Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
olien

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#501 Postautor: olien » 6 maja 2012, o 21:42

jeżeli chodzi o bilety, z tego co słyszałam, bilety są ważne na następny mecz, ale nie wiem czy na ten konkretnie z Ovią czy poprostu następny. tak przynajmniej mówiła Pani w kasie :)

Sledzio
Trener
Kontakt:

#502 Postautor: Sledzio » 6 maja 2012, o 22:18

Swego czasu pamiętam bodajże 2004 rok z Warszawą też odwołany był mecz i mimo że ludzie ostro na trybunach siedzieli mecz odwołano. I zaraz po meczu można było pójść do kas po zwrot kasy, a że kolejki spore można było w innych dniach odzyskać pieniądze.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#503 Postautor: kibicLBN » 6 maja 2012, o 22:22

Po odwołaniu z Tarnowem w 2003 tak było. W 2004r Warszawy nie było już na żużlowej mapie Polski...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#504 Postautor: yamahaR1 » 6 maja 2012, o 22:30

Przy kasach wiszą karteczki z regulaminem, czasami warto poczytać :wink: Zakupiony bilet jest ważny na ten sam mecz rozgrywany w nowym terminie.
Bilet można też oddać ale potrzebny jest paragon (pewnie na to jakoś przymkną oko ale kto ma niech trzyma)

Awatar użytkownika
iks

#505 Postautor: iks » 6 maja 2012, o 23:04

Czy ktoś się orientuje co mają zrobić osoby, które posiadają paragon zakupu (na jednym paragonie 6szt. zakupionych biletów), ale zgubiły bilet?

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#506 Postautor: maestro76 » 6 maja 2012, o 23:13

wnioskujac po tym co napisal yamahar1 jestes w plecy 6 biletow
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#507 Postautor: mikas » 6 maja 2012, o 23:30

Jak juz beda jakies informacje odnosnie zwrotu biletow to niech ktos zorientowany (np. Koper) napisze. Znajomi z Ostrowa nie mogli sie dzis doczekac na jakiekolwiek decyzje i zostawili mi bilety zebym za nich zwrocil a nastepnie przelal im kase, dlatego nie wyobrazam sobie zeby klub nie zorganizowal mozliwosci zwrotu biletow a jedynie poprzestal na mozliwosci ich wykorzystania na kolejnej odslonie meczu.
A z drugiej strony nie wszyscy kibice z Ostrowa mieli pewnie mozliwosc zostawienia komus z Lublina biletów i zostali potraktowani przez nasz klub po chamsku skoro nie mogli zwrocic biletow zaraz po odwolaniu spotkania :/ Nie dosc ze podroz kosztowala ich sporo pieniedzy to jeszcze zaplacili za bilety i praktycznie nic nie zobaczyli. Tak sie panie prezesie nie robi...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#508 Postautor: Torsen » 6 maja 2012, o 23:52

A dlaczego nie? Dlaczego klub ma ponosić odpowiedzialność za pogodę? Telewizja ponosi? ITVL ponosi? Organizatorzy koncertów ponoszą? Nie. Ci ostatni zastrzegają nawet, że nie ponoszą odpowiedzialności za to, czy dany artysta wystąpi.
Gdybym był prezesem, nie oddawałbym. Umowa została przez klub zrealizowana, a że sędzia przerwał mecz, to sorry. Ryzyko widza.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#509 Postautor: mikas » 6 maja 2012, o 23:59

No i tu sie pojawia pole do interpretacji ;)
Kupilem bilet na mecz, taka byla umowa. Mecz sie odbyl? Wedlug przepisow nie, bo nie bylo conajmniej 8 biegow aby wynik mogl byc zaliczony, mecz uwaza sie za nieodbyty. Klub nie zrealizowal umowy. Kasa do zwrotu.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#510 Postautor: Torsen » 7 maja 2012, o 00:00

Nie, bo mecz nie jest odwołany, tylko przełożony. Nie z winy klubu.

meesha
Trener
Kontakt:

#511 Postautor: meesha » 7 maja 2012, o 00:01

No to teraz się zacznie. Torsen vs. Mikas. Pojedynek na co najmniej 12 stron <gong> :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

arczi73

#512 Postautor: arczi73 » 7 maja 2012, o 00:03

...i nie z mojej
W innym terminie mogę mieć komunię, wesele i ....jakiekolwiek inne plany..

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#513 Postautor: mikas » 7 maja 2012, o 00:03

Kupilem bilet na mecz w dniu 6 maja 2012r. (tak jest napisane na bilecie) a nie "podpisywalem" z klubem poki co umowy na mecz w jakimkolwiek innym dniu ;)

edit: meesha spoko spoko zaraz ide spac a jutro powrot do obowiazkow po tygodniu przestoju wiec czasu nie bedzie ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#514 Postautor: tezetomaniak » 7 maja 2012, o 00:07

Torsen, troche sie zagalopowales. Prawdziwym jest stwierdzenie, że mecz nie został przerwany ze względu na złą pogodę, ale ze względu na tor, który nie nadawał się do sportowej rywalizacji. A już za przygotowanie nawierzchni odpowiedzialny jest organizator. Padał deszcz? Trzeba było łapać wode :wink:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#515 Postautor: istred » 7 maja 2012, o 00:07

A dlaczego nie? Dlaczego klub ma ponosić odpowiedzialność za pogodę? Telewizja ponosi? ITVL ponosi? Organizatorzy koncertów ponoszą? Nie. Ci ostatni zastrzegają nawet, że nie ponoszą odpowiedzialności za to, czy dany artysta wystąpi.
Gdybym był prezesem, nie oddawałbym. Umowa została przez klub zrealizowana, a że sędzia przerwał mecz, to sorry. Ryzyko widza.
Wydaje mi się, że tak do końca nie jest.
...miałem napisać dlaczego, ale jest już późno i nie chcę mi się rozwijać całej myśli :)

Jakby nie było, można teoretyzować, ale fakt jest taki, że klub o kibiców musi dbać, bo z nich żyje i żaden normalny prezes nie pozwoliłby sobie na takie wydymanie swoich klientów.

meesha
Trener
Kontakt:

#516 Postautor: meesha » 7 maja 2012, o 00:07

To ja dorzucę do piecyka ;)
Nie, bo mecz nie jest odwołany, tylko przełożony

Ani jedno, ani drugie. Mecz został przerwany. Odwołać to można go było zanim się rozpoczął, a przełożyć można (ale nie trzeba) po tym jak nie został dokończony. A żadne z powyższych póki co nie zaistniało :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#517 Postautor: Torsen » 7 maja 2012, o 00:11

No dobra. Art 495 par. 1 K.c. przesądza sprawę, macie rację.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#518 Postautor: maestro76 » 7 maja 2012, o 00:12

e tam,zostal przerwany ze wzgledu na zly stan toru i przelozony na inny termin :mrgreen:

meesha
Trener
Kontakt:

#519 Postautor: meesha » 7 maja 2012, o 00:15

i przelozony na inny termin

Chętnie się dowiemy na jaki skoro masz taka wiedzę :)

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#520 Postautor: maestro76 » 7 maja 2012, o 00:23

...inny niz dzisiejszy,jasne ze nie wiem na jaki.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#521 Postautor: Torsen » 7 maja 2012, o 00:26

istred pisze:
Wydaje mi się, że tak do końca nie jest.
...miałem napisać dlaczego, ale jest już późno i nie chcę mi się rozwijać całej myśli :)

Jako żywo pamiętam bilet na koncert, na którym na odwrocie była treść umowy i tam organizator zastrzegał, że może odwołać koncert bez podania przyczyny i nie ponosi za to odpowiedzialności. Oczywiście, papier przyjmie wszystko i takie rzeczy można sobie zastrzegać, ale jak by przyszło co do czego, to pewnie w sądzie nie mieliby żadnych szans.

JEDNAKŻE.
Zgodnie z art. 495 § 1 K.c. klub obowiązany jest do zwrotu kasy zgodnie z przepisami o bezpodstawnym wzbogaceniu, a to oznacza, że może potrącić z całej puli swoje wydatki na organizację meczu - czyli wyjść na zero.
I do przeciwnego poglądu nikt mnie już nie przekona :)

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#522 Postautor: Bozena » 7 maja 2012, o 00:26

Były już w Lublinie we wcześniejszych latach przypadki przerywania meczu z powodu deszczu i nie było problemu z oddaniem kasy za bilety dla osób, które nie zdecydowały się na ponowny przyjazd na mecz. Mało tego, pamiętam, że kasa oddawana była zaraz po decyzji o odwołaniu spotkania. Zdaje się, że to było między innymi po meczu Motor;Stal Gorzów.Co prawda kasjerki miały wówczas jakieś problemy z wypłacaniem odliczonych kwot, ale nie wyobrażam sobie, żeby kibiców w tym tych z Ostrowa, którzy z uwagi na odległość nie będą w stanie przybyć na powtórzony mecz potraktować po chamsku i nie zwrócić im za bilety.Jestem przekonana, że i tym razem nasz klub zachowa się jak należy. Dobrze się stało, że kibice z Ostrowa trafili na takiego Mikasa... :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#523 Postautor: istred » 7 maja 2012, o 00:30

Jako żywo pamiętam bilet na koncert, na którym na odwrocie była treść umowy i tam organizator zastrzegał, że może odwołać koncert bez podania przyczyny i nie ponosi za to odpowiedzialności. Oczywiście, papier przyjmie wszystko i takie rzeczy można sobie zastrzegać, ale jak by przyszło co do czego, to pewnie w sądzie nie mieliby żadnych szans.
Między innymi o to mi chodziło :)
Podobnie jest często w sklepach, w których zastrzegają, że "towar nie podlega reklamacji". Większość osób się na to nabiera i nie dochodzi swoich praw mimo, że takie zastrzeżenie jest g. warte.

go!
Trener

#524 Postautor: go! » 7 maja 2012, o 00:55

Panowie i Panie..
Odrobine wyrozumialosci i empatii.
Podarujcie te pare zlotych za bilety. Rozumiem jeszcze kibicow z Ostrowa, bo to nasi rywale, ale wy? Kibice zuzla z Lublina? Domagac sie zwrotu tych paru groszy? Wstyd!
Dla was to nic, a w skali calego spotkania (nieodbytego) to ciezkie dziesiatki tysiecy zlotych.
A kto zaplaci za zuzyty prad? Myslicie, ze Lubzel anuluje rachunek, bo nie bylo kapitalnego aspektu? A kto zaplaci sluzbom, ochronie i odda pieniadze reklamodawcom? Do tego ten pech z bandami, trzeba zamowic pare nowych elementow (dodatkowe koszta), moze nawet i cos Krosno zechce z tytulu pozyczki? Nie wspomne juz o straconych bezpowrotnie kosztach reklamy w MPK, druku plakatow, biletow, etc
Wezcie, zesz sie w garsc, postawcie w sytuacji Prezesa Dariusza Sprawki i przestancie rzucac klody pod nogi! Chcecie przez glupie 10 zl nie ogladac zuzla w Lublinie przez nastepne kilka/nascie lat? Ludzie?!
Opamietajcie sie, poki Prezes chce jeszcze cokolwiek dla was robic!
PS. Mimo, ze dzis byla darmowa relacja na ostrow24 (czy jakos tak) i nic nie cielo, to wykupilem dostep na ITVL i nie zaluje, bo wiem, ze moje pieniadze nie beda zmarnowane, a wspolnym wysilkiem.... (oups.. sorry)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#525 Postautor: Torsen » 7 maja 2012, o 01:06

Prezes ma podstawy prawne, aby nie oddawać całej kwoty, tylko z uwzględnieniem poniesionych wydatków. Jak będzie oddawał całość, to jest rura i kutwi na obsługę prawną :)