Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
w sf piszą miśek blisko Lublina
Wrocila nadzieja
chromolic PiKeja
150 stron
peknie ta bariera
chromolic PiKeja
150 stron
peknie ta bariera
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Obydwóch bierzemy
Ligę zdobędziemy
A stron nie 150
Lecz 200 klepniemy
Ligę zdobędziemy
A stron nie 150
Lecz 200 klepniemy
-
mariusz1987
- Junior
No to mnie dziś prezio zaskoczył, to On awansując do 1 ligi nie brał pod uwagę 8 zespołowej 1 ligi i określonej liczby meczów??
fakt faktem,jeśli ten wywiad to nie jest żart to naprawdę D.S. dał czadu 
Wypowiedz, jak wypowiedz, została przez każdego odebrana jak sobie chciał. Aczkolwiek też wolałbym, żeby już nie wypowiadał się na temat finansów innych drużyn i skupił się na swoim klubie.
Jednak nie robiłbym aż z tego takiej afery. Powiedział coś oczywistego: "Więcej meczów - większe koszty"
Syfy oczywiście podkręciły temat, wybrały z aktykułu coś co mogło być źle odebrane i stąd taki efekt.
Zauważcie, że z tego samego artykułu GW powstał artykuł na espeedway
http://www.espeedway.pl/news,dariusz_sp ... 87,12.html
Jakże inny ma wydźwięk i dziennikarz skupił się zupełnie na czym innym.
Wracając do jego wypowiedzi wg mnie nie chodziło prezesowi o to, że żałuje, że Ostrów i Piła nie padły, tylko, że widocznie Sprawka buduje na tyle silną drużyną, która może b. wysoko rozbić chociażby na Zygmuntowskich te teoretycznie najsłabsze drużyny i będzie musiał zapłacić za 65-70 punktów (z bonusami) a to już w realiach I-ligowych niezłe sumki. I pewnie o to się obawia.
Jednak nie robiłbym aż z tego takiej afery. Powiedział coś oczywistego: "Więcej meczów - większe koszty"
Syfy oczywiście podkręciły temat, wybrały z aktykułu coś co mogło być źle odebrane i stąd taki efekt.
Zauważcie, że z tego samego artykułu GW powstał artykuł na espeedway
http://www.espeedway.pl/news,dariusz_sp ... 87,12.html
Jakże inny ma wydźwięk i dziennikarz skupił się zupełnie na czym innym.
Wracając do jego wypowiedzi wg mnie nie chodziło prezesowi o to, że żałuje, że Ostrów i Piła nie padły, tylko, że widocznie Sprawka buduje na tyle silną drużyną, która może b. wysoko rozbić chociażby na Zygmuntowskich te teoretycznie najsłabsze drużyny i będzie musiał zapłacić za 65-70 punktów (z bonusami) a to już w realiach I-ligowych niezłe sumki. I pewnie o to się obawia.
Wracając do jego wypowiedzi wg mnie nie chodziło prezesowi o to, że żałuje, że Ostrów i Piła nie padły, tylko, że widocznie Sprawka buduje na tyle silną drużyną, która może b. wysoko rozbić chociażby na Zygmuntowskich te teoretycznie najsłabsze drużyny i będzie musiał zapłacić za 65-70 punktów (z bonusami) a to już w realiach I-ligowych niezłe sumki. I pewnie o to się obawia.[/quote]
oj jerry już w poprzednim sezonie mieliśmy gromić do 30 a co było ???
gdyby nie zmiana trenera , dalej tkwili byśmy w 2 lidze i szukali sponsorów bo ani miasto i LW Bogdanka nie dałyby złamanego grosza
mając resztkę honoru prezes powinien przeprosić wszystkich lub podać się do dymisji
jak do tej pory cisza z kontraktem trenera , dużo mówi się a konkretów nie widać może ktoś wie więcej????
oj jerry już w poprzednim sezonie mieliśmy gromić do 30 a co było ???
mając resztkę honoru prezes powinien przeprosić wszystkich lub podać się do dymisji
jak do tej pory cisza z kontraktem trenera , dużo mówi się a konkretów nie widać może ktoś wie więcej????
O trenera nie ma co się martwić. To tylko kwestia kilku dni. Najpierw trzeba dokończyć budowanie drużyny. I tak to się ciągnie zbyt długo, ale widocznie negocjacje nie są łatwe. Sprawka jest nieugięty, zawodnicy też. Ktoś musi spuścić z tonu. Myślę, że to będą zawodnicy, bo i tak (raczej) nigdzie tyle nie dostaną co my proponujemy.
Nie ma co porównywać tamtego roku do tego. Wtedy był Wilk teraz będzie Dzikowski, tutaj już nie będzie kolesiowskich układów. Jesteś słaby, nie jedziesz, nie zarabiasz. Wiem, że każdy z nich bardzo mocno przygotowuje się do sezonu i nikt nie odpuści.
Wcale bym się nie zdziwił gdybyśmy u siebie nie wypuścili z 30 Piły czy Ostrowa.
A tak wracając do Ciebie Simona, skąd w Tobie tyle jadu? Rozumiem, że niektóre kobiety mają cieżkie dni w miesiącu, ale Ty nie odpuszczasz nawet na chwilę.
Nie ma co porównywać tamtego roku do tego. Wtedy był Wilk teraz będzie Dzikowski, tutaj już nie będzie kolesiowskich układów. Jesteś słaby, nie jedziesz, nie zarabiasz. Wiem, że każdy z nich bardzo mocno przygotowuje się do sezonu i nikt nie odpuści.
Wcale bym się nie zdziwił gdybyśmy u siebie nie wypuścili z 30 Piły czy Ostrowa.
A tak wracając do Ciebie Simona, skąd w Tobie tyle jadu? Rozumiem, że niektóre kobiety mają cieżkie dni w miesiącu, ale Ty nie odpuszczasz nawet na chwilę.
sadychor pisze:yamahaR1 pisze:(...)Ręce opadają, liga 8 zespołów i tak nie może zebrać, meczów dla kibiców mało, kolejne ośrodki padają, a on mówi, że dodatkowa drużyna to dla nas koszty.... (...)
Jakby to sformulowac, zeby nie wyszlo, ze sie czepiam czy neguje
Chodzi mi o to, ze to jest troche takie II-ligowe myslenie, ze "fajnie ze wystartowaliscie mimo braku srodkow" itp. Od takich cudow jest najnizsza klasa rozgrywkowa, I liga to zaplecze Eligi, a nie "zbierania". Oby, przykladem Poznania i Miszkolca z lat ubieglych, nie bylo tak, ze zobaczymy Ostrow i Pile jak swinia gwiazdy.
Poza tym jedno jest niezrozumiale, my powinnismy sie cieszyc a potentaci powinni jeczec, bo jak oni wklepia kilka razy slabszym teamom 65:25, to dopiero bedzie malo kapitalny aspekt finansowy
I w tym jest nasza szansa
teoretycznie masz rację, ale jakie my mamy podstawy żeby im nie wierzyć i traktować jako "dodatków" do ligi ? Ktoś tam wziął odpowiedzialność, długo to trwało, wiedzą dobrze, że 1 liga kosztuje a skoro jadą i podpisują kontrakty to nie nasza sprawa jakie mają gwarancje wypłacalności. Ja tam się cieszę bo to zawsze ciekawiej i mecz więcej. Nad wyjazdem się jeszcze zastanowię bo jako kibic sukcesu muszę znać ostateczny skład
Wlasnie o to chodzi, ze dopoki silniki nie zamilkna w tym roku, to wszystko to teoria. Ja swoja oparlem na cyrkach z lat poprzednich (Oszukarna Ostrow itp.) i nie tak odleglego sezonu 2011, gdzie do dzis Pawliccy szarpia sie z Pila i pewnie szarpac sie beda do roztopow. Zawsze moge sie pomylic, ale popatrz, jestemy 3 posty blizej 150tej strony 
- kmzlublinfan
- Senior
mowi sie trudno, ciekawe z kim jeszcze(obco) Sprawka prowadzi rozmowy
Takze pewnie dojdzie do nas tylko Woodward, bo Miska nie puszcza Garcarki. Wielkie gratulacje dla Sprawki za swietnie przepracowany okres transferowy. Jesli ten scenariusz okaze sie prawdziwy, to nie mamy zadnego lidera z prawdziwego zdarzenia i zaraz sie okaze, ze Lodz albo/i Ostrow zmontuja lepszy sklad od nas. Ja jestem baaardzo mocno wkurzony i zapewne nie jestem sam, bo wielu forumowiczow liczylo na Szweda w naszym skladzie. Szkoda, ze znowu prawdopodobnie czekaja nas porzadne baty na wlasnym torze, przynajmniej aspekt finansowy bedzie co najmniej kapitalny. Z kolei te trudniejsze wyjazdy zapewne pojedzie sie skladem Baran, Miesiac, Stachyra, Jelen i najtanszy obco, alez zaoszczedzimy, nic tylko czekac na ten emocjonujacy sezon 
kmzlublinfan pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/01/29/peter-karlsson-nie-dla-lublina/
No to se był PK u nas!
No to temat żeby w 3 dni dobić do 150 jest! GoGo!
Karol Baran Karol!
Co jak co, ale ze sam prezes wspomaga swoja niewidzialna reka nas w tym szczytnym celu....
Spokojnie jeszcze jest kilka dni i sie wszystko wyjasni. Tak na chlopski rozum, to gdzie Karlsson pojdzie ? Do Pily, ktora nie placi za podpis ? Do Ostrowa, ktory za bogaty nie jest ? Jakos mi sie nie wydaje. Byc moze to taka gra pod publiczke ze strony prezia.
Jeżeli wyjdzie na przykład tak, że PK Piła, Misiek Ostrów a do nas ...... HLIB , to jak nic Prezio król polowania
PS KUŹWA MAĆ
sorry ale nie mogłem się powstrzymać
PS KUŹWA MAĆ
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Spokojnie. Przecież Najbardziej Poinformowany i bynajmniej nie Dezinformujący w Mieście dopiero co gratulował klubowi podpisania kontraktu z Karlssonem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Sober pisze:Takze pewnie dojdzie do nas tylko Woodward, bo Miska nie puszcza Garcarki. Wielkie gratulacje dla Sprawki za swietnie przepracowany okres transferowy. Jesli ten scenariusz okaze sie prawdziwy, to nie mamy zadnego lidera z prawdziwego zdarzenia i zaraz sie okaze, ze Lodz albo/i Ostrow zmontuja lepszy sklad od nas. Ja jestem baaardzo mocno wkurzony i zapewne nie jestem sam, bo wielu forumowiczow liczylo na Szweda w naszym skladzie. Szkoda, ze znowu prawdopodobnie czekaja nas porzadne baty na wlasnym torze, przynajmniej aspekt finansowy bedzie co najmniej kapitalny. Z kolei te trudniejsze wyjazdy zapewne pojedzie sie skladem Baran, Miesiac, Stachyra, Jelen i najtanszy obco, alez zaoszczedzimy, nic tylko czekac na ten emocjonujacy sezon
Czekałem na taki lament
A tak mówiąc nawiasem to 31 się okaże czy potrafimy podpisać kontrakt z zawodnikiem, którym interesują sie poważnie inne kluby. Może też PK i Miśkowiak podpiszą warszawskie, albo pójdą na rezerwę do eligi, takie możliwości również istnieją.
Ale poczekajmy do 31, może to blef, choć ciężko mi w to uwierzyć. Ale dziwne że trzeba aż tyle zwlekać z kontraktem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
To jednak pokazuje żeby nie wierzyć mediom.U nas od kilku dni sie trabi ze PK jest u was a tu taki zonk.Aczkolwiek poczekalbym do konca okresu transferowego bo moze sie okazac ze jutro wyjdzie news "Karlsson jednak w Lublinie?!".
Nasz budzet w tym sezonie, glownie dzieki miastu bedzie wiekszy niz Grudziadza rok temu, wiec porazka bedzie jak taka Piła czy Ostrów nam zabiorą liderów. Mam nadzieje ze Misiek podpisze, a jak nie misiek to Bjerre 
Ale bierzecie pod uwage fakt, ze oczekiwania Szweda mogly bys naprawde irracjonalne i frajerstwem byloby sie na nie zgodzić?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Łoptymista
- Trener
- Egon
- Zawodowiec
Popek pisze:Nasz budzet w tym sezonie, glownie dzieki miastu bedzie wiekszy niz Grudziadza rok temu, wiec porazka bedzie jak taka Piła czy Ostrów nam zabiorą liderów.
Będzie to porażką, o ile prezes po zakończeniu sezonu powie, że wyszliśmy na zero. Jeśli wyjdziemy na plus 1 mln zł, to będzie kapitalny aspekt finansowy. Tak, mnie też się to nie podoba.
Mam nadzieje ze Misiek podpisze, a jak nie misiek to Bjerre
Też byłem wczoraj na imprezie, ale chyba na trochę gorszej niż Ty.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- niespokojny
- Trener
Co do tego kapitalnego aspektu to bym nie przesadzal. Dosc prawdopodobna porazka z Orlem na inauguracje, bo chyba nie musze przypominac jak nam ciezko jezdzi sie pierwsze spotkanie. Pozniej pogrom z Gnieznem i reszte sezonu frekwencja jak na meczu z Krosnem w II lidze. No ale z drugiej strony na druku biletow i ochronie mozna zaoszczedzic 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych