Jedziemy o awans!
To kto mówi prawdę?
janek pisze:Czytając te wypociny, http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /953854624
Jedziemy o awans!
To kto mówi prawdę?
janek pisze:"Od początku Bogdanka wspiera nas taką samą kwotą. Mówię to żeby rozwiać pewne legendy krążące na ten temat. Była ona podzielona na część zasadniczą i premie. W tym sezonie reguły uległy zmianie. W trakcie rozgrywek dostaniemy tylko 60 proc. sumy. Reszta zostanie wypłacona po jego zakończeniu, jeżeli awansujemy do ekstraligi – zdradził Sprawka."
To chyba jasne, jakie są oczekiwania Lubelskiego Węgla
janek pisze:"Od początku Bogdanka wspiera nas taką samą kwotą. Mówię to żeby rozwiać pewne legendy krążące na ten temat. Była ona podzielona na część zasadniczą i premie. W tym sezonie reguły uległy zmianie. W trakcie rozgrywek dostaniemy tylko 60 proc. sumy. Reszta zostanie wypłacona po jego zakończeniu, jeżeli awansujemy do ekstraligi – zdradził Sprawka."
To chyba jasne, jakie są oczekiwania Lubelskiego Węgla
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
kibicLBN pisze:Powiem tak, z kontraktu Miśka trudno nie być zadowolonym i fajnie wyszło to zaskoczenieBrawo dla DS za budowanie napięcia !
Ale zadałem 2 pytania prezesowi i odpowiedź na 1 nie była konkretna:
(o szkółce) Sprawka powiedział tradycyjnie że problemem są pieniądze, ale jak znajdzie sponsora to może będzie dobrze, ale chyba jednak będzie cięzko, ogólnie próbował wytłumaczyć czemu w tej kwestii jest taka mizeria.
A na temat tego czy uważa że powinniśmy startować w 5-6 drużyn najpierw skłamał, potem wpadł w zakłopotanie bo dziennikarz który tę wypowiedź redagował był na sali i próbował wybrnąć z tego babola, ze średnim skutkiem.
Ogólnie po zadanym pytaniu był wykład długi, z którego nic konkretnego nie wynikało, a szkodaTakże są zarówno plusy jak i minusy tej konferencji dla mnie.
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
mikas pisze:Cos o nowych sponsorach bylo?
Cooper pisze:Zapomnialem dodac, ze ja uwazam, ze awansujemy:) Bo jak nie my to kto
istred pisze:Mógłby ktoś pokrótce streścić co się działo na konferencji - jakie pytania padały, co prezes (konkretnego) na nie odpowiedział?
Co do Miśkowiaka, to rano już napisałem, że żadnym marzeniem dla mnie nie jest. Z ich dwóch zdecydowanie wolałbym Karlssona, ale skoro Karlssona nie ma to dobry i Miśkowiak. Mamy dwóch prowadzących parę, Stachyrę i - zdaje się - przyzwoitą i bardzo długą drugą linię.
Skład nieobliczalny i dlatego można mieć nadzieję, że z pomocą Dzikowskiego powalczy z Grudziądzem.
Co do Bogdanki, to potwierdziło się niestety to, że daje w tym roku sporo mniej, co jest znamienne tym bardziej, że jesteśmy w I lidze, gdzie koszta są większe.
Ciekaw jestem co było przyczyną takiego kroku - choć zdaję sobie sprawę, że publicznie tej przyczyny nikt nie zdradzi.
Ale nie ma się co martwić, przecież Dariusz już od grudnia trąbi, że podpisze kontrakty z dwoma dużymi i nowymi sponsorami. Oni z pewnością załatają dziurę po przykręceniu kurka przez Bogdankę.
kilar pisze:Karlssonem zainteresowany jest Ostrow, Pila i Rybnik![]()
Z warszawskimi sa u nas Piszcz, Borodaj, Vissing, i jakis Ukrainiec jeszcze jeden.
Cooper pisze:Czyli Bogdanka daje w tym sezonie 60% tego co w zeszlym. W zeszlym premia byla wyplacona, w tym ciezko na to liczyc. Jesli rok temu to byl milion, to teraz jest 600 tys. Pytanie czemu kontrakt z Bogdanka jest skonstruowany tak a nie inaczej (co innego awans do I ligi, aco innego do Extra). Do tego milion z miasta (max), czyli razem 1,6 mln. Lacznie moze sie ze 2 mln zbierze (razem z biletami)