Wybrzeże Gdańsk - TŻ Lublin 63:27

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#101 Postautor: ravajas » 5 maja 2004, o 18:12

Piotrek pisze:zalozmy ze jedziemy w najsliniejszym
i ze śledz jush mam motorki dobre

1. Tomasz Piszcz 11 - zna ten tor jak własna kieszeń a pozatym jest w bardzo dobrej formie
2. MAriusz Franków 7 stac go na to
3. Peter Karlsson 12 na niego nie ma mocnych,, jezeli sie spasuje to .. 8)
4. Dariusz Śledź 9 jezeli dostanie wysmienite motocykle :arrow:
5. Grzegorz Knapp 8 powinien tyle zrobic .. jezeli nie miałby pecha
6. Dawid Stachyra 2 jakos uzbiera
7. Daniel Jeleniewski 3

RAZEM: 52 :P wariant very optymistyczny ale realny

no to nawet odejmij każdemu oprócz petera po jednym punkcie i też dobrze by było <lol>

ech... marzenia

pozdrawia(i marzy):
Rafał Borowski

mat

#102 Postautor: mat » 5 maja 2004, o 18:13

to może pojedźmy do Gdańska z samymi młodzieżowcami?

Mam takie wrażenie że klub podpisując kontrakt z Peterem zakładał że wystąpi on we wszystkich meczach a nie tylko w "wybranych" (czyt. we wszystkich oprócz z lotosem na wyjeździe i ewentualnie z gnieznem u siebie), ale może to tylko wrażenie...

Gość

#103 Postautor: Gość » 5 maja 2004, o 18:20

Z całą odpowiedzialnością twierdze że coponiektórzy to nie zasługują na miano kibica ! Skoro twierdzicie że 25 ptk jesteśmy w stanie zrobić to powiedzcie to zawodnikom i podtrzymajcie ich na duchu że są debeściaki !
Mecz w Gdańsku możemy wygrać , i jak go wygramy to chętnie splune wam pod nogi !!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#104 Postautor: Gelo » 5 maja 2004, o 18:23

Hollywood pisze:Z całą odpowiedzialnością twierdze że coponiektórzy to nie zasługują na miano kibica ! Skoro twierdzicie że 25 ptk jesteśmy w stanie zrobić to powiedzcie to zawodnikom i podtrzymajcie ich na duchu że są debeściaki !
Mecz w Gdańsku możemy wygrać , i jak go wygramy to chętnie splune wam pod nogi !!!

A co się bedziesz szczypał? W twarz od razu:D

meesha
Trener
Kontakt:

#105 Postautor: meesha » 5 maja 2004, o 18:23

mat pisze:to może pojedźmy do Gdańska z samymi młodzieżowcami?

Nie da się, za mało mamy juniorów, żeby z nich zrobić drużynę na mecz ligowy :) Chyba, że djrafix też by pojechał :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#106 Postautor: jacur78 » 5 maja 2004, o 18:27

To ja optyje za 5 juniorami i jurkiem mordelem :)

studenciak_22

#107 Postautor: studenciak_22 » 5 maja 2004, o 18:29

widzę panowie że podłapaliście mój pomysł co by pojechać z Bałabuchem, Wroną itp. A Bimmer jak będziemy odpuszczać to się zrobi zaraz walka o pietruszkę i dopiero będzie krucho z kasą. Gdy się walczy o coś to się nie oszczędza tylko chyba inwestuje???

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#108 Postautor: Gelo » 5 maja 2004, o 18:32

A Bimmer jak będziemy odpuszczać to się zrobi zaraz walka o pietruszkę i dopiero będzie krucho z kasą. Gdy się walczy o coś to się nie oszczędza tylko chyba inwestuje???

A jak sie nie oszczędza to nie ma z czego inwestować i wtedy się jeżdzi o pietruchę.

studenciak_22

#109 Postautor: studenciak_22 » 5 maja 2004, o 18:43

A pieniądz rodzi pieniądz :D :D a tak na serio to z takim sprzętem jaki posiadają Franków i Sledź to chyba na dobrych chęciach się skończy. Chyba że.....

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#110 Postautor: mikas » 5 maja 2004, o 18:45

Niestety nikt z nas chyba dokladnie nie wie jaki jest stan klubowej kasy i czy stac klub, aby we wszystkich meczach jeździł Karlsson.Daltego ta dyskusja jest troszke naciągana.Jestem przekonany,że jak w klubowej kasie są pieniądze to Peter pojedzie, a jeśli nie ma to zabieranie Go jest bez sensu, bo będzie bardziej potrzebny w dalszej części sezonu.Chyba dopiero po decyzji działaczy co do Petera w meczu w Gdańsku dowiemy sie jak klub stoi z pieniędzmi na dzień dzisiejszy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

studenciak_22

#111 Postautor: studenciak_22 » 5 maja 2004, o 18:55

Romantykiem to i owszem jestem :D :D a za oszczędzone pieniądze niech klub kupi obligacje skarbu państwa, odpuszczamy e-ligę na 5 lat, potem sprzedajemy obligację z 15% zyskiem i heja (żart rzecz jasna). A czy pojedzie czy nie to ja mogę tylko pisać że bym chciał. A za wyniki odpowiada kierownictwo klubu. To tyle, ja chciałbym jak najlepiej.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#112 Postautor: ravajas » 5 maja 2004, o 18:55

jacur78 pisze:To ja optyje za 5 juniorami i jurkiem mordelem :)

z numerem 6 :):):)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#113 Postautor: Erwin » 5 maja 2004, o 20:41

Obczajcie jaką teraz Gdańsk ma zagadkę :), nie wiadomo czy na mecz ściągać Kargera :shock: , jeżeli nie ściągną a my wpadniemy do nich z Peterem to będzie na pewno gorąco w ich spodenkach :twisted: , jeśli zaś wezmą, a my przyjedziemy w krajowym to kupa szmalu pójdzie .... właśnie na Duńczyka. Także mają nie lada problemik, ale sądze, że nie będą ryzykowac i ściągnął Kargera na to spotkanie, tylko zastanówmy się czy on im pomoże :P. Lotos ma niezłą pakietę, na pewnio najlepszą w I lidze nie ma co się oszukiwać, a ich sprzęt też niczego sobie, narazie jeżdżą bez zarzutów, ale mam ogromną nadzieję, że właśnie po konfrontacji z TŻ Sipma na gdańszczan spadnie burza krytyki :D Oby :wink:

Sober
Senior

#114 Postautor: Sober » 5 maja 2004, o 21:14

Gdańsk w opałach! :D

Jak się okazuje nie zakończyły się jeszcze emocje związane z hitem szóstej kolejki 1 ligi - meczem Lotos Gdańsk - Stal Gorzów. Wczoraj zarząd gorzowskiego klubu złożył oficjalny protest w sprawie pracy sędziego Sławomira Jędrasia. Trener gorzowian Stanisław Chomski nie ukrywa, iż liczy na weryfikację wyniku spotkania (51:39).

Zarzuty Stali Gorzów dotyczą następujących sytuacji:
- sytuacja w III biegu: na tor upada Robert Flis, który został podcięty przez Krzysztofa Jabłońskiego - ten jednak nie został wykluczony z powtórki biegu.
- kolizja w VIII biegu: powtórka z rozrywki, jednak tym razem sprawcą upadku Flisa jest Mirosław Jabłoński. Sędzia wyklucza Flisa, a ten nie dość, że traci kolejny motocykl, to odbiera mu się szansę na kolejne punkty.
- XV gonitwa: Tomasz Chrzanowski i Krzysztof Stojanowski wywożą Piotra Palucha w bandę. Wykluczony zostaje gorzowianin.

To nie koniec nieprawidłowości. Najpoważniejsza z nich to złamanie przez drużynę z Gdańska regulaminu podczas obsady biegów nominowanych. W XIV wyścigu udział wzięli: Robert Kościecha (7 punktów przed tą gonitwą) oraz K. Jabłoński (4 pkt.). W ostatnim wyścigu ze strony Gdańska do boju przystąpili: K. Stojanowski (6) i Tomasz Chrzanowski (8).
- Kiedy gdaÅ„szczanie zrezygnowali z wystawienia w piÄ™tnastej gonitwie Briana Kargera, mógÅ‚ go zastÄ…pić tylko rezerwowy MirosÅ‚aw JabÅ‚oÅ„ski. On jednak miaÅ‚ już wyczerpany limit piÄ™ciu startów. KoÅ›ciecha nie miaÅ‚ w tej sytuacji prawa jechać w czternastym wyÅ›cigu, tymczasem wystartowaÅ‚ w nim, zdobyÅ‚ trzy ,,oczka’’ i przesÄ…dziÅ‚ o koÅ„cowym zwyciÄ™stwie Lotosu. Naszych praw bÄ™dziemy dochodzili w GKSÅ» z regulaminem w rÄ™ku. - powiedziaÅ‚ StanisÅ‚aw Chomski szkoleniowiec Stali.

Decyzja w sprawie poniedziałkowego meczu zostanie podjęta w piątek na posiedzeniu GKSŻ.

przeglądżużlowy.pl

Ty chyba nam może wyjść tylko na dobre :wink:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#115 Postautor: GIGI » 5 maja 2004, o 22:50

Erwin pisze:Obczajcie jaką teraz Gdańsk ma zagadkę :), nie wiadomo czy na mecz ściągać Kargera :shock: , jeżeli nie ściągną a my wpadniemy do nich z Peterem to będzie na pewno gorąco w ich spodenkach :twisted: , jeśli zaś wezmą, a my przyjedziemy w krajowym to kupa szmalu pójdzie .... właśnie na Duńczyka. Także mają nie lada problemik, ale sądze, że nie będą ryzykowac i ściągnął Kargera na to spotkanie, tylko zastanówmy się czy on im pomoże :P. Lotos ma niezłą pakietę, na pewnio najlepszą w I lidze nie ma co się oszukiwać, a ich sprzęt też niczego sobie, narazie jeżdżą bez zarzutów, ale mam ogromną nadzieję, że właśnie po konfrontacji z TŻ Sipma na gdańszczan spadnie burza krytyki :D Oby :wink:

Może i masz rację , ale Grupa Lotos to porządna firma, sądzę że stać ich na takie wydatki, w dodatku na kazdym meczu Lotosu jest 10 tys ludzi , więc ?? ;)

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#116 Postautor: WBA » 5 maja 2004, o 23:16

Może i masz rację , ale Grupa Lotos to porządna firma, sądzę że stać ich na takie wydatki, w dodatku na kazdym meczu Lotosu jest 10 tys ludzi , więc ?? ;)

Grupa Lotos zapewne tak, ale ostatnio w klubie nie najciekawiej się dzieje, zniknęło gdzieś 2 duże bańki z kasy klubowej, a pan prezes zdaje się siedzi w pierdlu http://polityka.onet.pl/162,1161679,1,0,artykul.html

sledzio

#117 Postautor: sledzio » 6 maja 2004, o 00:27

niema co się uszukiwać mecz przegramy na 99% jak jechaliśmy do Gorzowa to też kazdy wypisywał że wygramy 50 - 40 czy więcej a wynik odwrócile sie w druga strone my możemy jechać w najsilniejszym a gdańsk może jechać w 5 i wygrają z nami niema co się uszukiwac ale taka jest prawda stawiam 52 - 38 dla Gks ale całym sercem jestem za naszymi ale 30 maja wynik będzie inaczej brzmiał 60 - 30 dla Tz kochanego pozdrówka

Sober
Senior

#118 Postautor: Sober » 6 maja 2004, o 13:48

W drugim spotkaniu ligi duńskiej które odbyło się wczoraj, także triumfowali gospodarze. Jednak rozmiary porażki Kronjylland z Holsted były bardzo wysokie, 61:32. W ekipie gospodarzy dwóch zawodników z bonusem uzyskało komplet punktów, byli to: Nicki Pedersen 17+1 i Damian Baliński 14+1. Najwięcej "oczek" w drużynie Kronjylland uzyskali dwaj startujący Polacy: Robert Kościecha i Mirosław Jabłoński po 10+1 pkt.
za http://www.syfy.pl

Trzeba dodać, że obaj zdobyli 10 punktów w 7 biegach, a to chyba nie jest najwyższa zdobycz :wink:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#119 Postautor: Maxx » 6 maja 2004, o 17:02

Dorzucę cos do jak widzę bardzo ożywionej dyskusji. Otóż wszyscy jednogłośnie twierdzą, że jedziemy do Gdanska "na pożarcie". A to oznacza, ze nasi pojadą nie mając nic do stracenia, za to Wybrzeże do stracenia ma bardzo wiele. Z pozycji zdecydowanego faworyta jedzie sie dużo trudniej, natomiast nasi powinni pojechać bez żadnych psychicznych blokad. Zmierzam do tego, że generalnie pojedziemy bez tak zwanych obciążeń i jeśli przegramy nic wielkiego się nie stanie, ale w takich przypadkach nietrudno o niespodziankę. Niczego nie sugeruję a jedynie sygnalizuję, że ten mecz może mieć bardzo ciekawy przebieg i jeszcze ciekawszy finał...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#120 Postautor: grzesieck » 6 maja 2004, o 17:14

Pamietacie jak w zeszłym roku jechaliśmy do Rybnika na pożarcie?Mialo byc 70:20 albo i więcej a było 50:40 a w podstawowym skladzie jechali Bałabuch i Kosiński albo Wrona...jechalismy w bardzo oslabionym skladzie, za to teraz mamy do dyspozycji wszystkich zawodnikow...moze wiec warto sprobowac, zaprosic Petera i pojechac wygrac w Gdańsku? Gorzow przegral 51:39 ale jeszcze nie wiadomo ile bedzie tak naprawde, jezeli zweryfikują wynik to na pewno odbiorą Kościesze 3 pkt za 14 bieg i Stojanowskiemu 2 pkt zq 15 bieg....wtedy zrobiloby sie 46:44 albo 46:39...nie wiem w jaki sposob weryfikują wynik...a gdyby jeszcze odebrali punkty GKS-owi za te niesluszne wykluczenia Flisa to moze sie okazac ze Stal wygrala w Gdańsku!!! Moje zdanie jest takie: Trzeba jechac i walczyc!
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#121 Postautor: Scream » 6 maja 2004, o 21:15

grzesieck pisze: Gorzow przegral 51:39 ale jeszcze nie wiadomo ile bedzie tak naprawde, jezeli zweryfikują wynik to na pewno odbiorą Kościesze 3 pkt za 14 bieg i Stojanowskiemu 2 pkt zq 15 bieg....wtedy zrobiloby sie 46:44 albo 46:39...nie wiem w jaki sposob weryfikują wynik...a gdyby jeszcze odebrali punkty GKS-owi za te niesluszne wykluczenia Flisa to moze sie okazac ze Stal wygrala w Gdańsku!!! Moje zdanie jest takie: Trzeba jechac i walczyc!

:) Stal jeszcze moze wygrac w Gdansku... ;) Zadnych zmian nie bedzie i nie ma sensu nawet liczenie tutaj na jakies zmiany. Nikt przede wszystkim nie bedzie oddawal punktow Flisowi. Nawet jesli sedzia popelnil blad bo to by bylo jakies kuriozum. Sedzia widzial to jak widzial, podjal decyzje i koniec... zadne zdjceia ani nagrania tutaj nic juz nei zmienia.
Co do obsady XV biegu tez nie widze szans na jakies zmiany bo przeciez regulamin nie mowi kto ma startowac w XV biegu a jedynie ze w XIV nie moga startowac najlepsi w zespole. Dlatego o tym calym zamieszaniu mozna zapomniec... wyniki meczow niech sie rozstrzygaja na torze a nie przy zielonym stoliku,.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#122 Postautor: kdsz » 6 maja 2004, o 23:19

Gdyby racja odnosnie biegu XV byla po stronie Gorzowa, to rownie dobrze Ostrow moglby zaskarzyc fakt, ze u nas pojechal Frankow zamiast Karlssona w ostatnim biegu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#124 Postautor: Ja-Jacek » 7 maja 2004, o 07:41

Do posta Gawrzyka należy dodać, że jeżeli rezygnuje się z wystawienia w 15 biegu jednego z 2 zawodników z największym dorobkiem punktowym, to zastąpić go może tylko rezerwowy (nr 7). W tym konkretnym przypadku rezerwowy wcześniej już "swoje" odjechał i Kościecha powinien wystąpić w biegu 15 a nie 14 (który zresztą wygrał)...
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#125 Postautor: GIGI » 7 maja 2004, o 12:21

Ja-Jacek pisze:Do posta Gawrzyka należy dodać, że jeżeli rezygnuje się z wystawienia w 15 biegu jednego z 2 zawodników z największym dorobkiem punktowym, to zastąpić go może tylko rezerwowy (nr 7). W tym konkretnym przypadku rezerwowy wcześniej już "swoje" odjechał i Kościecha powinien wystąpić w biegu 15 a nie 14 (który zresztą wygrał)...

Swoją drogą uważam że powinno być większe pole manewru w biegach 14, 15 ;)