Wybrzeże Gdańsk - TŻ Lublin 63:27

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
dziki

s

#151 Postautor: dziki » 8 maja 2004, o 11:57

w gdnasku bedzie w plecy i to w okolicach 60-30

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#152 Postautor: Gelo » 8 maja 2004, o 12:09

Jak jedzie Bjerre i Pecyna zamiast Kargera i Jablonskiego to nic tylko brac Karlssona i jechac o zwycięstwo, powoli mnie zaczyna wkurzac odpuszczanie meczow z najlepszymi druzynami.

Nie bardzo wiem co masz na mysli. Dotychczas wszystkie mecze jechalismy w najmocniejszym składzie, wiec chyba nie zdążyłeś sie wkurzyć za bardzo.

max3
Zawodowiec

#153 Postautor: max3 » 8 maja 2004, o 12:29

cytuje:
Druga sprawa. Wczoraj rozmawiałem w parkingu z Januszem Stachyrą i ten stwierdził, że Dawidowi koniecznie potrzebny jest sponsor bo bez niego ani rusz. Dawid robi widoczne postępy ale dysponuje tylko jednym sponsorem w postaci własnego ojca, który zapewnił mu motocykl na ligę. Jeśli ten sprzęt sie rozsypie to nie wiadomo jak będzie. Poza tym z ust Janusza padło znane nam wszystkim stwierdzenie, że "chłopak ma papiery na jazde."

Jakim jednym sponsorem troche ich ma a pozatym dostali ladne pieniazki z klubu ??????????? Dawid ma dwa silnik z zeszlego roku ,ktore Janusz zakupil ,wystartowal w nich w 6 meczach,Dawid musi przelamac strach i powalczyc na dystansie ,a pozatym jego motocykle sa dosyc szybkie.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#154 Postautor: Maxx » 8 maja 2004, o 12:35

max3 pisze:cytuje:
Druga sprawa. Wczoraj rozmawiałem w parkingu z Januszem Stachyrą i ten stwierdził, że Dawidowi koniecznie potrzebny jest sponsor bo bez niego ani rusz. Dawid robi widoczne postępy ale dysponuje tylko jednym sponsorem w postaci własnego ojca, który zapewnił mu motocykl na ligę. Jeśli ten sprzęt sie rozsypie to nie wiadomo jak będzie. Poza tym z ust Janusza padło znane nam wszystkim stwierdzenie, że "chłopak ma papiery na jazde."

Jakim jednym sponsorem troche ich ma a pozatym dostali ladne pieniazki z klubu ??????????? Dawid ma dwa silnik z zeszlego roku ,ktore Janusz zakupil ,wystartowal w nich w 6 meczach,Dawid musi przelamac strach i powalczyc na dystansie ,a pozatym jego motocykle sa dosyc szybkie.

Nie jego motocykle tylko jeden motocykl jest szybki. Sprzęt, na którym startował w ubiegłym roku można potraktować tylko i wyłącznie jako treningowy, zupełnie nieprzydatny na ligę. Janusz stwierdził jednoznacznie: "Dawid ma jeden motocykl". Ale skoro inni wiedzą lepiej od Janusza jak to jest ze sprzętem Dawida to ja nie mam wiecej pytań :twisted:
Co zaś sie tyczy stylu jazdy, Dawid jedzie zawsze poprawnie technicznie, jazda w jego wykonaniu jest płynna a przy tym podobnie jak jego ojciec, bezbłędnie potrafi "trzymać" krawężnik co w dobie mody na "betonowe" tory jest sporą zaletą. Oczywiście, rację mają ci, którzy twierdzą, ze przed Dawidem jeszcze wiele nauki, ale ten chłopak ma jeszcze czas. Najważniejsze, że jego rozwój idzie w prawidłowym kierunku. Wierzę, że i na spektakularną i widowiskową jazdę przyjdzie jeszcze czas a co za tym idzie, również na jeszcze lepsze wyniki.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#155 Postautor: Erwin » 8 maja 2004, o 15:19

Ru$eK pisze:Dawid przypomina mi Janusza :) Taka samÄ… ma technike jazdy...

Beznadziejne porównanie, przecież Dawid jak już ktoś wspomniał wyprzedzi kogoś tylko "od święta" bardzo rzadko ta sztuka mu sie zdarza, a nie wiem jakiego Ty Dawida widziałeś jak techniką on Ci przypomina Kołodzieja, zobacz ile w Januszu ambicji i woli walki (jak w nikim), fakt że ma o wiele lepszy sprzęt to racja ale sobą prezentuję o wiele więcej mimo że są rówieśnikami :!: Zupełnie nie rozumiem tego porównania z Twojej strony :roll:

Ru$ek pisze:ale zapewne jeszcze się rozwinie, bo musi opanować to wszystko...

Widzisz sam zauważyłeś musi "opanować to wszystko" :arrow: oby tak się stało, czas leci nieubłaganie, pamiętajmy, że Jeleniewski też był dobrym jeźdźcem, sądze że znacznie lepszym od Stachyry Jr.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#156 Postautor: grzesieck » 8 maja 2004, o 15:30

Erwin pisze:
Ru$eK pisze:Dawid przypomina mi Janusza :) Taka samÄ… ma technike jazdy...

Beznadziejne porównanie, przecież Dawid jak już ktoś wspomniał wyprzedzi kogoś tylko "od święta" bardzo rzadko ta sztuka mu sie zdarza, a nie wiem jakiego Ty Dawida widziałeś jak techniką on Ci przypomina Kołodzieja, zobacz ile w Januszu ambicji i woli walki (jak w nikim), fakt że ma o wiele lepszy sprzęt to racja ale sobą prezentuję o wiele więcej mimo że są rówieśnikami :!: Zupełnie nie rozumiem tego porównania z Twojej strony :roll:

Może Ru$kowi chodziło nie o Janusza Kołodzieja tylko Janusza Stachyre?
Ostatnio zmieniony 8 maja 2004, o 16:00 przez grzesieck, łącznie zmieniany 1 raz.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#158 Postautor: Erwin » 8 maja 2004, o 15:51

To zmienia postać rzeczy :twisted: , porównanie idealne :wink:

pozdrawiam

madzia

pozdrowienia dla Jinxsior od ulicy kołobrzeskiej

#159 Postautor: madzia » 8 maja 2004, o 17:11

po pierwsze fajnie by było gdybyscie przyjechali w mocnym składzie bo jak do tej pory był tylko jeden ciekawy mecz w tym sezonie a jak nie wy to kiepskie sa perspektywy u nas w tym sezonie

ps. pozdrowienia dla Jinxsior od ulicy kołobrzeskiej
:lol:

Roksana

#160 Postautor: Roksana » 8 maja 2004, o 17:39

Erwin pisze:
Roksana pisze:haha pogadamy 16 maja :D zobaczymy czy te moje "przechwalanie" wyszlo na dobre

Możemy pogadać nie ma sprawy, tylko nie wiem czy 30 maja będziesz chciała dalej z nami rozmawiać :P

po co rozmawiac? bede sie smiac:D

Manback pisze:
Roksana pisze:

Hollywood pisze:W Gdańsku z Karlsonem jesteśmy w stanie zrobić 40 ptk ! a moze i więcej .... Nie ma tam mocarzy , wszystkich da się objechać !
Jakby Śledź i Franków mieli dobre maszyny to by było ciekawie , pytanie tylko czy na mecz z Gdańskiem sprzęty przyszykują.
Największy huragan drużyny z Lublina D.Jeleniewski pokusi się pewnie o pobicie rekordu toru w Gdańsku!

owszem mozecie zrobic 40..., ale nie wygracie... ;D

Hmm Hollywood jakto w Gdańsku nie ma mocarzy? Prawie każdy zawodnik grał tam w ekstralidze. Wszyscy są tam mocni.

Roksana - najpierw piszesz texty typu: "no to chłopcy...
przygotowani na porażkę?
Nie chcem oczywiście.. być wśipska:]
typuję 62-28 dla Wybrzeża.... :>
no może troszkę wyżej...:/"
A teraz: "owszem możecie zrobić 40, ale nie wygracie..."
Radze Ci sie najpierw zastanowić co piszesz. W czołówce jeszcze może sie wszystko zdarzyć. Wstyd Wybrzeża, że z takim składem w ogóle spadli. Na miejscu kibiców Gdańska za bardzo bym sie nie rozpędzał, bo później może być wstyd na koniec sezonu :wink:

po pierwsze NIGDY nie mow ze kibice wybrzeza sie beda wstydzic za swoj klub. nie ma takiego czegos ze GDANSK wstydzi sie GKSu nie wiadomo co by zrobili!!!
PO dwa.. powiedzialam ze bedzie porazka..., a dla mnie jak klub przegyzwa to jest porazka bez wzglledu iloma pkt.

Awatar użytkownika
Gr@cEk

#161 Postautor: Gr@cEk » 9 maja 2004, o 00:46

ehhh..... no coz...... szkoda ze w jutrzejszym meczu nie uwidzimy Petera, choc wciaz jestem zdania aby w ostatniej chwili go sciagnac i narobic stracha gdanszczanom...... nie mowie tu juz nawet o zwyciestwie :wink: ale jak wielu ludzi na tym forum dostrzeglo (nie mozna odpuszczac meczow.... myslac o awansie) :arrow: lecz o malych punktach 8) ktore przydalyby sie w play off'ach :P

pozdrawiam

Karolina M.

#162 Postautor: Karolina M. » 9 maja 2004, o 01:00

ehhh..... no coz...... szkoda ze w jutrzejszym meczu nie uwidzimy Petera

Ależ jutro nie ma meczu! Jakoś tak ciągle mi się wydaje, ze jest 16 a nie 9 maja :wink:

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#163 Postautor: Ar2rB » 9 maja 2004, o 01:03

Gr@cEk pisze:ehhh..... no coz...... szkoda ze w jutrzejszym meczu nie uwidzimy Petera, choc wciaz jestem zdania aby w ostatniej chwili go sciagnac i narobic stracha gdanszczanom......

Mecz jest dopiero za tydzien ;).

dziki

s

#165 Postautor: dziki » 9 maja 2004, o 10:45

piszcz-10(6),sledz-8(6),frankow-4,knap-7(6),mordel/stefani-1,stachyra-2,jeleniewski-1.wychodzi 57-33.ale moze byc bardziej w dupe.cuda sie czasem zdarzaja.........ale ccudem byloby tu zrobienie 35-37 pkt

Awatar użytkownika
Gr@cEk

#166 Postautor: Gr@cEk » 9 maja 2004, o 12:09

eheheh no...... coz... :twisted: z tego wszystkiego nie zajrzalem do kalendarza rozgrywek :oops: i za szybko wyspekulowalem :wink:

Pozdrawiam :P

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#167 Postautor: Erwin » 9 maja 2004, o 12:17

"Ojciec" ma cały tydzień na trening przed meczem, przez weekend pewnie wypucował swoje rumaki i teraz tylko trenować, jeździć i szykować formę na niedzielne spotkanie. Ciekaw jestem czy wogóle chociaż raz wyjedzie na tor :shock: bo od kiedy pamiętam to Juras nigdy nie potrzebował treningu - profesor :P

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#168 Postautor: $korzen$ » 9 maja 2004, o 12:26

pozostaje modlic sie zeby to sie nie skonczylo tak jak w Gnieznie czy Tarnowie w poprzednim sezonie ....

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#169 Postautor: motorlublin » 9 maja 2004, o 14:51

CO ma być to i tak będzie...Gdańsk u siebie jest poza zasięgiem! Dziwne ,że wszyscy martwią się o dyspozycję Mordela... Po ostatnich zawodach to Darek Śledź powinien być w orbicie zainteresowań.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#170 Postautor: Radzio » 9 maja 2004, o 15:11

motorlublin pisze:CO ma być to i tak będzie...Gdańsk u siebie jest poza zasięgiem! Dziwne ,że wszyscy martwią się o dyspozycję Mordela... Po ostatnich zawodach to Darek Śledź powinien być w orbicie zainteresowań.

Ja tam o Darka się nie boje. Każdemu może sie zdarzyć "wypadek przy pracy". a co do samego meczu to uważam, że (jeśli są pieniądze) powinniśmy pojechać w najsilniejszym składzie z peterem na czele. Może jestem niepoprawnym optymistą, ale uważam że jak pojedizemy w najsilniejszym skłądze możemy wygrać ten mecz.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#172 Postautor: Erwin » 9 maja 2004, o 16:08

Świetne posunięcie :!: O to chodzi rywalizacja w składzie najważniejsza, doszedł Mordel który może troszkę namieszać, na pewno dużo umie, tylko żeby go sprzęt nie zawiódł, a właśnie jak u Mordela ze sprzętem ktoś wspomniał, że dostał 2 wyremontowane motocykle, to prawda ?
Chciałbym żeby Juras jeździł na wysokim poizomie (9-12 pkt.) w każdym meczu ligowym i żeby wywalczył sobie miejsce na dobre, zawaliście stylowo i taktycznie potrafi jechać, a takie manewry najlepiej się ogląda.
Coż zobaczymy za tydzień jak będzie. 8)

Sober
Senior

#173 Postautor: Sober » 9 maja 2004, o 16:21

Dokładnie, świetne posunięcie :!: Jurek może być dobrym punktem drużyny. To widzieliśmy już przecież na treningu/sparingu z Saławatem. Fakt faktem, że byli tyo nie najlepsi zawodnicy, ale zawsze coś :) Myśle,że Tomek i Grzesiek są poza zasięgiem,a jeżeli MAriusz i Darek nie zrobią czegoś z motocyklami to możnaby profesorka wstawić :) Przy okazji byłoby zabawnie :lol:

Awatar użytkownika
ozzyman

#174 Postautor: ozzyman » 9 maja 2004, o 16:41

Jeśli to ma być Jurek z ostatniego przed kontuzją meczu w Gorzowie, gdzie zdobył 10 punktów to jestem jak najbardziej za.Niech wreszcie gwiazdor Śledź poczuje oddech konkurencji i przygotuje motory jak należy.Zobaczymy na co stać Jurka, choć trochę się boję o niego bo to przecież jego pierwszy mecz będzie i od razu w jaskini lwa.Oby trochę napędził strachu ekipie z Gdańska, bo on ma chyba wiele do udowodnienia i walczy przecież o miejsce w składzie.Tak więc JUREK DO BOJU.

Roksana

#175 Postautor: Roksana » 9 maja 2004, o 17:29

no, no...
temacik sie rozkreca...
a co do tego, ze jak ktos pojedzie zle z meczem z Lublinem.. to wypada ze składu.. to po czesci prawda... a przedewszystkim prawda jest, ze naszym zawodnikom nie zabraknie ducha walki.. :D
pozdrawiam z cudnego i pięknego miasta Gdańska :D