Start Gniezno - Motor Lublin (22.04.2012r. godz. 16:00 )
Re: Start Gniezno - Motor Lublin (22.04.2012r. godz. 16:00
Za 14 bieg i obecność Miesiąca a nie Madsa można winić tylko i wyłącznie Dzikowskiego. Dał ciała według mnie i pewnie wielu z nas jeśli chodzi o taktykę w 14 biegu i co do tego nie ma wątpliwości, ale z drugiej strony nie byliśmy w parkingu i nie wiemy jakie czynniki wpłynęły na decyzję Dzika o obsadzie biegów nominowanych.
Trudno, przegraliśmy mając na kilka biegów przed końcem dobrych 8 punktów przewagi. Taki jest sport. Taki jest żużel. Pocieszające jest to, że przekroczyliśmy 40 na torze było nie było kreowanego przez wielu zwycięzcy rozgrywek pierwszej ligi.
Trudno, przegraliśmy mając na kilka biegów przed końcem dobrych 8 punktów przewagi. Taki jest sport. Taki jest żużel. Pocieszające jest to, że przekroczyliśmy 40 na torze było nie było kreowanego przez wielu zwycięzcy rozgrywek pierwszej ligi.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Zaratustra pisze:nie był przecież jakimś specjalnie wielkim talentem jako junior
Akurat jako junior to byl jeden z lepszych. Dopiero na seniorce sie wasko zrobilo, ale Jeleniowi sie pofarcilo akurat i tak jedzie do tej pory. Startowiec? Na testach refleksu Truminski bil go na leb.
Ale bardzo chcialbym, zeby mial sezon zycia i zakasowal wszystkich.
Zasłużył dziś na słowa uznania i gratulacje?
Bez dwóch zdań - uznanie, gratulacje i szczere ukłony szacunku.
Gelo nie lubi nie tyle samego Jelenia, co jego stylu jazdy, tak myślę.
Dobrze myślisz - Daniel to bardzo miły chłopak i nic do niego nie mam jako człowieka. Do stylu jazdy też ciężko mi się odnieść, bo poza kiepską sylwetką, rzadkim wyprzedzaniem na trasie (w przeciągu całej kariery) i zjeżdżaniem z toru na ostatnim miejscu - ciężko cos powiedzieć. Natomiast ma wielki atut - dobry refleks. Najbardziej czego nie trawię w Danielu to fakt, że kiedy jest najbardziej potrzebny - zawala. I zauważcie, że kiedy jemu trafia się "dzień konia" (kiedyś Rybnik, potem baraż w Zielonej Górze czy tak jak dziś) - drużyna przegrywa. A po tym, że gwiazda ciągnie wynik drużyny dodam skutecznie - poznaje się gwiazdę.
Nie oznacza to jednak, że nie należy mu oddać tego, co do tej pory osiągnął, a nie był przecież jakimś specjalnie wielkim talentem jako junior.
Przepraszam - a co takiego osiągnął?
PS. Brawa dla chłopaków za dzisiejszy mecz. Za porażki medali nie przyznają, osiągnięty rezultat wcale nie zapewnia też nam bonusa przy takim przeciwniku, ale chłopakom należą się brawa za dobry spektakl i walkę do końca
Brawa dla chłopaków - ale przewagę 8 punktów dowozi się do końca. Jeżeli jest inaczej i trwoni się to w 3 wyścigach jest to zwykłe frajerstwo.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Gelu...No w reprezentacji nie jeździł, nie zbliżył się do tego poziomu, "Karlssonowego toże", ale udało mu się jako jednemu z ostatnich z Lublina być w Ekstralidze, a nawet nie tylko być, ale i trochę punktów przywieźć. Nie łapmy się za słówka i nie ustalajmy, kto co "uważa" pod pojęciem "osiągnął", bo to morze moża i zależy od tego, jaką półkę zawodnika się analizuje 
PS. go! Jeleń był jednym z lepszych juniorów, ale tylko w Lublinie
Miał zadatki na solidnego wyrobnika, ale kariery "gwiazdy" raczej mu nie można było wróżyć, jak chociażby teraz Pawlickim, czy "Dudkom"..
PS. go! Jeleń był jednym z lepszych juniorów, ale tylko w Lublinie
nie poddawaj sie
może o czymś nie wiem 
ps. widze ze na sf ktoś sie "podpina" pod mój nick ale trener podpada mi coraz bardziej. "Mamy inne cele sportowe jak Gniezno" - tak nie mówi sportowiec...
ps. widze ze na sf ktoś sie "podpina" pod mój nick ale trener podpada mi coraz bardziej. "Mamy inne cele sportowe jak Gniezno" - tak nie mówi sportowiec...
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2012, o 07:33 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Bylo blisko sensacji ..za 2 m-ce mysle ze gwiazdy Startu sie rozjada w sezon ,i bedzie to inna druzyna.
Co do meczu szkoda tak wyraznie przegranej drugiej fazy meczu ,ale i tak jestem w szoku bo typowalem spora wtope.
Brakuje jednego solidnego seniora ,moze Baran lub ktos z zewnatrz ,Kennett lub Dryml .Mads slabe sezony przeplata dobrymi ,to samo w Anglii raz lata a za rok zbiera szpryce.Tematu juniorki nawet nie zaczynam ,bo wiemy co i jak ,a GOSCIA jak na lekarstwo.
Sezon bedzie ciezki ,a decydowac beda male punkty czyli bonusy.Nie jestem hura-optymista,bo mysle ze zle dzieje sie w Gnieznie ,ale jest lepiej ,i trzeba ciezko pracowac zeby zalapac sie do play-off .Mysle ze walka o 3-4 miejsce rozegra sie miedzy Lublinem ,Gnieznem i Ostrowem.
Gratuluje trenerowi i zespolowi , walki i determinacji ,jesli tyle jej dalej bedzie powinnismy wyjsc na prosta.
Co do meczu szkoda tak wyraznie przegranej drugiej fazy meczu ,ale i tak jestem w szoku bo typowalem spora wtope.
Brakuje jednego solidnego seniora ,moze Baran lub ktos z zewnatrz ,Kennett lub Dryml .Mads slabe sezony przeplata dobrymi ,to samo w Anglii raz lata a za rok zbiera szpryce.Tematu juniorki nawet nie zaczynam ,bo wiemy co i jak ,a GOSCIA jak na lekarstwo.
Sezon bedzie ciezki ,a decydowac beda male punkty czyli bonusy.Nie jestem hura-optymista,bo mysle ze zle dzieje sie w Gnieznie ,ale jest lepiej ,i trzeba ciezko pracowac zeby zalapac sie do play-off .Mysle ze walka o 3-4 miejsce rozegra sie miedzy Lublinem ,Gnieznem i Ostrowem.
Gratuluje trenerowi i zespolowi , walki i determinacji ,jesli tyle jej dalej bedzie powinnismy wyjsc na prosta.
Zaratustra pisze:PS. go! Jeleń był jednym z lepszych juniorów, ale tylko w Lublinie![]()
Jesli chodzi o mecze w Lublinie, to z owczesnych juniorow I ligi byl statystycznie chyba NAJLEPSZY.
Hlib czy Brzozowski lepsi?
Najbardziej czego nie trawię w Danielu to fakt, że kiedy jest najbardziej potrzebny - zawala
Nie zawsze. 3 lata temu m.in to on utrzymał Wrocław w E-lidze.
http://rlach.republika.pl/dmp/2009/gdwr_2.htm
Wracając do meczu, to nie taki diabeł straszny.. Ciężko coś powiedzieć patrząc po samych wynikach, poza tym, że poszedł w świat i jest zdecydowanie korzystniejszy niż ten z przed tygodnia. Każdy spodziewał się, że dostaniemy wysoko w planik, a jednak udało się nawiązać walkę z zagranicznym zaciągiem. Niespokojny napisał, że liga jest dziwna, a ja bym powiedział, że bardzo wyrównana i ciężko będzie nawet w Ostrowie. Oby dzisiejszy występ Daniela był dobrym prognostykiem na kolejne tygodnie. Jak pokazał dzisiejszy mecz, jest o co walczyć i to w dodatku wszędzie, nie ważne czy to Gniezno, czy Grudziądz.
I tak na koniec, miło się czyta komentarze o pewnym zwycięstwie Miśka i Miesiąca nad Nichollsem, Pedersenem
trening czyni mistrza.
Co Wy macie z tym Madsem zamiast Miesiąca w 14 biegu? Byliście wszyscy w Gnieźnie i widzieliście, jak sobie radzą obaj zawodnicy? Dorobek punktowy mieli podobny, więc pewnie przesądził ogólny obraz na torze...
Maxx pisze:Za 14 bieg i obecność Miesiąca a nie Madsa można winić tylko i wyłącznie Dzikowskiego. Dał ciała według mnie i pewnie wielu z nas jeśli chodzi o taktykę w 14 biegu i co do tego nie ma wątpliwości, ale z drugiej strony nie byliśmy w parkingu i nie wiemy jakie czynniki wpłynęły na decyzję Dzika o obsadzie biegów nominowanych.
Posłuchaj sobie jednej rzeczy. Wnioskuje z tego, co piszesz, że na meczu to nie byłeś, przynajmniej nie na tym co ja. Paweł Miesiąc był naprawdę szybki. Pierwszy start- zabrakło dla niego miejsca, dalej jechał naprawdę solidnie. Korneliussen przywiózł 3 z pierwszego toru, które dobitnie szło na początku zawodów. Może chłopak chce, ale nie ma sprzętu, jest naprawdę bardzo wolny.
Ja na miejscu Dzikowskiego też bym go nie puścił w nominowanym, gdyż:
po pierwsze: w biegu 14 nasz jechał z B i D, z których Miesiąc prezentował się bardzo dobrze jak na jego mizerne starty.
po drugie: Korneliussen w 11 biegu. Kur*a no zachował się jak juniorzyna. Jak się nie ma sprzetu to się nie pcha po szerokiej czy nawet srodkiem toru, tym bardziej ze kraweznik dobrze szedł.
Szkoda szkoda szkoda, ale jedna warta sprawa- to wyglądało na początku tak, jakby to Lublin jechał u siebie, a Gniezno away. Strasznie pogubili się.
Tor w Gnieznie jest naprawdę trudny technicznie, jak się nie wie jak jechać to bardzo prosto w bandę może wciągnąć.
Moim zdaniem trzeba się zająć juniorami. Borowicz? Chłopak może chce, ale wyszło jak niewiele potrafi i jak wiele go czeka pracy. Składanie się w łuki w jego wykonaniu wyglądało jak na zawodach amatorów....
Hans pisze:Moim zdaniem trzeba się zająć juniorami.
Ale masz jakies konkretne pomysly, czy to taka ogolna, luzna zawiesina?
Widzisz ich starty? Widzisz ich brak objeżdzenia? Naprawdę to, że juniorski wygraliśmy 5:1, to dzięki wariackiej jeździe Borowicza, który dzielnie wywiózł w płot Fajfera
I nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że utracone 8 punktów świadczyło o naszej słabości czy jak kto tam sobie kto nazywa. Po prostu, każdy kto widział bądź zobaczy na itvl do 8 biegu, a po 8 biegu zobaczy dwa diametralnie inne zespoły Startu Gniezno.
Jeszcze jedno: Robert Miśkowiak.
Nie chce źle o nim mówić, ale czołganie się na starcie?! Po czym w 12 biegu mało co nie wylądował w taśmie i wystartował motocykl za gnieźnianami. Dwie jedynki po czołganiu się... Szkoda tego meczu, nie mogę sobie tego podarować...
Może klub powinien zatrudnić psychologa?
I nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że utracone 8 punktów świadczyło o naszej słabości czy jak kto tam sobie kto nazywa. Po prostu, każdy kto widział bądź zobaczy na itvl do 8 biegu, a po 8 biegu zobaczy dwa diametralnie inne zespoły Startu Gniezno.
Jeszcze jedno: Robert Miśkowiak.
Nie chce źle o nim mówić, ale czołganie się na starcie?! Po czym w 12 biegu mało co nie wylądował w taśmie i wystartował motocykl za gnieźnianami. Dwie jedynki po czołganiu się... Szkoda tego meczu, nie mogę sobie tego podarować...
Może klub powinien zatrudnić psychologa?
Trener bardzo dobrze zrobił wystawiając Miesiąca w 14 biegu. Chłopak był dużo lepszy niż Korniszon, w pierwszym swoim biegu był szybszy od Miska ale on nie palił się żeby go wpuścić, dalej w biegach 5 i 8 robił świetną robotę blokując parę z Gniezna. Co do 14 to moim zdaniem Stachyra powinien być wykluczony
W drodze powrotnej wiedziałem że pół forum już będzie chciało wyrzucać Miesiąca ze składu...
Karol Baran Karol!
Bardzo dobrze - a sześć jest mniejsze od czterech.Trener bardzo dobrze zrobił wystawiając Miesiąca w 14 biegu.
Widzisz Gelu, tak to jest jak się ogląda mecz na sportowych faktach. Naoczni świadkowie Ci tłumaczą a Ty dalej swoje.
Czas zmienić znane powiedzenie na : "Tylko Gelo nie zmienia poglądów". 
Każdemu jego Everest...
Ja nie muszę ani oglądać zawodów naocznie ani nie muszę słuchać tłumaczeń świadków, żeby wiedzieć kto powinien pojechać w sytuacji podbramkowej i kto jest bardziej odpowiedzialnym zawodnikiem. Takie rzeczy się po prostu wie. No chyba, że jest się Dzikowskim...Widzisz Gelu, tak to jest jak się ogląda mecz na sportowych faktach. Naoczni świadkowie Ci tłumaczą a Ty dalej swoje.
Hans pisze:Jeszcze jedno: Robert Miśkowiak.
Miśkowi zaczęło ciągnąć sprzęgło (mówił, że caly mecz się męczył by wystartować i utrzymać motocykl na starcie)
go! pisze:Hans pisze:Moim zdaniem trzeba się zająć juniorami.
Ale masz jakies konkretne pomysly, czy to taka ogolna, luzna zawiesina?
Wystarczy, że trener będzie na miejscu w Lublinie i będzie organizował treningi z prawdziwego zdarzenia. Obaj juniorzy potrzebują jazdy, z Borowiczem trzeba pracować, Łukaszewski już raczej nic nie poprawi, ale przydałoby się by u nas pojeździł by przynajmniej na meczach w domu być silnym punktem zespołu. Dodatkowo jest Kostro. Gdzie mają chłopaki załatwiać sobie jazdy jak tor mamy na miejscu...
Co do Jelenia w 15biegu pokazał, że nie jedzie tak jak mu ze startu wyjdzie, walczył do końca i to się opłaciło. Chyba sam Toninho się tego niespodziewał, zę Dany może się tam zmieścić. Szacunek za tą akcje.
Szkoda napewno biegów w których prowadził David, dwukrotnie pojechał środkiem toru i Gnieźnianie wchodzili mu pod łokieć na wejściu i w efekcie starty pozycji.
No nic Barwo dla chłopaków w Lublinie jedziemy po 3pkt:)
Gelo pisze:Ja nie muszę ani oglądać zawodów naocznie ani nie muszę słuchać tłumaczeń świadków, żeby wiedzieć kto powinien pojechać w sytuacji podbramkowej i kto jest bardziej odpowiedzialnym zawodnikiem. Takie rzeczy się po prostu wie. No chyba, że jest się Dzikowskim...Widzisz Gelu, tak to jest jak się ogląda mecz na sportowych faktach. Naoczni świadkowie Ci tłumaczą a Ty dalej swoje.
Dobra, już sie nie kompromituj. Kolejny, który zza klawiatury wszystko wie lepiej.
nie tylko zza klawiatury. bronisz niesłusznej sprawy i to jest dopiero kompromitacja. było juz kilku takich klakierów, którzy co by nie zrobiono mówili ze nic sie dzieje i tak ma być.
Gelu zachowujesz się jak (za przeproszeniem) niedorozwinięty szczeniak . Myślisz, że nikt inny na żużlu się nie zna tylko Ty??? Wszyscy się mylą a Ty masz wyłączność na rację?
Ja na meczu nie byłem podobnie jak Ty, ale z telefonicznych rozmów wiem, że naoczni świadkowie postąpili by jak Dzikowski. Ludzie piszą to samo.
Trzeba mieć naprawdę nie pokolei w głowie, żeby zza klawiatury negować to co się działo na torze. I ty mi mówisz, że nie oceniasz żużlowców po swoich antypaniach? Nie kłam przynajmniej.
Poczytaj jeszcze raz.
Ja na meczu nie byłem podobnie jak Ty, ale z telefonicznych rozmów wiem, że naoczni świadkowie postąpili by jak Dzikowski. Ludzie piszą to samo.
Trzeba mieć naprawdę nie pokolei w głowie, żeby zza klawiatury negować to co się działo na torze. I ty mi mówisz, że nie oceniasz żużlowców po swoich antypaniach? Nie kłam przynajmniej.
Poczytaj jeszcze raz.
Hans pisze:Posłuchaj sobie jednej rzeczy. Wnioskuje z tego, co piszesz, że na meczu to nie byłeś, przynajmniej nie na tym co ja. Paweł Miesiąc był naprawdę szybki. Pierwszy start- zabrakło dla niego miejsca, dalej jechał naprawdę solidnie. Korneliussen przywiózł 3 z pierwszego toru, które dobitnie szło na początku zawodów. Może chłopak chce, ale nie ma sprzętu, jest naprawdę bardzo wolny.
Ja na miejscu Dzikowskiego też bym go nie puścił w nominowanym [...]
losiu pisze:Trener bardzo dobrze zrobił wystawiając Miesiąca w 14 biegu. Chłopak był dużo lepszy niż Korniszon, w pierwszym swoim biegu był szybszy od Miska ale on nie palił się żeby go wpuścić, dalej w biegach 5 i 8 robił świetną robotę blokując parę z Gniezna. [...] W drodze powrotnej wiedziałem że pół forum już będzie chciało wyrzucać Miesiąca ze składu...
Ale zrozum że ja mam gdzieś opinie naocznych świadków... Jeżeli mają pojęcie o żużlu takie jak Dzikowski to będą chwalić jego posunięcia - to chyba jasne. Ja ich nie pochwalam, bo robi błędy - brak przygotowania naszego toru na czas, idiotyczny harmonogram sparingów, antypatyczne odstawianie od składu Barana, brak taktycznej Dawida w Łodzi - czy mam wymieniać dalej? Czy moje bycie na obozie w Zakopanem nie byłoby szczeniackim niedorozwiniętym zachowaniem bo byłbym tam a nie zza klawiatury? Naprawdę nie brnijmy w tym klakierstwie bo dochodzimy do absurdów..
Myślałem, że dyskutujemy o wystawieniu zawodnika w 14 biegu ... więc co mają do tego sparingi, przygotowanie toru itd... Nagle zmieniasz temat?
No i tu właśnie sobie wystawiasz świadectwo kim jesteś. Tak myślałem, że nie ma z kim dyskutować.
Gelo pisze:Ale zrozum że ja mam gdzieś opinie naocznych świadków...
No i tu właśnie sobie wystawiasz świadectwo kim jesteś. Tak myślałem, że nie ma z kim dyskutować.
Ale po co te słowa? Przecież każdy czytający te wpisy wie, kto się tu kompromituje.
Każdemu jego Everest...