Start Gniezno - Motor Lublin (22.04.2012r. godz. 16:00 )
Re: Start Gniezno - Motor Lublin (22.04.2012r. godz. 16:00
wciągniemy ich jedną dziurką 
BR pisze:Jeleń ma nowe sprzęgła, Madsowi bardzo zależy, Dawid w formie , jeszcze niech Baran złapie zajawkę to coś czuję, że w Gnieźnie wygramy albo przynajmniej zremisujemy
Cooper pisze:Zapomniales, ze jeszcze Miesiac sie stara i jest ambitny bardzo:) Wygramy "na mietkiej nodze"
BR pisze:wciągniemy ich jedną dziurką
Chłopaki jakiś nowy sklep z dopalaczami otworzyli w Lublinie?
Żart oczywiście
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Ja nie rozumiem dlaczego chcecie na siłę od składu odsuwać Łełka??? Miał być u nas drugą linią i wozić 5-6 punktów i w Łodzi przywiózł. Swoje zadanie spełnił. Tor był ewidentnie nie Miesiącowy
ale dał radę chłopak.
W Gnieźnie mecz jest zapewne skalkulowany jako przegrany - zatem najlepiej pojechać tam krajowym składem i zobaczyć:
1. po pierwsze primo - jak się zaprezentuje Karol Baran (Dzik go zestawił z jelonkiem łamagą)
2. po drugie primo - czy Łełek jest w stanie po raz drugi wykręcić te 5-6 oczek (zobaczcie że jest zestawiony z Miśkiem)
3. po trzecie primo ultimo - w jak czarnej dupie jest z formą i sprzętem jelonek - a może jednak nie jest - jak to jest w ogóle jest z tym rogaczem
Okoliczności dodatkowe:
1. Dziś w Lublinie trenował Tadek (wprawdzie byłem za wcześnie na trening ale widziałem jego Ojca) - obstawiam, że Dzik chce Tadzia sprawdzić.
2. Jest szansa, że betoniarze z Gniezna zrobią przyczepniejszy tor bo ich rajderzy sobie na betonie nie radzą to widać... ba sami rajderzy to otwarcie komunikują. To z kolei po raz czwarty uzasadnia krajowe zestawienie - Miesiąc lubi kopę, Łamaga lubi kopę, Baran lubi kopę, Łukaszewski się na kartoflisku wychował, Misiek i David zapewne też lubią mieć nasypane a jak nie to se poradzą.
Biorąc pod uwagę, że betoniarze zrobią przyczepny tor to obstawiałbym, że można tam powalczyć o remis/wygraną. Jak będzie lotnicho to niestety test zawodników i walka bonusa w dwumeczu.
W Gnieźnie mecz jest zapewne skalkulowany jako przegrany - zatem najlepiej pojechać tam krajowym składem i zobaczyć:
1. po pierwsze primo - jak się zaprezentuje Karol Baran (Dzik go zestawił z jelonkiem łamagą)
2. po drugie primo - czy Łełek jest w stanie po raz drugi wykręcić te 5-6 oczek (zobaczcie że jest zestawiony z Miśkiem)
3. po trzecie primo ultimo - w jak czarnej dupie jest z formą i sprzętem jelonek - a może jednak nie jest - jak to jest w ogóle jest z tym rogaczem
Okoliczności dodatkowe:
1. Dziś w Lublinie trenował Tadek (wprawdzie byłem za wcześnie na trening ale widziałem jego Ojca) - obstawiam, że Dzik chce Tadzia sprawdzić.
2. Jest szansa, że betoniarze z Gniezna zrobią przyczepniejszy tor bo ich rajderzy sobie na betonie nie radzą to widać... ba sami rajderzy to otwarcie komunikują. To z kolei po raz czwarty uzasadnia krajowe zestawienie - Miesiąc lubi kopę, Łamaga lubi kopę, Baran lubi kopę, Łukaszewski się na kartoflisku wychował, Misiek i David zapewne też lubią mieć nasypane a jak nie to se poradzą.
Biorąc pod uwagę, że betoniarze zrobią przyczepny tor to obstawiałbym, że można tam powalczyć o remis/wygraną. Jak będzie lotnicho to niestety test zawodników i walka bonusa w dwumeczu.
Don't think!!! DRINK!!!
Furiosus pisze:(...)Łamaga lubi kopę(...)
Malo, ze lubi, jeszcze moze ja zrobic
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Furiosus pisze:Ja nie rozumiem dlaczego chcecie na siłę od składu odsuwać Łełka??? Miał być u nas drugą linią i wozić 5-6 punktów i w Łodzi przywiózł. Swoje zadanie spełnił. Tor był ewidentnie nie Miesiącowy![]()
![]()
![]()
![]()
ale dał radę chłopak.
Idąc tym tokiem myslenia to jesli nawet pozostali beda w kolejnych meczach robic po 8-12 punktów to nadal trzeba bedzie stawiac na Miesiaca, bo on przeciez byl sprowadzany z mysla zeby robil 5-6. No bez jaj. Maja jechac najlepsi i nie wazne czy ktos mial byc liderem czy druga linia.
A co do Jelenia w Łodzi to gdyby sedzią byl kto inny to Daniel spokojnie by przywiozl kilka punktow, bo by ze startu poszedl. Niestety akurat w tych dwoch biegach gdzie Daniel mial rzekomy problem ze sprzeglem sedzia nie dal sie nabierac i po prostu dluzej przytrzymal zawodnikow na starcie i Daniel mial problem. Oczywiscie wina Daniela ale jednak takie dlugie czekanie na puszczenie tasmy zdarza sie bardzo rzadko. Dodajac do tego defekt na prowadzeniu mozemy mowic o bardzo duzym pechu Daniela i bledach na starcie ktorych juz popelniac nie powinien. Pozostale zawody w tym roku ktore odjechal pokazuja ze forma jest i to ze zacznie robic punkty w lidze to tylko kwestia czasu... a Miesiac niestety "wyzej wala (5-6pkt) nie podskoczy", bo taki jest jego potencjal.
mikas pisze:Furiosus pisze:Ja nie rozumiem dlaczego chcecie na siłę od składu odsuwać Łełka??? Miał być u nas drugą linią i wozić 5-6 punktów i w Łodzi przywiózł. Swoje zadanie spełnił. Tor był ewidentnie nie Miesiącowy![]()
![]()
![]()
![]()
ale dał radę chłopak.
Idąc tym tokiem myslenia to jesli nawet pozostali beda w kolejnych meczach robic po 8-12 punktów to nadal trzeba bedzie stawiac na Miesiaca, bo on przeciez byl sprowadzany z mysla zeby robil 5-6. No bez jaj. Maja jechac najlepsi i nie wazne czy ktos mial byc liderem czy druga linia.
A co do Jelenia w Łodzi to gdyby sedzią byl kto inny to Daniel spokojnie by przywiozl kilka punktow, bo by ze startu poszedl. Niestety akurat w tych dwoch biegach gdzie Daniel mial rzekomy problem ze sprzeglem sedzia nie dal sie nabierac i po prostu dluzej przytrzymal zawodnikow na starcie i Daniel mial problem. Oczywiscie wina Daniela ale jednak takie dlugie czekanie na puszczenie tasmy zdarza sie bardzo rzadko. Dodajac do tego defekt na prowadzeniu mozemy mowic o bardzo duzym pechu Daniela i bledach na starcie ktorych juz popelniac nie powinien. Pozostale zawody w tym roku ktore odjechal pokazuja ze forma jest i to ze zacznie robic punkty w lidze to tylko kwestia czasu... a Miesiac niestety "wyzej wala (5-6pkt) nie podskoczy", bo taki jest jego potencjal.
A gdyby tak każdy sędzia widząc zbliżającego się do taśmy na skutek źle wyregulowanego sprzęgła zawodnika "przytrzymywał" puszczenie taśmy to co wówczas zrobiłby Jeleń? Byłby wiecznym pechowcem? Nie tędy droga. To nie była w żadnym wypadku wina sędziego. Każdy miał takie same szanse na starcie.
MOTOR LUBLIN
Ale ja nie napisalem o winie sedziego, wina jak najbardziej Daniela, tylko ze trzeba tez wziac poprawke na to, ze tak dlugo na starcie sedziowie trzymaj bardzo rzadko i to tez jakis tam wplyw mialo. W Łodzi bylo kilka biegow takich gdzie na starcie po "rozkreceniu gazu" silniki juz cichly i sedzia dopiero puszczal tasme. Naprawde trzymal zawodnikow bardzo dlugo.
Wojaczek do stazysty:
"Patrz synu, jak chcesz zajechac zawodnikom sprzegla, to wystarczy, ze policzysz do 5 zanim rozwazysz nacisniecie guzika. O, tamtego juz wciaga w tasme, ha ha ha, t/w, ha ha ha"
"Patrz synu, jak chcesz zajechac zawodnikom sprzegla, to wystarczy, ze policzysz do 5 zanim rozwazysz nacisniecie guzika. O, tamtego juz wciaga w tasme, ha ha ha, t/w, ha ha ha"
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Chyba już dziś skład na Gniezno wydaje się być oczywisty: Miśkowiak, Jeleniewski, Stachyra, Baran, Mads plus juniorzy.
Jeśli nie zdarzy się jakiś kataklizm na treningu, to każdy inny wybór trenera będzie moim zdaniem dużym błędem trenera.
Jeśli nie zdarzy się jakiś kataklizm na treningu, to każdy inny wybór trenera będzie moim zdaniem dużym błędem trenera.
Masz rację, ale oczywisty tylko z punktu widzenia zwykłego kibica, a trener to może widzieć zupełnie inaczej. A jak będzie przekonamy się za 2 dni.
No tak, bo przeciez ambitny i ulozony Miesiac nagle stanie sie rowniez startowcem i poprowadzi nas do zwyciestwa w Gnieznie 
Jak dla mnie to Miesiąc jest aktualnie w lepszej dyspozycji od Korniszona i powinnismy jechac w Genieżnie skladem krajowym. Ale jaki bedzie sklad to h go wie, ciekawe co wymyśli terner.
Miesiąc nadaje sie tylko na druga ligę z takimi stratami !!!
Zgadzam się. Chłopak jeździ jako tako i nawet nie jest wolny na dystansie ale starty i rozegranie 1 łuku ma tragiczne.
a Korniszon nadaje sie na pierwsza?? Jak narazie chyba nie.
miedziany pisze:Jak dla mnie to Miesiąc jest aktualnie w lepszej dyspozycji od Korniszona
zobaczymy dzisiaj mam nadzieję
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Brak.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
W Łodzi baty do 36 to teraz niby ma być wygrana 47:42 ?? Hehe to była druga liga kolego a Gniezno to nie Opole.
Eee tam, trzeba byc optymista. Oczwiscie wiem, ze to malo realne, ale co szkodzi byc optymista ;p Rozczarowanie twa krocej niz brak nadziei.
Ja też zaczynam wierzyć w dobry wynik.
Skoro Łódź potrafiła trzymać wynik, skoro liderzy Startu tak słabo pojechali na Łotwie, a nasi pokazują, że są w stanie wygrywać z bardzo dobrymi zawodnikami i to nie na swoim torze to po cichu można liczyć na korzystny wynik w Gnieźnie.
Co więcej, może się okazać, że łatwiej nam będzie wygrać teraz niż mecz rewanżowy w Lublinie (jeśli liderzy Gniezna wrócą do swojej normalnej formy).
...tylko ci juniorzy
Skoro Łódź potrafiła trzymać wynik, skoro liderzy Startu tak słabo pojechali na Łotwie, a nasi pokazują, że są w stanie wygrywać z bardzo dobrymi zawodnikami i to nie na swoim torze to po cichu można liczyć na korzystny wynik w Gnieźnie.
Co więcej, może się okazać, że łatwiej nam będzie wygrać teraz niż mecz rewanżowy w Lublinie (jeśli liderzy Gniezna wrócą do swojej normalnej formy).
...tylko ci juniorzy
istred pisze:Ja też zaczynam wierzyć w dobry wynik.
...tylko ci juniorzy
Życzyłbym sobie i nam wszystkim istred, żeby faktycznie udało się wywieźć z Gniezna korzystny wynik. Obawiam się tylko, że po blamażu na Łotwie, Start zrobi wszystko zeby się zrehabilitować. Dlatego też wcale się nie zdziwię jeśli wylądujemy gdzieś w okolicach 30. Ale obym się mylił.
I to co napisałeś na końcu, czyli nasza pięta achillesowa - juniorów brak...
MOTOR LUBLIN
Odnośnie juniorów to fajny był bieg na treningu jak Kostro przegrał z Borowiczem
Natomiast Daniel powinien dostać urlop co najmniej tygodniowy. Cieszy też postawa Korneliussena myślę że stać go na dobry występ w Gnieźnie
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
DrPaiHiWo pisze:Odnośnie juniorów to fajny był bieg na treningu jak Kostro przegrał z BorowiczemNatomiast Daniel powinien dostać urlop co najmniej tygodniowy. Cieszy też postawa Korneliussena myślę że stać go na dobry występ w Gnieźnie
Może Jeleń myśli sobie, że jakoś to będzie i jakoś samo się pojedzie. Może osiołki niedoinwestowane...
A może "samo" się nie uda panie Jeleń...?
MOTOR LUBLIN