Wybrzeże Gdańsk - TŻ Lublin 63:27

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sober
Senior

#51 Postautor: Sober » 4 maja 2004, o 15:52

Na pewno to nie będzie łatwy mecz i to chyba wszyscy wiemy. Mamy do wyboru dwa warianty:
1)Albo jedziemy z Peterem i idziemy na całego(walczymy o 1 miejsce, a potem w PO gramy z 4 drużyną.)
2) Bardziej sensowny wariant. Jedziemy bez Petera wraz z Jurkiem i staramy sie jak najmniej przegrać. W sumie i tak będzie trudno o to 1 miejsce, a czy będziemy 2 czy 3 to nie ma znaczenia.

Obstawiam coÅ› ok. 56:34.. :roll:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#54 Postautor: Maxx » 4 maja 2004, o 17:01

Wygrać w Gdańsku raczej się nie uda, ale można Gdańszczanom trochę stracha napędzić :twisted:

studenciak_22

#55 Postautor: studenciak_22 » 4 maja 2004, o 17:59

no pewnie że jechać z Peterem bo zaladajac porazke z samej gory to na cholere brac Piszcza, Knappa, itp itd. tylko pakowac Balabucha, Wrone, Kosinskiego i niech chlopaki zasuwaja bo i tak przegramy a przy tym jeszcze wiecej klub zaoszczedzi :D :D :D i ja tez mysle ze mecz do tylu ale dla mnie jest roznica czy zrobiono wszystko aby powalczyc lub zminimalizowac przegrana czy odpuszcza sie na starcie. A to jest sport yawodnikow 14 a do podzialu 90 pkt. a potem zeby dzialacze nie obudzili sie z reka w nocniku bo brakuje maluch punktow.
ps. jak wiadomo ze cienko y kasa to na cholere brali Petera i mydla oczy e+liga

Awatar użytkownika
MarianJ

#56 Postautor: MarianJ » 4 maja 2004, o 19:14

Mecz w Gdańsku jak każdy wie będzie bardzo ciężki do wygrania.Winik jest raczej pewny-zwycięstwo gospodaży jest nieuchronne.Zacytuje tu Kazimierza Górskiego:"rozum mówi że zwycięży Gdańsk , ale serce jest za TŻ Lublin".
SAdze że prawie każdy z obecnych na forum tak w duchu myśli....
TeŻet z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!!!!!!!!

...........................GG#1009468

Roksana

#57 Postautor: Roksana » 4 maja 2004, o 19:38

no to chłopcy...
przygotowani na porażkę? :twisted: :twisted: :twisted:
Nie chcem oczywiście.. być wśipska:]
typuję 62-28 dla Wybrzeża.... :>
no może troszkę wyżej...:/

Awatar użytkownika
MarianJ

#58 Postautor: MarianJ » 4 maja 2004, o 19:51

Roksana pisze:no to chłopcy...

Maleńka nie bądź taka pewna..... :lol:
TeŻet z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!!!!!!!!

...........................GG#1009468

Roksana

#59 Postautor: Roksana » 4 maja 2004, o 19:52

MarianJ pisze:
Roksana pisze:no to chłopcy...

Maleńka nie bądź taka pewna..... :lol:

tak, tak... ;]
Serdecznie zapraszam do Gdańska ;]
i nie Maleńka :P :twisted: :evil:

studenciak_22

#60 Postautor: studenciak_22 » 4 maja 2004, o 19:56

Bimmer może i masz racje ja tam na finansach się nie znam studjuje całkiem co innego. Ale mi chodzi o to że to jest sport i może zdarzyć się niespodzianka(wątpliwe ale....) przykładów można mnożyć np. mecz Ukraina-Polska itp. a odpuszczając na samym starcie to Bałabuch, Wrona i Kosiński też pięknie przegrają mecz i pojeżdża sobie i klub masę kasy zaoszczędzi,aw sporcie chyba nie o to chodzi z tym sie chyba zgodzisz :D a to co mamy wygrać to pewnie wygramy i jedziemy w barażach (chyba że Gorzów nas wyprzedzi bo przy takim podejściu w odpuszczaniu meczów to jest możliwe) to czy damy radę Poloni? I nie bądźmy minimalistami i nie zadawalajmy się tylko drugim msc. tylko walczmy o pierwsze czy nie byłoby pięknie i słodko.

Gość

#61 Postautor: Gość » 4 maja 2004, o 20:10

Pieniądze pieniędzmi ale żużel to sport który trafia do kibiców !!!
W Gdanśku napewno chcieliby oglądać żużel w dobrym wydaniu.
Nawet jak nie wygramy , ale jak pojedziemy w najsilniejszym składzie to jest zawsze szansa.Przykładów jest wiele przytocze kilka :

* D.Stachyra juinor z niższej półki , mecze w Gnieźnie i z Ostrowem - pierwszy wychodzi ze startu i przyjeżdża na mete z przewagą w biegach gdzie jeździli dobrzy zawodnicy.

* Tomek Piszcz po meczu z Ostrowem śmiem twierdzić że tanio skóty nie sprzeda , w Gdańsku jeździł i napewno stać go na 10 ptk.

* Franków , Śledź przy dobrze przygotowany sprzęcie wszyscy wiecie.....

* Karlson - nikt mu nie dałby rady w Gdańsku jakby pojechał.

itp itd .....

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#62 Postautor: Jinxsior » 4 maja 2004, o 20:21

Co tu sie duzo oszukiwac,Gdansk ma mocna pake i tylko niepoprawni optymisci maga marzyc o wygraniu,ja osobiscie bede naprawde bardzo szczesliwy jak uda nam sie wypasc w tym spotkaniu na miare naszych mozliwosci,czyli wszyscy jada na maksa i nikt w zespole nie odstaje tak jak to mialo miejsce w poprzednich meczach.Jesli wynik bedzie podobny do tego co wykrecil Gorzow to bede zadowolony,Piko ten tor zna wiec powinien naszym chlopakom slowko szepnac.Jesli taki wynik przywioza z Gdanska to jestem spokojny o mecz u nas,mam nadzieje ze pierwsze pkt Gdansk straci wlasnie w Lublinie,a w play offach roznie moze to byc.

A co do wypowiedzi pani z Gdanska,to prosze sobie nie robic tu takich podsmichujkow bo jeszcze nie awansowaliscie, a ty juz Gdansk widzisz jako mistrza polski, czas zweryfikuje jaka to jestescie silna druzyna.

A szacunek dla Lublinka musi byc.
Pozdrawiam Gdansk Przymorze a szczegolnie ul.KolobrzeskÄ…

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#63 Postautor: Gelo » 4 maja 2004, o 20:29

Zdecydowanie popieram Jinxsiora. Jeszcze nie czas na drwiny. Nie jesteśmy faworytem i pewnie przegramy, ale gdańszczanie nie są aż tak mocni żeby byli nie do pokonania. Jak dla mnie mają dwie "dziurki" w składzie. W Gorzowie będzie im bardzo ciężko u nas też różnie może być. Ale fani z Gdańska (miasta które bardzo lubię) mają to do siebie, że lubią kpić z każdego z kim aktualnie ma jezdzić ich drużyna. A jak ktoś im odpowiada robią się agresywni i chamscy. Wpis Roksany jest typowym przykładem prowokacji.

Roksana

#64 Postautor: Roksana » 4 maja 2004, o 20:34

Jinxsior pisze:Co tu sie duzo oszukiwac,Gdansk ma mocna pake i tylko niepoprawni optymisci maga marzyc o wygraniu,ja osobiscie bede naprawde bardzo szczesliwy jak uda nam sie wypasc w tym spotkaniu na miare naszych mozliwosci,czyli wszyscy jada na maksa i nikt w zespole nie odstaje tak jak to mialo miejsce w poprzednich meczach.Jesli wynik bedzie podobny do tego co wykrecil Gorzow to bede zadowolony,Piko ten tor zna wiec powinien naszym chlopakom slowko szepnac.Jesli taki wynik przywioza z Gdanska to jestem spokojny o mecz u nas,mam nadzieje ze pierwsze pkt Gdansk straci wlasnie w Lublinie,a w play offach roznie moze to byc.

A co do wypowiedzi pani z Gdanska,to prosze sobie nie robic tu takich podsmichujkow bo jeszcze nie awansowaliscie, a ty juz Gdansk widzisz jako mistrza polski, czas zweryfikuje jaka to jestescie silna druzyna.

A szacunek dla Lublinka musi byc.
Pozdrawiam Gdansk Przymorze a szczegolnie ul.KolobrzeskÄ…

no no ... :D
ja zadnych podsmiechujkow nie robie..., tylko patrze realnie...
alez ja szacunek mam do Lublinka :P :lol: zobaczymy jak all... bedzie.
no i ponownie zapraszam do gda

MYFIO

#66 Postautor: MYFIO » 4 maja 2004, o 23:03

Patrzac na sklady i na to co prezentuja kluby to wygrana Gdanska w okolicach 20 pkt. Patrzac jednak jako kibic TZ trzeba widziec szanse na pkt. Wszystko jest mozliwe tym bardziej ze Piszczyk sie dogadal ze sprzetem.

Nie chce mi sie szukac i cytowac ale ktos wspomnial ze jedziemy jak najmniejszym kosztem kalkulujac wygrane itd. przeciez w tym sporcie wszystko moze sie zdarzyc. Ze przypomne pamietny mecz w Toruniu gdzie majac noz na gardle (spadek z 1 ligi) wygralismy bodajze 45-44 (Apator walczyll o miejsce na podium my o utrzymanie w lidze) Wiec pisanie ze nie ma sensu szukac szansy, ze trzeba oszczedzac na mecze z Grudziadzem i Ostrowem jest bez sensu. Moze sie okazac ze pkt wywieziemy z Gdanska a stracimy w Grudziadzu. Wszystko zalezy od dyspozycji zawodnikow w danym dniu.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#68 Postautor: Scream » 4 maja 2004, o 23:23

Gawrzyk.... nawet takich rzeczy glosno sie nie mowi... bylo minelo.. historia :lol:

meesha
Trener
Kontakt:

#69 Postautor: meesha » 4 maja 2004, o 23:30

Gawrzyk, uważaj co piszesz. Ówczesny trener Apatora Wojciech Żabiałowicz za podobne insynuacje ze stołka poleciał :lol:
A mówiąc serio, kopę lat a jednak jeszcze ktoś to pamięta. W Toruniu pewnie też...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#70 Postautor: grzesieck » 5 maja 2004, o 00:07

Oj pewnie nie tylko w Lublinie i nie tylko w Toruniu pamietaja...heh, pamietam ze jak wtedy zobaczylem wynik meczu to od razu do starego powiedzialem ze jakis przekret :lol:

A co do meczu z Wybrzeżem, to moge napisac tylko to co przed Gorzowem - serce mowi TŻ, rozum podpowiada GKS...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#71 Postautor: kdsz » 5 maja 2004, o 00:33

A rzeczywiscie, byl taki mecz :). Z tego co pamietam, rozgrywano go na raty - w niedziele byl przerwany [przy naszym prowadzeniu z resztÄ…, co juz budzilo kontrowersje], a w powtorce bodajze w poniedziek warunki tranzakcji zostaly spelnione ;) i wygralismy. Dokladnie nie wiem czy bylo tak jak napisalem [mlodzian bylem wtedy], jesli bredze to mnie poprawcie

Ale powrocmy do tematu... Czy z Peterem czy bez i tak w Gdansku bedzie wtopa, nie oszukujmy sie. Natomiast kwestia odpowiedniego wrazenia, o ktorej wspomial Hollywood, moze miec wieksze znaczenie niz by sie pierwotnie wydawalo. Kleska moze sie po prostu odbic na frekwencji w meczu rewanzowym, a przeciez spotkanie z Wybrzezem na naszym stadionie to szansa na publicznosc rzedu kilkunastu tysiecy! Wiec moze sprawa nie jest tak do konca oczywista...
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
radekgks

#72 Postautor: radekgks » 5 maja 2004, o 00:33

Przepraszam ze sie wtrącam,ale dla mnie jako kibica druzyny z gdańska przyjazd gosci w okrojonym składzie jest poprostu brakiem szacunku dla nas kibiców.Gdzie tu jest duch rywalizacji sportowej?Czy w zuzlu juz tylko o kaske chodzi?
Jak skład bedzie okrojony to stawiam 70-20 , a tego ani my ani Wy (chyba)nie chcecie

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#73 Postautor: Maxx » 5 maja 2004, o 08:33

radekgks pisze:Przepraszam ze sie wtrącam,ale dla mnie jako kibica druzyny z gdańska przyjazd gosci w okrojonym składzie jest poprostu brakiem szacunku dla nas kibiców.Gdzie tu jest duch rywalizacji sportowej?Czy w zuzlu juz tylko o kaske chodzi?
Jak skład bedzie okrojony to stawiam 70-20 , a tego ani my ani Wy (chyba)nie chcecie

Trudno się nie zgodzić z naszym kolegą z Gdanska, co racja to racja. Ale jest też druga strona medalu pod tytułem: "Finanse". Gdyby klub było stać na pewno wówczas pojechalibyśmy w najsilniejszym składzie. Czasy jakie są każdy wie, nikt nie ma lekko i jeśli niemal pewna jest porażka w Gdansku to pieniądze przeznaczone na zakontraktowanie obcokrajowca lepiej wydać wtedy, kiedy pojedziemy tam, gdzie będzie szansa wygrać. Tutaj tylko i wyłącznie chodzi o kasę, na pewno nie o brak szacunku dla rywala i trzeba umiec spojrzeć na dany temat z szerszej perspektywy.
Wcale jednak nie jest wykluczone, że w Gdansku pojedziemy w najsilniejszym zestawieniu...

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#74 Postautor: Jinxsior » 5 maja 2004, o 09:48

Nie no takiego wyniku 70:20 to sie nie spodziewam nawet w krajowym skladzie.Nie jestesmy Ostrowem czy Gnieznem, ludzie nie robmy z Gdanska Tarnowa czy Wroclawia tam bysmy do 20 przegrali ale w krajowym do trzydziestu to jest wynik jak najbardziej do przyjecia,i nie jestem ogromnym optymistÄ…. Jestem realistÄ…. :lol: :lol:

Pozdrawiam Gela.

Czarek
Trener

#75 Postautor: Czarek » 5 maja 2004, o 09:56

Czytając relacje z meczu Gdańsk - Gorzów mam wrażenie, że tam naprawdę można powalczyć. Może warto pojechać tam z Karlssonem?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.