Orzeł Łódź - Motor Lublin (15.04.2012 r.)
Re: Orzeł Łódź -�otor Lublin (15.04.2012 r.)
Fakt, ze dalej niz do Rzeszowa, ale ciagle mniej niz np 600km do Zielonki.
Re: Orzeł Łódź - Motor Lublin (15.04.2012 r.)
Awizowane składy
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/27896 ... wegiel-kmz
Lubelski Węgiel KMŻ
1. Robert Miśkowiak
2. Paweł Miesiąc
3. Daniel Jeleniewski
4. Mads Korneliussen
5. Dawid Stachyra
6. Mateusz Łukaszewski
Orzeł Łódź
9. Michał Szczepaniak
10. Mariusz Fierlej
11. Mateusz Szczepaniak
12. Rafał Trojanowski
13. Linus Sundstroem
14. Damian Adamczak
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/27896 ... wegiel-kmz
Lubelski Węgiel KMŻ
1. Robert Miśkowiak
2. Paweł Miesiąc
3. Daniel Jeleniewski
4. Mads Korneliussen
5. Dawid Stachyra
6. Mateusz Łukaszewski
Orzeł Łódź
9. Michał Szczepaniak
10. Mariusz Fierlej
11. Mateusz Szczepaniak
12. Rafał Trojanowski
13. Linus Sundstroem
14. Damian Adamczak
radonis pisze:Jedyne 250 km
Patrząc na nasze położenie na żużlowej mapie Polski, to prawdziwy rzut beretem.
meesha pisze:kibicLBN pisze:Przecież meesha pisał że nie ma co się przejmować, że trafił do Łodzi a nie do nas. Czyżby nie miał racji? Nie wierze
Nie mam monopolu na rację i nigdy tak nie twierdziłem, natomiast wyciąganie wniosków po jednym meczu to jakieś żarty... Ocenić będzie można po sezonie czy moje przypuszczenia co do tego zawodnika były słuszne czy nie.
W ubiegłym roku jak wracaliśmy z Piły i mówiłem, że to ostatnia porażka w sezonie to też się wszyscy śmiali. Poczekamy, zobaczymy
Spoko tylko że Adamczak juz miał taki występ o jakim nasi juniorzy chyba nawet nie śmią marzyć
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
dzisiaj odbyl sie final krajowy do IMSJ, wrzuce tu wyniki, bo pare nazwisko pojawiajacych sie w postach wyzej zaprezentowalo dzisiaj swoja forme na torze w Tarnowie:
1. Bartosz Zmarzlik 3 3 3 w 3 12
2. Piotr Pawlicki jr 3 3 1 3 2 12
3. Przemysław Pawlicki 3 2 1 3 3 12
4. Łukasz Sówka 0 3 3 2 2 10
5. Tobiasz Musielak 1 1 2 3 3 10
6. Damian Adamczak 2 2 3 2 1 10
7. Kacper Gomólski 3 1 2 1 2 9
8. Artur Czaja 2 1 2 1 3 9
9. Jakub Jamróg t 2 3 3 t 8
10. Mikołaj Curyło 1 3 0 1 1 6
11. Szymon Woźniak 2 0 2 2 0 6
12. Adrian Cyfer 0 1 0 1 2 4
13. Kamil Pulczyński 1 0 0 2 0 3
14. Adam Strzelec 2 0 1 0 w 3
15. Maciej Fajfer 0 2 0 u 1 3
16. Marcel Szymko 1 0 1 0 1 3
17. Łukasz Lesiak 0 0 0
METHANOL ADVENTURE TEAM
Trudno wyrokować kto byłby najlepszy. Adamczewski w Lesznie padaka totalna, Sówka tez nie zachwyca, ale Ekstraliga to jednak Ekstraliga, inna bajka. Dlatego w pierwszej kolejności brałbym ich pod uwagę, potem Jamroga, który jakoś nigdy niczym na kolana nie powalał, choć jest argumentem fakt, ze jest dostępny cały rok. W tamtym roku wygralismy wyscig po Malitowskiego, więc jest nadzieja. Dla mnie numerem jeden jest jednak Adamczewski, no chyba, ze jutro w ZK pojedzie tak jak z Czewą. 
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
W sumie gdyby nie te 2 taśmy to Jamróg mógłby awansować. Miał na rozkładzie Pawlickiego i Musielaka, którzy przeszli dalej. Ciężko powiedzieć, który będzie w stanie coś przywieźć. Najważniejsze, żeby działacze kogoś załatwili. Szczerze powiedziawszy czy będzie to Sówka, Jamróg czy Adamczewski jest mi to obojętne, wszyscy prezentują zbliżony poziom ale ze względu na odległość i inne czynniki najprościej chyba będzie się dogadać z Jamrogiem.
Hej,
jestem z Łodzi i cały poprzedni sezon miałem przyjemność oglądać Jeleniewskiego na naszym torze.
Uważam, że to zawodnik trochę bez wyrazu, nie pamiętam jakiś jego dobrych akcji itp.
Jak uda mu się zabrać ze startu to potrafi przywieźć punkty, często jednak tracił u nas pozycję na dystansie (nawet z 1 pozycji na 3 potrafił spaść), z wyprzedzaniem na torze też miał u nas bardzo duże problemy. Najlepsza średnia w naszym zespole, ale jakoś tak bez błysku.
Był u nas też Borowicz... zero startu, bardzo ładna jednak jazda na dystansie, waleczny zawodnik.
Mało jednak z tego wynikało, może to kwestia sprzętu.
Oglądanie go podczas jazdy to czysta przyjemność, pięknie wchodził w łuki, ale tak jak pisałem, efektów tego nie było. Szkoda, że już u nas go nie ma, dostarczał dużo emocji na zawodach młodzieżowych.
Z Waszej strony najbardziej obawiam się Miśkowiaka, kawał zawodnika (zwłaszcza w I lidze).
Pozostali to wieka niewiadoma. Stachyra wypadł u nas słabo, Miesiąc na sparingu przed poprzednim sezonem też z tego co pamiętam bez rewelacji. Baran jechał w II lidze dobrze, ale wtedy byli u nas zupełnie inni zawodnicy, więc ciężko oceniać. Obcokrajowcy naszego toru na oczy nie widzieli, więc tu też nic nie można powiedzieć. Mads może pojechać dobrze, ale i też może być tragedia, wielka loteria.
Do zobaczenia w niedziele, niech wygra lepszy!
Pozdrowienia z Łodzi!
P.S.
Mam nadzieję, że będzie Was tylu co ostatnio, super atmosfera, super mecz (choć rozumiem, że Wam się mniej podobał
).
jestem z Łodzi i cały poprzedni sezon miałem przyjemność oglądać Jeleniewskiego na naszym torze.
Uważam, że to zawodnik trochę bez wyrazu, nie pamiętam jakiś jego dobrych akcji itp.
Jak uda mu się zabrać ze startu to potrafi przywieźć punkty, często jednak tracił u nas pozycję na dystansie (nawet z 1 pozycji na 3 potrafił spaść), z wyprzedzaniem na torze też miał u nas bardzo duże problemy. Najlepsza średnia w naszym zespole, ale jakoś tak bez błysku.
Był u nas też Borowicz... zero startu, bardzo ładna jednak jazda na dystansie, waleczny zawodnik.
Mało jednak z tego wynikało, może to kwestia sprzętu.
Oglądanie go podczas jazdy to czysta przyjemność, pięknie wchodził w łuki, ale tak jak pisałem, efektów tego nie było. Szkoda, że już u nas go nie ma, dostarczał dużo emocji na zawodach młodzieżowych.
Z Waszej strony najbardziej obawiam się Miśkowiaka, kawał zawodnika (zwłaszcza w I lidze).
Pozostali to wieka niewiadoma. Stachyra wypadł u nas słabo, Miesiąc na sparingu przed poprzednim sezonem też z tego co pamiętam bez rewelacji. Baran jechał w II lidze dobrze, ale wtedy byli u nas zupełnie inni zawodnicy, więc ciężko oceniać. Obcokrajowcy naszego toru na oczy nie widzieli, więc tu też nic nie można powiedzieć. Mads może pojechać dobrze, ale i też może być tragedia, wielka loteria.
Do zobaczenia w niedziele, niech wygra lepszy!
Pozdrowienia z Łodzi!
P.S.
Mam nadzieję, że będzie Was tylu co ostatnio, super atmosfera, super mecz (choć rozumiem, że Wam się mniej podobał
I na tym polega sport kolego i jego atrakcyjność, że nic nie wiadomo i nic nie jest przewidywalne. Gdyby rozpisywać biegi na papierze to zawsze wygrywałby zawodnik z wyższym KSM, a jak życie dowodzi nie zawsze tak jest. Oczywiście jesteście faworytem tego spotkania, chociaż dla mnie kibica Motoru faworytem jesteśmy my (bo inaczej być nie może) 
- stefanzdzialek
- Senior
Orzeł Łódz - Lubelski Wegiel KMZ Lublin M. Wojaczek + K. Filipowicz
GTZ Grudziadz - ZKS Ostrovia Ostrów Wlkp. P. Słupski
Chyba jednak Baran nie powinien jechać w Łodzi.
GTZ Grudziadz - ZKS Ostrovia Ostrów Wlkp. P. Słupski
Chyba jednak Baran nie powinien jechać w Łodzi.
To też było w meczu z Orłem. Tadzio wtedy szalał.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
jak widać można poważniej, profesjonalniej podejść do sprawy
naszym chyba złote kaski starczą bo i tak są w zyciowej formie
p.s. czemu tylko u nas nic sie nie dzieje - inni moga a my jak zawsze nie
pierwszy trening 2 dni po oficjalnym rozpoczęciu sezonu - skandal
naszym chyba złote kaski starczą bo i tak są w zyciowej formie
p.s. czemu tylko u nas nic sie nie dzieje - inni moga a my jak zawsze nie
pierwszy trening 2 dni po oficjalnym rozpoczęciu sezonu - skandal
Na niedzielę serwisy pogodowe zapowiadają w Łodzi opady deszczu i zachmurzenie,więc mecz może być pod znakiem zapytania .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
To dobrze. Niech popada, tor może trochę namoknie i będzie bardziej pod koło 
Na takim betonie jak w Łodzi musiałoby chyba z tydzień padać, żeby doprowadzić tor do stanu nieużywalności
Na takim betonie jak w Łodzi musiałoby chyba z tydzień padać, żeby doprowadzić tor do stanu nieużywalności
1. Nie ten temat.
2. Ja widzę prognozy mówiące o opadach dziś w nocy, a w niedzielę rano jakaś mżawka.
3. Prognozy na 4 dni do przodu sprawdzają się w 50% czyli: będzie padać albo nie będzie
2. Ja widzę prognozy mówiące o opadach dziś w nocy, a w niedzielę rano jakaś mżawka.
3. Prognozy na 4 dni do przodu sprawdzają się w 50% czyli: będzie padać albo nie będzie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Miśkowiak 33331 = 13
Miesiąc 12023 = 8
Jeleń 1010 = 2
Korneliussen 32312 = 11
Stachyra 22231 = 10
Łukaszewski = 20000 = 2
Borowicz 0 = 0
Właśnie zakończył się mecz na mojej kartce. Jak by nie patrzeć 46 punktów po naszej stronie. Koledze wyszło 45:45
Nie ma po co jechać do Łodzi, bo już jest wszystko jasne
Miesiąc 12023 = 8
Jeleń 1010 = 2
Korneliussen 32312 = 11
Stachyra 22231 = 10
Łukaszewski = 20000 = 2
Borowicz 0 = 0
Właśnie zakończył się mecz na mojej kartce. Jak by nie patrzeć 46 punktów po naszej stronie. Koledze wyszło 45:45
Nie ma po co jechać do Łodzi, bo już jest wszystko jasne
Na mojej kartce wyszło 23:31 i mecz zakończony przed czasem z powodu zapadających ciemności, bo nasi kibice rzucali serpentyny
Może ja jakąś zepsutą kartkę miałem?
Może ja jakąś zepsutą kartkę miałem?
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2012, o 15:10 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Misionis, za Jelenia wstaw Barana i wygramy 52-38 
Dokładnie to samo pomyślałem:)
A ja tam idę o zakład, że Korniszon w Łodzi dwucyfrówki nijak nie zrobi. Nie wiem dlaczego jesteście takimi optymistami, co do jego postawy.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Misionis, a z jakiej racji Borowicz odjeżdza 1 bieg?
Chyba masz starą tabelę biegów... Borowicz wg. programu ma do odjechania 3 biegi (1 raz może zostać zastąpiony przez Łukaszewskiego jako rezerwa taktyczna, ale wtedy musimy przegrywać 6-cioma)
Chyba masz starą tabelę biegów... Borowicz wg. programu ma do odjechania 3 biegi (1 raz może zostać zastąpiony przez Łukaszewskiego jako rezerwa taktyczna, ale wtedy musimy przegrywać 6-cioma)
Używałem jakiegoś programu z neta. Mimo wszystko niewiele to zmieni, bo 0 i tak będzie 0:)
Dwóch sędziów na meczu w Łodzi
Wygląda na to, że Miesiąc i Korneliussen (3,3 póki co) swoimi dzisiejszymi występami sami wyklarują skład na niedzielę.... I bez bełkotu, że wystepy w Anglii nie przekładają się na Polskę prosze...