Trzeba robić wszystko by zwiększyć możliwości. To jest I liga i na amatorkę tu już miejsca niema bo to źle się kończy. o tym pisał wcześniej Egon, Istred, niespokojny, ale i ja napisze. Takie wypowiedzi i działania w długim okresie nie przyniosą nic dobrego bo nie wpływają na dobry wizerunek klubu. Potencjalny sponsor chciał by łożyć na klub z ambicjami, a nasz w tym sezonie takich niema. Gwiazdę w sumie jedną mamy. żużlowego celebryte pana prezia.Wszystko rozumiem, ale akurat szydery z tego, ze ktos nie chce przeplacac, ew. wydawac ponad swoje mozliwosci nigdy nie zrozumiem. Mimo, ze człowiek wszystko zrozumie.
Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dobromir pisze:Hehe dobre: Duńczyk miałby szansę na pracę w Lublinie, jeśli zmniejszyłby swoje finansowe żądania aż o 80 procent. Nasi działacze to jednak mają jaja do negocjacji:)
500-900 tys. złotych netto za sam podpis to nie są jaja Twoim zdaniem?
GeloG89 pisze:wymuszenie na bogdance większych nakładów-da się rozumieć ze brak
A jak to się wymusza cokolwiek na Bogdance ?
Dokładnie od roku 2009GeloG89 pisze: I nie piszcie mi o żadnych drugoplanowych wizjach klubu bo od lat on funkcjonuje tak samo i nie wygląda by funkcjonował inaczej.
Że Ci się chciało odpowiadać na te bzdury... Szacun.
Każdemu jego Everest...
A jak to się wymusza cokolwiek na Bogdance ?
napewno nie wywiadami w stylu
80% powierzchni reklamowej w II lidze to nie to samo co 80% powierzchni reklamowej w I lidze.I proszę mi wierzyć, że ja wolę otrzymać mniejsze pieniądze od Bogdanki niż planowane większe kwoty od innego sponsora.
Dokładnie od roku 2009
Za czasów Motoru, LKŻ i TŻ tez było z tym rożnie
GeloG89 pisze:Trzeba robić wszystko by zwiększyć możliwości. To jest I liga i na amatorkę tu już miejsca niema bo to źle się kończy. o tym pisał wcześniej Egon, Istred, niespokojny, ale i ja napisze. Takie wypowiedzi i działania w długim okresie nie przyniosą nic dobrego bo nie wpływają na dobry wizerunek klubu. Potencjalny sponsor chciał by łożyć na klub z ambicjami, a nasz w tym sezonie takich niema. Gwiazdę w sumie jedną mamy. żużlowego celebryte pana prezia.Wszystko rozumiem, ale akurat szydery z tego, ze ktos nie chce przeplacac, ew. wydawac ponad swoje mozliwosci nigdy nie zrozumiem. Mimo, ze człowiek wszystko zrozumie.
Oczywiscie, ze trzeba zrobic wszystko, aby "zwiekszyc mozliwosci". I oczywiscie, ze na amatorke nie ma miejsca. Profesjonalizm powinien byc zarowno przy budzecie* w wysokosci 1 mln, jak i przy 5 mln. I ten profesjonalizm powinien glownie polgac na tym, zeby 1 zawodnik nie pochlanial 1/3 budzetu* calego klubu za sam podpis...
*uzywam slowa budzet choc osobiscie mnie to drazni, ale tak sie powszechnie tutaj przyjelo, ze sume przychodow okresla sie budzetem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
GeloG89 pisze:Dokładnie od roku 2009
To zdecyduj się czy krytykujesz konkretnie działaczy obecnego klubu czy też działaczy z różnych czasów...
To co mówi prezes z tym, że lepiej jeździć za mniejsze pieniądze ale pewne niż wcale - jest jak najbardziej rozsądne. A stawki za podpis rzędu 900 tysięcy rozsądne nie są i to w każdym przypadku - czy byłby to Gollob czy Bjerre. Cały problem polega na tym, że naszymi apetytami zbyt nadmuchaliśmy balon. Wypowiedzi prezesa i trochę jerrego może nie tyle przekłuwają szpilką ten balon - co zostaje z niego dość konsekwentnie spuszczane powietrze. Już widzę że nie należy się spodziewać rewelacji po naszym składzie. Do liderów z tego roku - PK i Jeleń to chyba szczyt marzeń. Może do tego jeszcze tani Korneliussen - bo nie sądzę żeby nauczony standardów krosnieńskich i krakowskich chciał 900 tysięcy za podpis. I jak dla mnie to wcale nie byłaby tragiczna opcja. Na Gniezno Grudziądz i zapewne Daugavpils to za mało ale na pozostałe ekipy wystarczy.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2011, o 10:35 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
sorry nie sprecyzowałem. krytykuje postawę tego zarządu choć wcześniejszych tez była rożna. Chodziło mi bardziej o to ze prezes D.S. chce pokazać nam jakieś nowoczesne zarządzanie w klubie a to wg. mnie jest fikcją i mydleniem oczu.To zdecyduj się czy krytykujesz konkretnie działaczy obecnego klubu czy też działaczy z różnych czasów...
I ten profesjonalizm powinien glownie polgac na tym, zeby 1 zawodnik nie pochlanial 1/3 budzetu* calego klubu za sam podpis...
Kwestia jest tego typu że nie wiesz ile na takim zawodniku jesteś w stanie zarobić. Na pewno wpływy z biletów były by większe. Może jakiś sponsor indywidualny by się znalazł, który chciał by się dorzucić do takiego zawodnika, wiec ciężko mówić czy było by to 1/3 czy 1/6 budżetu.
Pewnie chciałeś napisać "z różnych klubów", ale przypomniałeś sobie, że dla Ciebie to i tak cały czas ten sam klubKoper pisze:GeloG89 pisze:Dokładnie od roku 2009
To zdecyduj się czy krytykujesz konkretnie działaczy obecnego klubu czy też działaczy z różnych czasów...
Gelo pisze:Już widzę że nie należy się spodziewać rewelacji po naszym składzie. Do liderów z tego roku - PK i Jeleń to chyba szczyt marzeń. Może do tego jeszcze tani Korneliussen - bo nie sądzę żeby nauczony standardów krosnieńskich i krakowskich chciał 900 tysięcy za podpis. I jak dla mnie to wcale nie byłaby tragiczna opcja. Na Gniezno Grudziądz i zapewne Daugavpils to za mało ale na pozostałe ekipy wystarczy.
Sklad powinien byc tak zbudowany, aby ze wszystkimi wygrac na naszym torze. Takie powinno byc zalozenie. Oczywiscie nigdy sie nie ma 100% pewnosci, czy kazdy z zawodnikow wypali. Ale jak slysze o jakims Korneliusenie przymierzanym do nas, to nie wiem czy sie smiac, czy co robic.
Jezeli dostaniemy w dupe u siebie z takim Gnieznem, czy Grudziadzem, to tematy taczek raz dwa powroca. Dlatego uwazam, ze dla zawodnikow z tego roku, powinny znalezc sie max dwa miejsca w skladzie. Wzmocnienia typu Jelen, PK, Kuciapa (?) i brak wzmocnien na juniorce, moga sie okazac, zbyt slabe, zebysmy wszystko u siebie wygrali. A wg mnie, to powinien byc priorytet, jezeli nie walczymy o awans.
sądzę, że nawet ze składem z PK i Jeleniem można spróbować (a wręcz trzeba) wygrać u siebie z każdym. Chodziło mi raczej o wyniki dwumeczów, bo mało kto potrafi jeździć w takim Daugavpils i wcale bym się nie zdziwił jakby Łotysze kosili bonus za bonusem. Co do Korneliussena - to ja bym nie traktował tego jako kiepski żart - w Polsce jeździł ciut lepiej od Woodwarda, którego wielu naszych kibiców widziałoby w składzie, a w Anglii dzieli ich prawdziwa przepaść, chociaż i tam Cam jeździł dobrze. Za Madsem przemawia też fakt, że może nie być astronomicznie drogi i jednak rozkręca się z sezonu na sezon.
Zapewne będzie skład II ligowy + Karlsson i może Kuciapa , czyli nędza z bidą ......
Nich mi ktoś nie powie że można było zrobić fajną ekipe walczącą o awans wcale nie za jakieś bajońskie kwoty ...
1.Max
2.Lindgren/B.Pedersen/Lindbeak
3.Nicholls/Kylmaekopri/H.Andersen
4.Karlsson/Korneliussen/Fisher
5.Jeleniewski
rez.Stachyra
i na taki skład przyszłoby z 2-3 tys widzów wiecej JAK PRZYJDZIE NA .. Baranów Miesiąców i Woodwardów !
Czy wy naprawe myślicie że Woodward będzie robił po 10-15 ptk w meczu ? on nie ma wogóle starów a w I lidze na dystansie ciężko wyprzedzać - TO NIE II LIGA !!!!!!!!!!
Nich mi ktoś nie powie że można było zrobić fajną ekipe walczącą o awans wcale nie za jakieś bajońskie kwoty ...
1.Max
2.Lindgren/B.Pedersen/Lindbeak
3.Nicholls/Kylmaekopri/H.Andersen
4.Karlsson/Korneliussen/Fisher
5.Jeleniewski
rez.Stachyra
i na taki skład przyszłoby z 2-3 tys widzów wiecej JAK PRZYJDZIE NA .. Baranów Miesiąców i Woodwardów !
Czy wy naprawe myślicie że Woodward będzie robił po 10-15 ptk w meczu ? on nie ma wogóle starów a w I lidze na dystansie ciężko wyprzedzać - TO NIE II LIGA !!!!!!!!!!
nooo tanizna ten sklad Twoj, mysle ze nawet tanszy niz zeszloroczny
METHANOL ADVENTURE TEAM
- niespokojny
- Trener
truskawa pisze:Jerry odkupisz się, jak kopsniesz info, kto wygryzie józków z naszego składu(przynajmniej jednego) ? No... nie krępuj się
No bez jaj, za co niby jerry ma sie kajac? Za wlasne zdanie? Przynajmniej wiemy jakie jest myslenie w klubie i ze strategie Pana Prezesa zmieniaja sie jak w kalejdoskopie. Jeszcze 1,5 miesiaca temu sam stwierdzil:
- Jeśli środki na to pozwolą, to na pewno będziemy starali się zakontraktować również takiego "rodzynka" z Grand Prix, bo ze względów marketingowych jest to bardzo istotne - powiedział w rozmowie z Kurierem Lubelskim prezes Dariusz Sprawka.
Zupelnie nie rozumiem tez checi zakontraktowania Kuciapy. Po co nam kolejny najemnik z Rzeszowa, juz nie wystarcza fochy Miesiaca
Nicholls, Miesiac, Jelen, Baran, Karlsson z takim skladem to mysle ze z Gnieznem co najwyzej tyly, ew z Grudziadzem jezeli Hansio lansio przypomni sobie jak sie jezdzi. I nie powiedzialbym, zeby w tym skladzie byly same gwiazdy i 2 zawodnikow z GP
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Zapomniałeś już, że Stachyra to 100% stalowiec?
Czy to Śledź był...?

Ja tam nie wierzę w ani jedno słowo Dariusza. Tyle razy już "mijał się z prawdą", że nie mam do niego nawet odrobiny zaufania.
Zresztą co to za tekst - 20%? Z 900 tys. to 180 tys., z 500 tys to 100 tys. Tyle to ponoć Baran w II lidze dostawał...
Jeśli Bjerre chce 500 tys. za sam podpis (przed negocjacjami) to niech Dariusz ponegocjuje trochę i zjedzie do 300-400 tys i niech podpisuje
To 500 tys czy 900 tys? Czy może dokładną kwotę losuje się spomiędzy tego zakresu?Zawodnik takiej klasy bierze 500-900 tys. złotych netto za sam podpis.
Ja tam nie wierzę w ani jedno słowo Dariusza. Tyle razy już "mijał się z prawdą", że nie mam do niego nawet odrobiny zaufania.
Zresztą co to za tekst - 20%? Z 900 tys. to 180 tys., z 500 tys to 100 tys. Tyle to ponoć Baran w II lidze dostawał...
Jeśli Bjerre chce 500 tys. za sam podpis (przed negocjacjami) to niech Dariusz ponegocjuje trochę i zjedzie do 300-400 tys i niech podpisuje
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Gelo pisze: Co do Korneliussena - to ja bym nie traktował tego jako kiepski żart - w Polsce jeździł ciut lepiej od Woodwarda, którego wielu naszych kibiców widziałoby w składzie, a w Anglii dzieli ich prawdziwa przepaść, chociaż i tam Cam jeździł dobrze. Za Madsem przemawia też fakt, że może nie być astronomicznie drogi i jednak rozkręca się z sezonu na sezon.
Kontraktowanie Woodwarda i Korneliussena razem ma sens tylko w przypadku, gdy nie będą oni "drodzy" i nie będą żądali regularnych startów, w co z kolei wątpie
Mnie zastanawia jeszcze jedno. Cam i Mads nie mają zbytnich doświadczeń, co do I-ligowych torów. A w ich przypadku w twierdzenie, że profesjonalista będzie sobie radził na każdym torze nie bardzo chce mi się wierzyć. W ogóle wychodzi na to, że tym, który najlepiej zna tory może być słaby startowiec Miesiąc i ewentualnie PK oraz Jeleń. I (trudno mi nawet to pisać) tu znajduje wytłumaczenie dla zakontraktowania Kuciapy, który kilka sezonów nie tak dawno temu w tej lidze pojeździł.
juz to pisalem - wazne jest na jakich torach przyjdzie nam jezdzić - Gniezno, Grudziądz, Daugavpils, Łódź i Piła - to tory bardzo twarde. Ostrów i Rybnik - bardzo różnie. Zważywszy, że Mads jezdził w Krakowie, gdzie na twardym i śliskim pod deszczu torze potrafił pokonać wicemistrza Polski - to znaczy że daje sobie rade bardziej na takich nawierzchniach. Także w meczu z nami, poza ostatnim wyścigiem (kiedy było już pozamiatane), był nieosiągalny dla naszych riderów. Cameroon natomiast dobrze daje sobie rade jak jest pod koło - a w sezonie 2012 będzie tak prawdopodobnie tylko u nas. Gdybym miał wybierać między tymi dwoma zawodnikami (bez porównywania kosztów) postawiłbym na Duńczyka.
istred pisze:Ja tam nie wierzę w ani jedno słowo Dariusza. Tyle razy już "mijał się z prawdą", że nie mam do niego nawet odrobiny zaufania.
Ja mu ufam w 100%, odkąd sprawdziło się to, co powiedział niespełna rok temu, że Pawliccy to przepłacona inwestycja. Poważnie.
niespokojny pisze:No bez jaj, za co niby jerry ma sie kajac?
To było z przymrużeniem oka kolego. Po prostu jestem ciekawy, czy Mads, czy może np Kildemand, czy może np. Mitko, czy tylko Puzon.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Mitko juz nie - zostaje w Opolu - uff.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Gelo pisze: Gdybym miał wybierać między tymi dwoma zawodnikami (bez porównywania kosztów) postawiłbym na Duńczyka.
Na jednego miejsce zapewne się znajdzie, ale w tym przypadku myślę, że pierwszeństwo działacze dadzą Woodwardowi (chociażby z racji tego, że już u nas jeździł z niezłym skutkiem). Osobiście chyba też postawiłbym na Madsa. Wielki jeździec z niego żaden, ale po przyłożeniu się sprzętowo do "Polski" pokazał trochę efektywnej jazdy.
Cam z kolei to zawodnik dla mnie ciężki jeszcze do "rozpracowania". Niby młody,ambitny i z jakimiś papierami na jazdę, ale "mistrza świata" to chyba z niego już nie będzie. Wielkiej przyszłości raczej z nim nie można zakładać, a ktoś taki przyszłościowy w składzie (niekoniecznie meczowym) by się przydał.
Osobiście mam nadzieję, że po zakontraktowaniu wiodąc(ego)ych obco, któryś z nich poleci do nas jakąś perełkę do oszlifowania na przyszłość.
Ja też uff, ale z tym Opolem to zaskoczenie. Ja nie wiem kto teraz w tym Rybniku będzie jeździł, mam nadzieje że Kuciapa 
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Co do Bjerre i jego oczekiwan i tego co mu mozemy zaproponowac wg prezesa. Taki zawodnik to pewnie by zrobil ze 250 pkt, przyjmujac najbardziej skrajna wersje, ze bierze 4k za pkt i 900k za podpis, na sezon jego zarobki to 1,9miliona a 20% z tego to.... 380 tyś. On chce za tyle zakontraktowac zawodnika z GP? Ciekawe ile bedzie w stanie zaplacic Jeleniowi i Baranowi 
Motor mocny
- tezetomaniak
- Trener
Prezes chciał błysnąć i podzielić się informacją ile to niedobry Bjerre bierze, ale chyba mu nie wyszło 
Powiem tak, jezeli zostanie Baran-Miesiac-Woodward (z czego dwaj pierwsi z naciskiem na drugiego, moim zdaniem, nie nadaja sie na I lige) a dojda tylko Jelen z Peterem... to ja tego spokojnego utrzymania bym nie byl taki pewien. Miesiac w I lidze, glownie ze wzgledu na starty, NIC NIE UJEDZIE. Baran to loteria, moze robic (2,2,2,2,2) a rownie dobrze moze robic (0,0,d).... dochodza beznadziejni juniorzy i jestesmy lekko w czarnej d***e. Woodward swoje pojedzie, ale czy wymienion dwojka rowniez? Waaaaaatpie. Dlatego zamiast Miesiaca powaznie zastanowilbym sie nawet nad Kuciapa.
A Baran ma szanse na nic nie ujechanie ze względu na to że ostani raz skalał się startami w I lidze w 2008r i to ze średnią 1,136 to już Miesiącowi lepiej szło...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.