Skóry jak skóry, ale ciekaw jestem czy Ci chłopcy, którzy wyglądają (zwłaszcza ten w brązowym) jak z lat 60' albo 70' , czy Ci oto młodzieńcy po tej prezentacji zjawili się na treningach więcej niż raz albo dwa? A może oni byli wzięci tylko do tej prezentacji

? Można jeździć w drelichu jak Baran w 2010 w Łodzi, można też w piżamie (nasi rok temu) ale szkółką powinien zajmować sie ktoś poważny , ale Sprawka twierdzi że takich ludzi dostępnych nie ma, dziwne... Mało tego ciągle brakuje pieniędzy, na wszystko. Trzeba marzyć że przyjdzie sponsor, który swoje pieniądze przeznaczy właśnie na szkółkę. A co najśmieszniejsze miasto nie da pieniędzy na szkółkę bo chłopaki nie startują w zawodach, a jak mają startować bez licencji? Jedyne wyjście - miniżużel. Możliwe w Lublinie? Chyba nie. Dla mnie to dziwne że można dać 1mln na starych byków żeby odkładali kasę na nowe busy i mieszkania, a nie można dać choćby 40 tys. na to żeby Jeleniewski nie był ostatnim lublinianinem w tym sporcie.
Może środki z ministerstwa sportu by się dało znaleźć, ale pewnie musieli by startować, to by dostali stypendia, i koło się zamyka...
Jakie jeszcze jest wyjście dla rozwinięcia szkółki. Zrzutki może? W sumie gdyby co 4 kibic dał 20-50zl rocznie poza biletami na szkółkę (bo go stać i chce się zasłużyć, nawet ja bym wysupłał gdybym wiedział że pójdą na rozwój jakiegoś chłopaka) to coś by z tego było, ale to musi być blisko 1000 takich osób. Żeby szkółka fajnie działała i dawała efekty potrzeba rocznie ponad 100 tys. Sam nawet myślę co można doradzić Sprawce aby problem budżetu szkółki rozwiązać. Dlatego my powinniśmy chociaż spróbować coś zrobić i poszukać rozwiązania, gdyby były sensowne zaproponować prezesowi, może facet to wykorzysta.
Prowadzenie poważnej szkółki nie jest łatwe, de facto szkółki z prawdziwego zdarzenia mają tylko: Zielonka, Czewa, Gniezno i przede wszystkim Leszno. Wszystko eliga, albo przyszłoroczna eliga

Więc nie ma co szydzić i powiedzieć, panie Sprawka weź pan się za szkółkę, bo łatwo powiedzieć a zrobić dużo trudniej. Miejmy nadzieję że ktoś się zlituje i zasponsoruje szkółkę, może klub zrobi to co piłkarski Motor czyli "lubelskie nadzieje piłkarskie" czy coś takiego. Zawsze coś mogło by wskoczyć z tego 1% podatku...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.