Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

Re: Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012

#476 Postautor: sadychor » 6 lutego 2012, o 19:14

meesha pisze:Internet w telefonie to nie jest obecnie jakieś wielkie halo, a spróbujcie sobie posta napisać za pomocą telefonicznej klawiatury używając "ś, ć, ż" :p To tak dla przykładu oczywiście, niektórzy i przed kompem siedząc piszą bez polskich znaków :) A co do Karlssona - niech idzie sobie do tego Ostrowa, ciekawiej będzie.

Ja nie uzywam w tym miejscu z przyzwyczajenia, bo krzaczy mi posta. Myslalem, ze Cooper tez tak robi dla bezpieczenstwa. Nie wiedzialem, ze ma telefon 8)
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#477 Postautor: grzesieck » 6 lutego 2012, o 19:14

METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#478 Postautor: sadychor » 6 lutego 2012, o 19:18

Witek slowny gosc, wiec na bank dotrzyma slowa.
Chcemy, żeby kibice z Poznania mogli poczuć zapach metanolu

Lepiej zeby nie wachali, nie dosc ze niewiele poczuja, to jeszcze mniej moga zobaczyc, a w skrajnych przypadkach moga zostac klientami Skrzydlewskich.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#479 Postautor: Hayden » 6 lutego 2012, o 19:48

Sadychor wlasnie rozgryzles Witka :)
Motor mocny

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#480 Postautor: grzesieck » 6 lutego 2012, o 20:29

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/ ... ontraktem/

w piatek podpis Karlssona w Ostrowie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#481 Postautor: ravajas » 6 lutego 2012, o 22:03

grzesieck pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/02/06/w-piatek-podpis-karlssona-pod-kontraktem/

w piatek podpis Karlssona w Ostrowie
Robson pisze:Obrazek

8)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#482 Postautor: Gelo » 6 lutego 2012, o 23:02

nic z tego nie rozumiem - do Ostrowa, który jeszcze tydzień temu nie wiedział czy w ogóle wystartuje - trafia Peter, który dla nas jest za drogi, a do nas trafia Misiek, którego sponsorem są Garcarki i który ma się do Lubelszczyzny tak jak pięść do nosa. Bedę oczywiście kibicował Miśkowi ale ciagle uważam, że to nie ta sama półka zawodnika co Karlsson (w przeciągu całej kariery). Trudno - jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Problem w tym, że do niedawna mozna było postawić kazde pieniądze, że znowu wygramy w Ostrowie, psując na kolejny rok humor tamtejszym napinaczom info pewne kmo 100% - tak teraz Peter walnie pewnie koło 13 oczek, a reszta ogórków typu Jamroży i Staszewski dołoży po sześć i wygrają.

meesha
Trener
Kontakt:

#483 Postautor: meesha » 6 lutego 2012, o 23:04

Przypuszczam, że panu Peterowi ciutkę rura zmiękła po kilkudniowym "bezrobociu" i to, czego chciał od nas, nijak się ma do tego, co ma w Ostrowie (obiecane) ;) Bo raczej nie chodzi o to, że mu kolacja z naszym prezesem nie smakowała :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

lucek

#484 Postautor: lucek » 6 lutego 2012, o 23:10

Gelo pisze:ciagle uważam, że to nie ta sama półka zawodnika co Karlsson (w przeciągu całej kariery).

A ja ciągle mam wrażenie, że żyjesz przeszłością sprzed kilku lat, która ma się nijak do teraźniejszości. I co nas obchodzi cała kariera? Dla nas liczy się najbliższy sezon, a tu większe szanse w mojej ocenie, a także w ocenie trenera i klubu na byciu skuteczniejszym zawodnikiem ma Misiek. A jak będzie zobaczymy po sezonie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#485 Postautor: kibicLBN » 6 lutego 2012, o 23:22

meesha pisze:Przypuszczam, że panu Peterowi ciutkę rura zmiękła po kilkudniowym "bezrobociu" i to, czego chciał od nas, nijak się ma do tego, co ma w Ostrowie (obiecane) ;) Bo raczej nie chodzi o to, że mu kolacja z naszym prezesem nie smakowała :)

Meesha akurat nie rozumiem o co Ci chodzi z obiecywaniem w Ostrowie, oni nie mieli takiego zadłużenia jak Piła i kontraktów wirtualnych nie podpisywali, tylko mówili że nie mają sponsorów na I ligę po odejściu Lubawy. Bieliński nie podpisuje kontraktów na wariata, przynajmniej tak było do tej pory. Garcarki nie będą w tak dużej mierze sponsorować już Sówki i paru innych żużlowców i spore wiano z tej kwoty ponoć właśnie na PK przeznaczono. Nie jestem pewien bo nie mam jakichś dojść w tamtejszym klubie, ale faktem jest że Ostrów nie robił cyrków jak Piła pod wodzą nowego prezesa.
Piła akurat nie ma żadnej kasy zagwarantowanej ale próbują i to tam prędzej doszukiwał bym się obiecanek-cacanek , bo od reaktywacji ostatniej to normalnie ta drużyna nigdy nie funkcjonowała.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

go!
Trener

#486 Postautor: go! » 6 lutego 2012, o 23:24

Gelo pisze:tak teraz Peter walnie pewnie koło 13 oczek

Najgorsze (ale tylko dla Ostrowa) jest to, ze co walnie Peter to nie wie nikt (lacznie z Peterem). Ja mysle, ze czasy swietnosci odeszly precz, co nie znaczy, ze spadnie w jedna zime, na leb, na szyje z poziomu EL do IIl ligi. Anyway, ja wole nie byc dla niego poligonem do sprawdzania jego ponadczterdziestoletniej kondycji, psychiki i organizmu.
Konkludujac: Miskowiak - pewniejszy

dumbli
Szkółkowicz

#487 Postautor: dumbli » 6 lutego 2012, o 23:26

lucek pisze:
Gelo pisze:ciagle uważam, że to nie ta sama półka zawodnika co Karlsson (w przeciągu całej kariery).

A ja ciągle mam wrażenie, że żyjesz przeszłością sprzed kilku lat, która ma się nijak do teraźniejszości. I co nas obchodzi cała kariera? Dla nas liczy się najbliższy sezon, a tu większe szanse w mojej ocenie, a także w ocenie trenera i klubu na byciu skuteczniejszym zawodnikiem ma Misiek. A jak będzie zobaczymy po sezonie.

A ja mam wraże że zainteresowałeś sie żużlem pół roku temu i masz bardzo mierne pojęcie o tym sporcie. Gela mało kto lubi ale jego wiedza bardzo często sie sprawdza. Żeby nie było lipy to przedstaw swoje dobrze sprawdzone typy w kwestiach ligowych i porównaj je do trafień Gela. Czekamy na rezultaty
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

lucek

#488 Postautor: lucek » 6 lutego 2012, o 23:31

Nie licytuj się koleżko kto kiedy zainteresował się tym sportem bo grubo się mylisz. Tak jak napisałem, będziemy mogli ocenić po sezonie kto miał rację i teraz te przepychanki nic nie dadzą, bo każdy może sobie przypuszczać.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#489 Postautor: niespokojny » 6 lutego 2012, o 23:33

A ja tam wole Miskowiaka i Korneliussena niz starego Karlssona. Mamy zawodnikow ktorzy chca cos udowodnic, a nie takich ktorzy chca po prostu dorobic do spokojnej emerytury. Karlsson to nazwisko, ale patrzac po wynikach z ostatnich dwoch lat to nic wiecej. Nie bez przyczyny znalazl sie na bezrobociu. Po co przeplacac? Moze nie bedzie jechal kiszki, ale jak w barazach daje sie objechac Fajferowi to jednak cos znaczy. A co do wygranej w Ostrowie to ja jestem dobrej mysli :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

dumbli
Szkółkowicz

#490 Postautor: dumbli » 6 lutego 2012, o 23:35

go! pisze:Konkludujac: Miskowiak - pewniejszy

Wiem że rozpęta się burza, która skończy się pewnie dopiero po sezonie.
A na jakiej podstawie tak uważasz? Dlatego że Tomek Gollob nie zdobył michy?
A Herbi to był objęty programem kosmonautów wielowiekowych /
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#491 Postautor: kibicLBN » 6 lutego 2012, o 23:37

Może i Karlsson pewniejszy, częściowo podzielam zdanie Gela, ale PK przyszedłby do nas na rok , a Miśkowiak sam przyznał że raczej na dłużej i m.in dlatego się długo nad nowym klubem zastanawiał. Dlatego jak dla mnie jesli wybierać między nimi dwoma (biorąc pod uwagę nastawienie Miśka) to Sprawka z Dzikowskim dobrze wybrali.

dumbli
Szkółkowicz

#492 Postautor: dumbli » 6 lutego 2012, o 23:39

lucek pisze:Nie licytuj się koleżko kto kiedy zainteresował się tym sportem bo grubo się mylisz. Tak jak napisałem, będziemy mogli ocenić po sezonie kto miał rację i teraz te przepychanki nic nie dadzą, bo każdy może sobie przypuszczać.

Koleżków to sobie szukaj w swojej zagrodzie. A jak nie wiesz co będzie za kilka miesięcy to sie nie wymądrzaj i czekaj w spokoju na rozwój wypadków.
niespokojny napisał(a):

go!
Trener

#493 Postautor: go! » 6 lutego 2012, o 23:43

dumbli pisze:A ja mam wraże że zainteresowałeś sie żużlem pół roku temu i masz bardzo mierne pojęcie o tym sporcie. Gela mało kto lubi ale jego wiedza bardzo często sie sprawdza.

Ja mam mierne pojecie o tym sporcie, ale jak myslisz - ile lat interesuje nim? Dodam, ze Gela lubie i nie zawsze sie z nim zgadzam, za to zgadzam sie z nim w kwestii fundamentalnej, ze trzeba walczyc zawsze jak o zycie i ze trzeba w tym roku probowac awansowac. A Ty?

dumbli
Szkółkowicz

#494 Postautor: dumbli » 6 lutego 2012, o 23:46

kibicLBN pisze:Może i Karlsson pewniejszy, częściowo podzielam zdanie Gela, ale PK przyszedłby do nas na rok , a Miśkowiak sam przyznał że raczej na dłużej i m.in dlatego się długo nad nowym klubem zastanawiał. Dlatego jak dla mnie jesli wybierać między nimi dwoma (biorąc pod uwagę nastawienie Miśka) to Sprawka z Dzikowskim dobrze wybrali.

Mało kto o to pyta więc ja się odważe. A skąd pewność że on przyszedł na dłużej?
Czy umowa z Bogdanką jest podpisana na dłużej niż ten rok?
Czy umowa z miastem jest podpisana na dłużej niż ten rok?
Bo jeżeli nie to, wszystkie opowieści o budowie ekipy na kilka lat do przodu,nie sa warte funty kłaków. A Miśkowiak i inni nawet sie na nas nie spojrza jak nie będzie kasy od tych sponsorów.
niespokojny napisał(a):

go!
Trener

#495 Postautor: go! » 6 lutego 2012, o 23:46

kibicLBN pisze:Może i Karlsson pewniejszy, częściowo podzielam zdanie Gela, ale PK przyszedłby do nas na rok , a Miśkowiak sam przyznał że raczej na dłużej

Wierzysz w te pierdy? Raz mowi ze na kilka lat, a za chwile, ze jego target to e-liga. A przeciez wiadomo, ze my tak wysoko nie celujemy. Wiec jak to pogodzisz za rok?

dumbli
Szkółkowicz

#496 Postautor: dumbli » 6 lutego 2012, o 23:51

go! pisze: za to zgadzam sie z nim w kwestii fundamentalnej, ze trzeba walczyc zawsze jak o zycie i ze trzeba w tym roku probowac awansowac. A Ty?

To chyba dla wszystkich czujących sport, oczywiste jak słońce.Jak jest szansa to wygrywamy, bo szczęście nie zdarza się dwa razy z rzędu. Jeżeli ktoś tego nie wie to albo frajer, albo chce przytulić trochę łatwej kasy opowiadając bajki niezorientowanym.
niespokojny napisał(a):

lucek

#497 Postautor: lucek » 6 lutego 2012, o 23:58

dumbli pisze:
lucek pisze:Nie licytuj się koleżko kto kiedy zainteresował się tym sportem bo grubo się mylisz. Tak jak napisałem, będziemy mogli ocenić po sezonie kto miał rację i teraz te przepychanki nic nie dadzą, bo każdy może sobie przypuszczać.

Koleżków to sobie szukaj w swojej zagrodzie. A jak nie wiesz co będzie za kilka miesięcy to sie nie wymądrzaj i czekaj w spokoju na rozwój wypadków.

Wyluzuj chłopczyku i kup sobie nerwosol. A ty wiesz co będzie? Nikt tego nie wie. Miśkowiak jest bardziej perspektywicznym zawodnikiem, młodszym i idącym w górę, a nie jak Karlsson w dół. Tak gdzie wjedzie Misiek, tam nie wjedzie dziadek. Widać kto się bardziej zna na tym sporcie ... .

ps. postanowiłeś ponabijać dzisiaj trochę postów? bo przez 8 lat widać nic nie miałeś do powiedzenia o tym sporcie.

go!
Trener

#498 Postautor: go! » 6 lutego 2012, o 23:59

dumbli pisze:To chyba dla wszystkich czujących sport, oczywiste jak słońce.Jak jest szansa to wygrywamy

Otoz mylisz sie. Wygrywamy nawet jak nie ma na to szansy!
PS. Zdziwilbys sie ilu na tym forum jest zwolennikow asekurantcwa i malych kroczkow. Adamkowi doradzaja, zeby sie nie bil podczas walki, bo moze w ryj dostac.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#499 Postautor: kibicLBN » 7 lutego 2012, o 00:06

go! pisze:
kibicLBN pisze:Może i Karlsson pewniejszy, częściowo podzielam zdanie Gela, ale PK przyszedłby do nas na rok , a Miśkowiak sam przyznał że raczej na dłużej

Wierzysz w te pierdy? Raz mowi ze na kilka lat, a za chwile, ze jego target to e-liga. A przeciez wiadomo, ze my tak wysoko nie celujemy. Wiec jak to pogodzisz za rok?

Jasne jest że pewności nie mam, ale Robert do tej pory w klubie jeździł 2 sezony lub dłużej.
Ale ok, jeśli uważasz że domysły które tu dominują i plotki rozsiewane są więcej warte niż wypowiedzi publiczne i prywatne to Twoja sprawa. Rozmawiałem z nim już na spokojnie gdy w sali było niemal pusto i powiedział nie pod publiczkę czy coś że gdyby chodziło o same warunki na ten 1 sezon czy to by się tyle nie namyślał. Powiedz mi czy któryś zawodnik który jest zadowolony z współpracy z klubem, a klub to zadowolenie odwzajemnia, nie ma poważnych podstaw do przedłużenia umowy? z tego co wiem to niektórzy zawodnicy bardziej chcieli u nas zostać niż klub na to liczył, ciekawe dlaczego? Może dlatego że należeli do elitarnej grupy polskich żużlowców opłacanych w kilka dni (a nie miesięcy) po meczu?

dumbli
Szkółkowicz

#500 Postautor: dumbli » 7 lutego 2012, o 00:09

lucek pisze:Wyluzuj chłopczyku i kup sobie nerwosol. A ty wiesz co będzie? Nikt tego nie wie. Miśkowiak jest bardziej perspektywicznym zawodnikiem, młodszym i idącym w górę, a nie jak Karlsson w dół. Tak gdzie wjedzie Misiek, tam nie wjedzie dziadek. Widać kto się bardziej zna na tym sporcie ... .

ps. postanowiłeś ponabijać dzisiaj trochę postów? bo przez 8 lat widać nic nie miałeś do powiedzenia o tym sporcie.

Dla twoich chłopczyków to na pewno przydałby sie nerwosol. Byliby łatwiejsi na pewno. Po sezonie zobaczymy który zawodnik będzie lepszy. Ale teraz to tylko jak co roku loteria. Dla mnie najlepiej by było gdyby u nas byli i Miśkowiak i Karlsson zamiast na przykład Barana i Miesiąca ale o tym to trzeba było myśleć dużo wcześniej.
niespokojny napisał(a):