby odwołać mecz.

Pewnie klub zapomniał że to i owo takie posiadają i nie pomyśleli :lol:

A tak wogóle to niezła beka :lol: Bóg wysłuchał moje modlitwy i spadł taki deszcz w 10 minut że mecz został odwołany. A tak poważnie gdzie Ci żużlowcy co kiedyś w latach 70-90 nie przeszkadzało czy to słońce deszcz czy inne pierdoły tylko wsiadało się na motor i jechało, a teraz zachowują się jak baby żeby sobie kuku nie zrobić. Ten sport powoli spada na psy.

Już teraz wiesz COOPER co to jest cyrk na dwóch kółkach ? :lol: :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#247 Postautor: $korzen$ » 18 czerwca 2012, o 11:58

Ludzie, ruszcie glowami. Wystarczylo spojrzec wczoraj na trybuny, na frekwencje... bylem przekonany, ze beda jaja... i byly. Kazdy kto zaliczyl chociaz kilka sezonow na zuzlu doskonale wie, ze godzinka i tor bylby cacy. Mamy sztuczne oswietlenie, temperatura byla wysoka... ale zrozumcie w koncu, ze ani nam ani betoniarzom nie oplacalo sie odjezdzac tego meczu! Przeciez ludzi bylo spokojnie ponad polowe mniej, niz na meczu z Dauga i Ostrowem... co oczywiscie rowna sie brak kapitalnego aspektu finansowego 8) No na prawde na to nie wpadliscie? Dochodzi fakt totalnego obsrania sie Grudziadza i osoba Zbigniewa Fialkowskiego w Grudziadzu.... No i pozdrawiam z tego miejsca kolege Sadychora, ktorzy usilnie wpajal mi, ze Euro skutecznie nie zabierze nam kibicow we wczorajszym meczu :)
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2012, o 12:03 przez $korzen$, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#248 Postautor: Cooper » 18 czerwca 2012, o 11:59

Albo mi sie wydaje, albo pisales wtedy o cyrku w innym kontekscie SLEDZIU.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Sledzio
Trener
Kontakt:

#249 Postautor: Sledzio » 18 czerwca 2012, o 12:06

Już nie pamiętam o czym pisałem wtedy, ale zostało mi w pamięci o cyrku na dwóch kółkach 8) A że wczoraj był dobry cyrk to jestem :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#250 Postautor: $korzen$ » 18 czerwca 2012, o 12:25

Jeszcze w kwestii zwrotu biletow. Panie prezesie Sprawka, robicie z tego klubu dziadow i zlodziei niejako na wlasne zyczenie. Wszyscy w parku doskonale sobie zdawali sprawe, ze meczu nie bedzie a klub mimo to do ostatniej chwili wpuszczal ludzi sprzedajac bilety i programy. Jest duze grono "dojazdowiczow" ktorzy z oczywistych przyczyn nie beda mogli zwrocic biletow bo nie oplaci im sie specjalnie jechac do Lublina i zwalniac sie z tego powodu z obowiazkow zawodowych. Bo przepraszam, ale wiekszosc ludzi w godzinach 10-15 siedzi w robocie. Ktos inny ma za tydzien inne obowiazki. Co w takiej sytucji pomysli sobie taki czlowiek o tym klubie i o ludziach, ktorzy nim zarzadzaja? Bo jak znam zycie, pomysli sobie, ze jest jawnie ladowany w ch**a i na domiar zlego ktos robi wszystko, zeby przywlaszczyc sobie pieniadze wydane na bilet. Na prawde sami sobie robicie krzywde....