Grzegorz Dzikowski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Grzegorz Dzikowski

#426 Postautor: Gelo » 16 maja 2012, o 18:21

To, że beztalencie jest beztalenciem nie oznacza, że w meczu u siebie nie powinien jechać - uważam, że powinien - nawet zeby była to dla niego ostatnia szansa w tym roku.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#427 Postautor: tezetomaniak » 16 maja 2012, o 18:24

Że tak zapytam Gelu, skoro Jeleniewski jest beztalenciem, to kim byli michaluk, polak i reszta?

A żeby było w temacie - zwolnienie Dzikowskiego powinno być ostatnią decyzją Sprawki w tym sezonie.

Tobuls
Szkółkowicz

#428 Postautor: Tobuls » 16 maja 2012, o 18:52

Tobuls pisze:Mam wrażenie, że gość się poczuł za bardzo pewny. Kuźwa myśli że jest drugim Cieślakiem co najmniej, czy co ? a niestety w trzech meczach zaliczył więcej wpadek niż w zeszłym całym sezonie i jeszcze ta sytuacja z Baranem.

Hmmm nie żebym miał satysfakcje ale ..., uważam że to dobra decyzja. Niemniej jednak przyznać należy że uratował nam dupę w poprzednim sezonie i za to należy mu się podziękowanie i szacunek.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

Awatar użytkownika
Vibe

#429 Postautor: Vibe » 16 maja 2012, o 18:59

No to po sezonie mamy.
Szkoda, że w klubie szukają nie tam, gdzie powinni. Ale może o czymś nie wiemy. W każdym razie trzeba wierzyć, że ferment będzie mały i w końcu zaczniemy u siebie ciułać punkty.
W każdym razie zwolnienie trenera po trzech wyjazdowych spotkaniach to przedwczesna sprawa.

W tym momencie pozostaje podziękować za poprzedni sezon i życzyć dalszych sukcesów.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#430 Postautor: Hela » 16 maja 2012, o 19:07

Takie sprawy, szczególnie wychodzące z dnia na dzień mają jakieś drugie dno.
Dziwne, że decyzja o zwolnieniu trenera zapadła w momencie gdy ten coraz częściej zaczął mówić o tym, że brak treningów wynika z ... pewnych ograniczeń klubu. Ale cóż, show must go on. Dziękujemy Dzikowskiemu za pracę, życzymy powodzenia Wardzale. Różnica między nimi jest ogromna.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#431 Postautor: Manitou » 16 maja 2012, o 19:08

Hela pisze:Różnica między nimi jest ogromna.

Oby ta różnica objawiła się on plus w wynikach naszej drużyny.

Dzięki panie trenerze! Powodzenia w dalszej karierze.

Awatar użytkownika
pav
Junior

#432 Postautor: pav » 16 maja 2012, o 19:12

Manitou pisze:Dzięki panie trenerze! Powodzenia w dalszej karierze.

To propozycja hasła na transparent? ;)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#433 Postautor: ravajas » 16 maja 2012, o 19:35

tezetomaniak pisze:Że tak zapytam Gelu, skoro Jeleniewski jest beztalenciem, to kim byli michaluk, polak i reszta?
Jaki cel ma porównywanie Jelenia do jeszcze większych jeleni?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#434 Postautor: DrPaiHiWo » 16 maja 2012, o 20:01

Dla mnie to jest o tyle dziwne/śmieszne ,że najpierw nie mogli się z nim dogadać, potem podpisali kontrakt prawie na samym końcu okna transferowego. Wszyscy byli happy ,że zachowany został ojciec sukcesu a tu po trzech samych wyjazdowych meczach: Sajonara :)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

JAG
Senior

#435 Postautor: JAG » 16 maja 2012, o 20:47

mam takie same odczucia jak Hela odnosnie zwolnienia trenera Dzikowskiego
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#436 Postautor: Chaser » 16 maja 2012, o 20:51

Prawda jest taka, że nie ważne jakiego mielibyśmy trenera to i tak te 3 mecze byłyby w dupe. Nie rozumiem decyzji ale pewnie to było po to żeby się pokazać, że jakieś konsekwencje twardy jak stal Dariusz wyciąga.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#437 Postautor: Sledzio » 16 maja 2012, o 21:06

Ciekawe czy by się komuś chciało dzień w dzień przejechać po 500 km by posiedzieć 5-6 godz i tak w kółko. Z początku pewnie fajnie, a później o Boże i znowu tyle jechać :lol:

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#438 Postautor: Kargolo » 16 maja 2012, o 21:36

Większość pisze że nie powinni go zwalniać za wyniki w pierwszych 3 meczach i to na wyjeździe. A mi się wydaje że to nie wyniki były przyczyną a podejście pana Grzegorza w tym sezonie. Śmieszna ilość treningów, sparingów co w pierwszej lidze jest niedopuszczalne. Fajnie było w poprzednim sezonie ale widocznie przestało się chcieć i lipa. A miało być tak pięknie. Liczyłem że Dzikowski będzie u nas trenerem jeszcze przez wiele lat. No ale przy takim podejściu trenera to była chyba dobra decyzja. O tym przekonamy się jednak wkrótce.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#439 Postautor: mlody26 » 16 maja 2012, o 21:41

nie od dzis wiadmo ze trenejro Dzikowski ciezko dogadywal sie z zawodnikami. Podobnie bylo w koncowce tamtego sezonu czy tez w innych klubach w ktorych pracowal. Zamiast miec dobry kontakt z zawodnikami, ustalac szczegoly wlasnie z nimi, miec pewien schemat działania, kierował sie swoim widzimisie dlatego pozniej wychodzily takie spiecia jak np. Na ostatnim treningu m.in. Z Jeleniem i nie tylko
Widocznie byly tez inne powody niz 3 ostatnie przegrane mecze.

Podziwiam tez osoby ktore widza w Dzikim jakiegos mega fachowca. Wygrane mecze z tamtego sezonu to nie moc Dzikowskiego i tchniecie ducha w zawodnikow tylko zespołu ktory najwazniejsze mecze wygrał bo one były po prostu do wygrania. W tym przypadku awans to w 80% zasluga zawodnikow, reszte mozna przypisac trenerowi.

Ps. Ale teraz po mnie pojada zwolennicy byłego juz trenera ;)

Deri
Senior

#440 Postautor: Deri » 16 maja 2012, o 22:28

A właśnie ze nie pojadą po tobie :D jeszcze mnie nie zdziwi jak napiszesz ze Karol jest zdolny do jazdy :lol:
Ja osobiście nic nie mam do Karola ale juz moze się wykurował?
ps Młody czekamy na odp;]
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

BR
Senior

#441 Postautor: BR » 16 maja 2012, o 22:29

teraz treningi będą 3 razy w tygodniu i na każdym z nich Baran ;)

Zaratustra
Kadrowicz

#442 Postautor: Zaratustra » 16 maja 2012, o 22:34

Deri pisze:

Może już czeka w kolejce do Serwinki :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#443 Postautor: Gelo » 16 maja 2012, o 23:05

tabela nie kłamie - wystarczy spojrzeć i od razu wiadomo czy decyzja jest słuszna czy nie. Bycie trenerem w 1 lidze żużlowej w Polsce wymaga bycia dyspozycyjnym 24 godziny na dobę. Jeżeli tak nie jest to "wypad" bez sentymentów. W każdej dyscyplinie sportu gdzie jest presja wyniku, środowiska i kibiców, są środki, a nie ma wyników - trener traci posadę. Na całym świecie i nie tylko w żużlu. jeżeli prawdą jest, że nasi zawodnicy narzekają na brak treningów - Dzikowski powinien polecieć miesiąc wcześniej.

Awatar użytkownika
Turkish

#444 Postautor: Turkish » 16 maja 2012, o 23:10

Gelo pisze:tabela nie kłamie - wystarczy spojrzeć i od razu wiadomo czy decyzja jest słuszna czy nie. Bycie trenerem w 1 lidze żużlowej w Polsce wymaga bycia dyspozycyjnym 24 godziny na dobę. Jeżeli tak nie jest to "wypad" bez sentymentów. W każdej dyscyplinie sportu gdzie jest presja wyniku, środowiska i kibiców, są środki, a nie ma wyników - trener traci posadę. Na całym świecie i nie tylko w żużlu. jeżeli prawdą jest, że nasi zawodnicy narzekają na brak treningów - Dzikowski powinien polecieć miesiąc wcześniej.

Nie chcę bronić Dzikowskiego bo nie znam dokładnie stosunków w drużynie panujących za jego urzędowania, ale tabela bardzo często przekłamuje. A jakbyśmy przegrali 3 mecze rozgrywane na wyjazdach - 2 pkt każdy to miejsce w tabeli byłoby identyczne i idąc tym tokiem rozumowania Dzikowski byłby tak samo do odstrzału.
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#445 Postautor: DrPaiHiWo » 16 maja 2012, o 23:14

A tak a propos bo nie pamiętam, czy Pan Wardzała nie jest przypadkiem posłem RP? :)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#446 Postautor: mlody26 » 16 maja 2012, o 23:16

temat o dzikim ale jak juz tak prowokują.. :D
nie, Karol jeszcze sie nie wykurował. Chyba juz to gdzies pisałem ;)

ps.
posłem RP jest jego syn

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#447 Postautor: Chaser » 16 maja 2012, o 23:19

Zaratustra pisze:
Deri pisze:

Może już czeka w kolejce do Serwinki :D

Serwinka wszystko kapustą leczy więc niech się nie męczy tylko od razu kapusta na obojczyk.

A tak a propos bo nie pamiętam, czy Pan Wardzała nie jest przypadkiem posłem RP?

Jego syn jest posłem w PO :evil:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#448 Postautor: istred » 16 maja 2012, o 23:48

Gelo pisze:tabela nie kłamie.

Oczywiście, że kłamie.
Dopiero na koniec sezonu, a przynajmniej po rundzie zasadniczej będzie można powiedzieć, że "tabela nie kłamie".
Wystarczyłoby, żeby był inny terminarz, a można byłoby ją dowolnie ułożyć.

Ale skoro już wyznajesz zasadę, że "tabela nie kłamie", to spójrz na tabelę przed przyjściem Dzikowskiego i na koniec ubiegłego sezonu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#449 Postautor: Gelo » 17 maja 2012, o 07:35

nie chodzi o miejsce - chodzi o punkty w tej tabeli - jako jedyny zespół w kraju mamy ZERO - czy z tym da sie polemizować?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#450 Postautor: istred » 17 maja 2012, o 08:57

Oczywiście, że da się polemizować.
Jechaliśmy wszystkie trzy mecze na wyjeździe, w tym z faworytem ligi i na Łotwie.
Przypuszczam, że gdy na koniec sezonu ułożymy tabelę obejmującą okres od dziś do końca sezonu, to my będziemy na jej czele i wcale nie będzie to zasługą trenera, tylko dogodnego terminarza i ilości odjechanych spotkań.

Czy liczyłeś na zwycięstwo w Gnieźnie albo na Łotwie?