Karol Baran

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
NervGal
Junior

Re: Karol Baran

#701 Postautor: NervGal » 7 kwietnia 2012, o 15:01

Karol znalazł inny klub:
http://www.youtube.com/watch?v=k3qata23LCM

mlody26, może jednak czas zabrać głos publicznie?
Ostatnio zmieniony 7 kwietnia 2012, o 17:15 przez NervGal, łącznie zmieniany 1 raz.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#702 Postautor: Sledzio » 7 kwietnia 2012, o 17:02

Darujcie sobie na jego temat, bo to nudne się już robi. Jego sprawa co robi.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#703 Postautor: niespokojny » 7 kwietnia 2012, o 17:07

Nie dokonca skoro przytulil z klubu spora sumke.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Deri
Senior

#704 Postautor: Deri » 7 kwietnia 2012, o 17:12

Sledzio pisze:Darujcie sobie na jego temat, bo to nudne się już robi. Jego sprawa co robi.

Dokładnie beda go uszy piekły i całe świeta będzie miał czkawkę wasz Karol, więc troszkę luzu w swieta 8)
Obrazek
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Zaratustra
Kadrowicz

#705 Postautor: Zaratustra » 7 kwietnia 2012, o 19:08

Kargolo pisze:
Zaratustra pisze:Może gdybyś troszkę potruchtał w jakimś klubie, to rozdzielałbyś, choćby potocznie nazwy trening i sparing.
A może byś nie rozdzielał, różni są ludzie :)

A jaką to robi w tym wypadku różnicę? Najważniejsze że ten kto chciał (Jeleń, Misiek, Dawid, Łełek, juniorzy) jeździł gdzie tylko mógł podczas gdy Karol się opieprzał.

Biorąc pod uwagę same "jazdy" i objeżdżenie różnicy dużej nie ma, bo jazda to jazda. Ale jeśli chodzi o założenia, to "delikatna" różnica jest wyczuwalna. Trzeba by Dzikowskiego zapytać, czy mając na myśli 5-6 sparingów wliczał w to ogólnie pojawianie się poszczególnych naszych zawodników na torze te kilka (5-6)razy przed sezonem, czy też miał na myśli co innego. Podejrzewam, że skoro jest trenerem, to miał na myśli 5-6 sparingów (ja to rozumiem dosłownie, czyli 5 sparingów/treningów punktowanych całej drużyny z "całymi zespołami" drużyn przeciwnych) i dodatkowo treningi dla naszych. A fakty są takie, że nasi pojawili się (i to nie w pełnym składzie) w ogóle tylko kilka razy na torze.
Co do Karola..
Nie sądzę, że chce kończyć karierę. Jeśli przeprosi się z Dzikowskim, to po pierwszym zerowym występie, któregoś z chłopaków, będzie miał szansę załapać się do składu. Druga opcja dogadania się z klubem, to zgoda na wypożyczenie i zgarnianie łatwej kasy w drugiej lidze. Jeśli jednak Baran wziął kasę za podpis, to może to nie być takie proste, bo klub w jakiś sposób chciałby zapewne te pieniądze odzyskać. ;)
Fakty są jednak takie, że Karol miał(ma) szansę zasmakować pierwszy raz od kilku lat prawdziwego żużla, a wychodzi na to, że po prostu ma na tym nie zależy i poza torem to trochę brakuje mu ambicji.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#706 Postautor: Dobromir » 7 kwietnia 2012, o 19:12

Moim zdanie ta sytuacja powinna zostać szybko rozwiązana, bo jak Baran nie będzie jeździł to na gwałt potrzebujemy jeszcze jednego zawodnika. Z tego co się orientuje to Woodward póki co nie bardzo garnie się do jazdy w Polsce, bo mu nie idzie więc nie chce odstawić kiszki. Szkoda, że nie ma Mariusza, bo pasowałby jak ulał do składu a w Pile nawet jak coś pojeździ to za czapkę śliwek. Może by się z nim dogadać i wypożyczyć z Polonii:)

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#707 Postautor: MikeMistrz » 7 kwietnia 2012, o 20:05

No młody, jeśli jeszcze czytasz forum, to napisz coś o planach Karola na ten sezon. Jeśli nie będzie jeździł to jakaś wielka strata to nie będzie, ale mi się wydaje, że Baran z zajawką swobodnie powinien się mieścić w wyjściowej piątce.
A co do pomysłu wypożyczenia Puzona, to mogę się mylić, ale jeśli dobrze pamiętam podczas jednego sezonu można mieć podpisany kontrakt w 2 klubach. I jeśli dobrze kojarzę, to kontrakt w 1-ligowej Polonii Piła i w 2-ligowej Victorii liczą się jako 2 oddzielne kontrakty. Zatem ci którzy podpisali już 2-gi kontrakt w tym roku, zamknęli sobie drogę do wypożyczenia.

istred pisze:Sam dysputę rozpocząłeś.

Gdy mamy biernik piszemy "TĘ", a jeśli narzędnik "TĄ". No offence, ale denerwuje mnie ten błąd, bo widzę/słyszę go praktycznie codziennie ;).

Sledzio
Trener
Kontakt:

#708 Postautor: Sledzio » 7 kwietnia 2012, o 20:12

niespokojny pisze:Nie dokonca skoro przytulil z klubu spora sumke.

To zostaw to Sprawce. On nie pozwoli by ktoś za friko przygarnął sobie parę patyków.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#709 Postautor: bartosch » 7 kwietnia 2012, o 20:30

Sledzio pisze:To zostaw to Sprawce. On nie pozwoli by ktoś za friko przygarnął sobie parę patyków.

nie pozwoli, bo sam co miesiac przygarnia:)
carpe diem!

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#710 Postautor: GeloSMT » 8 kwietnia 2012, o 11:04

Napinajcie się więcej na Barana bo jemu właśnie tego potrzeba.

Trochę mi Was ludzie żal bo nie tak dawno to właśnie Baran był liderem i to dla niego połowa tego forum chodziła na mecze bo nikt nie potrafi walczyć,mijać jak Karol.

Może nie mędrkujcie czy będzie jeździł czy olał czy nie bo jak przyjedzie na trening z marszu zgnoi Jeleni i innych to głupio Wam będzie i co wtedy napiszecie ???

Pozwólmy niech wszystko zweryfikuje czas,trening i trener a nie każdy tutaj płacze bo zaczynam mieć z Was mega ubaw :lol:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#711 Postautor: RadeKas » 8 kwietnia 2012, o 11:34

O, nowy Rycerz Zakonu Barana nam sie objawil.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#712 Postautor: rAdEk23 » 8 kwietnia 2012, o 11:37

O jakim ty treningu mowisz ;o ? Treningi były tylko szkoda ze Karola nie było.
Miał czas sie wykazać no i olał sprawę, można powiedzieć ze ma wszystko w d*pie!
Treningi odbyły się w Toruniu, Rawiczu i Opolu a Karola nie było nigdzie ;)
Sipma Lublin :D :D :D

Czarek
Trener

#713 Postautor: Czarek » 8 kwietnia 2012, o 12:09

GeloSMT pisze:Pozwólmy niech wszystko zweryfikuje czas,trening i trener a nie każdy tutaj płacze bo zaczynam mieć z Was mega ubaw :lol:

Megaubaw to mamy z Twojej niewiedzy. Czas i trener już zweryfikowali postawę Barana, a niedługo zrobi to pewnie zarząd. Treningowi Baran nie dał szans na zweryfikowanie swojej formy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#714 Postautor: kibicLBN » 8 kwietnia 2012, o 13:09

GeloSMT pisze:Może nie mędrkujcie czy będzie jeździł czy olał czy nie bo jak przyjedzie na trening z marszu zgnoi Jeleni i innych to głupio Wam będzie i co wtedy napiszecie ???

Jedno zdanie a 2 abstrakcje :lol:
Trochę mi Was ludzie żal bo nie tak dawno to właśnie Baran był liderem i to dla niego połowa tego forum chodziła na mecze bo nikt nie potrafi walczyć,mijać jak Karol.

Niektórzy wierzyli w Karola ja do nich nie należałem i od kwietnia 2010 z niechęcią patrzyłem na jego poczynania, ale mniejsza o to. Kolego w poprzednim sezonie zdecydowanie częściej mijankami popisywał się Miesiąc Paweł, który to nie zaznał takiego poważania wśród kibiców. Zapewne przez mocno niefortunne wypowiedzi. Poza tym jakie podejście ma Karol do sportu to warto wziąć pod uwagę jakie ma do klubu. Facet myślał że zawsze będzie gwiazdeczką, priorytetowy będzie jego kontrakt i najlepiej żeby dostał więcej od Miśkowiaka czy innych. Do tego nie jest w stanie pojąć co znaczy słowo REGULAMIN dotyczący powierzchni reklamowej na kevlarach i inne. I wielki płacz i narzekania bo Rafała już nie ma i daję się tyle za parafkę co zawodnik inny w tej sytuacji co on czyli I ligowa zagadka.
Pewien mój znajomy opowiadał o fantastycznym sprzęcie szykowanym przez Barana, teraz mam wrażenie że to bajki jakieś, bo myśle że facet który chciałby zacząć startować od 1. meczu normalnie jak człowiek to pojawił by się na torze kilkukrotnie...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#715 Postautor: mlody26 » 8 kwietnia 2012, o 14:00

nervgal a po co niby mam zabierac glos skoro co jeden to lepsze njusy strzela, każdy wie jak wyglądały kontrakty ile kto wziął za podpis.. Kolega kibicalbn mu wszystko pojasnil, powiedzial jaki sprzęt karol szykuje, co i jak z przygotowaniem więc sytuacja jest chyba klarowna:)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#716 Postautor: kibicLBN » 8 kwietnia 2012, o 14:14

Sugerujesz że motocykl sam pojedzie, nie trzeba na nim wcześniej jeździć? :shock: Taki dobry to nawet Gollob nie jest albo mi się zdaje
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#717 Postautor: GeloSMT » 8 kwietnia 2012, o 14:18

A ja jak znam Barana i nawet jego olewanie tematu to przyjedzie do Lublina na swój pierwszy trening w tym roku w przeciwieństwie do reszty zawodników i wchłonie ich lewą dziurką od nosa :D

Ja nie wiem jaki kto ma kontrakt jakie klauzule itd ale mam tylko nadzieje,że będzie \karol miał szanse aby potrenować w Lublinie w najbliższym czasie i to między innymi Wy forumowe dzieci(nie mylić pojęć nie każdego tu za owe dziecko uważam) będziecie w najbliższych meczach oklaskiwać jego wygrane biegi jak to bywa co sezon.

Pozdro dla :normalnych" kibiców żużla w Lublinie.
Warto pamietać,że nie należy nigdy SRAĆ we własne gniazdo a tutaj to już od dawna się dzieje :lol:

Jazda Karol jako jeden z nielicznych nadal trzymam za Ciebie mocno kciuki a wiem,że takich osób jest więcej

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#718 Postautor: Hela » 8 kwietnia 2012, o 14:21

Pozdro dla nielicznych 8)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Properr

#719 Postautor: Properr » 8 kwietnia 2012, o 14:23

Ja rowniez mam nadzieje, ze przyjedzie Karol i pozamiata. Tych lamentow kibicow sukcesu juz sie czytac nie da.

harry
Trener

#720 Postautor: harry » 8 kwietnia 2012, o 14:39

GeloSMT pisze:A ja jak znam Barana i nawet jego olewanie tematu to przyjedzie do Lublina na swój pierwszy trening w tym roku w przeciwieństwie do reszty zawodników i wchłonie ich lewą dziurką od nosa :D
Pozdro dla :normalnych" kibiców żużla w Lublinie.
Warto pamietać,że nie należy nigdy SRAĆ we własne gniazdo a tutaj to już od dawna się dzieje :lol:

Jazda Karol jako jeden z nielicznych nadal trzymam za Ciebie mocno kciuki a wiem,że takich osób jest więcej

Też wymyśliłeś. Założę się że z 90% ludzi trzyma kciuki za Karola bo powszechnie wiadomo, że potrafi jechać i walczyć jak mało kto. Po to właśnie ludzi przychodzą na stadion, dla takich fighterów. I właśnie tym bardziej ludzi to denerwuje, że ciągle są jakieś problemy z nim. Bo gdyby był dobry ale nie walczak to nikt by się pewnie nie denerwował. Dlatego ludzie wrzucają na Karola co nazywasz sraniem we własne gniazdo. To samo zresztą było w Rzeszowie. Dlaczego Karol taki jest? Tego pewnie nie wie on sam. Taki jest i koniec. Wszyscy ludzie którzy postępują trochę inaczej od ogółu są zawsze postrzegani jako odmieńcy.

Problem jest oczywiście z treningami czy sparingami a co za tym idzie wystawieniem w meczu. Trener też ma swoje zasady i jak je zacznie łamać to będzie rozpierdacz. Teraz zaczynamy ligę od wyjazdu a właściwie dwóch i co? Karola nie było na wyjazdach. Nawet jak przyjedzie na trening i wciągnie nosem wszystkich to też nie będzie miarodajne. A poza tym no ktoś musi rządzić ekipą. Muszą być zasady i ich przestrzegania i ktoś musi za to odpowiadać. I to nie jest Karol. Niestety dla niego ale musi się podporządkować.
TEGO JUŻ POWINIEN SIĘ W KOŃCU NAUCZYĆ BO TYLKO ON NA TYM TRACI!
Jak znam życie po tych dwóch meczach ktoś jednak nie będzie w najlepszej formie i Karol będzie mógł wskoczyć na jego miejsce. jeżeli można o coś prosić forumowiczów to o to żeby nie wrzucali chamskich postów na Karola bo faktycznie może z dnia na dzień odpalić. I niektórym będzie głupio. Ja radzę w spokoju czekać, chociaz rozumiem niecierpliwych.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#721 Postautor: GeloSMT » 8 kwietnia 2012, o 14:57

Harry ale ja sobie doskonale zdaję z tego sprawę,że trener musi być sprawiedliwy dla każdego i tutaj Karol stoi na straconej pozycji(chodź ja sam nie wiem jak to jest w rzeczywistości)

Chodzi mi bardziej o to,że 3/4 tych którzy się napinają nie mają żadnego pojęcia jak jest na prawdę(ja też nie wiem co dzieję się wewnątrz klubu) co było prawdziwą przyczyną absencji Barana w sparingach i czy taka w ogóle była czy faktycznie olał temat.

Po prostu pozwólcie aby wszystko zweryfikował jak pisałem wcześniej trener,czas lub sam Baran a nie każdy wiesza psy na swoim zawodniku.
serdecznie dziękuję za uwagę pozdrawiam "normalnych" i wnoszę aby forumowe dzieci poszły spać :lol:

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#722 Postautor: Dobromir » 8 kwietnia 2012, o 15:22

Ja osobiście nie skreślam Barana, ale nie chciałbym, żeby była sytuacja, że sobie wskoczy do składu po 2 wyjazdach, w których wiadomo komuś nie pójdzie i na Ostrowie zdobędzie łatwe punkty. O ile z Łodzią pewnie nie pojedzie to już z Gnieznem nie ma co robić spinki i trzeba jechać krajówką. Wtedy Karol będzie się mógł wykazać.

go!
Trener

#723 Postautor: go! » 8 kwietnia 2012, o 19:41

wszyscy macie po trochu racje, ale ...
nie popadajcie w skrajnosci :)
Jarek S slusznie zauwazyl, ze dla takich wariatow (wsrod debili) sie chodzi na zuzel i Karol swoja widownie miec bedzie. Mnie nawet bardziej kreci jego pierwszy wystep, bez zadenego treningu niz Z. Nie przepadam za przewidywalnoscia, nie lubie tez byc z zasady, wyliczen, rankingow, stsów najlepszy... Nie lubie byc Unia Tarnow. Lubie milo zaskakiwac, chyba jak wiekszosc.
Karol Baran to James Dean polskiego zuzla (ha ha ha) - tak trzymaj Karol ;)
PS. Przepraszam, ze sie sam usmialem z wlasnego dowcipu, ale nie zdazylem zaczaic podwojnego dna zanim napisalem :)

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#724 Postautor: mlody26 » 8 kwietnia 2012, o 20:14

Ale Karol był w Tarnowie 2 tyg. temu. Co lepsze, odjechał nawet kilkanaście kółek!

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#725 Postautor: radonis » 8 kwietnia 2012, o 20:16

Ile kółek indywidualnie przez ten okres odjechał Dawid, Misiek czy Jeleń nie ma porównania do Karola.
W tym przypadku trener chyba zapraszał na treningi drużynowe nie?