Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#1776 Postautor: bkapusta » 21 grudnia 2011, o 08:05

Przeciez i tak jak co roku bedziemy sie martwic "o cos" - jak nie o wyplacalnosc, to o stadion, jak nie o stadion to o sponsora, jak nie o sponsora to o sklad, jak nie o sklad to o regulamin :) Zaaaaawsze znajdzie sie powod do przymarudzenia.

A calkiem serio:
trzeba zmontowac sklad, z ktorego cos bedzie w przyszlym sezonie. Ten sezon trzeba przejechac solidnie u siebie, i bez zadnej masakry na wyjezdzie (jak to bywalo dawniej, ze dostaniemy w pape do 20 i bedzie wstyd). Srodek tabeli, stabilnosc budzetu i ulozenie kadry pod kolejny sezon (walke o awans) to powinny byc priorytety.

Tu sie pojawiaja moje obawy jesli chodzi o naszych seniorow. Jesli juz mamy przyciac na kosztach i wyniku w tym sezonie to czy nie lepiej zamiast Barana, Puzona czy nawet Miesiaca sciagnac kolesi z jakas perspektywa na walke o awans? Niech juz sie chlopaki oklepia w Lublinie, zarobia kasy na sprzet, nabiora zaufania do wyplacalnosci klubu etc. Mads w takim wypadku to niezly wybor. Koles jest mlody, dostanie troche kasy w terminach, oklepie sie na naszym torze i z nim mozna jechac po awans. W tym kontekscie nie jest tez zly Jelen - bo jemu chyba jeszcze troche zalezy, nie boi sie walki o e-lige, z Lublinem jest deko zwiazany...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1777 Postautor: bkapusta » 21 grudnia 2011, o 08:08

Gelo pisze:jak dla mnie - ten transfer to strzał w dychę - wielopłaszczyznowo. I naprawdę dziwię się niektórym komentarzom na sf typu, że "przydałby się prawdziwy lider typu Nicholls zamiast Madsa". Naprawdę - trudno o większą bzdurę. Mads wykręcił prawie taką samą średnią jak Scott w Elite League, która jak wiadomo nie od dziś jest matecznikiem i oczkiem w głowie Angoli. Jakby przyszedł do nas Woffinden byłyby ochy i achy a tymczasem... Mads (również w Anglii) był od niego lepszy. Niektórzy malkontenci - opamiętajcie się - mamy faceta, który został powołany do bardzo mocnej reprezentacji Danii!!! Przypomnicie moje słowa - gość będzie wymiatał i nigdzie nie jest powiedziane, że gorzej od Andersenów Wattów. A na takiego Ruuda Kosciucha czy Ljunga spokojnie powinien wystarczyć.

Dokladnie. Trzeba tylko o tego Madsa troche zadbac. Zorganizowac mu tu warunki, placic w terminie etc. Sie oklepie - ma szanse robic wyniki nawet w e-lidze.

Skoro w UK daje rade smigac na poziomie sredniej 2,0 - to znaczy, ze cos tam na tym zuzly potrafi :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

meesha
Trener
Kontakt:

#1778 Postautor: meesha » 21 grudnia 2011, o 08:10

Też uważam, że lepszy taki piąty czy szósty Duńczyk niż jeden z trzech najlepszych Angoli :) Nichollsem się niektórzy jarają bo w GP jeździł. No jeździł, bo był parytet, że ma być dwóch Anglików to się łapał. Tylko co z tego?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1779 Postautor: bkapusta » 21 grudnia 2011, o 08:16

meesha pisze:Też uważam, że lepszy taki piąty czy szósty Duńczyk niż jeden z trzech najlepszych Angoli :) Nichollsem się niektórzy jarają bo w GP jeździł. No jeździł, bo był parytet, że ma być dwóch Anglików no to się łapał. Tylko co z tego?

Zwlaszcza, ze Nicholls byl juz "grany" w wielu klubach w Polsce i wszyscy wiemy jak sie to konczylo. Koles nie jest godny zaufania bo mu po prostu niespecjalnie zalezy. Olewus, pazerny na kase i tyle.

Mads jest mlodszy, Skandynawowie maja czesto lepsze podejscie do swojej jazdy (wydaje mi sie, ze sa bardziej profesjonalni i konsekwentni) - jak klub o niego zadba (czyli bedzie mial lepszy ukllad niz "wpadam na 5 minut przed meczykiem, jade, 5 minut po meczyku jestem w busie gdzies pod Garwolinem) to jest szansa, ze cos z niego bedzie. Skoro mamy powaznego sponsora i stabilna sytuacje ekonomiczna to trzeba (chociaz raz w nowozytnej historii zuzla w Lublinie) doinwestowac takiego kolesia, podpisac nie na rok tylko na 2 lub 3, zrobic mu tu jakas baze sprzetowa, mechanika etc. Troche go trzeba uzaleznic od Lublina.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1780 Postautor: Łoptymista » 21 grudnia 2011, o 08:36

to trzeba mu tutaj babe znalezc:)

torum juz to przetestowal

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1781 Postautor: bkapusta » 21 grudnia 2011, o 08:40

Łoptymista pisze:to trzeba mu tutaj babe znalezc:)

torum juz to przetestowal

hehe to jest doskonaly pomysl, ktos chetny? :>
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1782 Postautor: Łoptymista » 21 grudnia 2011, o 08:45

moze Hela :D

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#1783 Postautor: Kiry » 21 grudnia 2011, o 08:53

Byleby grubaskowi polska kuchnia zbytnio nie posmakowała, a co gorsza żeby się tej zimy zbytnio nie zajadał kotletami jak swego czasu jego rodak zwany obecnie Monbergiem, bo przeżyjemy deja vu i niesmak pozostanie ...

Niestety nie jest to pewniak na I ligę, ma potencjał zarówno na objawienie I ligi a także na bycie Figurskim I ligi.

O awans przecież nie walczymy ale na utrzymanie powinien wystarczyć :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1784 Postautor: Cooper » 21 grudnia 2011, o 09:01

Hmm, jakby dorzucic do skladu przyslowiowego Karlssona i dobrego juniora (wypozyczenie wystarczy), to mozemy miec calkiem fajna pake na sprawienie kilku niespodzianek w I lidze.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1785 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2011, o 09:05

ja jestem dobrej myśli i jakoś jestem dziwnie spokojny o Madsa. Też mam nadzieję, że się nie roztyje nadmiernie, bo chyba ma takie "inklinacje". Ale jak dzis pamiętam mecz w Krakowie - na tle naszej druzyny wyglądał jak gość z innej planety. Poza ostatnim wyścigiem przyjezdzał pól okrążenia przed resztą.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#1786 Postautor: Kiry » 21 grudnia 2011, o 09:18

To tak dla przypomnienia:

http://www.youtube.com/watch?v=aMzEeZ9QvRo
http://www.youtube.com/watch?v=VLacpf7PIsk
http://www.youtube.com/watch?v=ATXQH6xfuEM

Wiem wiem, zaraz ktoś tu wyskoczy że w Vojens, że u siebie, że w Gorzowie w finale nie istniał itd :lol:
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1787 Postautor: meesha » 21 grudnia 2011, o 09:21

A w ogóle to już tak na 100% KMO jest ten "Maesz" (jakoś tak się to imię wymawia :D ) podpisany? Jeśli tak to by mu może wątek osobny zafundować, bo tu już wystarczający burdel jest i bez niego ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#1788 Postautor: Piocze » 21 grudnia 2011, o 09:30

Gelo pisze:Mads wykręcił prawie taką samą średnią jak Scott w Elite League, która jak wiadomo nie od dziś jest matecznikiem i oczkiem w głowie Angoli.

Hmm, czy mi się wydaje, czy to Gelo zawsze pisał, że nie można porównywać ligi polskiej i angielskiej? ;D

Żeby nie było, ja z transferu Madsa jestem bardzo zadowolony, jeszcze PK i będzie ciekawie przy Zygmuntowskich.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1789 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2011, o 09:33

owszem - to ja pisalem i dalej to podtrzymuję. ale niestety w tym przypadku polskiej ligi nie mozna tu porównac z oczywistych powodów. i liczby z Anglii działają tylko na korzyść Madsa. Wiadomo, że Nicholls nigdy w polskiej lidze nie błyszczał, a do angielskiej się przykłada. Skoro tam jezdza bardzo podobnie można przyjąć ze w Polsce Mads jak nie porównywalny - to moze być nawet ciut lepszy. Dlatego śmieszą mnie komentarze, że Mads to drugoligowiec a Scott to byłby lider u nas.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1790 Postautor: kibicLBN » 21 grudnia 2011, o 10:08

Kiry pisze:To tak dla przypomnienia:

http://www.youtube.com/watch?v=aMzEeZ9QvRo
http://www.youtube.com/watch?v=VLacpf7PIsk
http://www.youtube.com/watch?v=ATXQH6xfuEM

Wiem wiem, zaraz ktoś tu wyskoczy że w Vojens, że u siebie, że w Gorzowie w finale nie istniał itd :lol:

Wystarczy że u nas na treningu się czasem pojawi i się szybko wjeździ w tor :D
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1791 Postautor: niespokojny » 21 grudnia 2011, o 10:31

Gelo pisze:owszem - to ja pisalem i dalej to podtrzymuję. ale niestety w tym przypadku polskiej ligi nie mozna tu porównac z oczywistych powodów. i liczby z Anglii działają tylko na korzyść Madsa. Wiadomo, że Nicholls nigdy w polskiej lidze nie błyszczał, a do angielskiej się przykłada. Skoro tam jezdza bardzo podobnie można przyjąć ze w Polsce Mads jak nie porównywalny - to moze być nawet ciut lepszy. Dlatego śmieszą mnie komentarze, że Mads to drugoligowiec a Scott to byłby lider u nas.

Zobacz jakie wyniki krecil Schlein w Anglii, a jakie w Polsce :) . I tez jezdzil w SWC, w dodatku w silniejszej reprezentacji. Wg mnie panuje przesadny zachwyt po tym kontrakcie. Moze to bedzie drugi Laguta, ale jego dotychczasowe 'osiagniecia' nie napawaja optymizmem i moze skonczyc sie tak jak u Jankowskiego, Jacka Rempaly(ten to dopiero wymiatal w sezonie 2010), Pytla...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1792 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2011, o 10:50

no i w tych samych zawodach w SWC Mads zrobił punktów 12 a Schlein - 5. Roznica jest zasadnicza - Mads na twardym torze jest w stanie pokonać duzo lepszych zawodników niż Schlein. Nie twierdze że to mistrz świata i okolic ale w koncu on prawdopodobnie będzie jezdził tylko wymiennie z Woodwardem.

BR
Senior

#1793 Postautor: BR » 21 grudnia 2011, o 10:51

Cooper pisze:Hmm, jakby dorzucic do skladu przyslowiowego Karlssona i dobrego juniora (wypozyczenie wystarczy), to mozemy miec calkiem fajna pake na sprawienie kilku niespodzianek w I lidze.

ooo, jest jakieś przysłowie z Karlssonem? ;)

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#1794 Postautor: radonis » 21 grudnia 2011, o 10:53

Ja niestety pacze na ten skład i nie widzę lidera drużyny. Nie sądzę, żeby PK mógł nim w praktyce być.
Mam obawy, że będziemy walczyć i w pięknym stylu przegrywać.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#1795 Postautor: Hela » 21 grudnia 2011, o 10:56

BR pisze:
Cooper pisze:Hmm, jakby dorzucic do skladu przyslowiowego Karlssona i dobrego juniora (wypozyczenie wystarczy), to mozemy miec calkiem fajna pake na sprawienie kilku niespodzianek w I lidze.

ooo, jest jakieś przysłowie z Karlssonem? ;)

Gdzie Bjerre nie może
Tam Karlsona pośle
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1796 Postautor: kibicLBN » 21 grudnia 2011, o 10:56

A ja tam liczę na to że Mads w końcu zakotwiczy się porządnie w Polsce i w końcu odjedzie cały sezon a nie parę meczy jak to miało miejsce dotychczas. Oby podszedł do sezonu tak jak chciał w tym sezonie, bo my mu zapłacimy :D
A powracając do tematu Nichollsa, to moim zdaniem to nazwisko jest przereklamowane, we Wrocławiu pokazał już jak potrafi napsuć krwi kibicom. Facet niby powinien wykręcić ponad 2,0, ale jak zakończy sezon ze śr. 1,5 to w szoku nie będę. Bomber to jednak inna historia i trochę szkoda że nie obejrzymy go w Lublinie nawet w roli zawodnika gości.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

lucek

#1797 Postautor: lucek » 21 grudnia 2011, o 11:04

radonis pisze:Ja niestety pacze na ten skład i nie widzę lidera drużyny. Nie sądzę, żeby PK mógł nim w praktyce być.

A ja mam obawy, że w Lublinie tylko 2 mecze (z Grudziądzem i Gnieznem) będą ciekawe, bo pozostałe drużyny nie wyjdą u nas z 30-stu.

kibicLBN pisze:parę meczy

Jeden z najczęstszych błędów gramatycznych. "meczy" to koza - powinno być zatem "parę meczów".

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1798 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2011, o 11:13

radonis pisze:Ja niestety pacze na ten skład i nie widzę lidera drużyny. Nie sądzę, żeby PK mógł nim w praktyce być.

Co robisz na ten skład?

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#1799 Postautor: radonis » 21 grudnia 2011, o 11:28

Pytasz co ja pacze?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1800 Postautor: $korzen$ » 21 grudnia 2011, o 11:42

Ja mam mocno mieszane uczucia. Mimo wszystko potrzeba nam lidera, na chwile obecna nie wyobrazam sobie, ze mialo by zabraknac w tym zestawie Karlssona. Bez tej klasy zawodnika na prawde bedzie mocna nerwowka. Miesiac w I lidze sie nie sprawdzi, chyba, ze cala zime po kilka godzin dziennie bedzie trenowal starty. Baran ma papiery, zeby jechac na poziomie, ale czy mu sie zechce? No i wezmy pod uwage, ze od 2008 Karol nie mial stycznosci z I liga.... no i chyba nie musze przypominac, jaka srednia wykrecil wowczas w I lidze? Jelen i Woodward pojada swoje, nie mam watpliwosci... no a Mads? Jego wielkim plusem jest ambicja i to, ze z roku na rok czyni systematyczne postepy i widac, ze gosc chce cos w tym sporcie osiagnac. Ale nadal to zbyt ryzykowana marka, zeby wstawiac go pod 9 czy 13 i liczyc, ze powalczy z Toninho, Zorrem i innymi o podobnej klasie. Na chwile obecna jestem w miare spokojny o Woodwarda i Jelenia. Miesiaca nie traktuje powaznie. A Mads i Baran to czysta loteria... a niestety w ostatnich latach do wynalazkow troszke szczescia nam brakowalo (no moze poza Sweetmanem) i tego sie cholernie boje :? Moja propozycja dla Sprawki? Natychmiast kontraktowac Petera, nie wyobrazam sobie, ze moze byc inaczej. Tyle na goraco.