Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#2776 Postautor: sadychor » 25 stycznia 2012, o 21:24

O planowaniu budzetu:
Uważam, iż bardzo trudno jest w sposób profesjonalny zbudować budżet klubu żużlowego. Na pewne rzeczy nie ma się bowiem wpływu, zmieniają się one w trakcie sezonu. Znaczenie ma ilość drużyn, kształt ligi i tego typu sprawy. My robimy wszystko, by stabilizacja finansowa była jak najlepsza
To jest szereg działań, gdzie w konkretnych pozycjach zapisuje się cyfry, które mimo wszystko są bardzo subiektywne. Konstruuje się go również w oparciu o doświadczenia z wcześniejszych lat, a także na podstawie analizy rynku. Podejrzewam, że każdy klub bierze pod uwagę różne scenariusze. Zarówno te lepsze, jak i te gorsze

O innych klubach, ktore na wjazd wydaly kilka baniek:
O tym, jaki będzie finał takiej polityki będziemy mogli porozmawiać za rok, albo nawet wcześniej. Wtedy powinno rozpoczynać się postępowanie licencyjne, podczas którego rozważane będzie przyznawanie uprawnień do startów w sezonie 2013. Ciężko oceniać kolegów z innych drużyn, gdyż sam nie mam wiedzy na temat budowanych przez nich budżetów i ich możliwości oraz wydolności finansowych.
C.D.
Nie można zatem stwierdzić, w oparciu o co budowane były te kalkulacje. Niemal pewne jest, że dane ośrodki nie mają zdeponowanych tych pieniędzy na kontach bankowych.
A teraz, na spokojnie, przeczytaj i zastanow sie, ktory fragment to g prawda.
I tak, nikt mi nie musial tego czytac. Tylko mam wrazenie, ze Ty po przeczytaniu tytulu zalogowales sie na forum i zaczales produkcje.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Ramzes

#2777 Postautor: Ramzes » 25 stycznia 2012, o 21:36

Gó.no prawda jest tam gdzie Sprawka wchodzi na konta innych drużyn a nie ma kompletnie żadnej wiedzy na ten temat. Czyli bredzi.
Do tego rozwodzi się o budowaniu budżetów a na konie stwierdza
" Ciężko oceniać kolegów z innych drużyn, gdyż sam nie mam wiedzy na temat budowanych przez nich budżetów i ich możliwości oraz wydolności finansowych"
To po co ten cały wywiad i wywód? Po to żeby błysnąć wątpliwym intelektem czy żeby wkurzyć innych prezesów? Tylko po co?

Mnie interesuje co z Karlikiem i niech o tym gada a nie pieprzy bzdury o innych.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

jerry78
Trener

#2778 Postautor: jerry78 » 25 stycznia 2012, o 21:53

Ramzes pisze:Mnie interesuje co z Karlikiem i niech o tym gada a nie pieprzy bzdury o innych.

No jak to co? Karlik przeciez gada z Piłą 8) Pisali o tym gdzieś w necie :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2779 Postautor: sadychor » 25 stycznia 2012, o 21:57

@Ramzes
No i widzisz jak ladnie sam sobie odpowiedziales :) Tylko za bardzo sie goraczkujesz ;)
Sam cytujesz fragment, ze ciezko mu oceniac budzety innych, wiec gdzie tutaj jest wlazenie komus na konto i gdzie powiedzial, ze oni nie maja kasy :?: Stwierdzil, ze nie maja jej "na juz".
Ot odpowiedzial na kilka pytan pismaka, mieniacego sie dziennikarzem, m.in. jak sie buduje budzet w TYM SPORCIE, ten podchwycil "goracy" fragment i afera gotowa :lol: :lol:
Zaden klub nie ma 100% budzetu przed sezonem. Przeciez w Gnieznie ludzie nie wchodza za free, takze kalkulacja dotyczaca wplywow z biletow tez jest brana pod uwage nieprawdaz?

A zreszta ....
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Ramzes

#2780 Postautor: Ramzes » 25 stycznia 2012, o 22:01

sadychor pisze:Sam cytujesz fragment, ze ciezko mu oceniac budzety innych, wiec gdzie tutaj jest wlazenie komus na konto i gdzie powiedzial, ze oni nie maja kasy :?: Stwierdzil, ze nie maja jej "na juz".
.

Skąd to wie? A może mają. Gó.no go to obchodzi. Niech nam daje Karlika a nie pieprzy bzdury.

meesha
Trener
Kontakt:

#2781 Postautor: meesha » 25 stycznia 2012, o 22:10

Daj jeszcze trochę tego gówna, bo mało :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Ramzes

#2782 Postautor: Ramzes » 25 stycznia 2012, o 22:15

Dorzuć spod siebie to ci wystarczy. Chyba. :lol:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2783 Postautor: kibicLBN » 25 stycznia 2012, o 22:16

Czy mi się zdaje czy zarobił bana? 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Ramzes

#2784 Postautor: Ramzes » 25 stycznia 2012, o 22:17

Meesha? Nareszcie.

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#2785 Postautor: Marun » 25 stycznia 2012, o 23:04

Nie kłóć się z głupim bo najpierw zniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem. Dlatego od pewnego czasu, nie udzielam się na tym forum :) Czasami poprostu szkoda nerwów. A widzę, że kultura to dla niektórych zbyt duże wyzwanie. Istnieje coś takiego jak netykieta, Ramzes zapoznaj się z tym terminem. Wygwiazdkowane, wykropkowane itd. przekleństwo nadal nim pozostaje. Wiec czy piszesz gówno czy gó.no, to to samo :) No chyba, że miałeś inne słowo na myśli.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2786 Postautor: istred » 25 stycznia 2012, o 23:21

sadychor pisze:Dalej chlopie nie lapiesz sensu tej wypowiedzi.
W skrocie:
"kluby buduja budzety w oparciu o kalkulacje, nie o realna kase z konta, jak ktos sie machnie w kalkulacjach to ma cieplo"

Dalej rozjasniajac: walczymy o awans, bedzie publika, bedziemy atrakcyjni marketingowo - pojawi sie nowe wsparcie, ktos tam dotrzyma slowa i da kasy itp. Przyjedzie taki Pulpet i wszystko sie sypie ;)

Ale Ty Sadychor, po raz kolejny dorabiasz teorię i interpretujesz na swój, wygodny sposób, wypowiedzi innych.
Prezes powiedział, że te kluby nie mają zdeponowanych tych pieniędzy na kontach bankowych - tak czy nie?
Więc nie dorabiaj do tego jakiejś wielkiej ideologii. Te słowa są wyjęte kompletnie z pupy, bo żaden klub nie ma w tym momencie na koncie pieniędzy do zabezpieczenia całego sezonu, a budżet opiera na prognozowanych wpływach z biletów i na podpisanych umowach sponsorskich, czyli na przychodach w pewien sposób pewnych.
Nie wierzę (a przynajmniej nie byłoby to normalne), że sponsorzy dają kasę "na gębę" i w jednej chwili się z umów wycofują.
...ale przed sezonem, w zamian ze eksponowanie marki, podpisuje się umowę na x zł, a należność ta prawdopodobnie wpływa w transzach, przez cały rok. Podobnie dochody z biletów, czy choćby dotacje miejskie - KMŻ jej na koncie też nie ma.
I co jest to w stu procentach normalne - każda instytucja w ten sposób budżetuje.

I sadychor, wcale nigdzie nie ma mowy o "nowym wsparciu", "obietnicach" i takich tam - to ogromna nadinterpretacja, choć nie wykluczone, że Sprawka mógł mieć to na myśli.

Sprawce kłamstwa zarzucić nie można, ale tak skonstruował swoją wypowiedź, żeby stworzyć wrażenie, że Gniezno i Grudziądz zakontraktowali ponad stan, czego robić nie powinien.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2787 Postautor: niespokojny » 25 stycznia 2012, o 23:43

KMO info 100% 8)
Działacze Ostrovii prowadzą oczywiście rozmowy z innymi zawodnikami. W najbliższych dniach można spodziewać się, że z ostrowskim klubem zwiąże się jeszcze kilku żużlowców. W tym gronie nie będzie raczej znanych i lubianych w Ostrowie: Roberta Miśkowiaka i Petera Karlssona, którzy są zbyt drogimi zawodnikami. Ta dwójka ma trafić do innego pierwszoligowca Lubelskiego Węgla Lublin.

http://tvproart.pl/aktualnosc/11562/Sta ... ontraktami
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#2788 Postautor: meesha » 25 stycznia 2012, o 23:45

Jeśli to info 100% to wychodzi po 50% na każdego ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

harry
Trener

#2789 Postautor: harry » 26 stycznia 2012, o 10:02

Oj niektórym puszczaja nerwy ale w sumie się nie dziwię bo i ja już jestem zaniepokojony.
O ile po rozmowie z Peterem, przy okazji robienia magazynu byłem spokojny, ze przyjdzie do nas, to teraz zaczynam mieć obawy, a to postawiłoby nas w kłopotliwej sytuacji.
To co gada prezes Ostrowa to wielka ściema nastawiona na pobudzenie Garcarków. Zresztą to samo robił przy utrzymaniu przy życiu całego klubu. I to mu się udało. Już teraz Ostrów ma bardzo fajny skład a jak by doszedł Miśkowiak lub Peter to mieliby pięknie a jakby wzięli dwóch to biliby sie o baraże.
Dla mnie dziwne jest że Miskowiak czekał do końca aż wyjaśni się sytuacja Ostrowa a teraz ma niby iść do Lublina??? Na pewno jest bardzo drogi a z kolei braciom Mesiom na pewno zależy na tym żeby jeździł w Ostrowie w ich barwach. Sprawa rozbija się też na pewno o koszty utrzymania a właściwie o to kto w większym stopniu będzie tym obciążony. Jednak na 80% wydaje mi się, że wcześniej czy później dojdą do zgody w tym temacie, a takie gadki w SF służą tylko i wyłącznie celom negocjacyjnym.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2790 Postautor: $korzen$ » 26 stycznia 2012, o 10:12

Do tego rowniez zmierzam, sprowadzenie do nas Miskowiaka to typowy mission impossible poparty przeogromnymi kosztami. Troche ostatnio na ten temat "zaslyszalem" i jak mamy brac jakas armate to tylko Peter. Miskowiak nam sie nie kalkuluje zarowno pod wzgledem ekonomicznym jak i czysto sportowym.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2791 Postautor: Gelo » 26 stycznia 2012, o 10:20

będę w pełni zadowolony jak tylko PK do nas przyjdzie - zrealizuje się tym samym skład jaki podałem tuż po meczu na Ukrainie (z różnicą za Woodwarda - Mads). Miśkowiak jest dobry ale nie aż tak dobry żeby przepłacać. Zresztą wobec tego, że próbował "wziąć na przeczekanie" kluby ekstraligowe trafiłby do nas/Ostrowa/Piły na zasadzie "z braku laku", żeby się tylko gdzieś załapać. Oczywiście gdyby jednak stał się cud i obaj trafili na Zygmuntowskie prezesa można by było obwołać krolem polowania.

pulkownik
Junior

#2792 Postautor: pulkownik » 26 stycznia 2012, o 10:25

harry kiedy magazyn będzie ?? wieadomo coś??

harry
Trener

#2793 Postautor: harry » 26 stycznia 2012, o 10:32

Jeszcze nic nie wiadomo.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Zaratustra
Kadrowicz

#2794 Postautor: Zaratustra » 26 stycznia 2012, o 10:37

harry pisze:Oj niektórym puszczaja nerwy ale w sumie się nie dziwię bo i ja już jestem zaniepokojony.
O ile po rozmowie z Peterem, przy okazji robienia magazynu byłem spokojny, ze przyjdzie do nas, to teraz zaczynam mieć obawy, a to postawiłoby nas w kłopotliwej sytuacji.
To co gada prezes Ostrowa to wielka ściema nastawiona na pobudzenie Garcarków. Zresztą to samo robił przy utrzymaniu przy życiu całego klubu. I to mu się udało. Już teraz Ostrów ma bardzo fajny skład a jak by doszedł Miśkowiak lub Peter to mieliby pięknie a jakby wzięli dwóch to biliby sie o baraże.

Harry, nie strasz. Tu niektórzy już się zaczęli uspokajać i wierzyć, że...wszystko będzie dobrze ;)

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#2795 Postautor: Rabiosa » 26 stycznia 2012, o 18:52

Jeżeli Miśkowiak ( 7,67 ) i Karlsson ( 7,12 ) są przymierzani do składu to jaki wogóle był sens kontraktowania Miesiąca ( 7,33 ) ??? z takim ksm-em to po co nam taki zawodnik ???
Było zatrudnić Jelenia i Stachyre i do nich dobrać obcokrajowców , i nie wierze że nie stać nas na takiego Karlssona czy Maxa.
Na moje oko to " sprawka " Dzikowskiego , on poprostu chyba woli pracować z Polakami.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#2796 Postautor: Hayden » 26 stycznia 2012, o 19:05

Bo Miskowiak nie jest Polakiem a Mads jest.

Co do KSMow, w jakiejs konfiguracji wychodzi Ci za duzo?
Motor mocny

jerry78
Trener

#2797 Postautor: jerry78 » 26 stycznia 2012, o 19:17

Dokładnie, ksm nie ma żadnego znaczenia. Każda kombinacja 5 seniorów nie przekracza górnego ksm.
Fakt faktem, gdy dojdzie np. dwóch seniorów robi się ich dużo. Jeśli jednak klub większość kontraktów podpisze bez kasy za przygotowanie do sezonu, to ich ilość nie ma większego znaczenia, bo i tak zapłaci za punkty 5 seniorom w każdym meczu.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#2798 Postautor: Marcinex » 26 stycznia 2012, o 21:09

Z drugiej strony nadmiar zawodników nie poprawi atmosfery w zespole. Moim zdaniem powinien podpisać jeden z trójki Miśkowiak, Karlsson, Woodward ze wskazaniem na któregoś z pierwszej dwójki. Do tego przydał by się jeden junior który płynnie pokona na pełnym gazie 4 kółka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2799 Postautor: Cooper » 26 stycznia 2012, o 23:41

Czyli jak Peter podpisze, to mamy zrezygnowac z Miska i Woodwarda, bo moga nam sie Miesiac z Baranem poobrazac?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2800 Postautor: grzesieck » 27 stycznia 2012, o 00:19

Karlsson
Miskowiak
Jeleniewski
Woodward
Korneliussen
Stachyra