Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Treningi

#5751 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2012, o 21:11

moje zdanie jest takie, że zawodnik może jezdzić tyłem, może jarać karton fajek przed kazdym biegiem - ale jak wygrywa - ma jechać. Mnie jako kibica animozje na linii trener - zawodnik nie interesują. Karol ma wielki talent i to dzisiaj udowodnił. aa że jest jak to sie mawia w szkole na wywiadówce - zdolny ale leń - to i trener moze sie zdenerwować. Trzeba jednak pamietac, że kiedy Karol kilka razy ratował tyłek naszej druzynie - Dzikowskiego w Lublinie nie było...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#5752 Postautor: Kargolo » 11 kwietnia 2012, o 21:11

Występ Karola w Łodzi groziłby popsuciem atmosfery w drużynie. Uwierzcie że strasznie denerwujące jest to jak drużyna trenuje cały czas a gość przychodzi na ostatni trening przed meczem i chce grać czy w tym wypadku jeździć. Jeśli trener go wystawia to traci w oczach pozostałych zawodników. Oni są źli na tego zawodnika, na trenera i atmosfera się psuje.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#5753 Postautor: vadik » 11 kwietnia 2012, o 21:13

zraz sie zacznie ;] Dzikowski musi odejsc 8)

go!
Trener

#5754 Postautor: go! » 11 kwietnia 2012, o 21:13

Prawda Gelu! Zwyciezcow sie nie sadzi. Liczy sie wynik druzyny, a cel uswieca srodki. I tyle

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#5755 Postautor: Mars » 11 kwietnia 2012, o 21:14

Kargolo pisze:Występ Karola w Łodzi groziłby popsuciem atmosfery w drużynie. Uwierzcie że strasznie denerwujące jest to jak drużyna trenuje cały czas a gość przychodzi na ostatni trening przed meczem i chce grać czy w tym wypadku jeździć. Jeśli trener go wystawia to traci w oczach pozostałych zawodników. Oni są źli na tego zawodnika, na trenera i atmosfera się psuje.

Jakiej atmosfery?? a ile razy Mads jechał w sparingach??
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

dumbli
Szkółkowicz

#5756 Postautor: dumbli » 11 kwietnia 2012, o 21:14

Kargolo pisze:Występ Karola w Łodzi groziłby popsuciem atmosfery w drużynie. Uwierzcie że strasznie denerwujące jest to jak drużyna trenuje cały czas a gość przychodzi na ostatni trening przed meczem i chce grać czy w tym wypadku jeździć. Jeśli trener go wystawia to traci w oczach pozostałych zawodników. Oni są źli na tego zawodnika, na trenera i atmosfera się psuje.

Atmosfera to sie popsuje jak kilka razy z rzędu zbierzemy bęcki.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#5757 Postautor: Kargolo » 11 kwietnia 2012, o 21:16

Ale jeździ cały czas w Anglii i jest usprawiedliwiony a Karol prawie nie trenował i jak pojedzie to pozostali będą wkurzeni. Jak nie uprawiałeś nigdy sportu wyczynowo to nie masz pojęcia o czym mówię.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#5758 Postautor: Dobromir » 11 kwietnia 2012, o 21:18

Niekoniecznie musi popsuć. Możemy jechać krajowym i wtedy chyba nikt z krajowych nie będzie miał do nikogo żalu. Kwestia tylko co jest lepsze jechać z Korneliussenem a jeśli tak to za kogo czy jechać krajówką.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#5759 Postautor: Mars » 11 kwietnia 2012, o 21:22

Kargolo pisze:Ale jeździ cały czas w Anglii i jest usprawiedliwiony a Karol prawie nie trenował i jak pojedzie to pozostali będą wkurzeni. Jak nie uprawiałeś nigdy sportu wyczynowo to nie masz pojęcia o czym mówię.

I co z tego że jeżdzi w Anglii ??? , gośc wsiadł raz na motor i ich zrobił to tylko świadczy o innych ( wstyd )

P.S widze ze trafiłem na kolejnego tuza żużla ;)

Pytanie do trenera czy Mads gwarantuje więcej niż Karol...
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#5760 Postautor: losiu » 11 kwietnia 2012, o 21:28

Dobromir pisze:Niekoniecznie musi popsuć. Możemy jechać krajowym i wtedy chyba nikt z krajowych nie będzie miał do nikogo żalu.

Normanie wyjąłeś mi to z ust. Miałem już napisane identyczne zdanie ... :D
Zawodnicy kilka razy w wywiadach mówili że chcieliby jeździć polskim składem :)
Karol Baran Karol!

dumbli
Szkółkowicz

#5761 Postautor: dumbli » 11 kwietnia 2012, o 21:31

Trener zrobił duży błąd dopuszczając Barana do treningu. Jeżeli Karol został ukarany to powinien wiedzieć na ile został odsuniety od meczów i mieć zakaz pojawiania się na treningu właśnie po to żeby nie psuć atmosfery.
A jeżeli trener już mu pozwolił na jazdę na treningu to powinien się liczyć z tym że jak Baran objedzie wszystkich to atmosferę natychmiast ma popsutą i to przede wszystkim z kibicami. Bo jak przegra w Łodzi bez Barana, a na to się zanosi to cała wina i gniew kibiców spadnie na trenera. Szkolny błąd.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5762 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2012, o 21:32

Rozsądek nakazywałby pojechanie skladem krajowym. Ja niestety jestem zwolennikiem Madsa i wiąże z nim nadzieje na 8 - 10 punktów w meczu. Nie powiem, żebym po dzisiejszym treningu miał satysfakcję, bo gość, ktory powinien akurat w Łodzi być naszym liderem - był dzisiaj najbardziej zagubionym gościem na torze. I czy sie to komuś podoba czy nie, to Daniel jest pierwszym do wymiany. Nie zaryzykowałbym odsunięcia go od skladu akurat w Łodzi ale po dzisiejszym treningu i po jego jezdzie w Opolu widać, że jest problem i to sporawy...

Awatar użytkownika
Furiosus

#5763 Postautor: Furiosus » 11 kwietnia 2012, o 21:41

Moje wrażenia po treningu są takie, że jeżeli Baran bez żadnego prawie objeżdżenia w tym sezonie tak pozamiatał wszystkich to do Łodzi drużyna powinna jechać krajowym składem, ale tylko pod warunkiem, że Jeleń dojdzie do ładu ze swoimi szkapami albo ze samym sobą, nie wiem... Jeszcze chłopaki nie odjechali żadnego meczu i takie sondowania to jak wróżenie z fusów co najmniej ale: mam wrażenie, że Jeleń to będzie "niewypał" sezonu.

Juniorzy to będzie niestety padaka chyba, że się za nich trener zabierze i chłopcy zaczną regularnie kręcić jakieś coraz szybsze kółka po lubelskim owalu. Na dziś dzień szału ni ma.
Don't think!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5764 Postautor: Maxx » 11 kwietnia 2012, o 21:48

GeloSMT pisze:Popek ale kto udzielił Tobie informacji,że tak właśnie było ???
Dalej zachowujecie się jak wielce znawcy a żaden nie ma pojęcia jak było na prawdę w relacji trener-Karol.

"wielce znawca" jest tylko jeden: GeloSMT 8)
Podejrzewam, że nikt tutaj nawet nie zbliży się do tak zaszczytnego tytułu.... Reszta to zwyczajny plebs, ot zwyczajni forumowicze nie mający bladego pojęcia o dyscyplinie, której kibicują... 8)

A teraz całkiem serio. Karol pokazał próbkę możliwości, których z pewnością mu nie brakowało i nie brakuje. Można mieć zastrzeżenia do jego postawy w stosunku do prezia, trenera itd itp. Ale. Właśnie owym "ale" jest fakt, że facet ma nieprzeciętną smykałkę do jazdy i potrafi nieźle porozwozić towarzystwo na torze. Uważam, że dzisiejsza deklaracja Dzikowskiego (jeśli rzeczywiście padła) o braku Karola w składzie na Łódź jest conajmniej o 2 dni przedwczesna. Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#5765 Postautor: Hela » 11 kwietnia 2012, o 22:01

Trener prowadzi swoją politykę, wprowadził zasady i jeśli wszyscy je zaakceptowali to powinien wyciągnąć konsekwencje. Gorzej, jeśli takich zasad - czyli obowiązkowa obecność na treningu - nie wprowadził, a teraz chce za to karać. Ciężka sprawa bo nie wiemy jak było.

Ale można podyskutować tak czysto akademicko :-) Czy odsunąć gościa, który prezentuje się na treningu lepiej niż rywal do składu, tylko dlatego, że nie było go w Opolu, Toruniu czy Rawiczu? Czy lepiej dać szansę temu zdolnemu leniowi, bo zwiększa to nasze szanse na lepszy wynik? Ja bardziej jestem za tym drugim rozwiązaniem. Ilość treningów, w krótkiej perspektywie nie zawsze przekłada się na lepszy wynik. Poza tym, co dały nam te wyjazdowe treningi? Czy dzięki nim dziś Jeleń objeżdżał Karola jedną ręką prowadząc motocykl? Czy to cokolwiek pozytywnego przyniosło? Żużel to nie piłka nożna czy koszykówka, gdzie trenuje się do upadłego te same zagrywki, ustawienia itp. Żużel to mimo wszystko sport indywidualny gdzie decyduje dyspozycja dnia. Nawet sam system wynagradzania zawodników jest tak skonstruowany, że nagradza się lepszych w danym dniu, a nie ma premii za liczbę wyjechanych kółek i litry spalonego metanolu. Współczuję trenerowi. Błąd już popełnił - o czym pisał Dumbli. Oby kolejnych było jak najmniej.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#5766 Postautor: Apocalips » 11 kwietnia 2012, o 22:07

Dla mnie sprawa prosta. Do Łodzi krajówką i za najsłabszego wskakuje Mads. Odsunięcie Barana od składu to głupota, widać że ma zajawkę ;)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5767 Postautor: Maxx » 11 kwietnia 2012, o 22:09

Hela pisze:Trener prowadzi swoją politykę, wprowadził zasady i jeśli wszyscy je zaakceptowali to powinien wyciągnąć konsekwencje. Gorzej, jeśli takich zasad - czyli obowiązkowa obecność na treningu - nie wprowadził, a teraz chce za to karać. Ciężka sprawa bo nie wiemy jak było.

Ale można podyskutować tak czysto akademicko :-) Czy odsunąć gościa, który prezentuje się na treningu lepiej niż rywal do składu, tylko dlatego, że nie było go w Opolu, Toruniu czy Rawiczu? Czy lepiej dać szansę temu zdolnemu leniowi, bo zwiększa to nasze szanse na lepszy wynik? Ja bardziej jestem za tym drugim rozwiązaniem. Ilość treningów, w krótkiej perspektywie nie zawsze przekłada się na lepszy wynik. Poza tym, co dały nam te wyjazdowe treningi? Czy dzięki nim dziś Jeleń objeżdżał Karola jedną ręką prowadząc motocykl? Czy to cokolwiek pozytywnego przyniosło? Żużel to nie piłka nożna czy koszykówka, gdzie trenuje się do upadłego te same zagrywki, ustawienia itp. Żużel to mimo wszystko sport indywidualny gdzie decyduje dyspozycja dnia. Nawet sam system wynagradzania zawodników jest tak skonstruowany, że nagradza się lepszych w danym dniu, a nie ma premii za liczbę wyjechanych kółek i litry spalonego metanolu. Współczuję trenerowi. Błąd już popełnił - o czym pisał Dumbli. Oby kolejnych było jak najmniej.

Racja Hela ale w tym przypadku górę może wziąć "duma trenera". Oby nie kosztem wyniku sportowego drużyny...

Awatar użytkownika
piker

#5768 Postautor: piker » 11 kwietnia 2012, o 22:12

Ja mam nadzieję że w piątek trening się odbedzie,dobry termin,tylko ciekawe czy dla trenera jest sens dalszego sprawdzania zawodników bez Jelenia.Przydał by się trening w piątek :?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#5769 Postautor: niespokojny » 11 kwietnia 2012, o 22:14

a pilnowane bylo ze kazdy na starych oponach itd? Bo Puzon kiedys tez sobie zalozyl najlepszy sprzet, wszystkich wozil i z Ostrowem machnal u siebie 3,0,1,1.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5770 Postautor: Maxx » 11 kwietnia 2012, o 22:16

niespokojny pisze:a pilnowane bylo ze kazdy na starych oponach itd? Bo Puzon kiedys tez sobie zalozyl najlepszy sprzet, wszystkich wozil i z Ostrowem machnal u siebie 3,0,1,1.

Wszyscy na slick'ach jeździli 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5771 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2012, o 22:17

tego wlasnie nie wiemy - wiemy natomiast ze czwarte pole niosło i tylko Danielowi się nie udało z niego wygrać.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5772 Postautor: tezetomaniak » 11 kwietnia 2012, o 22:20

Najlepiej odsunac Jelenia od skladu na mecz z Lodzia (gdzie jezdzil caly poprzedni sezon, osiagajac średnią biegopunktową 1,94), bo wygladał na zagubionego na lubelskiej kupie, w treningu przed ZK.
Ciekawych czasow czlowiek dozył :shock:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5773 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2012, o 22:22

nic na to nie poradze, że Misiek ktory widzial nasz tor pierwszy raz od 11 lat i Karol który siedział raz na motocyklu w tym roku robili z nim co chcieli. Takich czasów człowiek dożył.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5774 Postautor: tezetomaniak » 11 kwietnia 2012, o 22:24

Falubaz mogl odsunac Jonssona na mecz z Polonia, bo mu slabo poszlo w Auckland i turnieju pozegnalnym Dobruckiego :D

Tak jak ktos napisał wczesniej, niepotrzebnie Dzik dopuścil Barana do treningu. Teraz każde rozwiązanie będzie zle, bo jest duze prawdopodobienstwo ze w Lodzi umoczą, a winny bedzie Dzik, bo: nie jechal Mads, Baran, Stachyra, Jelen, Miesiac - niepotrzebne skreślić.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, o 22:27 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5775 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2012, o 22:25

dobre porównanie - wicemistrza świata z "królem" Daugavpils - gratuluję...