Ed : Wytłumaczenie Hayden`a bardziej mi się podoba
Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 10.06.2012r.godz. 15.00
Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 10.06.2012r.godz. 1
Ja 'wyrzuciłbym' Jelenia i Miesiąca bo wygrana i bonus i tak zostanie u nas więc dajmy szanse Baranowi i Madsowi 
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”
Woodward, Misiek i Dawid to już dość mocny trzon. Jeśli dołączy do nich ktoś z czwórki Korniszon, Jeleń, Paweł, Baran to będziemy w stanie pokonać u siebie każdego. Myślę że optymalnie by było pojechać z Danielem i Karolem, bo jednak gdzie jak gdzie ale w Lublinie Daniel jest w stanie zrobić dobry wynik a Karol powinien dostać szansę skoro zaczął znowu kręcić kółka. Mads powinien być brany pod uwagę tylko jeśli przyjedzie na trening i pokaże że mu zależy jeszcze na polskiej lidze. O Pawle już natomiast pisałem że powyżej pierwszoligowej przeciętności już nie podskoczy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
przeglądając statystyki na syfach, mocno rzuciła mi sie jedna ciekawostka dotycząca licytacji "Jelen vs Miesiac"
Mimo, że obaj jeżdżą źle...
Wygrane wyścigi w tym sezonie:
Jeleniewski 6
Miesiąc 0
Sam sie zdziwiłem
Jeleniewski 6
Miesiąc 0
Sam sie zdziwiłem
21 biegów, 4 ostatnie miejsca, 3 defekty, 1 taśma.
Daniel prowadzi w klasyfikacji najgorszych seniorów pierwszej ligi, owszem Skórnicki ma tyle samo punktów, ale Daniel prowadzi dzięki gorszej średniej biegowej.
Dziękuje dobranoc.
Daniel prowadzi w klasyfikacji najgorszych seniorów pierwszej ligi, owszem Skórnicki ma tyle samo punktów, ale Daniel prowadzi dzięki gorszej średniej biegowej.
Dziękuje dobranoc.
Nie bedzie napinki jezeli powiem, ze jestem pewny wysokiej wygranej a jedyna niewiadoma jest jej rozmiar. W sumie jeszcze nie wszystko stracone, a ten mecz powinien byc sprawdzianem generalnym przed najwazniejszymi meczami sezonu - z Gniezniem i Grudziadzem nooo i przydaloby sie powalczyc z Lodzia o bonus 
Motor mocny
Uważam że decydujące będzie przygotowanie toru. Jak bedzie takie jak na Daugę to i ja jestem spokojny o wynik. Jeżeli chodzi o skład to powinni jechać ci co wygrają rywalizację na treningu. O wyjeździe do Ostrowa już należy zapomnieć. Nas nie stać na to, żeby zgubić punkt z powodu fochów lub gorszego występu na obcym torze. Lublin to inne rozdanie i tu muszą jechać najlepsi czyli ci którzy podejda i wygrają rywalizację w piątek i sobotę ( myślę oczywiście o dwóch miejscach i i czterech zawodnikach)
Myślę że po doświadczeniach ostrowskich naciski na trenera będą już bardzo minimalne.
Jak to rozpisał ermen kluczowe dla dalszych tegorocznych naszych losów będą teraz te cztery mecze u siebie. Bardzo dobrze sie złożyło że stopień trudności będzie rósł i na mecze z Gnieznem i Łodzią skłąd powinien być jak najbardziej optymalny.
Plan maximum to cztery wygrane i cztery bonusy - to pozwoliłoby włączyć się do walki o baraże.
Plan minimum to trzy wygrane i dwa bonusy - wchodzimy do czwórki.
Czas na poważne rozmowy i poważne rozwiązania.
No chyba że plan jest taki żeby trafić na piąte miejsce...
Myślę że po doświadczeniach ostrowskich naciski na trenera będą już bardzo minimalne.
Jak to rozpisał ermen kluczowe dla dalszych tegorocznych naszych losów będą teraz te cztery mecze u siebie. Bardzo dobrze sie złożyło że stopień trudności będzie rósł i na mecze z Gnieznem i Łodzią skłąd powinien być jak najbardziej optymalny.
Plan maximum to cztery wygrane i cztery bonusy - to pozwoliłoby włączyć się do walki o baraże.
Plan minimum to trzy wygrane i dwa bonusy - wchodzimy do czwórki.
Czas na poważne rozmowy i poważne rozwiązania.
No chyba że plan jest taki żeby trafić na piąte miejsce...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Minelo juz ladnych pare godzin, ale do teraz w*****y jestem na maksa. Kolejne wlasciwie 3 punkty przelecialy centymetr obok nosa... ehh wystarczylo pojsc po rozum do glowy z Miesiacem i wystawic jak nie Barana to grubasa. Cholera no nie moge przebolec tej porazki. Miskowiak tez cholera w kluczowym momencie dal dupy po calosci a Dawid tez w swoim pierwszym starcie dal sie powiezc na 1:5 z czego oczywiscie przyjechal sporo za Rogowskim. Natracilismy tych punktow jak diabli, boli niestety najbardziej ten stracony przez Jelenia...
korzen, spokojnie, ten mecz jeszcze się nie odbył 
Ten boli najbardziej, bo dopisaliśmy go już przed startem, ech.
Ale i nie zapomnij o Camie, który diabli wiedzą po co jechał po krawężniku z Jamrożym kiedy widać było że szybciej podróżuje się po orbicie. I gdyby nie te 10 centymetrów to też wygrana byłaby po naszej stronie...
Ale i nie zapomnij o Camie, który diabli wiedzą po co jechał po krawężniku z Jamrożym kiedy widać było że szybciej podróżuje się po orbicie. I gdyby nie te 10 centymetrów to też wygrana byłaby po naszej stronie...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Obejrzałem jeszcze raz ten bieg 14, Gizatullin pojechał odważnie i zaskoczył Miśka wchodząc pod łokieć, później na trasie nic się nie dało już zrobić, szczególnie zewnętrzna przestała chodzić po opadach. Robert widać próbował się napędzać najpierw po szerokiej później przy kredzie ale nic to nie dało.
nie ten temat panowie
METHANOL ADVENTURE TEAM
Już nie mogę czytać tych durnych tekstów, że pierwszy do odsunięcia od składu jest Miesiąc bo Jeleniewski przecież zdobył więcej punktów. Bronienie beznadziejnego zawodnika poprzez porówanie do jeszcze gorszego to świetny argument ...
Wylecieć musi jeden i drugi, w sumie zrobili 4pkt , chyba nie myślicie, że Baran z Korneliussenem zrobią mniej ? Do bonusa trzeba ujechać 46pkt, nie ryzykujemy nic bo to nie Grudziądz czy Gniezno a przynajmniej będzie wiadomo na czym stoimy.
Wylecieć musi jeden i drugi, w sumie zrobili 4pkt , chyba nie myślicie, że Baran z Korneliussenem zrobią mniej ? Do bonusa trzeba ujechać 46pkt, nie ryzykujemy nic bo to nie Grudziądz czy Gniezno a przynajmniej będzie wiadomo na czym stoimy.
Myślę, że Jeleń u nas zrobi więcej niż Mads. Ale o tym można sie przekonać na treningu i to powinno zadecydowac. Trenujemy piatek i sobota i jada najlepsi. Proste.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Jakim treningu??? ja osobiscie nie chce widziec w składzie Jelenia na mecz z Ostrowem, niech się najpierw wykaże na wyjeżdzie ... Miesiąc niech startuje w turniejach indywidualnych tyle mu wystarczy na ten sezon. Czy w tym klubie zawsze mają jeżdzic miernoty??
9.Miśkowiak
10.Baran
11.Woo
12.Korniszon
13.Stachyra
14.Łukaszewski
15.Michalski.
I 3pkt w LBN.
9.Miśkowiak
10.Baran
11.Woo
12.Korniszon
13.Stachyra
14.Łukaszewski
15.Michalski.
I 3pkt w LBN.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

- niespokojny
- Trener
Ustawic Korneliussena, Barana i Jelenia pod tasma i dwoch najlepszych jedzie. Jasne reguly przed treningiem, zakomunikowac to zuzlowcom i niech walcza o miejsce w skladzie. Trzeba pogonic Ostrow do 30 bo male punkty w ostatecznym rozrachunku tez sie beda liczyc.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
A Miesiąc to 15 metrów z tyłu ma stać ? 
KAŻDY w tym klubie powinien mieć równe szanse.
KAŻDY w tym klubie powinien mieć równe szanse.
Prędzej 10 metrów z przodu 
trening czyni mistrza.
Mars pisze:Jakim treningu??? ja osobiscie nie chce widziec w składzie Jelenia na mecz z Ostrowem, niech się najpierw wykaże na wyjeżdzie
Trochę nie rozumiem, jak wyniki na wyjeździe mają wpływ na wyniki na własnym torze. Z czwórki Daniel, Karol, Mads i Paweł największe szanse na dwu cyfrówkę ma Karol i Daniel. Jeżeli na treningu w Lublinie będzie odstawać to wtedy jak najbardziej będą powody, żeby nie jechał w meczu.
tezetomaniak pisze:przeglądając statystyki na syfach, mocno rzuciła mi sie jedna ciekawostka dotycząca licytacji "Jelen vs Miesiac"
Jeleniewski 6
Miesiąc 0
Sam sie zdziwiłem
w tym aż 3 razy na swoim sprzęcie. Przestań go w końcu bronić...
Naczelny obrońca Karola Barana.
O właśnie, kolejny raz ktoś wspomina o niejeleniowym sprzęcie Jelenia. Domyślam się, że chodzi o Gniezno, a sprzęt był czyj?
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
9.Misiek
10.Carlos
11.Korniszon
12.Cam
13.Dawid
14.Mateusz
15.Gosc/Borek
Montha nie bral bym pod uwage ,moze Jelen padaka by sie przebudzil i wtedy pod 10/11 .Korniszon mnie nie przekonuje ,no ale co daja Month/Jelen to i tak w tym skladzie zrobia Ostrow ,gorzej to widze w pozostalych domowych meczach.Wierze ze rusza ostre treningi przez caly czerwiec ,przed ciezkimi rywalami.
Genialna wypowiedz Dawida po meczu,dlaczego przegralismy...proste wiadomo kto zawalil ,i jako jedyny powiedzial bez lania wody.
10.Carlos
11.Korniszon
12.Cam
13.Dawid
14.Mateusz
15.Gosc/Borek
Montha nie bral bym pod uwage ,moze Jelen padaka by sie przebudzil i wtedy pod 10/11 .Korniszon mnie nie przekonuje ,no ale co daja Month/Jelen to i tak w tym skladzie zrobia Ostrow ,gorzej to widze w pozostalych domowych meczach.Wierze ze rusza ostre treningi przez caly czerwiec ,przed ciezkimi rywalami.
Genialna wypowiedz Dawida po meczu,dlaczego przegralismy...proste wiadomo kto zawalil ,i jako jedyny powiedzial bez lania wody.
Po meczu w Ostrowie kilka forumowych teorii legło w gruzach (jak tam Miesiąc na torze nadającym się do walki Torsen?). Jeleń jak to Jeleń - zawalił nam kolejny mecz, prawdopodobnie nie ostatni - jest bez formy, kompletnie nieodpowiedzialny. Co do Miśka - odniosłem wrażenie, że nie zrobił wszystkiego żeby zrobić krzywdę swojemu byłemu klubowi (sponsorom) w 14 wyścigu, ale w miejscu w którym siedziałem było widać, że Gizatulin po prostu go sfaulował. Misiek powinien sie położyć i kacap byłby wykluczony. Reasumując - w Lublinie można puszczać Miesiąca z nastawieniem, że po morderczej walce z dmuchawcem zrobi te swoje 5-7 punktów - na wyjazd do Grudziądza jechałbym Woodwardem i Korneliussenem - niezaleznie od wagi tego drugiego. Jest to po prostu zawodnik który rokuje cokolwiek (na tle Miesiąca) - a nie jest słabszy od Woodwarda który był bohaterem ostatnich dwch meczów. Kwestia co z Jeleniem - i tu nie ma chyba mądrego...
Ale ja wcale nie mówiłem, żeby na siłę brać Miesiąca do Ostrowa, tylko żeby brać najlepiej spisującego się na treningu - chyba, że ten nie dałby jednoznacznych, przekonujących wyników - wówczas proponowałem Pawła, pod warunkiem, że kilka godzin spędzi na trenowaniu samego startu. I nie wiem, ile jeszcze razy będę musiał to powtórzyć, aby było to zrozumiałe.
Z drugiej strony patrząc, po ćwierćfinale w Krośnie jakoś nie widziałem tu głosów - w tym Twojego - aby jechał Juby zamiast Miesiąca.
Z drugiej strony patrząc, po ćwierćfinale w Krośnie jakoś nie widziałem tu głosów - w tym Twojego - aby jechał Juby zamiast Miesiąca.
- tezetomaniak
- Trener
KosaRKS pisze:w tym aż 3 razy na swoim sprzęcie. Przestań go w końcu bronić...
Jelenia nie bronie. Twierdze tylko, że nawet kalecząc daje nadzieje na więcej punktów niż Miesiąc. Wszystko ;p