Inni sponsorzy klubu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
BR
Senior

Re: Inni sponsorzy klubu

#26 Postautor: BR » 13 lutego 2012, o 15:17

Tyskie, Perła, Lech, Warka - wszystko to szczyny obecnie wiec nie ma co dyskutować nad wyższością jednych nad drugimi.
Przeważyć tu może tylko patriotyzm lokalny.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#27 Postautor: Gelo » 13 lutego 2012, o 15:19

święte słowa :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#28 Postautor: istred » 13 lutego 2012, o 15:20

sadychor pisze:A co sie stalo z miodowa :?:

Miodowych piw nie lubię :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#29 Postautor: Cooper » 13 lutego 2012, o 15:20

istred pisze:Perła jest bardzo popularna poza Lublinem.
Na przykład na rynku warszawskim, nie zdziwiłbym się gdyby była liderem, bo mnóstwo ludzi ją kupuje.

Liderem w czym? 8) A na czym opierasz stwierdzenie, ze "mnostwo ludzi ja kupuje"?

Owszem, Perla zyskuje na popularnosci w roznych regionach Polski (Warszawa jest tu dobrym przykladem, tak jak Pomorze), ale mimo, ze sa to wzrosty czesto kilkudziesiecioprocentowe rok do roku, to wciaz udzial Perly w tych rynkach jest stosunkowo niewielki, a na pewno nie na miano lidera. Perla "jedzie" na opinii malego, lokalnego browaru i czesto mylnie stawiana jest w jednym szeregu z Ciechanem itp. wzrost popularnosci jest spowodowany takze obecnoscia w sieciach takich jak Intermarche czy Tesco. A tak naprawde to jest to juz taka sama korporacyjna sieczka jak kazde inne piwo spod znaku GH Zywiec, KP, czy Carlsberg (czyli trojki liderow polskiego rynku, takze w Wawie panie Istred 8) )
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#30 Postautor: istred » 13 lutego 2012, o 15:33

Liderem oczywiście w ilości sprzedanego piwa.

A swoje spostrzeżenie wziąłem jedynie z obserwacji.
Po prostu widzę ile perły jest na półkach, ile ludzi ma perłę w koszykach w sklepie, ile pustych butelek wala się po ulicach w niedzielę rano ;) itp.
Nawet na niektórych imprezach masowych sprzedawana/pita perła np. na wyścigach konnych na Służewcu...

Po prostu miałem przekonanie o tym, że perła jest browarem mocno lokalnym, poza województwem mało popularnym, a jednak zaobserwowałem, że jest jednym z częściej kupowanych. I owszem... w hipermarketach, marketach czy zwykłych spożywczakach jest jej pełno i jest stosunkowo tania. Pewnie to ma też niemały wpływ na jej popularność.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz