Karol Baran
Re: Karol Baran
przy tej obsadzie każde miejsce poniżej trzeciego trzeba będzie uznać za klęskę.
No jasne, co z tego że będą to jego pierwsze jazdy w tym sezonie. Jak zajmie niższe miejsce niż 3 to masakra, klęska i w ogóle najlepiej wypożyczyć go do drugiej ligi ;]]
Naczelny obrońca Karola Barana.
Gość jest chyba profesjonalistą. Miał wystarczająco czasu, żeby sobie popyrkać treningowo jak nie w Gdańsku to w Częstochowie.
juz wiem, że jak zawali będzie gadanie, że to przecież pierwsze jazdy. ale nikt nie bronił przecież Karolowi podpatrzeć kolegów z drużyny i pojeździć po Częstochowach, Gdańskach czy Ostrowach.
Sezon jeszcze sie nie zaczął, a wy już szukacie pretekstów żeby jeździć po Karolu, brawo ;]
Naczelny obrońca Karola Barana.
jestem ostatnim ktory "jezdziłby" po Karolu - po prostu szanuję jego talent do tego sportu. Mam natomiast swoje zdanie na temat jego podejścia do zawodowych obowiązków. A fakty są takie - obsada turnieju jest mizerna, Karol wiele razy jeździł w Debreczynie i tylko dlatego należałoby jak nie wygrać to być w trójce. A to, że nie trenował dotychczas - nie jest moją winą.
A co to w ogole za zawody ? Jakies malo znaczace mistrzostwa Wegier. Mnie osobiscie malo obchodzi, czy zajmie on 1,3,5, czy 12 miejsce. On na lige ma byc przygotowany, a w ogorkowych turniejach wazne zeby kontuzji nie zlapal.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Ja udział Karola w tym turnieju odbieram pozytywnie i do wyniku absolutnie nie przywiązywałbym wagi. Jeśli Karol w taki sposób "szuka jazdy", to ok. Powinien się rozjeżdżać i czy wygra, czy przegra z jakimś Madziarem, nie ma dla mnie w marcu żadnego znaczenia. Ważne, że pojeździ...
Gdyby jednak się okazało, że w tym samym czasie drużyna trenuje razem, a Karol buja się po Węgrzech, to u mnie, jak i -mam nadzieję - u Dzikowskiego załapałby pokaźnego minusa.
Gdyby jednak się okazało, że w tym samym czasie drużyna trenuje razem, a Karol buja się po Węgrzech, to u mnie, jak i -mam nadzieję - u Dzikowskiego załapałby pokaźnego minusa.
jedni wybierają kręcenie kółek w Częstochowie inni ściganie spod taśmy w słabo obsadzonych turniejach,
które tam miejsce zajmie jest mało istotne, ważne żeby na ligę byl dobrze przygotowany
które tam miejsce zajmie jest mało istotne, ważne żeby na ligę byl dobrze przygotowany
Oczywiście, że ważne żeby był dobrze przygotowany i oczywiście, że mało istotne jest, które miejsce zajmie w tym turnieju.
Z tym, że podobna gadka jest przed początkiem każdego sezonu że sparingi nic nie znaczą, że próbowali sprzęt, że dopiero się rozjeżdża, że ważne żeby kontuzji nie złapał itd. I potem na lidze wychodzi kiszka.
Generalnie bardzo często przedsezonowe sparingi, mało znaczące turnieje, wbrew tego co powszechnie się mówi, pokazują formę zawodnika, która znajduje odzwierciedlenie w pierwszych meczach sezonu.
Zresztą, na turniej jedzie się po to, żeby się ścigać. Jeśli będzie przegrywał z leszczami, nawet w tym momencie (przecież to początek sezonu również dla Madziarów) to będzie znaczyło, że na ten moment jest słabszy. Choć oczywiście będzie można to różnie nazywać - "jeszcze się nie wjeździł w sezon", "potraktował te zawody ulgowo", "chciał sprawdzić sprzęt"...
Z tym, że podobna gadka jest przed początkiem każdego sezonu że sparingi nic nie znaczą, że próbowali sprzęt, że dopiero się rozjeżdża, że ważne żeby kontuzji nie złapał itd. I potem na lidze wychodzi kiszka.
Generalnie bardzo często przedsezonowe sparingi, mało znaczące turnieje, wbrew tego co powszechnie się mówi, pokazują formę zawodnika, która znajduje odzwierciedlenie w pierwszych meczach sezonu.
Zresztą, na turniej jedzie się po to, żeby się ścigać. Jeśli będzie przegrywał z leszczami, nawet w tym momencie (przecież to początek sezonu również dla Madziarów) to będzie znaczyło, że na ten moment jest słabszy. Choć oczywiście będzie można to różnie nazywać - "jeszcze się nie wjeździł w sezon", "potraktował te zawody ulgowo", "chciał sprawdzić sprzęt"...
A tam, takie gdybanie to wrozenie z fusow. Wyjdzie kiszka, czy nie - nie ma reguly. Moze wygrac turniej i nie zalapac sie do skladu, moze byc ostatni w turnieju i byc liderem druzyny. Baran, tak samo jak i pozostali, z forma maja trafic na lige. A taki turniej to zadna wykladnia. Wiecej bedzie wiadome po treningach na naszym torze, a nie po jakis mistrzostwach Wegier.
Po treningach nie będzie wiadomo nic. Tak samo jak po każdych przedsezonowych treningach.
Co roku możemy poczytać, że X jest superszybki, a Y to już w ogóle objawienie ligi i później zarówno X jak i Y zdobywają po kilka punktów i przegrywamy na inaugurację z Łodzią albo męczymy się z Równem.
Miarodajna jest jedynie rywalizacja na tle rywali i właśnie w jakimś turnieju czy nawet sparingu, a nie na treningu z kolegami na dwa kółka.
Co roku możemy poczytać, że X jest superszybki, a Y to już w ogóle objawienie ligi i później zarówno X jak i Y zdobywają po kilka punktów i przegrywamy na inaugurację z Łodzią albo męczymy się z Równem.
Miarodajna jest jedynie rywalizacja na tle rywali i właśnie w jakimś turnieju czy nawet sparingu, a nie na treningu z kolegami na dwa kółka.
No przeciez trener nie bedzie sie opieral na rywalizacja w turnieju z jakims tam Bencze, czy Pappem, tylko na tym jak sie Baran bedzie prezentowal na tle Jelenia, czy Miskowiaka. Dla mnie rywalizacja w tych mistrzostwach z ogorkami w zaden sposob nie jest miarodajna.
kilar pisze:A co to w ogole za zawody ? Jakies malo znaczace mistrzostwa Wegier. Mnie osobiscie malo obchodzi, czy zajmie on 1,3,5, czy 12 miejsce. On na lige ma byc przygotowany, a w ogorkowych turniejach wazne zeby kontuzji nie zlapal.
Niby tak, ale popatrz na to, co przed poprzednim sezonem w sparingach pokazywal Puzon... krecil Audi praktycznie wszedzie gdzie sie pojawil.. i co nie mialo to odzwierciedlenia w lidze? Oczywiscie, ze mialo. Ja jednak jestem zdania, ze te niby "tylko" sparingi daja duzo wnioskow i pozwalaja wstepnie zakladac, co dany zawodnik pokaze w sezonie.
Niezły występ Karola w dzisiejszym turnieju (3,2,3,1,3) - oby tak w lidze! 
Nieźle jak na debiut w STS 
Ale śmieszne, kolego, ciekawe co Karol zrobi za taką szyderę, jak cię namierzy 
-
Smirnek_
- Senior
Ze złości komplet punktów zrobi z Grudziądzem 
Z okazji Świąt Wielkanocnych, jako wielkanocny baranek.
Jako baranek od ks.Kiełbasy. 
TO prymaaprylisowy żartBR pisze:Niezły występ Karola w dzisiejszym turnieju (3,2,3,1,3) - oby tak w lidze!
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Dzikowski o Baranie:
wydaje mi się, że Dzikowski już dał sobie spokój z Karolem. Jak Mads albo Cameron zaskoczą, to w klubie nikt nie będzie po nim płakał.
Źródło: http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... &startsz=x
- Nie mam zamiaru dłużej czekać i prosić zawodowca, żeby przyjechał na trening czy na sparing - mówi trener LW KMŻ Grzegorz Dzikowski. - Zostaną wobec niego wyciągnięte konsekwencje, jest to wszystko brane pod uwagę także przy ustalaniu składu. Sprawa będzie rozstrzygnięta na forum zarządu, nie chcę prać brudów na łamach prasy, więc więcej nie powiem - ucina szkoleniowiec KMŻ
wydaje mi się, że Dzikowski już dał sobie spokój z Karolem. Jak Mads albo Cameron zaskoczą, to w klubie nikt nie będzie po nim płakał.
Źródło: http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... &startsz=x
- tezetomaniak
- Trener
Jak Mads albo Cameron zaskoczą, to w klubie nikt nie będzie po nim płakał.
a jak nie zaskoczą, to bedzie ktos plakal ?
50 tys za podpis w błoto. Dobrze że nie więcej... Spodziewałem się kichy w jego wykonaniu ale on zaskakuje cały czas 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.