Lubelski klub w sezonie 2012
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Rybnik w II lidze. I co teraz bedzie?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Robson pisze:Póki co to wyglada, że to środkiem tabeli bedzie drugie miejsce
czyli baraże, a jak baraże to tylko Karlsson
niespokojny pisze:$korzen$ pisze:Ale ja nie rozumiem, na jakiej podstawie twierdzicie, ze Karlsson bedzie cieniowal.
Pewnie na podstawie tegorocznego barazu..
Wyciagasz wnioski z I meczu
I ja nie stawiam Petera w I linii z Gollobem, staram sie jedynie uswiadomic, ze majac 4 dychy na karku nadal mozna cieszyc sie zuzlem i robic super wynik. No i ja tutaj nie mam ZADNYCH watpliwosci... jezeli Peter do nas trafi to taki wlasnie wynik bedzie i mam nadzieje, ze Sprawka jednak wyciagnie troche grosza i zobaczymy okularnika na Zygmuntowskich. Czego przede wszystkim sobie i Gelowi (
niespokojny pisze:Rybnik w II lidze. I co teraz bedzie?
1. wariant: Opole w pierwszej
2. wariant: Opole ma gdzieś pierwszą ligę
3. wariant: Rybnik będzie się odwoływać do samego ONZ
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Pewnie nic innego niż pauzowanie jednej drużyny w kolejce nie wymyśla.... Quo vadis polski spidłeju 
Chyba, że jednak Ostrów padnie na amen...
Chyba, że jednak Ostrów padnie na amen...
Jeśli chodzi o transfery to dla mnie szału nie ma, ale i nie jest tragicznie jak w Pile czy Ostrowie. Korneliussen może to nie jest poziom Pedersena, ale ok 10 pkt. powinien zrobić. Według mnie Poziom porównywalny do Ljunga (zawodnik GP
).
Zakontraktowanie Korneliussen'a na zdrowych (finansowo) zasadach może okazać się strzałem w 10. Wprawdzie 1 liga to nie 2 i różnica jest olbrzymia, wydaje mi się jednak, że Duńczyk może być zawodnikiem na 8 - 10 punktów w meczu. To oczywiście wróżenie z fusów ponieważ nikt z nas nie jest w stanie dzisiaj przewidzieć w jakiej dyspozycji będą poszczególni zawodnicy. Przykład Puzona, który po znakomitym sezonie 2010, w roku bieżącym był cieniem samego siebie sprzed roku. Poczekajmy jakie jeszcze nazwiska pojawią się w składzie, miejmy tylko na uwadze starą żużlową prawdę: "Nazwiska nie jadą".
Co do krajowych zawodników, zarówno Baran, Miesiąc jak i Jeleń to "oczywista oczywistość", ze być w składzie powinni
Chętnie widziałbym również Puzona, który jeśli się odbuduje pod względem formy jak i sprzętowo, może nieźle uciekać spod taśmy. Oczywiście rywalom
Karlsson - jak najbardziej jestem "Za a nawet przeciw". 3 x Tak
Całkiem serio trzeba powiedzieć, że "dziadek" (jak go tutaj niektórzy nazywają) nieźle wymiata na torze. Abstrachując nieco od tematu, wrócę pamięcią kilka latek wstecz do pamiętnego meczu z "józkami", kiedy w Rzeszowie wygraliśmy 45:44 a w ostatnim biegu PK dowiózł nam 3 punkty (nie pamiętam tylko dlaczego jechał sam w ostatnim biegu). Reasumując: Chętnie widziałbym Peter'a w składzie.
Mieszane uczucia mam co do Stachyry, jakoś nigdy nie przekonał mnie do siebie, jego jazda od zawsze była jakaś taka bezbarwna (to moje osobiste odczucie).
Co do krajowych zawodników, zarówno Baran, Miesiąc jak i Jeleń to "oczywista oczywistość", ze być w składzie powinni
Chętnie widziałbym również Puzona, który jeśli się odbuduje pod względem formy jak i sprzętowo, może nieźle uciekać spod taśmy. Oczywiście rywalom
Karlsson - jak najbardziej jestem "Za a nawet przeciw". 3 x Tak
Mieszane uczucia mam co do Stachyry, jakoś nigdy nie przekonał mnie do siebie, jego jazda od zawsze była jakaś taka bezbarwna (to moje osobiste odczucie).
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
- niespokojny
- Trener
bAsE pisze:Według mnie Poziom porównywalny do Ljunga (zawodnik GP).
Jezeli Mads zrobi jakis postep, albo chociaz utrzyma forme z ostatniego sezonu to rzeczywiscie Ljung moze byc niestraszny.
http://www.youtube.com/watch?v=GEGaYmpbij4
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Maxx pisze: Abstrachując nieco od tematu, wrócę pamięcią kilka latek wstecz do pamiętnego meczu z "józkami", kiedy w Rzeszowie wygraliśmy 45:44 a w ostatnim biegu PK dowiózł nam 3 punkty (nie pamiętam tylko dlaczego jechał sam w ostatnim biegu).
W tym biegu oprócz Pikeja jechali jeszcze Gjedde, Baran i Darek Śledź, ale widocznie patrzyłeś tylko na prowadzącego bieg, bo reszta była mniej ważna
Każdemu jego Everest...
Oglądałem ten mecz, to co Mads wyczyniał, coś niesamowitego. niemal w każdym biegu mijanka o ile nie w każdym
Niech go zatwierdzą w mediach to się powrzuca parę filmików z jego udziałem godnych uwagi. Oby nas tylko nie rozczarował
Bo mimo że w Krakowie tak bezlitośnie pokazał co znaczył "zespół" prowadzony przez Wilka to gościa polubiłem. Nie mniej jednak potrzebujemy jeszcze kogoś na 2,0. Mads może się zakotwiczy i odpali - wtedy i 2,0 może pęknie ale może nie odpalić albo traktować starty w Polsce bardziej jako dodatkowe zajęcie - oby nie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/48 ... ,id,t.html
O czym ten Sprawka mowi, mamy najlepszego sponsora w pierwszej lidze !!.Lechma uwaga! jako sponsor glowny startu daje kwote 300tys zł .Bogdanka daje nam kwote nie mniejsza niz w zeszłym roku czyli 1mln + miasto 1mln =2mln!! gdzie pozostaja jeszcze kibice + perła i dodatkowi sponsorzy.
O czym ten Sprawka mowi, mamy najlepszego sponsora w pierwszej lidze !!.Lechma uwaga! jako sponsor glowny startu daje kwote 300tys zł .Bogdanka daje nam kwote nie mniejsza niz w zeszłym roku czyli 1mln + miasto 1mln =2mln!! gdzie pozostaja jeszcze kibice + perła i dodatkowi sponsorzy.
- Łoptymista
- Trener
przynaj,mniej wiadomo czemu nie chce potwierdzic skladu opisanego przez sfy
...czeka do stycznia na oficjalna prezentacje
...czeka do stycznia na oficjalna prezentacje
max3 pisze:http://www.kurierlubelski.pl/artykul/486063,zuzel-na-pierwsza-lige-kmz-lublin-potrzebuje-minimum-2,id,t.html
Albo prawdziwe jest to co się mówi od dawna, że w tym roku Bogdanka chce przekazać 1/2 zeszłorocznej kwoty. Innych dużych sponsorów praktycznie nie ma.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
DrPaiHiWo pisze:Ale ten Jeleń to już na 100% ?
Nie wiem czy w tym momencie potrzebne są jeszcze komukolwiek zapewnienia, ale tak - na 100% : P
Jeśli to co mówi Dariusz jest prawdą, to ja oczekuję rozsądku od radnych i obcięcia na najbliższej radzie dotacji dla klubu o przynajmniej połowę. Patologią byłoby gdyby miasto zabezpieczało 50% budżetu klubu.
A w Bydgoszczy zabezpieczali 70% 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dlaczego większość się tak czepił tej Perły i myśli, że dają niewiadomo ile. Z tego co wiem to jest to kwota mniejsza niż 50 tys , w tym roku może nawet jeszcze mniej, więc bez szału.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Wlasnie o to chodzi - kazdy jak widzi logo Perly, to mysli od razu, ze klub z milion zlotych za to dostal. A prawda jest taka, ze jak narazie z tego co sie slyszy to kasa z Bogdanki nie potwierdzona (a raczej jej wysokosc), kasa z miasta nie klepnieta, kibicow nie wiadomo ile przyjdzie, bo nawet nie wiadomo ile spotkan bedzie, a poza ww. klub nie ma widocznie za bardzo innych sponorow. Jesli juz to kilku reklamodawcow. Oczywiscie to jest problem i pytanie, czemu tak jest. Ale nie zmienia to faktu, ze skoro nie ma pewnosci co do wysokosci przychodow (kto wam powiedzial, ze to bedzie 2 mln i wiecej???), to nie mozna szalec z wydatkami.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A myslicie, ze dlaczego Bogdanka (o ile to prawda) obcina sponsoring? Bo w klubie jest burdel na kolkach, a temat SA dziwnie ucichl. Dariusz lobuzie, wsadzimy ci... 
Oprócz Petera Karlssona, nowymi zawodnikami drużyny zostali Davey Watt, Richie Worrall i Justin Sedgmen. - Jestem szczęśliwy, że informację o składzie mogliśmy przedstawić kibicom tuż przed świętami - powiedział Stuart Douglas, właściciel klubu.
to kawałek z tego artykułu:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/12/22/lakeside-hammers-skompletowalo-sklad/
szkoda że u nas nie ma takiego podejścia
to kawałek z tego artykułu:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/12/22/lakeside-hammers-skompletowalo-sklad/
szkoda że u nas nie ma takiego podejścia
Póki klub nie będzie transparentny = spółka akcyjna to nie będzie hojnych sponsorów , czy to trudno tak zrozumieć???
$korzen$ pisze:A myslicie, ze dlaczego Bogdanka (o ile to prawda) obcina sponsoring? Bo w klubie jest burdel na kolkach, a temat SA dziwnie ucichl. Dariusz lobuzie, wsadzimy ci...
Ty niewierny!
Uważasz, że Dariusz jest za to odpowiedzialny? Nie sraj we własne gniazdo, przecież pan prezes wyraźnie wytłumaczył ten stan rzeczy w swojej ostatniej wypowiedzi dla prasy:
Jest kryzys, niepewność i to wpływa na zachowawcze działania sponsorów.
A artykułty takie jak ten:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... olnoc.html
To propaganda nie oddająca kompletnie rzeczywistości. Tak naprawdę Bogdanka jest na skraju upadłości i wspiera żużel ostatkiem sił i to właśnie dlatego, a także przez kryzys i UE zapewne też (ona i jej durne prawo zawsze są winne) Bogdanka zmniejszyła swój wkład w żużel.
Nie waż się powiedzieć złego słowa na Dariusza, bo gdyby nie on to żużel byś oglądal tylko w telewizji!!!
PS. A jak uważasz, że to jego wina, to sam przyprowadź swoich sponsorów, albo w ogóle załóż swój klub, a najlepiej to wsiądź na motor i pokaż jak się jeździ!
A bierzecie pod uwage fakt, ze w samej Bogdance moze byc malo zwolennikow wykladania kasy na jakistam zuzel? I zeby nawet KMZ byl megatransparentny i zadebiutowal na GPW to i tak nie sprawiloby to zwiekszenia nakladow ze strony Bogdanki?
Oczywiscie cala ta sytuacja pokazuje tez slabosc klubu w pozyskiwaniu sponsorow - jest ich malo, wrecz jest wrazenie, ze gdyby nie Bogdanka, to nie byloby z czym startowac w lidze. To jest bardzo duzy problem tego klubu, oczywiscie wynikajacy z roznych czynnikow.
Oczywiscie cala ta sytuacja pokazuje tez slabosc klubu w pozyskiwaniu sponsorow - jest ich malo, wrecz jest wrazenie, ze gdyby nie Bogdanka, to nie byloby z czym startowac w lidze. To jest bardzo duzy problem tego klubu, oczywiscie wynikajacy z roznych czynnikow.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Łoptymista
- Trener
jakich roznych?
Można wymyśleć milion różnych scenariuszy, łącznie z takim jaki postawiłeś powyżej.A bierzecie pod uwage fakt, ze w samej Bogdance moze byc malo zwolennikow wykladania kasy na jakistam zuzel? I zeby nawet KMZ byl megatransparentny i zadebiutowal na GPW to i tak nie sprawiloby to zwiekszenia nakladow ze strony Bogdanki?
Tylko, że po pierwsze Bogdanka to na tyle poważna firma, że ciężko uwierzyć w to, że wsparła żużel pod wpływem impulsu i juz jej się odmieniło... szczeólnie, że Wojciechowski twierdził, że rozmowy trwały miesiące.
Po drugie, Bogdanka od raz postawiła warunek, że klub ma być spółką.
Owszem możemy sobie teraz wymyślać scenariusze różne, wybielające Sparwkę, oczerniające go i kilka pośrednich, ale wystarczy spojrzeć na fakty i połączyć je w całość - wychodzi jasny obraz sytuacji.