Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Ktos wyzej napisal, ze mozna podmieniac prezesow, ale cudu nie bedzie. Owszem, cudu nie bedzie, ale roznica owszem. Harremu, z tego co pamietam, Sipme podstawil Wojciechowski (jesli sie myle, to prosze o sprostowanie). Tyle, ze oprocz tej Sipmy w 2004 mielismy ponad pol murawy banerow reklamowych i jednak "ciut" wiecej sponsorow na "glupiej" stronie klubowej. Byl Zdzicho i jeszcze kilku, ktorzy w kryzysowym momencie (nawet po cichu) kasy nie zalowali. Wielkie pieniadze to zapewne nie byly, ale jednak pewne koszta z tego tytuly byly pokrywane. A kiedy za czasow "KMZ-u" mielismy przynajmniej 1/4 murawy w banerach.. nigdy. W 2004 Mozna bylo znalezc plakaty na miescie, od czasu do czasu dalo sie cos zauwazyc na bilboardzie... a teraz? Jedyne co widze na "miescie" to reklama w autobusach MPK. Bogdanke zalatwil nie Sprawka, tylko uklady polityczne. A jak jeszcze slysze, ze odsylano potencjalnych sponsorow z klubu to jawnie sie we mnie gotuje. A jeszcze jak Jerry wyskoczyl mi z kryzysem to myslalem, ze padne. Chyba lepiej wystawic ten baner za 200zl niz zostawic miejsce puste i plakac, ze nie ma sponsorow.. dla mnie to logiczne. Wnioski wyciagnijcie sami.
No wszystko się zgadza. I napisaliśmy już o tym 83 strony, a dodając wątki dedykowane Sprawce to będzie ze 200. I coś to pomogło? Wnioski wyciągnijcie sami 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Harrego 3/4 forum tez wozila na taczce. Za styl, za wypowiedzi itp.
A skoro bylo tak cudnie i bylo pelno sponsorow, jakim cudem niedlugo po tym 2004r. zdechlo?
Torsen, desperatem nie jestem, mozemy sobie wrzucac takie hasla w nieskonczonosc, ja tez moge odbic pileczke i znalezzc cos "ad personam" u Ciebie
Absolutnie nie twierdze, ze nie masz racji, tylko co mnie, kibica, to obchodzi? W rozumieniu, ze nigdzie nie bylo to oficjalnie podane(info via Bogdanka), nic na to nie poradze, a tylko zjem nerwy?
mikas, mi blizsza sercu jest sytuacja wsrod kibicow. A ta az tetni nienawiscia i czeka na podkniecia. Mam wrazenie, ze u nas ciezko o atmosfere, bo kazdy tylko dybie na moment, gdzie moze pokrzyczec "oddaj pieniadze", "dziady", pomontowac wrzuty na forum itp. Ot takie ujscie frustracji.
PS A co do dobrego klimatu politycznego w miescie. Byly wybory, bylo klepanie sie po plecach itp. Przyszlo do glosowania i.....
A skoro bylo tak cudnie i bylo pelno sponsorow, jakim cudem niedlugo po tym 2004r. zdechlo?
Torsen, desperatem nie jestem, mozemy sobie wrzucac takie hasla w nieskonczonosc, ja tez moge odbic pileczke i znalezzc cos "ad personam" u Ciebie
mikas, mi blizsza sercu jest sytuacja wsrod kibicow. A ta az tetni nienawiscia i czeka na podkniecia. Mam wrazenie, ze u nas ciezko o atmosfere, bo kazdy tylko dybie na moment, gdzie moze pokrzyczec "oddaj pieniadze", "dziady", pomontowac wrzuty na forum itp. Ot takie ujscie frustracji.
PS A co do dobrego klimatu politycznego w miescie. Byly wybory, bylo klepanie sie po plecach itp. Przyszlo do glosowania i.....
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
mariusz1987
- Junior
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... sztalt-ro/
albo Dariusz S. się zaciął i codziennie udziela takich samych wywiadów albo od paru tygodni portale robią co 2 dni kopiuj wklej, to już się robi nudne
albo Dariusz S. się zaciął i codziennie udziela takich samych wywiadów albo od paru tygodni portale robią co 2 dni kopiuj wklej, to już się robi nudne
mariusz1987 pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/12/29/dariusz-sprawka-wciaz-nie-ma-pewnosci-jaki-bedzie-ksztalt-ro/
No tak, trudno dostrzeć, że są to przedruki z DW.
$korzen$ pisze:A jeszcze jak Jerry wyskoczyl mi z kryzysem to myslalem, ze padne.
Ciężko mi to skomentować, bo nie wiem ile masz lat i co robisz, ale widocznie niewiele.
Firma, w której pracuje uchodzi za jedną z najbogatszych w Lublinie i nigdy nie było problemów z kasą. "Żyje" z kasy innych firm, więc mam dobre rozeznanie w tym, ile w ostatnim czasie firm upadło. Robi się coraz bardziej krucho na rynku, przez co i u nas są problemy z dopięciem budżetu na 2012 rok. Ale Ciebie oczywiście śmieszą teksty o kryzysie. No trudno, nic na to nie poradzę. Ale to świadczy tylko o Tobie i bladym pojęciu na rynkach finansowych.
I właśnie dlatego powinniśmy przyklasnąć Sprawce i uznać, że jest super?No wszystko się zgadza. I napisaliśmy już o tym 83 strony, a dodając wątki dedykowane Sprawce to będzie ze 200. I coś to pomogło? Wnioski wyciągnijcie sami
Bzdura. Owszem pojawiały się takie kwiatki jak Lucky czy HollywoodHarrego 3/4 forum tez wozila na taczce. Za styl, za wypowiedzi itp.
TŻ upadł z kilku powodów i nie ma sensu teraz o tym pisać.
Problem był taki, że wtedy nasz klub był biedny, nie miał sponsorów, przez miasto był traktowany jak zło konieczne, a i tak biliśmy się o ekstraligę, a już w pierwszym roku zajęliśmy 3 miejsce w lidze i daliśmy radę ściągnąć niezłych zawodników (pierwszo i ekstraligowych).... i jakoś kurna nie narobiliśmy sobie wtedy długów!
Teraz mamy za plecami miasto, najbogatszą kopalnię w Polsce i stawiamy sobie za cel walkę o utrzymanie, a zawodników szukamy wśród drugoligowców.
Coś jest tu nie tak.
PS. O ile pamiętam, to TŻ zdechło po 2005 roku (2004 zakończony był co najmniej na zero, o ile wiem - jak nie to niech prostują ci co wiedzą).
No to przynajmniej jedna niewiadoma rozwiązana - Nicholls nie dla nas
istred pisze:I właśnie dlatego powinniśmy przyklasnąć Sprawce i uznać, że jest super?No wszystko się zgadza. I napisaliśmy już o tym 83 strony, a dodając wątki dedykowane Sprawce to będzie ze 200. I coś to pomogło? Wnioski wyciągnijcie sami
Odpowiem cytatem:
A czy ktokolwiek taką tezę tutaj forsuje?
Jeśli tak, to proszę przytocz taką wypowiedź...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
ardrechsler
Harry, Sprawka, Harry, Sprawka... Swoją drogą, wyobrażacie sobie Florentino Pereza albo Sandro Rosella dyskutującego z kibicami na internetowym forum? 
- niespokojny
- Trener
Sprawka zostal prezesem w mysl zasady BMW, a wszystkie ustalenia co do polityki i rozwoju klubu zapadaja gdzie indziej. Przeciez on nie byl nawet w stanie samodzielnie zwolnic Wilka ze stanowiska trenera, wiec jak wymagac od niego zalozenia spolki akcyjnej?...
PS. I dobrze, ze nie dla nas. Niech start jedzie wszystkich do 35 na wyjazdach i 25 u siebie. Tylko, ze w ekstralidze dlugi trzeba splacic do 30 listopada o czym w Gnieznie zapomnieli
PS. I dobrze, ze nie dla nas. Niech start jedzie wszystkich do 35 na wyjazdach i 25 u siebie. Tylko, ze w ekstralidze dlugi trzeba splacic do 30 listopada o czym w Gnieznie zapomnieli
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
meesha pisze:istred pisze:I właśnie dlatego powinniśmy przyklasnąć Sprawce i uznać, że jest super?No wszystko się zgadza. I napisaliśmy już o tym 83 strony, a dodając wątki dedykowane Sprawce to będzie ze 200. I coś to pomogło? Wnioski wyciągnijcie sami
Odpowiem cytatem:A czy ktokolwiek taką tezę tutaj forsuje?
Jeśli tak, to proszę przytocz taką wypowiedź...
OK. Zatem jaki wniosek miałeś na myśli, bo musiałem to źle odczytać
Że szkoda strzępić klawiaturę bo i tak wpływu na decyzje zarządu klubu nie mamy. Ot wniosek.
Taki wniosek ze nic nie wynika z tych 200 stron i nic to nie zmienilo.
Za TŻ było tyle reklam bo i koszty takiej reklamy byly mniejsze, zuzel byl bardziej na fali oraz gospodarka byla w lepszej sytuacji finansowej. Teraz upadaja lokalne przedsiebiorstwa, ich miejsce zajmuja globalne firmy, ktorych nie interesuje sponsorowanie lokalnych drużyn. Ciagle zamykane sa polskie zaklady lub kupowane przez obcy kapital. Kto ma wiec dac kase na lubelski zuzel ? Za 200zl nie mozna dac komus takiej samej reklamy jak komus co daje kilkadziesiat tysiecy, bo duzo firm pomimo ze zalezy im na dobru klubu, chca za pieniadze ktore daja miec jak najlepiej wyeksponowana reklame. Dlaczego wiec ktos kto daje X razy mniej ma miec taka sama ? Jesli tak jak mowil Sprawka podpisza umowy np. z Herbapolem i Cisowianka/Naleczowianka, to w zasadzie z lokalnych firm pozostanie tylko Lubella(ktora juz jest czescia innej ogolnopolskiej firmy). Mozna pojsc do klubu i na umowe/zlecenie szukac sponsorow za prowizje.
Skoro uwazacie ze to takie proste, a Sprawka nic nie potrafi zalatwic, ani sciagnac sponsorow. To pokazcie swoj talent i niech wasza charyzma przyciagnie nowych sponsorow do klubu. Wspomozecie klub, awansujemy do E-ligi i bedziecie mieli jeszcze z tego kase. W czym problem ?
Za TŻ było tyle reklam bo i koszty takiej reklamy byly mniejsze, zuzel byl bardziej na fali oraz gospodarka byla w lepszej sytuacji finansowej. Teraz upadaja lokalne przedsiebiorstwa, ich miejsce zajmuja globalne firmy, ktorych nie interesuje sponsorowanie lokalnych drużyn. Ciagle zamykane sa polskie zaklady lub kupowane przez obcy kapital. Kto ma wiec dac kase na lubelski zuzel ? Za 200zl nie mozna dac komus takiej samej reklamy jak komus co daje kilkadziesiat tysiecy, bo duzo firm pomimo ze zalezy im na dobru klubu, chca za pieniadze ktore daja miec jak najlepiej wyeksponowana reklame. Dlaczego wiec ktos kto daje X razy mniej ma miec taka sama ? Jesli tak jak mowil Sprawka podpisza umowy np. z Herbapolem i Cisowianka/Naleczowianka, to w zasadzie z lokalnych firm pozostanie tylko Lubella(ktora juz jest czescia innej ogolnopolskiej firmy). Mozna pojsc do klubu i na umowe/zlecenie szukac sponsorow za prowizje.
Skoro uwazacie ze to takie proste, a Sprawka nic nie potrafi zalatwic, ani sciagnac sponsorow. To pokazcie swoj talent i niech wasza charyzma przyciagnie nowych sponsorow do klubu. Wspomozecie klub, awansujemy do E-ligi i bedziecie mieli jeszcze z tego kase. W czym problem ?
jerry78 pisze:mariusz1987 pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/12/29/dariusz-sprawka-wciaz-nie-ma-pewnosci-jaki-bedzie-ksztalt-ro/
No tak, trudno dostrzeć, że są to przedruki z DW.$korzen$ pisze:A jeszcze jak Jerry wyskoczyl mi z kryzysem to myslalem, ze padne.
Ciężko mi to skomentować, bo nie wiem ile masz lat i co robisz, ale widocznie niewiele.
Firma, w której pracuje uchodzi za jedną z najbogatszych w Lublinie i nigdy nie było problemów z kasą. "Żyje" z kasy innych firm, więc mam dobre rozeznanie w tym, ile w ostatnim czasie firm upadło. Robi się coraz bardziej krucho na rynku, przez co i u nas są problemy z dopięciem budżetu na 2012 rok. Ale Ciebie oczywiście śmieszą teksty o kryzysie. No trudno, nic na to nie poradzę. Ale to świadczy tylko o Tobie i bladym pojęciu na rynkach finansowych.
Mam 25 lat, wlasnie koncze studia (dzienne i zapewniam cie, nie na wyspie
Warto też zauważyć, to o czym kiedyś napisał Mikas. Dziś ten sponsor ma 300 zł. ale być może za jakiś czas będzie chciał zostawić 3 tys. albo 30 tys albo pomoże w jakiś inny, cenny dla klubu sposób.I tak jak mowie, jak masz do wyboru postawic na plycie baner za 300zl lub zostawic to miejsce puste... to co wybierzesz?
Zawsze lepiej z kimś współpracować, niż na wstępie taką współpracę odrzucać.
A jaki jest w ogole sens sponsorowania I-ligowego klubu zuzlowego? Wie ktos?:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Łoptymista
- Trener
tak wiem
$korzen$ pisze:Nie bede pisal rozprawki na ten temat, ale Harry niejednokrotnie podkreslal na forum, ze 2004 rok kosztowal nas mnostwo kasy. Zaryzykowano dlatego, ze w razie awansu mielismy zapewniany sponsoring na poziomie, ktory wowczas pozwalal jechac w E-lidze. Nie udalo sie.
Niedawno prezes Ostrowa wypowiadał się, że też tak myślał, że jak awansują to sponsorzy będą walić drzwiami i oknami, a tu zonk. Zadłużył się, żeby awansować a tu nie dość, że brak kolejnych firm, to jeszcze dotychczasowi się wycofali. Dlatego trzeba zrozumieć, że w dzisiejszych czasach nie ma co liczyć na jakieś obiecanki bez pokrycia. To są tylko frazesy, że w razie awansu zaraz sponsorzy będą lgnęli jak pszczoły do lepu. Ale oczywiście ja się nie znam i zaraz będzie, że zgrywam alfa i omegę
$korzen$ pisze:Wiec skoro mamy kryzys, to jakim cudem klub odsylal/odsyla potencjalnych sponsorow?
Parę miesięcy temu byłem świadkiem jak ktoś osobiście na stadionie zapytał Sprawki dlaczego odsyłani są sponsorzy, to odpowiedział: "nie wierzcie w forumowe plotki". Jak jest naprawdę to nie wiem, bo naturalnie nie mam takiej wiedzy, ale wiem, że tak odpowiedział.
jerry78 pisze:
Ale oczywiście ja się nie znam i zaraz będzie, że zgrywam alfa i omegę
Alf byl tylko 1 i ....nie do podrobienia
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
nie do podrobienia to jest jedna, jedyna osoba w lubelskim żużlu i chyba jedna w swoim rodzaju
dużo mówiąca, zakładająca S.A przez rok, ściągająca masę sponsorów , układająca super mocną drużynę na sezon 2012 za bardzo niskie pieniążki, itp, itd, no ale to już nie sprawka kibiców

istred pisze:Harrego 3/4 forum tez wozila na taczce. Za styl, za wypowiedzi itp.
Bzdura. Owszem pojawiały się takie kwiatki jak Lucky czy Hollywoodale generalnie forumowicze stali za klubem. Każda, nawet drobna sprawa, była wyjaśniana bardzo dokładnie i to często osobiście przez Harrego. Dyskusje miały charakter bardzo merytoryczny i miały na celu jedynie dobro klubu, co prezes rozumiał i się z tym liczył (co nieraz było zarzutem wobec niego).
Bzdura wg Ciebie, moge nawet rozszerzyc swoje twierdzenie na stadion i tzw. "miasto". Stali za klubem, sponsorem tytularnym, taaaaa
istred pisze:TŻ upadł z kilku powodów i nie ma sensu teraz o tym pisać.
Problem był taki, że wtedy nasz klub był biedny, nie miał sponsorów, przez miasto był traktowany jak zło konieczne, a i tak biliśmy się o ekstraligę, a już w pierwszym roku zajęliśmy 3 miejsce w lidze i daliśmy radę ściągnąć niezłych zawodników (pierwszo i ekstraligowych).... i jakoś kurna nie narobiliśmy sobie wtedy długów!
Teraz mamy za plecami miasto, najbogatszą kopalnię w Polsce i stawiamy sobie za cel walkę o utrzymanie, a zawodników szukamy wśród drugoligowców.
Coś jest tu nie tak.
Jak byl biedny i nie mial sponsorow? Byla Sypma, jeden Pan za prowizje przywozil kase taczkami do klubu, reklam na murawie bylo tyle, ze hey. Placzesz sie ciut
A wracajac do KMZtu - teraz za to miasto traktuje klub superancko. Klepanie sie po plecach to jeszcze nie takie Eldorado. Poza tym informacje o traktowaniu TZtu przez wlodarzy plynely z ..... (i tutaj trening pamieci). Dzis nazywa sie to lamentem. Kopalnie mamy w nazwie i kase na koncie. Taras i jego firma nie sa na kazde skiniecie Sprawki.
BTW za Harrego kadra zawodnicza byla wielkim fartem, zawodnicy odkrywani lub odrodzeni. Fart skonczyl sie na pulpecie... A czy nie narobilismy dlugow, to masz ponizej.
$korzen$ pisze:(...)TZ upadl z wielu powodow. Nie bede pisal rozprawki na ten temat, ale Harry niejednokrotnie podkreslal na forum, ze 2004 rok kosztowal nas mnostwo kasy. Zaryzykowano dlatego, ze w razie awansu mielismy zapewniany sponsoring na poziomie, ktory wowczas pozwalal jechac w E-lidze. Nie udalo sie. Doszly w 2005 debilne rozwiazania regulaminowe (gdzie taki Knapp mogl sie ustawic na pare ladnych lat) i wyszlo jak wyszlo. Oczywiscie to jedne z wielu aspektow, ale zapewne rowniez jestes w temacie. Awans i jego styl tobie i wielu zaslepil oczy.
istred pisze:PS. O ile pamiętam, to TŻ zdechło po 2005 roku (2004 zakończony był co najmniej na zero, o ile wiem - jak nie to niech prostują ci co wiedzą).
Masz sprostowane:) Podziekuj $korzeniowi$
Bede pelen podziwu dla Gniezno jesli odjedzie takim skladem caly sezon, bez problemow i miniskandali w trakcie, a takze zamknie sezon finansowo w terminie. No i wyplaci zawodnikom ten obiecany hajs w tym marcu(czy tam lutym) 2012r.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
sadychor pisze:Bede pelen podziwu dla Gniezno jesli odjedzie takim skladem caly sezon, bez problemow i miniskandali w trakcie, a takze zamknie sezon finansowo w terminie. No i wyplaci zawodnikom ten obiecany hajs w tym marcu(czy tam lutym) 2012r.
Ja również. Będzie tego pewnie w sumie z 5 mln PLN.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Wy tu pierdu smerdu a tymczasem...
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,10887937,Dawid_Stachyra_w_LW_KMZ__Pierwszy_kontrakt_podpisany.html
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,10887937,Dawid_Stachyra_w_LW_KMZ__Pierwszy_kontrakt_podpisany.html
no właśnie pierdu pierdu :: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... 1/91170395
i w pizdu wylądował
i w pizdu wylądował
Najbardziej interesujace jest to, ze Piszcz nie bedzie jezdzil w Lublinie. Dobrze, ze dziennikarze dokopali sie do tej informacji, bo mialbym watpliwosci do samego konca okienka transferowego.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.