ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012

#126 Postautor: kibicLBN » 24 maja 2012, o 12:26

Davv pisze:Nie wiem czy tylko refleks, który zresztą też można wyćwiczyć. Z Lokomotivem jakoś w ogóle dziwnie startował, koło w górze i heja sprzęgło klaps.

Tych którzy twierdzą że winą tego że Paweł zostaje ponad 10m z tyłu jest refleks zapraszam do szkoły podstawowej albo Gimnazjum, nawet jak mają lat 20 i więcej. :lol:
Po pierwsze Paweł rusza ze startu nagle prawie że staje w miejscu i potem kontynuuje dojazd. Myślę że poza techniką to również wina sprzętu.
Refleks człowieka (czyli czas reakcji) to średnio 0.2 sekundy. Róznica refleksu między zawodnikami może wynosić góra 0.1s. Jeśli zawodnik startuje jego prędkość początkowa to 0m/s. W momencie wejścia w łuk zawodnicy osiągają mysle nie więcej niż 70km/h czyli niecałe 20m/s. To niezależnie od wielkości przyspieszenia wyjdzie ułameczek metra... Znaczy się, refleks decyduje czy jesteśmy ćwierć koła z przodu przy tym samym sprzęcie na pierwszych 2 metrach startu, a cała reszta to technika dojazdu i to jak sprzęt wykorzysta przyczepnośc.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#127 Postautor: radonis » 24 maja 2012, o 12:59

poli pisze:http://www.sport.pl/sport/1,78981,11785662,Wardzala___trener_zuzlowcow__Trudno_o_lepszy_debiut.html

Fajny wywiad. Z Masieraka będą ludzie, tylko tak jak już wcześniej pisałem, musi popracować nad komentarzem podczas transmisji od strony technicznej (wymowa, dykcja, emocje) i będzie git.

meesha
Trener
Kontakt:

#128 Postautor: meesha » 24 maja 2012, o 13:08

Jedziemy teraz do Ostrowa [10 czerwca - red.]

Redakcjo, na pewno? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#129 Postautor: MikeMistrz » 24 maja 2012, o 13:20

kibicLBN pisze:Tych którzy twierdzą że winą tego że Paweł zostaje ponad 10m z tyłu jest refleks zapraszam do szkoły podstawowej albo Gimnazjum, nawet jak mają lat 20 i więcej. :lol:

Zapraszam, żebyś mi pokazał, kto tak napisał. ;) Ja to widzę tak - Miesiąc ma refleks na wyjątkowo słabym poziomie, zwłaszcza jak na żużlowca, więc puszcza sprzęgło i zostaje trochę z tyłu (nie podejmuję się oceny odległości). Ponieważ zostaje z tyłu po samym starcie (nawet jeśli niedużo), to i tak jest na gorszej pozycji do wjechania w 1 łuk i wjeżdża w niego siłą rzeczy jako 4. Ot i cała filozofia. Potem pomacha głową przez cały czas trwania biegu i może wyprzedzi kogoś, kto nie jest spasowany. Swoją drogą, czy tylko dla mnie ataki Pawła w meczu z długopisami wyglądały strasznie chaotycznie? Bez przerwy ładował się w tylne koło przeciwnika.

Oczywiście mimo to, Miesiąca stać na parę punktów w 1 lidze, ale na Korneliussena albo Barana, w jego miejsce i tak postawiłbym w ciemno.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#130 Postautor: kibicLBN » 24 maja 2012, o 14:25

Dobra, ale jakby Paweł tracił na starcie pół koła a nie kilka(naście) metrów to na 1 łuku coś by zdziałał. Moim zdaniem to wina sprzętu w 80-90%. Najczęściej to wina zapłonu. Popatrzcie że pod koniec ubiegłego sezonu Miesiąc już tak na starcie nie odstawał, czasami nawet je wygrywał, mistrzem tego elementu nie był i raczej nie będzie, ale może się liczyć jeszcze.
A Ci którzy twierdzą że u 26 letniego sportowca się nie da niczego poprawić czy nauczyć od nowa, niech poczytają o Małyszu, a najlepiej Jensu Weisslogu ... Ktoś podał przykład jak Gollob poprawił start, też dobry przykład.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#131 Postautor: niespokojny » 24 maja 2012, o 16:12

Tylko zamiast miec lepsze starty z meczu na mecz to ma je coraz gorsze. I to wzbudza w ludziach irytacje, we mnie tez. Troche mnie zastanawia co innego. Na treningach az tak bardzo nie odstaje z tymi startami, a jak przychodzi do meczu to jest tragedia. Moze sie spala?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#132 Postautor: truskawa » 24 maja 2012, o 17:41

Już kij tam z jego refleksem, nawet jak wyjdzie równo z resztą, to co drugi dojazd do łuku to ekstremalna ryba jakby był małolatem co pierwszy raz ma szansę na punkty.

A jak się "spala" to nic dziwnego że mu refleks szwankuje lepiej niech sobie puści muzykę i wychilluje :D
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#133 Postautor: radonis » 24 maja 2012, o 18:11

Jakieś reggae i faja i od razu inne podejście do życia. Slammer pewnie coś na ten temat by powiedział :D

Awatar użytkownika
Monter_77

#134 Postautor: Monter_77 » 24 maja 2012, o 18:29

kibicLBN pisze:Dobra, ale jakby Paweł tracił na starcie pół koła a nie kilka(naście) metrów to na 1 łuku coś by zdziałał. Moim zdaniem to wina sprzętu w 80-90%. Najczęściej to wina zapłonu. Popatrzcie że pod koniec ubiegłego sezonu Miesiąc już tak na starcie nie odstawał, czasami nawet je wygrywał, mistrzem tego elementu nie był i raczej nie będzie, ale może się liczyć jeszcze.
A Ci którzy twierdzą że u 26 letniego sportowca się nie da niczego poprawić czy nauczyć od nowa, niech poczytają o Małyszu, a najlepiej Jensu Weisslogu ... Ktoś podał przykład jak Gollob poprawił start, też dobry przykład.

Oczko się popsuło temu Jensu... :lol:
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#135 Postautor: KosaRKS » 24 maja 2012, o 19:00

kibicLBN pisze:Dobra, ale jakby Paweł tracił na starcie pół koła a nie kilka(naście) metrów to na 1 łuku coś by zdziałał. Moim zdaniem to wina sprzętu w 80-90%. Najczęściej to wina zapłonu. Popatrzcie że pod koniec ubiegłego sezonu Miesiąc już tak na starcie nie odstawał, czasami nawet je wygrywał, mistrzem tego elementu nie był i raczej nie będzie, ale może się liczyć jeszcze.

Żużel, skoki narciarskie, a nawet browar... :shock: jest jakaś dziedzina, w której nie jesteś ekspertem ?

p.s. jak już to Wejssflog
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#136 Postautor: radonis » 24 maja 2012, o 19:05

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#137 Postautor: kibicLBN » 24 maja 2012, o 19:23

KosaRKS pisze:

Żużel, skoki narciarskie, a nawet browar... :shock: jest jakaś dziedzina, w której nie jesteś ekspertem ?

p.s. jak już to Wejssflog

A ty nigdy nie zgubiłeś literki pisząc tekst? Pozazdrościć dokładności...Jasne że Weissflog.
Co do bycia ekspertem to nie uważam się za eksperta w żadnej z tych dziedzin. Do tego potrzeba by doświadczenia i wykształcenia. Jednak najlepiej z tych 3 to chyba ogarniam jednak skoki.

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#138 Postautor: vadik » 24 maja 2012, o 20:34

w przyszłym tyg chłopaki we czwartek jadą ćwiartke IMP-u, a w pt. spar w Rzeszowie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#139 Postautor: Gelo » 24 maja 2012, o 23:11

mam nadzieję, że jak Karol nie dojdzie do pełnej sprawności to w Ostrowie pojedzie Mads. Ostatnie dwa mecze, w tym dzisiejszy (a liga szwedzka jest powiedzmy zbliżona do naszej) pokazały, że to bardzo dobry zawodnik. Cameron po kiepskim występie w Dauga dostał szansę i ją wykorzystał. Madsowi też się to należy - oczywiście za Łełka.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#140 Postautor: Flint » 25 maja 2012, o 07:32

Karol już trenuje. Wczoraj łykał dupą Kuciapę w Rzeszowie jak coś.;]

Miejmy nadzieję, że Wardzała to nie Dzikowski i nie będzie się bawił w wychowawcę tylko jechał najlepszymi.;]
Choć ja i tak cały czas mam nadzieję, że tępa strzała jaką jest Półtorak pójdzie po rozum do głowy i wyciągnie Karola od Was, żeby uratować ekstraligę. Jak ona myśli, że jakiś Kling, albo inny Lahti to zrobią, to już śmiało każdy może wyrobić sobie zdanie na temat znajomości żużla przez tę laskę..

Karol Baran, Karol <klap klap>
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#141 Postautor: Gelo » 25 maja 2012, o 08:02

Flint pisze:Karol już trenuje. Wczoraj łykał dupą Kuciapę w Rzeszowie jak coś.;]

heh - niezła składnia. A to, że objeżdżał Kuciapę - to akurat nie jest teraz jakaś wielka filozofia :) Dla mnie Karol stał się ikoną KMŻ - bardzo szanuję jego potencjał, a to czy on go wykorzystał/wykorzystuje to zupełnie inna bajka. Wszelkie znaki pokazują, że ten złamany obojczyk to zwykła ściema. Mam nadzieję że Karol przyjedzie na trening w Lublinie i pojedzie na tyle lepiej od Pawła, że to on (lub Mads) pojedzie w Ostrowie.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#142 Postautor: mlody26 » 25 maja 2012, o 08:56

nie wiem czy nawet wells czy kling bedzie chciał jezdzic za darmo w marnej folii.. Podejscie grażyny do tematu jest takie ze szkoda gadac. Nieobecnosc drymlii wczoraj to pokazała.
A co do tematu to mam nadzieje ze w sytuacja w Lublinie sie skrystalizowała i wszystko bedzie juz ok.

Gelo. Obojczyk to nie sciema. Wczoraj karola bolał i było to troszke widac po jeździe. A ze był złamany to zawsze jakims rentgenem mozna udowodnic ;) jest już lepiej i oby tak dalej

Rudy
Junior

#143 Postautor: Rudy » 25 maja 2012, o 09:16

mlody26 pisze:Gelo. Obojczyk to nie sciema. Wczoraj karola bolał i było to troszke widac po jeździe. A ze był złamany to zawsze jakims rentgenem mozna udowodnic ;) jest już lepiej i oby tak dalej

Może pęknięty był,bo przy złamaniu bez operacji chodzi sie w gipsie od pasa do szyji . Tyle siły w rękach co trzeba mieć i takie drgania jakie przechodzą podczas jazdy z kierownicy na kierowcę to niemożliwością jest ,że po złamaniu obojczyka bez operacji Karol już jeździ. Jeśli byłaby to prawda,to ewenement jego organizmu jest na skalę światową.Powinni naukowcy się nim zainteresować.
Dzisiaj już piątek ,a o treningu cisza.Powinni nasi się ze dwa dni pokolei spotkać w pełnym składzie i solidarnie trener do meczu powinien wybrać najlepszych z dwudniowego treningu.Ja bym na chwilę obecą zaryzykował zamiast Miesiąca ,albo Barana ,albo jechać dwoma obco.Baran zgłodniały jest kasy i jazdy,bo nic nie zarabia ,więc może naprawdę solidnie się przygotować do tego meczu ,żeby utrzeć nosa co niektórym osobom,a przy okazji zarobić.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

miedziany
Senior

#144 Postautor: miedziany » 25 maja 2012, o 10:40

Rudy pisze:Ja bym na chwilę obecą zaryzykował zamiast Miesiąca ,albo Barana ,albo jechać dwoma obco.Baran zgłodniały jest kasy i jazdy,bo nic nie zarabia ,więc może naprawdę solidnie się przygotować do tego meczu ,żeby utrzeć nosa co niektórym osobom,a przy okazji zarobić

Skoro Baran ma zlamany czy tam pekniety obojczyk to nie powinien jechac. Osoba ktora uzupelnia sklad powinna byc w 100% zdrowa aby pojechac w meczu. Korniszon nie pojedzie bo jest za slaby. Pozostaje Miesiac ktory zawsze cos z Miskiem przywiezie, no chyba ze Baran sie wykuruje, jeszcze ma tydzien w co nie chce mi sie wierzyc.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#145 Postautor: Masi » 25 maja 2012, o 10:42

Ale z tego co wiem, to żeby wykurować CAŁKOWICIE ten bark to Karolowi potrzebna jest operacja, na co oczywiscie teraz nie moze sobie pozwolic. Mnie nie obchodzi czy zawodnik jest zdrowy w pełni czy tylko troszkę. Jesli przywozi punkty to jedzie, proste. A Karol te punkty będzie woził nawet i z pękniętym obojczykiem.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

miedziany
Senior

#146 Postautor: miedziany » 25 maja 2012, o 10:44

Ale nie pojedzie na 100% swoich mozliwosc. Wystarczy jeden lekki upadek w meczu i juz dalej nie jedzie.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#147 Postautor: Masi » 25 maja 2012, o 10:45

Moim zdaniem warto podjąć ryzyko. Zwłaszcza w Ostrowie, gdzie jest szansa wygrać.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

piteRR

#148 Postautor: piteRR » 25 maja 2012, o 11:03

Z forum Stali Rzeszów odnośnie wczorajszego treningu:

Karol Baran- fajnie mu szło

kuciapa- Przewalał ciągle z Baranem
Baran- Widać że chłopak stara się, poprawe widać i to dużą.

Baran- Widać że chłopak stara się, poprawe widać i to dużą [...]Kuciapa ścigał się z Baranem na 3 razy 2 wygrał maciek raz Baran,
przy jednym wyścigu Kuciapa za ostro pojechał z Baranem a on za to pogroził mu paluszkiem,
potem dołączył do nich Adamczak i kolejne 3 starty wygrał Baran,
dopasował motor i Maciuś oglądał plecy (przy motorze pomagał mu Dawid Stachyra),

Dlaczego wreszcie nie zakopią toporu wojennego i nie zainwestują w Karola Barana, który wczoraj po korekcie sprzętu mijał wszystkich jak slalomowe tyczki...

miedziany
Senior

#149 Postautor: miedziany » 25 maja 2012, o 11:05

W sumie Masi na jedno masz racje. Bo jezeli Karolowi potzzrebna jest operacja to wiadomo ze w trakcie sezonu tego nie zrobi, wiec pojechac w ktoryms meczu musi. Jest lepszy od Miesiaca to nie podlaga dyskucji. Tylko ja sie boje ze jechanie z taka kontuzja moze sie dla niego zle skonczyc.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#150 Postautor: $korzen$ » 25 maja 2012, o 11:05

Niech jedzie Karol. Jako, ze wybieram sie do Ostrowa, to nie mam nerwow ogladac jak taki Jamrozy czy Staszewski mijaja grubasa jak furmanke z sianem.