Gelo pisze:27 letniego faceta, który ma zestrojony sprzęt pod siebie, bynajmniej nie na starty ciężko czegoś nauczyć lub szybko wyeliminować złe nawyki
To frazes. Jednego trudno, innego mniej trudno, a jeszcze innego łatwo. To po pierwsze.
Po drugie, zgodzę się, że trudno podnieść wysoki poziom na bardzo wysoki. Ale przejść z żenującego na przeciętny nie powinno być trudno komuś, kto nie jest osobą z ulicy, tylko zawodnikiem. Na tej samej zasadzie biedne kraje mają szybszy rozwój gospodarczy od bogatych i w ogóle analogii jest w przyrodzie mnóstwo. Więc ta cokolwiek wyświechtana teza mnie kompletnie nie przekonuje. Przekonuje mnie natomiast to, że pomimo upływu czasu, ewidentnych problemów i nowego trenera, starty nie uległy żadnej poprawie. Tylko czy poświęcono im czas i uwagę na treningach?
Tak jak wiedziałem, że Paweł nic nie pojedzie w Ostrowie, tak wiem, że to samo będzie w Grudziądzu.
Gelo przed meczem pisze:Potem niestety Karol jezdził bez wyrazu i praktycznie nie podjął walki. Łełek przeciwnie - miał najgorsze starty z całej szesnastki ale dojazd już niezły, co na długim krośnienskim torze pozwalało mu być na wejsciu w pierwszy łuk w kontakcie z rywalami. Kołodzieja pociągnął po krawężniku w sposób mistrzowski, chociaż ten był piekielnie szybki - to że pobił wczesniej 3-letni rekord toru pewnie wiecie. Zresztą Paweł był najefektowniej jezdzacym zawodnikiem na torze. Gdyby wyciągac wnioski tylko z dzisiejszych zawodów ja nie miałbym watpliwosci kto ma pojechac w Ostrowie (niestety).
To chyba wystarczy za odpowiedź co wiedziałeś, a czego nie.
Mamy bardzo dobrego żużlowca w kadrze, który powinien dostać trzecią szansę.
Powinien czy nie, rzecz gustu, ale zapewne dostanie, ponieważ na dwóch pozycjach seniorskich jest obecnie rozpacz.
W mojej ocenie Korneliussen już się zaprezentował. Pojechał 10 biegów i uzyskał zawrotną średnią 1,25. Na oko waży o 10 kg za dużo i/lub nie ma sprzętu, którego pod koniec prostej każdy w miarę ogarnięty zawodnik po prostu by nie ominął - bo nawet trudno to nazwać wyprzedzaniem.
No, ale znów pojedzie. Oby lepiej niż dotychczas i lepiej niż zawodnik, którego odsunie od składu.