Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Stadion

#4626 Postautor: istred » 18 marca 2012, o 19:45

Mnie tez to zastanawia, ale tylko przez moment, czy klub dal sie wmanewrowac
Piszesz to po raz kolejny... ciekawi mnie co konkretnego masz przez to na myśli.
Czy aby nie zarzucasz osobom z MOSiRu przestępstwa?
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Jakie działanie uważasz, za "wmanewrowanie" drugiej strony w podpisanie niekorzystnej dla niej umowy? ...szczególnie w przypadku gdy obie strony są przedsiębiorcami i mamy obrót profesjonalny.

Robson
Senior

#4627 Postautor: Robson » 18 marca 2012, o 21:03

Awatar użytkownika
Monter_77

#4628 Postautor: Monter_77 » 18 marca 2012, o 21:18

sadychor pisze:Wcale nie zapominam o tym i nie ide zrobic herbaty, ale efekt bedzie taki sam jak Wasze przezywanie i podniosle wpisy :) Nic sie nie zmieni. Mnie tez to zastanawia, ale tylko przez moment, czy klub dal sie wmanewrowac, czy DS wyrwal sie jak notariusz w Weselu (filmie) z okrzykiem "ja (klub) zaplace", liczac na sponsoring PGE.
MOSiR mogl podpuscic klub tak konstruujac umowe, co jest niezbyt fair, lub klub sam wiedzial w co sie pcha. Tak czy owak DS sie nie popisal.

Znasz tresc umowy??
Tak sie sklada ze mialem okazje ja czytac, umowa jest jasno skonstruowana, zarowno jesli chodzi o to kto ma placic za prad i za moc, jak i o maksymalna liczbe widzow, jaka mozna wpuscic na trybuny.
Sa trzy opcje:
1.Sprawka jej nie czytal i podpisal,
2. Czytal, ale nie zrozumial i podpisal
3. Czytal, zrozumial i pomyslal, ze tuz przed startem sezonu cos sie wyrwie z "miasta" albo za posrednictwem miasta z PGE, wiec potraktowal umowe jako nic nie znaczacy swistek papieru, z podpisania ktorego nic nie wynika
Wszystkie trzy przypadki go dyskwalifikuja jako osobe ktora ma zarzadzac podnimiotem z ok 2 milionowym budzetem

No chyba, ze podpisal dokument o innej tresci niz ten ktory prezentowal MOSiR - wtedy prezio powinien zawiadomic odpowiednie organa o popelnieniu przestepstwa.

Edyta:
Teraz sie tłumaczy, że musial taka umowę podpisać. Nie musial, umowe mozna negocjowac. Tylko trzeba to umiec.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2012, o 21:26 przez Monter_77, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

jerry78
Trener

#4629 Postautor: jerry78 » 18 marca 2012, o 21:22

Jak Kowalski przejedzie na weryfikację toru i będzie chciał zobaczyć zapalone światełka, to Sprawka powinien mu pokazać środkowy palec i tyle w temacie.

Monter_77 pisze:Sa trzy opcje:
1.Sprawka jej nie czytal i podpisal,
2. Czytal, ale nie zrozumial i podpisal
3. Czytal, zrozumial i pomyslal, ze tuz przed startem sezonu cos sie wyrwie z "miasta" albo za posrednictwem miasta z PGE, wiec potraktowal umowe jako nic nie znaczacy swistek papieru, z podpisania ktorego nic nie wynika
[...]
Edyta:
Teraz sie tłumaczy, że musial taka umowę podpisać. Nie musial, umowe mozna negocjowac. Tylko trzeba to umiec.

- Taka umowa została nam przedstawiona, a chcąc uzyskać licencję na starty w tym sezonie, musieliśmy dysponować zgodą na użytkowanie stadionu. Klub nie jest w stanie stawiać warunków. W Lublinie nie ma innego stadionu żużlowego, więc musieliśmy taką umowę podpisać - podkreśla Sprawka.

Szkoda, że ty też Monter czytasz i nie rozumiesz co czytasz, a zarzucasz to innym. Negocjować? Masz widzę pojęcie. Szkoda, że też nie wynegocjował od Bogdanki 5 mln... szkoda, wielka szkoda.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4630 Postautor: Hela » 18 marca 2012, o 21:35

OSZUKALI MNIE!

Takie mam pierwsze skojarzenie :-)

A tak na serio to szkoda, że nasze władze klubowe ( i także niektórzy kibice - wnioskuję po poście jerrego78) myślą o standardzie w jakim kibice oglądają mecz, jedynie w kontekście spełnienia przykrego obowiązku. Przecież światła to duża szansa na promocję żużla w Lublinie i regionie, szansa na ściągnięcie nowych kibiców i sponsorów, szanse na wychowanie kolejnego pokolenia ludzi, którzy zakochają się w żużlu po zawodach przy sztucznym oświetleniu. Ja i wielu moich rówieśników, z dzieciństwa pamiętamy jednorazowe zawody przy świetle. Dla wielu to był pierwszy kontakt z żużlem, który przerodził się w niezłą zajawkę :-) Poza tym czy światła to luksus? Moim zdaniem to STANDARD, naprawdę minimum. Dlatego nie ma co się oglądać na Łódź czy Gniezno. Robimy krok do przodu w rozwoju. Czy w Toruniu płaczą, że tyle płacą za wynajem Motoareny? Czy żałują przeprowadzkę bo taniej było na Broniewskiego? Dlaczego robią inwestycje na stadionach od Zielonej Góry po Rzeszów? To się po prostu opłaca.
Zamiast więc biadolić, dziadować i robić z siebie Rumuna, lepiej podziękować MOSiRowie za zrobienie dobrej roboty, miastu za wyłożenie kasy i wziąć się do pracy nad pomysłami jak zarobić na tej inwestycji w prąd.
Zarobić ok. 7 tys. miesięcznie na światło to nie jest zadanie niewykonalne. Prezes dał radę z Bogdanką, dał radę z Tyskim to i teraz da radę! :-)

Monter77, a ile osób może wejść na stadion i z czego to wynika? Jeszcze nikt nie był w stanie tego wyjaśnić.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

jerry78
Trener

#4631 Postautor: jerry78 » 18 marca 2012, o 21:46

Hela, tu nie o to chodzi, czy ja chciałbym światła, czy nie. Tu chodzi o pewne zasady. Szlag mnie trafia jak GKSŻ ustala pewne zasady i pewne kluby zwalnia z tego dla dobra polskiego żużla. Dlaczego nasz klub ma w tym sezonie ponosić koszta w wysokości ponad 50 tyś złotych z kasy klubowej a Gniezno nie musi? No dlaczego?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4632 Postautor: istred » 18 marca 2012, o 21:47

Również czujesz się oszukany? :D
Dlaczego nasz klub ma w tym sezonie ponosić koszta w wysokości ponad 50 tyś złotych z kasy klubowej a Gniezno nie musi? No dlaczego?

Dlaczego? Kurna Dlaczego?!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec