Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Stadion

#4651 Postautor: istred » 18 marca 2012, o 23:07

Widzisz jak tanczy z nami PZMot. DS chyba nie pije lub przynajmniej nie stawia ;)

Ale jak tańczy? Liczyłeś, że wywali z I ligi Piłę, Gniezno i Łódź?
Generalnie w takim razie I liga powinna się składać z trzech zespołów - z nas, z Grudziądza (chociaż ten chyba też jeszcze oświetlenia nie ma) i Dźwińska.
Piszesz, że DS nie pije albo nie stawia? Ja bym powiedział więcej, DS nawet z nimi nie imprezuje - bardzo dobrze pamiętam spotkania GKSŻ, w których uczestniczyli wszyscy prezesi oprócz Dariusza.
Odpowiedz na nurtujace Cie pytanie : podpisujesz w takiej postaci albo nie :)
No i jeśli się nie zgadzam to nie podpisuję. A jeśli się zgadzam to zabezpieczam taką kwotę w budżecie. Bo bez przesady 50 tys. dla klubu, który dostał bańkę z miasta to naprawdę nie są wielkie pieniądze. A na pewno nie warte kompromitowania w mediach własnej osoby i przede wszystkim klubu.

Moim zdaniem po takiej akcji miasto się powinno na klub wypiąć. Przed następnym sezonem milion przeznaczyć na inny cel i narzucić rynkową cenę za stadion i korzystać z bycia monopolistą. I w ramach rekompensaty zapłacić te 50 tys. za oświetlenie, co by się Dariusz pokrzywdzony nie czuł :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4652 Postautor: sadychor » 18 marca 2012, o 23:15

Monter_77 pisze:sadychor oczywiscie zrecznie cytujac pominales jedno moje zdanie (...)

Nie bylo to moja intencja, staram sie cytowac jak najmniej, jedyna roznica bylaby taka, ze wywiad z Panem z MOSiRu przeczytalibysmy wczesniej, tak samo jak komentarze, ze Sprawka jeczy po gazetach. W sumie i tak to ciagle czytamy na tym forum :)
istred pisze:(...)Moim zdaniem po takiej akcji miasto się powinno na klub wypiąć. Przed następnym sezonem milion przeznaczyć na inny cel i narzucić rynkową cenę za stadion i korzystać z bycia monopolistą. I w ramach rekompensaty zapłacić te 50 tys. za oświetlenie, co by się Dariusz pokrzywdzony nie czuł :)

Brawo... Bez komentarza do calosci wpisu.

harry pisze:(...)Jak domalują następne 2 tys pasków to pojemność zwiększy się do 6,6 tys tak jak to było od lat.

Czyli to co kiedys pisalem, o przydzieleniu kazdemu widzowi miejsca siedzacego (wg nowej ustawy) sprawdza sie w naszym wypadku :?:
I naprawde mamy stadion tylko na 6,6 :?: Wiec nie byloby szans na frekwencje rzedu 8 tysi :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

harry
Trener

#4653 Postautor: harry » 18 marca 2012, o 23:25

Jakby pozwolili na miejsca stojące i na siedzenia na schodkach to by dobiło do 8k.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#4654 Postautor: Popek » 19 marca 2012, o 06:44

A orientujesz sie Harry czy jest realna szansa na wpuszczenie wiekszej ilosci kibicow czy juz klamka zapadla ?

Awatar użytkownika
pav
Junior

#4655 Postautor: pav » 19 marca 2012, o 07:07

Przejrzałem zdjęcia ze stadionów, które ostatnimi laty "dorobiły" się oświetlenia:

Ostrów

Obrazek

Częstochowa

Obrazek

Rzeszów

Obrazek

Grudziądz

Obrazek

U nas wygląda to tak
Obrazek

Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie dlaczego na naszym stadionie przy każdym maszcie stoi taka wielgaśna rozdzielnia ? (Oczekuję innych odpowiedzi niż "bo tak było w projekcie")

Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4656 Postautor: $korzen$ » 19 marca 2012, o 09:46

Hela pisze:OSZUKALI MNIE!

Takie mam pierwsze skojarzenie :-)

A tak na serio to szkoda, że nasze władze klubowe ( i także niektórzy kibice - wnioskuję po poście jerrego78) myślą o standardzie w jakim kibice oglądają mecz, jedynie w kontekście spełnienia przykrego obowiązku. Przecież światła to duża szansa na promocję żużla w Lublinie i regionie, szansa na ściągnięcie nowych kibiców i sponsorów, szanse na wychowanie kolejnego pokolenia ludzi, którzy zakochają się w żużlu po zawodach przy sztucznym oświetleniu. Ja i wielu moich rówieśników, z dzieciństwa pamiętamy jednorazowe zawody przy świetle. Dla wielu to był pierwszy kontakt z żużlem, który przerodził się w niezłą zajawkę :-) Poza tym czy światła to luksus? Moim zdaniem to STANDARD, naprawdę minimum. Dlatego nie ma co się oglądać na Łódź czy Gniezno. Robimy krok do przodu w rozwoju. Czy w Toruniu płaczą, że tyle płacą za wynajem Motoareny? Czy żałują przeprowadzkę bo taniej było na Broniewskiego? Dlaczego robią inwestycje na stadionach od Zielonej Góry po Rzeszów? To się po prostu opłaca.
Zamiast więc biadolić, dziadować i robić z siebie Rumuna, lepiej podziękować MOSiRowie za zrobienie dobrej roboty, miastu za wyłożenie kasy i wziąć się do pracy nad pomysłami jak zarobić na tej inwestycji w prąd.
Zarobić ok. 7 tys. miesięcznie na światło to nie jest zadanie niewykonalne. Prezes dał radę z Bogdanką, dał radę z Tyskim to i teraz da radę! :-)

Monter77, a ile osób może wejść na stadion i z czego to wynika? Jeszcze nikt nie był w stanie tego wyjaśnić.

Sprawka, Jerry i masa osob z tego ciemnogrodu zwanego Lublin powinna sobie tego posta wydrukowac i czytac codziennie do sniadania, obiadu i kolacji. Brawo Hela. Na tym poscie cala ta dyskusja powinna sie zakonczyc, no dorzucil bym do tego ewentualnie taczke dla wiadomo kogo.

jerry78
Trener

#4657 Postautor: jerry78 » 19 marca 2012, o 09:56

Taczke dorzuć dla siebie i jedz nią do szkoły nauki czytania ze zrozumieniem, skoro gdzieś wyczytałeś, że mnie martwi oświetlenie na stadionie.
Tutaj chodzi tylko i wyłącznie o zasady i reguły gry narzucane z kilkuletnim wyprzedzeniem, które się respektuje albo nie w zależności od sytuacji. Tak działa właśnie GKSŻ i w ten sposób te śmieszne władze polskiego speedwaya niszczą tą dyscyplinę.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4658 Postautor: mikas » 19 marca 2012, o 10:44

sadychor pisze:
Monter_77 pisze:sadychor oczywiscie zrecznie cytujac pominales jedno moje zdanie (...)

Nie bylo to moja intencja, staram sie cytowac jak najmniej, jedyna roznica bylaby taka, ze wywiad z Panem z MOSiRu przeczytalibysmy wczesniej, tak samo jak komentarze, ze Sprawka jeczy po gazetach. W sumie i tak to ciagle czytamy na tym forum :)

No i bardzo dobrze, że bysmy przeczytali wczesniej. Zwroc uwage, że o tym zeby jeszcze przed koncem poprzedniego sezonu jęczec po gazetach, ze za rok bedzie potrzebne oswietlenie bylo pisane na tym forum duzo wczesniej. W tym wypadku Sprawka tak zrobil i dzieki temu ze jeczał w gazetach z odpowiednim wyprzedzeniem oswietlenie teraz mamy i nikt mu tego nie ma za złe a wręcz przeciwnie za to dostawał pochwały. Tylko ze powinien tez duzo wczesniej (przed podpisaniem umowy) jeczec odnosnie niekorzystnych warunków jakie przedstawia mu MOSIR odnosnie opłat za prad i odnosnie ograniczenia liczby widzów na stadionie. Tu sprawe powaznie zaniedbał i slusznie teraz ludzie mu to wytykają, szczegolnie że swoimi kolejnymi wypowiedziami w tym temacie sie tylko pogrąża.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
pizek

#4659 Postautor: pizek » 19 marca 2012, o 11:15

Dokładnie Sprawka nie powinien podpisać czegoś co jest niekorzystne dla klubu i tyle. Zresztą ten płacz ciągły w mediach jest dla mnie irytujący i zapewne nie tylko dla mnie, ale dla przyszłych sponsorów również. Mam wrażenie, że Dariusz jest trochę oderwany od rzeczywistości. Najpierw coś powie, podpisze a potem myśli... co on właściwie zrobił. Ile to już było obietnic i deklaracji niespełnionych? Po co coś mówić jak się z tego nie wywiązuje? Czasem z gęby robi... . I nie chce tutaj nikogo obrażać, ale tak jest. Zauważyłem również, że jak jest tylko problem to jest najpierw płacz w mediach, potem leci i prosi prezydenta Żuka o pomoc, która przybiera różne formy. Ludzie klub dostał bańkę od miasta co się nigdy nie zdarzyło, dostał największego sponsora, oświetlenie a on nadal robi z siebie pośmiewisko, zamiast dziękować i wychwalać miasto pod niebiosa to lata do Żuka pod spódnicę prosząc o więcej i więcej. Jak to mówią: "dać mu palec, a weźmie całą rękę" A kiedy Żuk powie dość ciekawe co będzie? Gdzie spółka, w którą klub miał się przekształcić? Gdzie nasza szkółka? Gdzie Ci nowi sponsorzy, którzy mieli walić oknami i drzwiami? Dlaczego z torem nic się nie robi, aby rozpocząć treningi? Dlaczego nie dosypano nawierzchni na jesień? Czemu tak późno obóz był zorganizowany? Dlaczego podpisał coś co jest niekorzystne dla klubu? To i szereg innych pytań mam w głowie lecz i tak nigdy nie dowiem/y się prawdy jak to rzeczywiście było...

Poza tym widać niechęć do naszego prezesa. Wydarzenia z przeszłości tak łatwo się nie zapomina i trudno o dobre stosunki na linii Klub-MOSiR...
http://wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3689972.html

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4660 Postautor: Maxx » 19 marca 2012, o 12:12

pizek pisze:Dokładnie Sprawka nie powinien podpisać czegoś co jest niekorzystne dla klubu i tyle. Zresztą ten płacz ciągły w mediach jest dla mnie irytujący i zapewne nie tylko dla mnie, ale dla przyszłych sponsorów również. Mam wrażenie, że Dariusz jest trochę oderwany od rzeczywistości. Najpierw coś powie, podpisze a potem myśli... co on właściwie zrobił. Ile to już było obietnic i deklaracji niespełnionych? Po co coś mówić jak się z tego nie wywiązuje? Czasem z gęby robi... . I nie chce tutaj nikogo obrażać, ale tak jest. Zauważyłem również, że jak jest tylko problem to jest najpierw płacz w mediach, potem leci i prosi prezydenta Żuka o pomoc, która przybiera różne formy. Ludzie klub dostał bańkę od miasta co się nigdy nie zdarzyło, dostał największego sponsora, oświetlenie a on nadal robi z siebie pośmiewisko, zamiast dziękować i wychwalać miasto pod niebiosa to lata do Żuka pod spódnicę prosząc o więcej i więcej. Jak to mówią: "dać mu palec, a weźmie całą rękę" A kiedy Żuk powie dość ciekawe co będzie? Gdzie spółka, w którą klub miał się przekształcić? Gdzie nasza szkółka? Gdzie Ci nowi sponsorzy, którzy mieli walić oknami i drzwiami? Dlaczego z torem nic się nie robi, aby rozpocząć treningi? Dlaczego nie dosypano nawierzchni na jesień? Czemu tak późno obóz był zorganizowany? Dlaczego podpisał coś co jest niekorzystne dla klubu? To i szereg innych pytań mam w głowie lecz i tak nigdy nie dowiem/y się prawdy jak to rzeczywiście było...

Poza tym widać niechęć do naszego prezesa. Wydarzenia z przeszłości tak łatwo się nie zapomina i trudno o dobre stosunki na linii Klub-MOSiR...
http://wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3689972.html

A zatem nie ma sielankowej atmosfery w kontaktach pomiędzy MOSiR a KMŻ. Swoją drogą ciekawe jak dzisiaj naprawdę wyglądają relację między obydwoma panami dyrektorami... 8)

Shack
Administrator

#4661 Postautor: Shack » 19 marca 2012, o 12:17

wydaje się, że oświetlenie już skończone. Stary park maszyn również oświetlony. Na torze syf jak zwykle, brakuje kawałka siatki. Coś koparka robiła z tyłu trybuny od rzeki.

Awatar użytkownika
olien

#4662 Postautor: olien » 19 marca 2012, o 13:06

niepotrzebne oświetlenie?

to ja już nie rozumiem. najpierw jest wymóg od wszystkich pierwszoligowych kubów, aby miały oświetlenie, a teraz się okazuje, że Łódź czy Gniezno są od Lublina lepsze bo nie muszą mieć oświetlenia? czyli co - było niepotrzebne?

jeden wielki burdel w PZM i GKSŻ.
i jak ma być dobrze?! ;[

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#4663 Postautor: Hayden » 19 marca 2012, o 13:06

jerry78 pisze:Taczke dorzuć dla siebie i jedz nią do szkoły nauki czytania ze zrozumieniem, skoro gdzieś wyczytałeś, że mnie martwi oświetlenie na stadionie.
Tutaj chodzi tylko i wyłącznie o zasady i reguły gry narzucane z kilkuletnim wyprzedzeniem, które się respektuje albo nie w zależności od sytuacji. Tak działa właśnie GKSŻ i w ten sposób te śmieszne władze polskiego speedwaya niszczą tą dyscyplinę.

No i co z tego, ze od innych nie wymaga sie oswietlenia? Czy nasz klub cos straci na tym, ze miasto przez GKSZ musialo nam zrobic swiatla?
odpowiedz brzmi: NIE!!, oswietlenie to dla nas super sprawa i korzysc dla lubelskiego zuzla, za ktora nalezy dziekowac kazdemu, kto sie do niej przyczynil. Gdyby nie ten nakaz to pewnie bysmy go przez najblizsze lata nie ujrzeli.
Motor mocny

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4664 Postautor: sadychor » 19 marca 2012, o 13:20

$korzen$ pisze:(...)Sprawka, Jerry i masa osob z tego ciemnogrodu zwanego Lublin powinna sobie tego posta wydrukowac i czytac codziennie do sniadania, obiadu i kolacji. Brawo Hela. Na tym poscie cala ta dyskusja powinna sie zakonczyc, no dorzucil bym do tego ewentualnie taczke dla wiadomo kogo.

Hayden pisze:(...)No i co z tego, ze od innych nie wymaga sie oswietlenia? Czy nasz klub cos straci na tym, ze miasto przez GKSZ musialo nam zrobic swiatla?
odpowiedz brzmi: NIE!!, oswietlenie to dla nas super sprawa i korzysc dla lubelskiego zuzla, za ktora nalezy dziekowac kazdemu, kto sie do niej przyczynil. Gdyby nie ten nakaz to pewnie bysmy go przez najblizsze lata nie ujrzeli.

mikas pisze:(...) W tym wypadku Sprawka tak zrobil i dzieki temu ze jeczał w gazetach z odpowiednim wyprzedzeniem oswietlenie teraz mamy i nikt mu tego nie ma za złe a wręcz przeciwnie za to dostawał pochwały. (...)

Bez kitu Panowie, zatraciliscie sie w slepej krytyce Sprawki, mikas pisze jaka byla jego rola w powstawaniu oswietlenia, ba, nawet MOSiRy w wywiadzie mowia, ile zrobily na prosbe klubu.
A jesli ta sytuacje z forowaniem druzyn uwazacie za norme to chyba nie bedziecie sie denerwowali, jak sedzia nakaze przerobic tor pod gosci, bo costam...
Akcepowanie takich patologii, bo to zuzel itp., takze przez uzytkownikow lubujacych sie w cytowaniu rozmaitych ustaw i artykulow przeroznych kodeksow jest, hmmm, takie lubelskie :)
Byleby dowalic obecnie urzedujacemu prezesowi/dyrektorowi, niewazne czy sie nazywa Sprawka, Siwek, Kolodziej ...
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4665 Postautor: istred » 19 marca 2012, o 13:25

A jesli ta sytuacje z forowaniem druzyn uwazacie za norme (...)
A czego byś oczekiwał? Że GKSŻ odmówi przyznania licencji dla Gniezna i Łodzi?

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4666 Postautor: Dobromir » 19 marca 2012, o 13:29

Przyznania licencji nie, bo nie miałby kto jechać. Ale powinni dostać karę pieniężną oraz punkty ujemne. A tak Gniezno zamiast wydawać bańkę na słupy zakontraktowało sobie Lindbackas i Pedersena.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4667 Postautor: istred » 19 marca 2012, o 13:40

Ale my też tej bańki na oświetlenie nie wydaliśmy, tylko wydało ją miasto.
Oprócz tego, kolejną bańkę miasto dorzuciło do budżetu klubu, ale oczywiście mimo tego (że miasto na żużel przeznaczyło ponad 2 mln zł) i tak jest jęczenie, narzekanie i ciągłe żebranie ze strony Sprawki.

jerry78
Trener

#4668 Postautor: jerry78 » 19 marca 2012, o 13:42

No i co z tego? Dla piłkarskiego Motoru miasto wyda kilkadziesiąt milionów złotych i pewnie za światełka na nowym stadionie na Krochmalnej też zapłaci, bo biedny klub nawet dla wypłaty na zawodników nie ma, mimo, że miasto jako akcjonariusz kupę kase daje.
I teraz klub żużlowy ma po rękach całować MOSiR, że od kilkunastu czy kilkudziesięciu lat jakieś większe pieniądze zainwestował w tą ruinę? Bez przesady.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4669 Postautor: Dobromir » 19 marca 2012, o 13:45

Nikt tu nie Jęczy na Sprawkę tylko na GKSŻ.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#4670 Postautor: Hayden » 19 marca 2012, o 13:47

jerry78 pisze:Dla piłkarskiego Motoru miasto wyda kilkadziesiąt milionów złotych i pewnie za światełka na nowym stadionie na Krochmalnej też zapłaci, bo biedny klub nawet dla wypłaty na zawodników nie ma, mimo, że miasto jako akcjonariusz kupę kase daje.

Moze w tym jest pies pogrzebany?
Motor mocny

BR
Senior

#4671 Postautor: BR » 19 marca 2012, o 17:30

istred pisze:A czego byś oczekiwał? Że GKSŻ odmówi przyznania licencji dla Gniezna i Łodzi?

nie powinni dostać licencji i nie ważne czy są faworytami do awansu czy nie

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4672 Postautor: istred » 19 marca 2012, o 18:11

Ale akurat nie ma znaczenia czy oni byli faworytami czy nie byli (Gniezno owszem było, ale Łódź nie, a Skrzydlewski jedzie po GKSŻ, prezesach i całym towarzystwie kiedy tylko może).

Chodzi o to, że to są dwa kluby, który całkiem nieźle przędą. Dowalanie im w obecnej sytuacji byłoby strzałem w stopę dla całego żużla.
Udupiłoby się kolejne dwa ośrodki żużlowe, z czego do Łodzi żużel pewnie długo by nie wrócił. I co byśmy z tego mieli? 3 zespołową I ligę?
Kto by na tym skorzystał? Nikt.

GKSŻ ustaliła idiotyczne przepisy bez większego zastanowienia i teraz musi robić takie wałki, żeby to wszystko się jakoś kręciło.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#4673 Postautor: Fantys » 19 marca 2012, o 19:30

Czy ktoś kto jest blisko klubu może powiedzieć kiedy odbędzie się odpalenie światełek ? czy nie będzie ?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#4674 Postautor: Maxx » 19 marca 2012, o 21:52

Fantys pisze:Czy ktoś kto jest blisko klubu może powiedzieć kiedy odbędzie się odpalenie światełek ? czy nie będzie ?

Jak prądzik będzie załatwiony (czytaj: opłacony) to będzie. Data póki co nieznana jeszcze 8)

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#4675 Postautor: Manitou » 19 marca 2012, o 22:02

Datka! 8)