Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
W pierwszym meczu w Bydgoszczy zdobył 15 z 6 startach. Dzis 14 w 5-iu. Bonusów nie zdobywał. Średnia biegowa 2,6363.
Każdemu jego Everest...
Dzisiaj wpadł mi w ręce "Speedway pilot". Jeśli ktoś miał wątpliwości co do inteligencji niektórych zawodników to proszę sobie sprawdzić, którzy z nich na pytanie: "Ulubiony tor" wymieniają jakiś jeden lub więcej i jednocześnie na pytanie: "Najmniej lubiany tor" odpowiadają: "Nie ma takiego"/"brak".
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2012, o 19:08 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Podane budżety klubowe w tymże tygodniku też są interesujące.
-
glenntipton
Po pierwsze - witam wszystkich - przeglądam to forum od dawna, jednak dotychczas się nie udzielałem.
Otóż, wpadł mi do głowy pewien pomysł i chciałbym poznać waszą opinię na ten temat (zresztą być może już się tu kiedyś pojawił, jeśli tak - wybaczcie). Do rzeczy:
Skoro honorowym obywatelem miasta Leszno jest Leigh Adams, a w Toruniu jedna z ulic została nazwana imieniem Pera Jonssona, to w zasadzie czemu by np. honorowym obywatelem Lublina nie mógł zostać Marek Kępa? Ten człowiek zrobił dla promocji Lublina na pewno o wiele więcej niż niektórzy z obecnych HO (typu Rita Gombrowicz czy Rocco Butiglione - nawet nie wiem jak to się pisze).
tu jest co nieco nt. zasas przyznawania takiego tytułu; generalnie, z tego co wiem, można to zrobić dwiema drogami:
1. na wniosek grupy radnych (jednego radnego?)
2. zbierając 1000 podpisów mieszkańców miasta
ale to już są kwestie szczegółowe - do ewentualnego rozkminiana później
Ogólnie jakby tak każdy z tego forum zebrał po 10 podpisów (np. na formularzu udostępnionym w pdf), to ten 1000 by się zebrało, jednocześnie omijając czynnik polityczny (z którym wiązałby się wniosek radnego).
Ciekaw jestem Waszych opinii.
pozdrawiam
Otóż, wpadł mi do głowy pewien pomysł i chciałbym poznać waszą opinię na ten temat (zresztą być może już się tu kiedyś pojawił, jeśli tak - wybaczcie). Do rzeczy:
Skoro honorowym obywatelem miasta Leszno jest Leigh Adams, a w Toruniu jedna z ulic została nazwana imieniem Pera Jonssona, to w zasadzie czemu by np. honorowym obywatelem Lublina nie mógł zostać Marek Kępa? Ten człowiek zrobił dla promocji Lublina na pewno o wiele więcej niż niektórzy z obecnych HO (typu Rita Gombrowicz czy Rocco Butiglione - nawet nie wiem jak to się pisze).
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081020/AKTUALNOSCI/369966146
tu jest co nieco nt. zasas przyznawania takiego tytułu; generalnie, z tego co wiem, można to zrobić dwiema drogami:
1. na wniosek grupy radnych (jednego radnego?)
2. zbierając 1000 podpisów mieszkańców miasta
ale to już są kwestie szczegółowe - do ewentualnego rozkminiana później
Ogólnie jakby tak każdy z tego forum zebrał po 10 podpisów (np. na formularzu udostępnionym w pdf), to ten 1000 by się zebrało, jednocześnie omijając czynnik polityczny (z którym wiązałby się wniosek radnego).
Ciekaw jestem Waszych opinii.
pozdrawiam
Jak honorowy obywatel, to tylko Mordel Jerzy!
..dar mlodziezy..

...strzał z moździerzy...
Pytanie z innej beczki: wiadomo coś o ew. meczu Rzeszów - Leszno w Lublinie 29.04?
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
W rzeszy się mówi że dadzą rade skonczyc do 29
A jak nie dadzą to beda musieli jechać w Lublinie.
Sipma Lublin

Byłem dzisiaj w Leclercu na Zana i na alkoholach stoi stoisko z Tyskim ,a między puszkami motocykl żużlowy.Fajnie to wygląda. Mogliby jeszcze napisać : Wspieramy Lubelski Węgiel KMŻ i Ty możesz zrobić to samo . 
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
To samo na Turystycznej.
Gała wykluczony za nieregulaminowy pokrowiec.
Zastanawiałem się czy nie wrzucić tego do wątku Barana...
Jak widać - wieść się jeszcze nie rozeszła po kraju.
- tezetomaniak
- Trener
Wiktor o Gawrzyku po meczu Krosno - Rawicz:
Sędzia podjął taką decyzję, a ja mam swoje zdanie. Rozmawiałem z nim, ale stwierdził, że jej nie zmieni. Przecież nie będę się z nim bił. Starałem się mu wytłumaczyć, jak to wyglądało z mojej perspektywy, ale tacy ludzie jak on, to nie wiedzą chyba, co to jest żużel. On nie rozumie, jak to jest przywalić w bandę przy takiej prędkości. Niech wsiądzie na motor i sam się wyrąbie. Wtedy by zobaczył jak ciężko jest się pozbierać z toru i czy on też zachowałby się niesportowo. Jego zdaniem zobaczyłem, że wynik na torze nie jest korzystny i dlatego nie wstawałem. Ja się z tym nie zgadzam. Gdy zobaczyłem, że bieg nie jest przerwany, to zacząłem uciekać pod bandę - tłumaczy niespełna 27-letni żużlowiec.
Nikt nie mowil, ze bedzie latwo
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Każdy może mieć swoje zdania, ale sęk w tym że koleś nawet do bandy nie dojechał na tyłku. Wstał ,otrzepał się, podniósł motor, zobaczył że jest 5-1 i położył się na chama. Gawrzyka by zawiesili gdyby go nie wyrzucił do końca zawodów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Jakos odgornie przyjelo sie, ze sedzia kalosz a dodatkowo, tak po lubelsku, cala masa osob czeka, aby tylko sie przy***ac

Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Trzeba byc twardy a nie mietki i dobrze, ze Gawrzyk nie boi sie podjac stanowczej decyzji. Tylko tak sobie mozna zbudowac autorytet i pozycje w tym specyficznym srodowisku.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
harry pisze:Każdy może mieć swoje zdania, ale sęk w tym że koleś nawet do bandy nie dojechał na tyłku. Wstał ,otrzepał się, podniósł motor, zobaczył że jest 5-1 i położył się na chama. Gawrzyka by zawiesili gdyby go nie wyrzucił do końca zawodów.
A który zawodnik się kiedyś przyznał do niesportowego zachowania? Ja nie przypominam sobie takiego delikwenta
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Z innej beczki, co z tym meczem Marnych Folii u nas, bo nie jestem w temacie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Wszystko wskazuje na to, że odbędzie się niestety w Rzeszowie. Ale za to mecz będzie na TVP Sport.
Nawet Pewne, we czwartek drużyna Marmy ma trenować u siebie na torze.
Jeszcze nie do końca:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/281779/pge-marma-jako-gospodarz-w-lublinie
Kwestie pozwoleń na imprezy masowe.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/281779/pge-marma-jako-gospodarz-w-lublinie
Kwestie pozwoleń na imprezy masowe.
Nie wiem gdzie więc wkleję to tutaj : http://www.espeedway.pl/news,lesiak_zer ... 29,12.html
Nie wiem czy jest lepszy od naszych młodzieżowców ale może warto sprawdzić?
Nie wiem czy jest lepszy od naszych młodzieżowców ale może warto sprawdzić?