Pozaligowe występy lubelskich zawodników
- niespokojny
- Trener
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Oby w finale IMPu bylo 4 a moze i 5

Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Oby w finale IMPu bylo 4 a moze i 5![]()
I chociaż jeden w SGP
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Pytanie do historyków:
Kiedy ostatni raz tylu chłopaków z Lublina i więcej wystartowało w finale
? Była taka okazja ? chyba nie 
Kiedy ostatni raz tylu chłopaków z Lublina i więcej wystartowało w finale
Nigdy.
To znaczy w 1993 było trzech, ale Śledź juz jako wrocławiak :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Nigdy.
A zatem dzisiejsze wyniki naszych to historyczny wyczyn w dziejach lubelskiego żużla. Tym bardziej wielkie gratulacje dla chłopaków.
MOTOR LUBLIN
w 1993 roku do finalu zakwalifikowal sie Mordel, Stenka i Głogowski, ale w finale tylko Mordel wystartowal, bo Stenka i Glogowski zlapali kontuzje czy cos takiego
fajnie by bylo jakby ktorys z naszych powtorzyl w finale sukces Mordela :>
edit: meesha, Sledz jako zawodnik Sparty, a Kepa Polonii Bydgoszcz
fajnie by bylo jakby ktorys z naszych powtorzyl w finale sukces Mordela :>
edit: meesha, Sledz jako zawodnik Sparty, a Kepa Polonii Bydgoszcz
METHANOL ADVENTURE TEAM
Oj Kępa raczej jechał w plastronie z koziołkiem na plastronie. Jeszcze sprawdzę u źródeł...
Racja, racja, Kępa w Jutrzence. A Stenka i Głogowski nie pojechali po imprezce w Dworku Grafa
No ale trzech się zakwalifikowało jednak :p
Racja, racja, Kępa w Jutrzence. A Stenka i Głogowski nie pojechali po imprezce w Dworku Grafa
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Oj Kępa raczej jechał w plastronie z koziołkiem na plastronie. Jeszcze sprawdzę u źródeł...
Racja, racja, Kępa w Jutrzence. A Stenka i Głogowski nie pojechali po imprezce w Dworku GrafaNo ale trzech się zakwalifikowało jednak :p
Pamiętam tą imprezkę i jak Dariusz wysypał zawartość popiołki na głowę pewnej pani...
MOTOR LUBLIN
jacur78 pisze:Niech mi teraz ktos powie ze mamy tylko dwoch zawodnikow na pierwszoligowym poziomie.
Prawda jest taka ze wiekszosc naszych zawodikow to solidni jezdzcy jak na piewszoligowe standardy. Ba, powiem wiecej. Nie widze powodu, dla ktorego taki Miskowiak, Stachyra czy Jeleniewski nie poradziliby sobie lepiej w extralidze od Jablonskiego, Jankowskiego czy Lamparta.
O ile pamiętam, ja pisałem o trzech
To, że Baran jest utalentowany wszyscy wiedzą. Że dałby sobie radę w I lidze też wszyscy wiedzą.
Bardzo cieszy to, że nasza trójka jest w formie, Baran ma przebłyski zajawki, Mads ostro trenuje i notuje dobre wyniki zagranicą.
Jak te wszystkie elementy się połączy i dorzuci do tego jakiegoś sensownego juniora to i z Gnieznem można powalczyć.
A co do Jankowskiego i Lamparta to nie trudno lepiej sobie radzić od niech, skoro oni sobie kompletnie nie radzą.
Maxx pisze:meesha pisze:Oj Kępa raczej jechał w plastronie z koziołkiem na plastronie. Jeszcze sprawdzę u źródeł...
Racja, racja, Kępa w Jutrzence. A Stenka i Głogowski nie pojechali po imprezce w Dworku GrafaNo ale trzech się zakwalifikowało jednak :p
Pamiętam tą imprezkę i jak Dariusz wysypał zawartość popiołki na głowę pewnej pani...Oj działo się tam, działo...
moze przypomnij co sie dzialo
istred pisze:jacur78 pisze:Niech mi teraz ktos powie ze mamy tylko dwoch zawodnikow na pierwszoligowym poziomie.
Prawda jest taka ze wiekszosc naszych zawodikow to solidni jezdzcy jak na piewszoligowe standardy. Ba, powiem wiecej. Nie widze powodu, dla ktorego taki Miskowiak, Stachyra czy Jeleniewski nie poradziliby sobie lepiej w extralidze od Jablonskiego, Jankowskiego czy Lamparta.
O ile pamiętam, ja pisałem o trzechi dalej podtrzymuję.
To, że Baran jest utalentowany wszyscy wiedzą. Że dałby sobie radę w I lidze też wszyscy wiedzą.
Bardzo cieszy to, że nasza trójka jest w formie, Baran ma przebłyski zajawki, Mads ostro trenuje i notuje dobre wyniki zagranicą.
Jak te wszystkie elementy się połączy i dorzuci do tego jakiegoś sensownego juniora to i z Gnieznem można powalczyć.
A co do Jankowskiego i Lamparta to nie trudno lepiej sobie radzić od niech, skoro oni sobie kompletnie nie radzą.
Racja istred. Problemem jest właśnie brak juniora (gościa), który mógłby rywalizować na poziomie chociażby Patryka z ubiegłego sezonu. Również mam wrażenie, że reszta prędzej czy później "zagra". Byle nie za późno.
MOTOR LUBLIN
Nie chce byc zlym prorokiem, ale stosunkowo niedawno tez byl sezon, w ktorym nasi niespodziewanie dobrze radzili sobie w turniejach indywidualnych (207), a w ogolnym rozrachunku zespol spadl do 2 ligi...
To samo sobie pomyślałem... Żeby się nie okazało, że w indywidualnych poszalejemy, a drużynowo padaka cały sezon. 
"Zawsze sie cos komus albo za bardzo podoba, albo za bardzo nie podoba" 
Mógłby Misiek wlecieć do GP tym złotym kaskiem jakoś... byłby argument żeby go zatrzymać za rok, a w takiej formie to odfrunie do extraligi tak nagle, jak przyleciał na prezentację
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
mlody26 pisze:Czaroo pisze:To drugie to wyjechał czy został w parkingu - ktoś wie?
nie wyjechał. Był na pierwsze pozycji i wtedy upadł.
nic mu sie nie stało
Dwa biegi później równie dobrze ze startu wyszedł Karol Baran, jednak już na wyjściu z pierwszego wirażu spadł na trzecie miejsce a na wyjściu z kolejnego łuku zanotował upadek przy bandzie. Na szczęście skończyło się bez przykrych konsekwencji dla uczestników wyścigu.
hmm no to na ktorej pozycji w koncu upadl? pierwszej czy trzeciej?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Widocznie zaczął upadać juz na wyjściu z pierwszego :p
Cholera, ja odczuwam niedosyt jednak, bo gdyby nie te przygody Barana to pewnie mielibysmy czteru we finale ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Dobry Karol nie jest zły, tylko po co robi sobie jaja i albo się spóźnia pod taśmę ale zakłada jakiś śmieszny czarno-żółty kask???
A może Karolek ma nowego sponsora "FC Pszczółka" ???
Tak czy inaczej motywacja jest a teraz do Gniezna i wracamy z tarczą a nie na tarczy.
Taki trochę chyba optymista jestem.
A może Karolek ma nowego sponsora "FC Pszczółka" ???
Tak czy inaczej motywacja jest a teraz do Gniezna i wracamy z tarczą a nie na tarczy.
Taki trochę chyba optymista jestem.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
- niespokojny
- Trener
Karol w dwoch zawodach zaliczyl juz chyba wszystko. Tasma w starcie na choragiewke, wykluczenie za zly kolor kasku, w/2min, d, u/w, swego czasu potrafil byc wykluczony za zostawienie motoru na srodku toru, nie zdobyc punktu bo rzucil motor przez mete... To jest model
. Z Jeleniem ktory w Lodzi zaliczyl t,d,0,d beda stanowic ciekawa pare 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
potwierdza to tylko obiegową opinię - talent jakich mało ale niezbyt pracowity i niezbyt odpowiedzialny.
... za to odstawiony od korytka daje poczucie ze to odpowiedni moment zlapac zajawke 
Jestem niesamowicie zaskoczony, brawo chlopaki! Wszyscy jeszcze jestesmy dosc przygnebieni padaka odstawiona w Lodzi... no ale kurde, pojechac tak jak nasi wczoraj to nie jest dzielo przypadku. Jest to na prawde historyczne wydarzenie w kontekscie lubelskiego zuzla. Serce mowi, ze Lodz to byk tylko wypadek przy pracy, rozum natomiast, ze nie jest rozowo. Z checia wybiore sie dzis na sparing, bo czuje w kosciach, ze kilka fajnych biegow zobaczymy i mysle, ze w koncu rozwiaze sie problem pt. "Kto ma jechac do Gniezna"
Nasi to jedyni pierwszoligowcy, którzy pojadą w finale. Ja tam jestem dumny. MOTOOOOR!!!
METHANOL ADVENTURE TEAM