Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
luckylukelbn

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#2151 Postautor: luckylukelbn » 30 grudnia 2011, o 20:40

Czy nie mozna by bylo wziac na juniora np Cukanowa czy Bielusowa? Oni chyba maja tez polska licencje?

Shack
Administrator

#2152 Postautor: Shack » 30 grudnia 2011, o 20:44

raczej podpucha żeby Jelen i Karol szybciej podpisali. ciężko o jakiegoś ciekawego zawodnika, chyba że Mitko się rozmyślił z Opolem.

ardrechsler

#2153 Postautor: ardrechsler » 30 grudnia 2011, o 20:57

Jaka podpucha... Przeciez w e-lidze karty rozdane, Ostrow i Pila to dla zawodnika spore ryzyko. Nie ma co sie zastanawiac. Jest drogi, ale to zawodnik wokol ktorego mozna budowac team, w przeciwienstwie do Karlssona, ktory lata swoje ma, wyzej juz nie podskoczy.

bAsE

#2154 Postautor: bAsE » 30 grudnia 2011, o 21:41

Z dnia na dzień coraz ciekawiej w klubie. Dzisiaj kolejny zawodnik. Prezes mówi o ofercie od krajowego seniora. Widzę nadzieję na dobry wynik z Grudziądzem. Tylko z juniorami jest problem.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2155 Postautor: Manitou » 30 grudnia 2011, o 21:47

Haha, mamy koniec grudnia, dwa kontrakty, a Ty widzisz już perspektywy na wyniki z Grudziądzem. Klawo. Zazdroszczę wyobraźni :)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2156 Postautor: boxing » 30 grudnia 2011, o 21:59

Jest Stachyra i Miesiac. Kto jeszcze w miare sensowny/przyzwoity zostal na rynku?
Bjerre za drogi - pozostaje Karlsson, Jeleniewski, Korneliussen, Woodward, Shields, Miskowiak, moze jeszcze Baran, Gafurow (?), Drymle, Monberg, Smolinski, Hlib - choc ci ostatni beda miec wielu przeciwnikow.
Hlib - pare lat temu wielki talent, swietnie czul sie na naszym torze, ostro walczyl, ale teraz sam mam mieszane uczucia. Chyba nie wzbije sie ponad pierwszoligowa przecietnosc.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Shack
Administrator

#2157 Postautor: Shack » 30 grudnia 2011, o 22:03

bez żartów, poważni polscy seniorzy mają już swoje kluby

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2158 Postautor: Egon » 30 grudnia 2011, o 22:13

meesha pisze:Nie wiem może niektórzy zapomnieli, ale jak było rok temu spotkanie z Miesiącem gdy podpisał kontrakt, to była mowa o tym, że przychodzi do II ligi tylko dlatego, żeby wrócić za rok do pierwszej (pozostając w Lublinie). Dziwne by zatem było jakby teraz dostał kopa w dupsztala, aż taki słaby nie był :) A tym, którzy narzekają na jego starty polecam obejrzeć ostatnie 2-3 mecze zakończonego sezonu. Nie wiem co mu się stało, ale to jakby inny koleś startował :)
Ćwiczył, ćwiczył i jeszcze raz ćwiczył. Jak widać przyniosło to efekty :)

ptgt pisze:Hlib był dogadany w Pile
No i oby tak zostało.

Do klubu zgłosił się także pewien polski senior, lecz Sprawka nie chce zdradzić nazwiska o kogo chodzi – Zgłosił się do nas z ofertą startów bardzo ciekawy zawodnik. Nazwiska oczywiście nie zdradzę. Mogę jedynie powiedzieć, że jest to polski senior. Musimy to teraz spokojnie przemyśleć – wyjaśnia prezes Lubelskiego Węgla KMŻ.
Wszystko układa się w logiczną całość, przyjechał busem z napisami BMW widziany pod stadionem, na Racławickich i na Turystycznej (i bóg wie gdzie jeszcze ;)), Racing Team też by się zgadzało, "Duńczyk" było dla zmylenia przeciwnika, złożył ofertę i pojechał :D
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Czarek
Trener

#2159 Postautor: Czarek » 30 grudnia 2011, o 22:41

Shack pisze:bez żartów, poważni polscy seniorzy mają już swoje kluby

A Miśkowiak?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Shack
Administrator

#2160 Postautor: Shack » 30 grudnia 2011, o 22:54

do Rawicza, jak Mitko do Opola :)

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#2161 Postautor: bartosch » 30 grudnia 2011, o 22:55

ja podejrzewam, ze to Raptowny zlozyl oferte:)
carpe diem!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2162 Postautor: ravajas » 30 grudnia 2011, o 23:07

będzie nas raczył swoimi fikołami w przerwach? ;)

bAsE pisze:Z dnia na dzień coraz ciekawiej w klubie. Dzisiaj kolejny zawodnik. Prezes mówi o ofercie od krajowego seniora. Widzę nadzieję na dobry wynik z Grudziądzem. Tylko z juniorami jest problem.
No... Grudziądz nie wyjdzie z 25.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Sober
Senior

#2163 Postautor: Sober » 30 grudnia 2011, o 23:09

Transfer Dawida jest jak najbardziej ok. Jakby nie mowic, to czesciowo nasz wychowanek. Zna nasz tor, ma jeszcze jakies ambicje, a w sezonie 2010 udowodnil, ze potrafi jezdzic w I lidze na niezlym poziomie. Jesli chodzi o Miesiaca, to mam nadzieje, ze nie otrzymal zadnej gwarancji startow i bedzie walczyl o sklad z Baranem i najlepiej dodatkowo z jakims mlodym, obiecujacym, zagranicznym zawodnikiem. Jakos nie widze Łełka dobrze punktujacego na w wiekszosci twardych, pierwszoligowych torach. Mam nadzieje, ze tym Polakiem, o ktorym mowa w mediach jest wlasnie Robert Miskowiak. Szczerze mowiac, wole takiego Miskowiaka niz Karlssona. Z ciekawych zawodnikow, ktorzy zostali na rynku, chcialbym u nas zobaczyc Loktajewa lub Gizatulina, oczywiscie do walki o sklad.

Step

#2164 Postautor: Step » 30 grudnia 2011, o 23:22

[quote][/quote]

RobertLBN

2011-12-30 18:14:31
Zgłosił się do Lublina Robert Miśkowiak złożył ciekawą ofertę i klub rozważa jego zakontraktowanie

może to ?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2165 Postautor: kibicLBN » 30 grudnia 2011, o 23:24

Jak mi powiesz że to komentarz z SF to nie będę mógł ze śmiechu zasnąć prze kolejną godzinę... 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

dominikkk78

#2166 Postautor: dominikkk78 » 30 grudnia 2011, o 23:25

Jeśli te doniesienia o Miśkowiaku są prawdziwe, no to nie ma się nad czym zastanawiać, w dość słabej jednak drużynie (Poznań), z ogromnymi problemami finansowymi, radził sobie bardzo dobrze. Punktował na odpowiednim poziomie.
Nie można także zapominać, że to IMŚJ, niespełniony talent - to fakt, ale solidny rider prowadzący parę.
Ponadto, myślę, że spokojnie mógłby znaleźć zatrudnienie w Ekstralidze, bo przecież nie powiecie, że jest słabszy od Chrzanowskiego czy Kościechy. Taki zawodnik dla Lublina mógłby stanowić "inwestycję" na lata.
Wielkie TAK dla Miśkowiaka (oby Prezes był podobnego zdania, a budżet to wytrzymał :) )

Pzdr.

jerry78
Trener

#2167 Postautor: jerry78 » 30 grudnia 2011, o 23:26

Sober pisze:Jesli chodzi o Miesiaca, to mam nadzieje, ze nie otrzymal zadnej gwarancji startow i bedzie walczyl o sklad z Baranem i najlepiej dodatkowo z jakims mlodym, obiecujacym, zagranicznym zawodnikiem.

Na 99% żaden zawodnik nie będzie miał u nas gwarancji startów. Koncepcja trenera jest jasna. Nikt nie będzie jechał "bo musi" tylko w każdym meczu wystąpią najlepsi dostępni w danym momencie.

Zakładając, że do zakontraktowanej dwójki dojdzie Jeleń, Baran i Woodward i w "grze" pozostaje Karlsson, Kornelliusen, Miśkowiak, to ciekawy jestem Waszej opinii, którego byście najbardziej chcieli.
W formie zabawy, któryś z adminów mógłby zdjąć już tą nieaktualną ankietę i utworzyć nową właśnie z tymi trzema nazwiskami.
Proponuję wybierać dwóch z trzech (przyjmijmy 7-osobową kadrę seniorów). Zobaczymy, który jest najmniej pożądany, a który najbardziej.

Sober
Senior

#2168 Postautor: Sober » 31 grudnia 2011, o 00:28

Nie ukrywam, ze ta koncepcja (kazdy zawodnik bez gwarancji startow) bardzo mi sie podoba. Narazie mamy Stachyre i Miesiaca. Dodajac do tego Jelenia, Barana i Woodwarda mamy pieciu seniorow. Z trojki Karlsson, Miskowiak, Korneliussen, co chyba oczywiste, najbardziej bym chcial u nas widziec Szweda i Miśka. Watpie jednak, aby przy naszej superstabilno-bezpiecznej polityce transferowej bylo nas stac na dwoch tak dobrych zawodnikow. Dlatego na miejscu prezia zakontraktowalbym Miskowiaka i Korneliussena. Wtedy mielibysmy siedmiu seniorow, to chyba najbardziej optymalna wersja. Na gleboka rezerwe, w razie jakiejs kontuzji (odpukac), moznaby do tego zakontraktowac jakiegos mlodego, perspektywistycznego zagranicznego zawodnika pokroju Loktajewa.
Sklad Miskowiak, Jeleniewski, Korneliussen, Woodward, Stachyra, Baran, Miesiac (kolejnosc niekoniecznie przypadkowa ;)) prezentuje sie calkiem niezle i po paru kopniakach w tylek od Dzikowskiego moze sporo namieszac. Zakladajac, ze bedziemy mieli taki sklad, jest wedlug mnie dwoch pewniakow, ktorzy sa za mocni, aby dac sie wygryzc ze skladu - Jeleniewski i Miskowiak. Cala reszta, przy ciaglej walce o sklad, a co za tym idzie, o pieniazki, moze sie mobilizowac i wznosic ponad wyzyny umiejetnosci 8)

Poza tym, powoli, coraz bardziej przekonuje sie do pogladow Sprawki na temat kontraktowania zawodnikow. Jednak, zeby nie bylo ( ;) ), wciaz uwazam go za kiepskiego prezesa - glownie za sprawe ze spolka akcyjna, a wlasciwie niezalozenie jej i po prostu odpuszczenie tego tematu. Jesli za rok powtorzy sie sytuacja z Bogdanka, czyli ta nie zwiekszy swojego wsparcia finansowego, a chyba takie byly poczatkowe zalozenia, to prezes jest do wymiany. I mam nadzieje, ze Wojciechowski widzi to. Druga sprawa to ta nieszczesna nawierzchnia. Nie jestem specjalista od sjenitu, granitu czy granulowanej cegly, ale wydaje mi sie, ze niedosypanie jej bylo cholernie duzym bledem. Po prostu mysle, ze przy wiekszej ilosci tej nawierzchni, mozna bardziej kombinowac z przygotowaniem toru, szczegolnie tego przyczepnego. A wlasnie taki tor i walka na calej jego szerokosci jest niemal najlepszym magnesem przyciagajacym kibicow. Jesli juz mamy dostawac baty od Gniezna czy Grudziadza, to wlasnie na torze do walki. Pamietam mecz z Gorzowem, w sezonie, w ktorym jezdzil u nas Kylmaekorpi - dostalismy wtedy po dupie, ale po swietnym dla oka meczu i mimo porazki, bylem w pelni usatysfakcjonowany jako kibic wracajac ze stadionu. I nie wierze, ze tych 20 (zgadza sie?) tysiecy na dodatkowa nawierzchnie nie dalo sie wyszarpac od miasta, czy od sponsorow. Przypominam tylko, ze prezes TŻ Sipmy, o ile dobrze pamietam w krytycznych sytuacjach wykladal niemale pieniadze z wlasnej kieszeni. Wojciechowski tez potrafil zalozyc bodajze 100 tysiecy za nasz klub do uregulowania naleznosci. No, ale w koncu wybory za nami, wiec nie ma co sie poswiecac. Nie wymagam oczywiscie od Sprawki wydawania prywatnych pieniedzy na KMZ, ale brakuje mi wlasnie u niego takiego zaangazowania i czystej milosci do tego sportu, ktora mial Siwek. Mam czasem wrazenie, ze ta jego prezesura odbywa sie na zasadzie 'odbebnienia' obowiazkow prezesa - ('Lublin przez najblizsze lata nie bedzie mial ekstraligi')...

Zaratustra
Kadrowicz

#2169 Postautor: Zaratustra » 31 grudnia 2011, o 08:37

jerry78 pisze:Zakładając, że do zakontraktowanej dwójki dojdzie Jeleń, Baran i Woodward i w "grze" pozostaje Karlsson, Kornelliusen, Miśkowiak, to ciekawy jestem Waszej opinii, którego byście najbardziej chcieli.
W formie zabawy, któryś z adminów mógłby zdjąć już tą nieaktualną ankietę i utworzyć nową właśnie z tymi trzema nazwiskami.

Idąc tym tokiem.. Można by dodatkowo zrobić ankietę z najbardziej utalentowanymi "perełkami" z zagranicy, którzy są jeszcze bez kontraktu w Polsce;)
Swoją koncepcję przedstawiłem w poprzednim poście. Są według mnie 2 miejsca, no może 3, jeśli brać pod uwagę jakiegoś "młodego gniewnego" bez jakichkolwiek gwarancji startu. Karlsson w pakiecie z Miśkowiakiem odpada (za dużo kasy i przynajmniej o jednego za dużo jeśli chodzi jednak o gwarancje startów - nie wierzę, by Szwed podpisał coś bez gwarancji), więc ja bym się długo nie zastanawiał i postawił na Miśka i Madsa oraz na młodego z zagranicy.
Jerry.. Jeśli chodzi o "opinie z życzeniami" to większość forumowiczów swoje chciejstwa personalne (koncepcje czyli 8) )już podało. Natomiast Ty występowałeś do tej pory tylko jako obrońca racjonalności i krytyk powszechnego tutaj pieniactwa ;) Ja osobiście chciałbym poznać Twoje chciejstwo w tej materii :) pozdr.

Zaratustra
Kadrowicz

#2170 Postautor: Zaratustra » 31 grudnia 2011, o 08:55

Kalhorn pisze:Moim zdaniem polityka zwlekania z kontraktami może okazać się na prawde dobra.

Na razie (po zakontraktowaniu Stachyry) nie jest źle, ale w sporcie sytuacja lubi się zmieniać z dnia na dzień. Wystarczy powiew "pewności (sponsor główny lub sponsorzy dla żużlowców)" w Pile, czy Ostrowie, a Karlsson i Miśkowiak mogą nagle stać się dla nas nieosiągalni. Przypominam, że położenie miast tych dwóch klubów jest dużo bardziej atrakcyjne dla żużlowców, niż naszego Lublina.
Zarówno Szwed, jak i Misiek już w tym momencie raczej zeszli z cen, które windowali na początku. I chyba jest to najlepszy moment na finalizacje. Czekanie na kolejny "zjazd cenowy" może odbić się niemałą czkawką.

ardrechsler

#2171 Postautor: ardrechsler » 31 grudnia 2011, o 09:10

jerry78 pisze:
Zakładając, że do zakontraktowanej dwójki dojdzie Jeleń, Baran i Woodward i w "grze" pozostaje Karlsson, Kornelliusen, Miśkowiak, to ciekawy jestem Waszej opinii, którego byście najbardziej chcieli. .

Zdecydowanie Miskowiak. Zawodnik perspektywistyczny, wciaz mlody, ma przed soba wiele lat startow, jest szansa, ze zadomowi sie u nas na dluzej. Poza tym to sympatyczny gosc, nie zostawia druzyny w ciezkich sytuacjach. Startuje regularnie za granica, bedzie caly czas w gazie.

Peter ma juz swoje lata. Pojezdzi jeszcze dwa-trzy i sobie pojdzie. Lepiej jezdzic juz nie bedzie. Co prawda to gwarant dobrych punktow, ale przed Miskiem wieksze perspektywy.

Mads tez bardziej do mnie przemawia niz Peter. W przeciwienstwie do okularnika jest na fali wznoszacej. Z sezonu na sezon jezdzi lepiej. Regularnie startuje w elite league, szwecji, no i to sie przeklada na forme.

Zeby nie nadwyrezac budzetu, zrezygnowalbym w takiej sytuacji z Woodwarda. Zbyt bardzo wciagnal sie w long tracka.

9. Jeleniewski
10. Korneliussen/Woodward
11. Stachyra
12. Miesiac/Baran
13. Miskowiak
14. Kostro
15. Lukaszewski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2172 Postautor: Kargolo » 31 grudnia 2011, o 09:39

kibicLBN pisze:Jak mi powiesz że to komentarz z SF to nie będę mógł ze śmiechu zasnąć prze kolejną godzinę... 8)

Przecież komentarze na SF to wiarygodne źródło informacji ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2173 Postautor: kibicLBN » 31 grudnia 2011, o 09:59

Kolega tak mnie zaintrygował że musiałem sprawdzić, na szczęście komentarzy było ok. 30 a nie 130 ;) i jest to z tego cennego źródła - komentarze SF...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#2174 Postautor: Blinki » 31 grudnia 2011, o 10:09

Sober pisze:Sklad Miskowiak, Jeleniewski, Korneliussen, Woodward, Stachyra, Baran, Miesiac (kolejnosc niekoniecznie przypadkowa ;)) prezentuje sie calkiem niezle i po paru kopniakach w tylek od Dzikowskiego moze sporo namieszac....

To ciekawe, Nie powiem skąd kolega Sober ma informacje że Trenerem będzie p. Dzikowski. Bo po za tym że wypowiedział się " Myślę że pozostanę w Lublinie" To Żadnych konkretów na temat nie ma.
Ale i tak jestem zaskoczony że "już" 2 seniorów mamy.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Deri
Senior

#2175 Postautor: Deri » 31 grudnia 2011, o 10:55

A jak połoncza ligi to zrobic tak:
Na mecze z zespołami z 1 ligi:
Miskowiak
Jeleniewski
Mads
Stachyra
Karlson
Na mecze z 2ligowymi:
Baran
Miesiąc
Wodward
Stachyra
Jeleń :lol: A tak na poważnie to czy w przypadku połączenia lig jak będzie wyglądała sytuacja z wypożyczeniem Patryka?

ps.Wszystkiego naj, naj w Nowym Roczku,
żeby najgorszy dzień w Nowym Roku
był lepszy od najlepszego dnia w starym roku. Życzę wszystkim forumowiczom :D
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p