Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

Re: Treningi

#5926 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 20:55

Różnica między Baranem a Jeleniem jest jedna: Karol jedzie do końca i walczy do upadłego a Daniel jak zawali wyjście spod taśmy to jest ciężko o jakąkolwiek akcję. Oczywiście od każdej reguły są wyjątki ale z tej dwójki ja stawiam na Karola.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#5927 Postautor: Chaser » 20 kwietnia 2012, o 20:56

Mówcie co chcecie ale ja i tak mam nadzieję, że Jeleń pojedzie w niedziele.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5928 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 20:59

Gelo pisze:Żebyście się nie zdziwili w niedzielę Jeleniem w składzie... Facet jest zagubiony, nie wypala ze startu co jest jedynym jego pozytywnym elementem no i tradycyjnie - zamknięty przez rywali zjezdza z toru. Pal licho jezeli robi to na treningu ale w meczu będzie to samo. To Jeleń nie powinien jechać w Gnieznie ale z tego co słyszalem pojedzie kosztem Karola. Mads - przyzwoicie ale sądziłem że jest ciut silniejszy - przynajmniej żeby wygrywać starty z Karolem - jak to było rok temu w Krakowie.

Obawiam się Grześ, że niestety masz rację. I będzie coś w stylu: Jeleniewski - (d,0,1,0,d). Defekty rzecz jasna na 4 pozycji... Jakoś mimo największego optymizmu nie widzę go w starciach z Black Antonio, Zorro czy nawet Bjarne Marne...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#5929 Postautor: niespokojny » 20 kwietnia 2012, o 21:01

Powinni jechac krajowym. A na juniora tego Malczewskiego kolowac bo zal patrzec.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

straho
Junior

#5930 Postautor: straho » 20 kwietnia 2012, o 21:02

chyba na gokarty. Jelen gwarantuje w tym momencie tyle co co nasi juniorzy, czyli jedna wielka lipe...
Z niczego może być tylko nic.

Rudy
Junior

#5931 Postautor: Rudy » 20 kwietnia 2012, o 21:04

Jeśli kontuzja Karola była tylko chwilowa (do niedzieli minie) to naprawdę powinien pojechać Karol.Nie miał żadnego defektu ,upadek był przy walce na wyprzedzaniu i trójke przywiózł.Drugi trening i lepszy od Jelenia patrząc w program i co znowu Jeleń pojedzie ???

Niespokojny a co Mads Ci sie nie podobał ?
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#5932 Postautor: GIGI » 20 kwietnia 2012, o 21:05

Maxx pisze:
Gelo pisze:Żebyście się nie zdziwili w niedzielę Jeleniem w składzie... Facet jest zagubiony, nie wypala ze startu co jest jedynym jego pozytywnym elementem no i tradycyjnie - zamknięty przez rywali zjezdza z toru. Pal licho jezeli robi to na treningu ale w meczu będzie to samo. To Jeleń nie powinien jechać w Gnieznie ale z tego co słyszalem pojedzie kosztem Karola. Mads - przyzwoicie ale sądziłem że jest ciut silniejszy - przynajmniej żeby wygrywać starty z Karolem - jak to było rok temu w Krakowie.

Obawiam się Grześ, że niestety masz rację. I będzie coś w stylu: Jeleniewski - (d,0,1,0,d). Defekty rzecz jasna na 4 pozycji... Jakoś mimo największego optymizmu nie widzę go w starciach z Black Antonio, Zorro czy nawet Bjarne Marne...

Brak słow...Smutno mi jakoś ;(
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, o 21:09 przez GIGI, łącznie zmieniany 2 razy.

jerry78
Trener

#5933 Postautor: jerry78 » 20 kwietnia 2012, o 21:07

Kurcze, jeszcze niedawno czytałem, że Miesiąca należy wywalić ze składu :lol: A tu jest problem czy Daniel czy Karol. Pierwszemu rozleciały sie wszystkie silniki i nie ma na czym jechać (inna kwestia w co i ile zainwestował), drugi uskarża się na ból ręki, wczoraj wybity bark, ale już nastawiony. Ciężki orzech do zgryzienia ma trener. Niby 8 seniorów w kadrze a nie ma kto jechać. Niewesoło.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5934 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 21:09

GIGI pisze:
Maxx pisze:

Wtajemniczeni wiedzą że udało mi się przewidziec wynik Jelenia w Łodzi. I nie chcę być złym prorokiem ale przed Gnieznem( pewnie pojedzie) ...czarno to widze

Nie jesteś czarnym prorokiem. Ja też to czarno widzę, szczególnie jeśli zajrzy się pod kask Antonio 8)
A tak serio to przewiduję lipę w wykonaniu Jelenia, jeśli rzeczywiście pojedzie. Ale zawsze można się mylić... Dzik ma niezły dylemat, albo tak nam się wydaje, że ma.

sieny

#5935 Postautor: sieny » 20 kwietnia 2012, o 21:10

To co zobaczylem dzis w parkingu czyli nieudolne proby odpalenia motocykla Jelenia to nadawalo sie tylko na youtube. Ludzie ten czlowiek w tym momencie nie ma na czym jezdzic albo po prostu olewa temat naszej druzyny. Ktos kto jezdzil w ekstralidze i ma takie motocykle to sie w glowie nie miesci. Dzikowski dzisiaj latal, palil papierosa za papierosem i chyba udawal ze tego nie widzi co wyprawial Jeleniewski i jego pomocnicy. Co do reszty to Korneliussen na dystansie moze i fajnie, ale jakos tak jakby mial malo sily w rekach. Reszta pozytywnie a na koniec mlodziezowcy. Tadzio jak wjechal w plecy po wyscigu Miesiacowi- glupota, ale zdarza sie. W Gnieznie szykuje sie padaka zeby Misiek i Stachyra chociaz pojechali. Tak to na dzis wyglada po tym sparingu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5936 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 21:11

jerry78 pisze:Kurcze, jeszcze niedawno czytałem, że Miesiąca należy wywalić ze składu :lol: A tu jest problem czy Daniel czy Karol. Pierwszemu rozleciały sie wszystkie silniki i nie ma na czym jechać (inna kwestia w co i ile zainwestował), drugi uskarża się na ból ręki, wczoraj wybity bark, ale już nastawiony. Ciężki orzech do zgryzienia ma trener. Niby 8 seniorów w kadrze a nie ma kto jechać. Niewesoło.

Jakoś nie wierzę, że zainwestował w profesjonalnie przygotowane silniki na ligę jerry. Ale giełda daje nadzieję... 8)

Rudy
Junior

#5937 Postautor: Rudy » 20 kwietnia 2012, o 21:14

W wywiadzie przed meczem w Łodzi powiedział ,że ma nowy motocykl i 3 silniki i powinno wystarczyć.Tylko pada osprzęt taki jak sprzęgła i napęd .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5938 Postautor: Gelo » 20 kwietnia 2012, o 21:17

jerry78 pisze:Kurcze, jeszcze niedawno czytałem, że Miesiąca należy wywalić ze składu :lol: A tu jest problem czy Daniel czy Karol. Pierwszemu rozleciały sie wszystkie silniki i nie ma na czym jechać (inna kwestia w co i ile zainwestował)

Jednego w tym wszystkim nie rozumiem - wczoraj w Toruniu silniki jadą - dzisiaj już nie?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5939 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 21:18

Rudy pisze:W wywiadzie przed meczem w Łodzi powiedział ,że ma nowy motocykl i 3 silniki i powinno wystarczyć.Tylko pada osprzęt taki jak sprzęgła i napęd .

Nowy motocykl (rama + kierownica + koła + standardowy silnik i osprzęt, które nie nadają się do niczego przynajmniej w 1 lidze), 3 silniki (nie powiedział, że nowe) a nawet jeśli nowe ale nie przygotowane profesjonalnie to o kant d...py to potłuc i nic tylko symulować defekty.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5940 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 21:19

Gelo pisze:
jerry78 pisze:Kurcze, jeszcze niedawno czytałem, że Miesiąca należy wywalić ze składu :lol: A tu jest problem czy Daniel czy Karol. Pierwszemu rozleciały sie wszystkie silniki i nie ma na czym jechać (inna kwestia w co i ile zainwestował)

Jednego w tym wszystkim nie rozumiem - wczoraj w Toruniu silniki jadą - dzisiaj już nie?

Wczoraj były pożyczone a dziś własne?

Rudy
Junior

#5941 Postautor: Rudy » 20 kwietnia 2012, o 21:22

Ale to nie wina silników tylo przełożeń.Jak miał te przełożenia dobrać jak 2 pierwsze starty zdefektował napęd .Stare zębatki i łańcuchy-łańcuszki i to były efekty.Sprzęgła wymienione,dzisiaj wymieni napęd,a później okaże się co innego.Jak się nie odstawi od składu to porządku nie zrobi,bo myślał,że jakoś tam będzie.Jeleń ma potencjał,ale bez sprzętu nie pojedzie.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5942 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 21:23

Rudy pisze:Ale to nie wina silników tylo przełożeń.Jak miał te przełożenia dobrać jak 2 pierwsze starty zdefektował napęd .Stare zębatki i łańcuchy-łańcuszki i to były efekty.Sprzęgła wymienione,dzisiaj wymieni napęd,a później okaże się co innego.Jak się nie odstawi od składu to porządku nie zrobi,bo myślał,że jakoś tam będzie.Jeleń ma potencjał,ale bez sprzętu nie pojedzie.

Potencjał to ma Karol a Jeleń to póki co ma lenia w d...pie. Na starym złomie to on sobie może pojeździć ale na minitorze.

Rudy
Junior

#5943 Postautor: Rudy » 20 kwietnia 2012, o 21:26

Ja ogólnie powiedziałem,że Jeleń na dobrym sprzęcie ma potencjał,ale na ten mecz w niedzielę chce widzieć Karola.

go!
Trener

#5944 Postautor: go! » 20 kwietnia 2012, o 21:28

Rudy pisze:Ale to nie wina silników tylo przełożeń.Jak miał te przełożenia dobrać jak 2 pierwsze starty zdefektował napęd .Stare zębatki i łańcuchy-łańcuszki i to były efekty.

Czekaj kolego, bo sie pogubilem...
1) Mial defekty przez zle przelozenia?
2) Jesli ma dobry sprzet to po co jezdzi na starym?
3) Myslal, ze pojedzie na starym i "potencjal" wystarczy?

Rudy
Junior

#5945 Postautor: Rudy » 20 kwietnia 2012, o 21:37

go! pisze:
Rudy pisze:Ale to nie wina silników tylo przełożeń.Jak miał te przełożenia dobrać jak 2 pierwsze starty zdefektował napęd .Stare zębatki i łańcuchy-łańcuszki i to były efekty.

Uważam ,że się czepiasz.
pkt.1 Trzeci start nie było defektu tylko był ostatni przez źle dobrane przełożenia ,bo niedopasowane ze względu na wcześniejsze defekty,żadne silniki nie padały.Nie rozumiesz ,że nie maił szansy poznać jak tor się zmienia bo w drugim stacie w pierwszym łuku łańcuch mu spadł i dzięki bogu,że się Gołubowski czy Kiełbasa przewrócił bo by miał 0 .Do powtórki nie wyjechał ,chociaż długo na niego czekali i o czymś to świadczy (brak sprzętu).Może źle sformuowałem zdanie,bo z przełożeniem chodziło o 3 jego bieg,a ludziska się jego silników czepiali,że dziś padły.A dziś głównie padał napęd.
pkt.2 Gdzie napisałem ,że ma dobry osprzęt ?
pkt.3 Ma potencjał na dobrym sprzęcie,a myślał,że na na tym co posiada jakoś tam będzie.

Nie wiem czy byłeś na sparingu,nie wiem czy mecz w Łodzi widziałeś ,ale uważam,że z jakiejś przyczyny chcesz głupka ze mnie zrobić i w ten sposób na siłę bronić Daniela.Proszę Cię odpuść ,bo oprócz Ciebie wszyscy zrozumieli i wiedzą o co chodzi.Mam wrażenie ,że czytasz co któryś post.Poczytaj wszystkie tematy w których dziś pisałem to wyciągniesz puente.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5946 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 21:41

Rudy pisze:
go! pisze:

Uważam ,że się czepiasz.
pkt.1 Trzeci start nie było defektu tylko był ostatni przez źle dobrane przełożenia ,bo niedopasowane ze względu na wcześniejsze defekty,żadne silniki nie padały.Nie rozumiesz ,że nie maił szansy poznać jak tor się zmienia bo w drugim stacie w pierwszym łuku łańcuch mu spadł i dzięki bogu,że się Gołubowski czy Kiełbasa przewrócił bo by miał 0 .Do powtórki nie wyjechał ,chociaż długo na niego czekali i o czymś to świadczy (brak sprzętu)
pkt.2 Gdzie napisałem ,że ma dobry osprzęt ?
pkt.3 Ma potencjał na dobrym sprzęcie,a myślał,że na na tym co posiada jakoś tam będzie.

Nie wiem czy byłeś na sparingu,nie wiem czy mecz w Łodzi widziałeś ,ale uważam,że z jakiejś przyczyny chcesz głupka ze mnie zrobić i w ten sposób na siłę bronić Daniela.Proszę Cię odpuść ,bo oprócz Ciebie wszyscy zrozumieli i wiedzą o co chodzi.Mam wrażenie ,że czytasz co któryś post.Poczytaj wszystkie tematy w których dziś pisałem to wyciągniesz puente.

pkt.1 Złe przełożenia na własnym torze, na którym się wychował? Żenada,
pkt.2 Na złym sprzęcie wyjechał do treningu? To po co w ogóle trening???
pkt. 3 Niech nie myśli, bo mu to na dobre nie wychodzi. Na tym co posiada to może owce ganiać po pastwisku... O ile uda mu się wystratować... bez defektu 8)

Piguła
Szkółkowicz

#5947 Postautor: Piguła » 20 kwietnia 2012, o 21:51

Rudy
Junior

#5948 Postautor: Rudy » 20 kwietnia 2012, o 21:52

Maxx piąteczka :wink: dokładnie to podsumaowałeś .

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#5949 Postautor: Popek » 20 kwietnia 2012, o 21:54

Jak Jelen defektuje, to jacys kretyni krzycza do niego zeby konczyl kariere, a jak Baran sie wypierdala w co drugim starcie to sie wszyscy ciesza...

Zaratustra
Kadrowicz

#5950 Postautor: Zaratustra » 20 kwietnia 2012, o 21:54

Po dzisiejszym sparingu nie jestem optymistycznie nastawiony. Źle wygląda ta nasza drużyna. Korneliussen może i jeździł przyzwoicie, ale bez błysku, który by dawał nadzieję na niezły wynik w Gnieźnie. Miesiąc po fikołku ładnie, ale tutaj także nie robiłbym sobie nadziei na wygrane starty w Gnieźnie. Baran kontuzjowany (?), Jeleniewski bez sprzętu, juniorzy surowi, być może z nadziejami, ale na pewno nie na ten sezon. Cały zespół wygląda na niedotarty zlepek, który potencjał kadrowy może i ma, ale plusy "nie przesłaniają" minusów ;)
Mimo, że dalej wierzę w Jeleniewskiego, to uważam, że nie powinien jechać w meczu. Liga to nie pole do eksperymentowania na zrobionym naprędce motorze.

PS. Organizacja sparingu żadna - programu nie dostałem, bo zepsuła się drukarka i trzeba było czekać. To akurat pal licho, ale czy nie można było włączyć tablicy świetlnej, żeby jakoś to w ogóle wyglądało i można by było "poczuć" gdzieś tego wydanego piątaka ? ;) Dobra, nie czepiam się 8)