Stadion
- Egon
- Zawodowiec
Re: Stadion
Przecinek za "każdy", czy przed? Jeśli przed, to u nas wyjdzie dużo taniej.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Grudziądz będzie miał 30 słupów po 17 metrów każdy za nieco więcej niż 800 tysięcy a u nas ?
U nas slupy beda za trybunami, a nie jak w Grudziadzu miedzy torem a widzami. Myslee, ze to tez ma wplyw na cene, prace ziemne w wale trybun sa bardziej kosztowne niz w pasie bezpieczenstwa.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Ładny mi pas "bezpieczeństwa" gdzie co kilka metrów można przydzwonić w latarnię 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ja nie będę, ale powiedz to Gollobowi, Świstowi i paru innym, którzy wybrali się w podróż na drugą stronę bandy, że zamiast miejsca na "miękkie lądowanie" będzie "las słupów" (Świst akurat i tak na betonie lądował bo aż do trybun doleciał, no ale mógł się na słupie zatrzymać już na zawsze, gdyby takowy stał w Wiener Neustadt w pasie rzekomego bezpieczeństwa)...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Zamurowało mnie. Naprawdę nie trzeba wielkiej wyobraźni, żeby zrozumieć do czego służy bas bezpieczeństwa na stadionie. I nie jest to zdecydowanie miejsce do stawiania słupów.
Bardzo proszę moderatorów o nieusuwanie posta powyżej mojego
No teraz to padłem
Słucham???
Drażni mnie brak wyobraźni w sprawach naprawdę poważnych. A to czy sobie mieszkasz w Świdniku, Wąchocku, Honolulu czy Krasnojarsku nie ma tu naprawdę żadnego znaczenia
Drażni mnie brak wyobraźni w sprawach naprawdę poważnych. A to czy sobie mieszkasz w Świdniku, Wąchocku, Honolulu czy Krasnojarsku nie ma tu naprawdę żadnego znaczenia
- Egon
- Zawodowiec
Nie 30, a jak mówi prezes GTŻ około 13..taka delikatna różnica.rioletto pisze:Grudziądz będzie miał 30 słupów po 17 metrów każdy za nieco więcej niż 800 tysięcy a u nas ?
Kiedy oświetlenie w Grudziądzu? (wideo)
Jeśli chodzi o sam komfort oglądania, to nie ma co tego nawet porównywać. Rozwiązanie, które będzie u nasz jest dużo lepsze, po pierwsze dlatego, że słupy między torem a kibicami, to kolejna przeszkoda w oglądaniu meczu, no i jeśli słupy będą stały za trybunami, jakaś część światła będzie padać na te właśnie trybuny i ludzie się na naszych koślawych schodko-trybunach nie pozabijają.
istred pisze::shock:![]()
![]()
![]()
![]()
Bardzo proszę moderatorów o nieusuwanie posta powyżej mojego
nie ma sprawy, ale na wszelki wypadek zacytuje, bo przeciez autor moze posta zedytowac i wtedy dupa
rioletto pisze:A ja widzę że drażni Cię w oczy miasto Świdnik.
<ok>
METHANOL ADVENTURE TEAM
Czepiacie się...rioletto po prostu jako rasowy adept sztuk magicznych (jak ktoś nie kojarzy to był taki w stawce większej...) te słupy w razie czego "zniknie" i po problemie - nikt nie zginie
Zresztą kasę też można próbować czarować, a nóż coś z tego wyjdzie ;D
co do pasa bezpieczeństwa. to na naszym torze też nie jest za dobrze... W przypadku gdy zawodnik wylatuje poza bandę to wali prosto na metalowe kraty
o pasie bezpieczeństwa można mówić np w Bydgoszczy, ale tam trybuny 10m od toru. Większe bezpieczeństwo dla zawodników, ale komfort oglądania dla kibiców mizerny
o pasie bezpieczeństwa można mówić np w Bydgoszczy, ale tam trybuny 10m od toru. Większe bezpieczeństwo dla zawodników, ale komfort oglądania dla kibiców mizerny

lepiej 'walic' w metalowe kraty niz prosto w betonowe trybuny...
METHANOL ADVENTURE TEAM
No i kibice czuja sie bezpieczniej...
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Jeśli piszę źle, to niech mnie ktoś poprawi, ale chyba w pasie bezpieczeństwa nie wolno stawiać NIC. Maszty przed trybunami, to maszty między trybunami a pasem bezpieczeństwa. A po drugie moim zdaniem kraty w tym roku znikną siłą rzeczy, bo luxy na torze muszą być, a kraty mocno to utrudnią.
- Egon
- Zawodowiec
Nie ma planu demontażu krat. Jeśli jednak jakieś kraty przed sezonem znikną, to stawiam pięciu osobom nade mną piwo
Pogoda tej zimy rewelacyjna..wymarzona, żeby budować, demontować, burzyć i stawiać na nowo. Szkoda, że u nas niewiele się dzieje, bo znając taktykę włodarzy lubelskiego klubu, przed jakimkolwiek remontem stadionu będzie wielki płacz, że pogoda nie taka, że mróz, śnieg, wiatr..teraz by się nie wykręcili
Pogoda tej zimy rewelacyjna..wymarzona, żeby budować, demontować, burzyć i stawiać na nowo. Szkoda, że u nas niewiele się dzieje, bo znając taktykę włodarzy lubelskiego klubu, przed jakimkolwiek remontem stadionu będzie wielki płacz, że pogoda nie taka, że mróz, śnieg, wiatr..teraz by się nie wykręcili
Egon pisze:Nie ma planu demontażu krat. Jeśli jednak jakieś kraty przed sezonem znikną, to stawiam pięciu osobom nade mną piwo![]()
Egon nie przesadzaj, na S-17 wszystkie opóźnienia podobno drogowcy nadrobili dzięki tej pogodzie
A tak całkiem poważnie to lipa faktycznie, żeby nie wykorzystać sprzyjającej aury. Chyba, że chłopaki naginają nocami to wówczas możemy o czymś nie wiedzieć
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
MOSiR raczej nie ma czasu na pierdoły typu remont stadionu....
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120113/LUBLIN/256680377&template=mobileart
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120113/LUBLIN/256680377&template=mobileart
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2012, o 21:51 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
Oświetlenie w powijakach, nowej nawierzchni nie dowieźli przed zimą. Wszystko będzie robione na łeb na szyję tuż przed startem rozgrywek i... tor rozpadnie się po 5 wyścigach meczu z Orłem 
MOTOR LUBLIN
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Maxx pisze:Oświetlenie w powijakach, nowej nawierzchni nie dowieźli przed zimą. Wszystko będzie robione na łeb na szyję tuż przed startem rozgrywek i... tor rozpadnie się po 5 wyścigach meczu z Orłem
Witam
I znowu w Polske pójdzie opinia o torze. Tym bardziej że 5 kwietnia są w Lublinie eliminacje do ZK.
Maxx pisze:Oświetlenie w powijakach, nowej nawierzchni nie dowieźli przed zimą. Wszystko będzie robione na łeb na szyję tuż przed startem rozgrywek i... tor rozpadnie się po 5 wyścigach meczu z Orłem
Przecież wiosną nie nawiozą nowej nawierzchni to co ma się rozpaść?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Jeśli nie nawiozą to się oczywiście nie rozpadnie ale jeśli nawierzchnia zostanie dosypana to nie ma takiej siły, żeby w ciągu kilku tygodniu związała.
MOTOR LUBLIN
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Maxx pisze:..... ale jeśli nawierzchnia zostanie dosypana to nie ma takiej siły, żeby w ciągu kilku tygodniu związała.
Już to przerabialiśmy - w połowie turnieju się rozpadła.
http://www.itvl.pl/news/oswietlenie-sta ... ie-na-czas
Zastepca Szmita opowiada o oswietleniu, ewentualnym zdjeciu krat oraz o tym ze bedzie dosypany sjenit.
Zastepca Szmita opowiada o oswietleniu, ewentualnym zdjeciu krat oraz o tym ze bedzie dosypany sjenit.