Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
a Edwarda Kennett gdzies podpisal?
kibicLBN pisze:owen1989 pisze:Trojan tez za to bardzo wiele osiagnal
Ale nikt nie twierdzi że to wielki talent. zaś zacna część forum uważa Barana za mega talent, tylko "przeciwności losu" i "niedobrzy ludzie" nie pozwolili facetowi zdobyć tytułu MŚ, tak by mu się udało, na pewnoSkąd takie wnioski? Nie wiem może warto ich zapytać.
Wymieniłbyś Barana na Trojana? Śmiem twierdzić, że conajmniej 80% tego forum ma świadomość, że to właśnie Karol pokazywal nam takie akcje, po których wszyscy obecni na stadionie bili brawo stojąc. To Karol niejednokrotnie dawał sygnal do walki. Zdarzały mu się co prawda kilkakrtonie "treningi" w trakcie meczu ale mimo tego, uważam go za jednego z glównych autorów naszego awansu. Chłopak ma potencjal ale nie brak mu też umiejetności. Czasem ponoszą go emocje, tyle tylko, że temu akurat trudno się dziwić.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
w przeciwienstwie do Trojana, ktory potencjalu nie ma, umiejetnosci tez przecietne, ale nadrabia ciezka praca i tylko dzieki temu jego kariera kreci sie wokol 1,6 :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:w przeciwienstwie do Trojana, ktory potencjalu nie ma, umiejetnosci tez przecietne, ale nadrabia ciezka praca i tylko dzieki temu jego kariera kreci sie wokol 1,6 :]
Racja.
MOTOR LUBLIN
http://nicesport.pl/zuzel/99377/szwedzk ... koziolkami
Niby to nieoficjalna informacja, ale portal nicesport nalezy raczej do tych 'powaznych'... No chyba, ze skandynawski portal bawi sie w trollowanie 

Coś mi się nie wydaje to prawdopodobne to raz, a dwa to skąd oni mieli by taki wywiad w naszej polskiej I lidze. Ja się nie znam ale pewnie tam pisanie że ktoś podpisał kontrakt mimo ze tego nie zrobił, zapewne nic wielkiego. Potem się sprostuje jak tą wiadomość o Harrisie i Miśkowiaku w Czestochowie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A najlepsze jest to ze w tym skladzie mamy 8 seniorow. Juz widze jak Miesiac i Baran podpisuja kontrakty w zespole gdzie nie ma dla nich chociaz 1 miesca na 2.
Chociaz nie plakalbym gdyby to byla prawda.
Chociaz nie plakalbym gdyby to byla prawda.
Byłoby cudownie ale raczej zobaczymy dementi DS w stylu "Harris i Nicholls pochłonęliby 80 % naszego budżetu" 

#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
- Łoptymista
- Trener
Sober pisze:http://nicesport.pl/zuzel/99377/szwedzkie-media-nicholls-harris-i-kuciapa-koziolkamiNiby to nieoficjalna informacja, ale portal nicesport nalezy raczej do tych 'powaznych'... No chyba, ze skandynawski portal bawi sie w trollowanie
wyglada jakby ktos czytal nasze forum i wrzucil wszystkich gosci wymienianych w postach z okolic 13.12

Kod: Zaznacz cały
1. liga nowych KMZ Lublin w cztery przejęć w 2012 roku. Chris Harris i Maciej Kuciapa pobierane z ekstra ligaklubben Rzeszowie. Daniel Jeleniewski i Nicholls Scott pobierane z zawodników ligi w Łodzi i Gniezna. Ponadto, w dalszym ciągu należy Woodward, Miesiac, Baran i Puszakowski.
i oryginal
Kod: Zaznacz cały
Liga 1 nykomlingarna KMZ Lublin har gjort klart med fyra nyförvärv inför 2012. Chris Harris och Maciej Kuciapa hämtas från ekstraligaklubben Rzeszow. Daniel Jeleniewski och Scott Nicholls hämtas från ligakonkurrenterna Lodz respektive Gniezno. Dessutom kvarstår bland andra Woodward, Miesiac, Baran och Puszakowski.
nie ma zadnych zrodel informacji. nie ma nic
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2011, o 23:55 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta albo lubelscy hakerzy sięgnęli swymi łączami nawet Szwecję 

Sober pisze:http://nicesport.pl/zuzel/99377/szwedzkie-media-nicholls-harris-i-kuciapa-koziolkamiNiby to nieoficjalna informacja, ale portal nicesport nalezy raczej do tych 'powaznych'... No chyba, ze skandynawski portal bawi sie w trollowanie

No bez jaj. Radzę się nie nastawiać.
Taki skład miał by sens tylko wówczas gdybyśmy chcieli walczyć o Ekstraligę...
A powszchnie wiadomym jest ze takich planów nie mamy,więc niby czemu mamy się finansowo zarzynać?
A powszchnie wiadomym jest ze takich planów nie mamy,więc niby czemu mamy się finansowo zarzynać?
- niespokojny
- Trener
A ja mam pytanko. Czy klub nie musi rozliczac sie finansowo ze sponsorami? Czy nie jest tak, ze w trzeba im przedstawic sprawozdanie finansowe na co poszly ich pieniadze? Czy w przypadku niewykorzystania wszystkich funduszy, nie trzeba ich zwrocic?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Przeciez mozna wydac to co zostanie na kontrakty w przyszlym roku.
Wiec tak: 1.Woodward-dobry zawodnik, wywalczyl nam awans, dostawał kasę zaraz po meczu. 2.Miesiąc- daliśmy mu gwarancję, że jak pomoże awansować to zostaje. 3. Baran- dzikowski w niego wierzy o czym wiele razy wspominał, poza tym jest lubiany w Lublinie i gwarantuje troche pkt jak ma zajawke. 4. Puzon- dostaje szanse i jest wygodny, bo jak zle jedzie to nie ma pretensji, że siedzi na ławce. 5. Jeleniewski- od 2009 jest ustalone, że wraca jak awansujemy. 6. Kuciapa- ciężko coś powiedzieć ale były z nim rozmowy a nóż się udalo. 7.C.Harris- no właśnie tu jest zagadka. Rozmawiał z naszym klubem i był dogadany, potem sprawa ucichła, czewa zakonczyła kompletowanie składu a harrisa tam nie ma, może bjerre wezma. 8.Nicholls- jedzie u nas bo nie ma gdzie, do e-ligi nie pójdzie a w 1 z Gnieznem sie starł . Grudziadz ma juz sklad a jeszcze jedynie my mamy kase na niego. Biorąc pod uwage w.w argumenty jest szansa na taki sklad.
Szansa zawsze jest, jeśli jedziemy o utrzymanie i nie ściągamy "armat" to dlaczego nie było jeszcze żadnego kontraktu? Mam wrażenie, że zarząd czeka na rozwój spraw w e-lidze (min. z Bomberem i Ciapkiem) i zakontraktujemy wszystkich w jeden dzień.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... nty-negoc/
Wypowiedź odkrywczego Dariusza o regulaminie finansowym i jak się to ma do kontraktów w Gnieźnie.
PS. Dariusz chciał nadal czekać ale chyba w końcu coś podpisze, mimo że nadal liczy że połowa klubów może nie dostanie licencji
Wypowiedź odkrywczego Dariusza o regulaminie finansowym i jak się to ma do kontraktów w Gnieźnie.
PS. Dariusz chciał nadal czekać ale chyba w końcu coś podpisze, mimo że nadal liczy że połowa klubów może nie dostanie licencji

Pare osob juz madrze napisalo - nie martwmy sie o finanse Gniezna i Grudziadza, martwmy sie o siebie. Fakty sa takie, ze prezesi tamtejszych klubow zbudowali bardzo mocne sklady, szczegolnie Start. A to, czy rzeczywiscie stac ich na to i czy w polowie sezonu nie zabraknie im pieniedzy to sa tylko i wylacznie ich problemy. Dlatego proponuje Panu Sprawce, aby zajal sie swoim klubem i przestal komentowac poczynania skuteczniejszych, poki co, prezesow.
Dziwi mnie jeszcze jedna kwestia. Coraz czesciej mowi sie o tym, ze mamy jechac w skladzie: 1.Karlsson 2.Baran/Miesiac 3.Jeleniewski 4.Woodward/Korneliussen 5.Kuciapa 6.Borowicz. I nie rozumiem, jak mozna narzekac na ten sklad patrzac przez pryzmat wypowiedzi Sprawki, ze jedziemy o utrzymanie. Oczywiscie, nie znamy skladow innych druzyn, jest jeszcze sporo ciekawych nazwisk na rynku (Woffinden, Kennett, Stachyra, Kus, Jensen to tylko kilka z nich), ale mysle, ze ten sklad zagwarantuje nam sporo emocji i bedziemy w stanie wygrac u siebie z kazdym oprocz Gniezna. Ja i tak bylbym zadowolony, w koncu jedziemy w 1 lidze, po kilku latach ogladania pol-amatorow, w koncu zobaczymy powazne sciganie na Zygmuntowskich. Gorzej, jak za rok sytuacja sie nie poprawi, a naszym celem bedzie wciaz walka o utrzymanie.
Dziwi mnie jeszcze jedna kwestia. Coraz czesciej mowi sie o tym, ze mamy jechac w skladzie: 1.Karlsson 2.Baran/Miesiac 3.Jeleniewski 4.Woodward/Korneliussen 5.Kuciapa 6.Borowicz. I nie rozumiem, jak mozna narzekac na ten sklad patrzac przez pryzmat wypowiedzi Sprawki, ze jedziemy o utrzymanie. Oczywiscie, nie znamy skladow innych druzyn, jest jeszcze sporo ciekawych nazwisk na rynku (Woffinden, Kennett, Stachyra, Kus, Jensen to tylko kilka z nich), ale mysle, ze ten sklad zagwarantuje nam sporo emocji i bedziemy w stanie wygrac u siebie z kazdym oprocz Gniezna. Ja i tak bylbym zadowolony, w koncu jedziemy w 1 lidze, po kilku latach ogladania pol-amatorow, w koncu zobaczymy powazne sciganie na Zygmuntowskich. Gorzej, jak za rok sytuacja sie nie poprawi, a naszym celem bedzie wciaz walka o utrzymanie.
Witam serdecznie widzę,że ktoś tutaj zaczyna sensownie gadać Sober masz u mnie piwo inni napalają się jak szczerbaty na suchary na rakiety typu Bomber czy Nicholls ludzie zejdzie na ziemię przecież już po zakończeniu poprzedniego sezonu była mowa,że jedyne o co będziemy walczyć to spokojne utrzymanie a składem z tego roku +Korneliusen wzglednie Kuciapa i Jeleniewski utrzymamy się na tzw.luźnej łydce mało tego obejrzymy w Lublinie duzo fajnych biegów i zwycięskich pojedynków lubelskich żużlowców.
Chyba trochę się niektórym w dupkach poprzewracało skoro myśleli,że będzie walka o spokojny byt w 1 lidze z takimi grajkami w składzie
Chyba trochę się niektórym w dupkach poprzewracało skoro myśleli,że będzie walka o spokojny byt w 1 lidze z takimi grajkami w składzie

Wytłumaczcie mi proszę dlaczego niby mielibyśmy "walczyć" o utrzymanie?
Rozumiem, że władze klubu szykują jakiś spory wałek... bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da.
W I lidze startować będę cztery kluby, które - jak się wydaje - mają w miarę ustabilizowane finanse: Grudziądz, Gniezno, Dźwińsk i my. Oprócz tego Ostrovia "szukam sponsora" Ostrów, Piła, Rybnik i Łódź, które delikatnie mówiąc finansami nie grzeszą.
To chyba naturalne, że powinniśmy celować w górę. O utrzymanie walczyć będą Łódź, Rybnik i pewnie Ostrów z Piłą.
Dlaczego niby my mielibyśmy się w tym towarzystwie znaleźć skoro nijak do niego nie pasujemy? Bo Sprawka tak powiedział?
Popatrzcie sobie jaki budżet się szykuje - miasto da 1 mln zł, Bogdanka pewnie drugi milion, pozostali sponsorzy plus wpływy z biletów kolejny milion. Suma wynosi 3 mln zł (niech będzie nawet 2 mln - i tak mamy sporą przewagę nad np. Łodzią). I Sprawka twierdzi, że będziemy "walczyć o awans"? Bez jaj.
To trochę tak jakby Barcelona przed fazą grupową Ligi Mistrzów zapowiadała, że będzie walczyć o niezajęcie ostatniego miejsca w grupie...
Wracając trochę do składu, to Mads kompletnie mnie nie przekonuje. Do tej pory kompletnie nic nie osiągnął, w pierwszej lidze wcześniej też nie błyszczał, a co jest wart dobry zawodnik II ligi w lidze wyżej pokazał Jacek Rempała. Owszem, zauważam że z roku na rok idzie mu trochę lepiej, ale myślę, że nie jest na tyle dobrym zawodnikiem żeby oczekiwać od niego jakiegoś konkretnego wyniku w I lidze.
Chętnie natomiast bym widział u nas Shieldsa. Pokazał w elidze, że potrafi jeździć i choć po kontuzji nie idzie mu tak dobrze jak kiedyś, to myślę, że odnalazłby się w I lidze i moglibyśmy liczyć na jego 1,9. Poza tym przynajmniej trochę lubelski
Rozumiem, że władze klubu szykują jakiś spory wałek... bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da.
W I lidze startować będę cztery kluby, które - jak się wydaje - mają w miarę ustabilizowane finanse: Grudziądz, Gniezno, Dźwińsk i my. Oprócz tego Ostrovia "szukam sponsora" Ostrów, Piła, Rybnik i Łódź, które delikatnie mówiąc finansami nie grzeszą.
To chyba naturalne, że powinniśmy celować w górę. O utrzymanie walczyć będą Łódź, Rybnik i pewnie Ostrów z Piłą.
Dlaczego niby my mielibyśmy się w tym towarzystwie znaleźć skoro nijak do niego nie pasujemy? Bo Sprawka tak powiedział?
Popatrzcie sobie jaki budżet się szykuje - miasto da 1 mln zł, Bogdanka pewnie drugi milion, pozostali sponsorzy plus wpływy z biletów kolejny milion. Suma wynosi 3 mln zł (niech będzie nawet 2 mln - i tak mamy sporą przewagę nad np. Łodzią). I Sprawka twierdzi, że będziemy "walczyć o awans"? Bez jaj.
To trochę tak jakby Barcelona przed fazą grupową Ligi Mistrzów zapowiadała, że będzie walczyć o niezajęcie ostatniego miejsca w grupie...
Wracając trochę do składu, to Mads kompletnie mnie nie przekonuje. Do tej pory kompletnie nic nie osiągnął, w pierwszej lidze wcześniej też nie błyszczał, a co jest wart dobry zawodnik II ligi w lidze wyżej pokazał Jacek Rempała. Owszem, zauważam że z roku na rok idzie mu trochę lepiej, ale myślę, że nie jest na tyle dobrym zawodnikiem żeby oczekiwać od niego jakiegoś konkretnego wyniku w I lidze.
Chętnie natomiast bym widział u nas Shieldsa. Pokazał w elidze, że potrafi jeździć i choć po kontuzji nie idzie mu tak dobrze jak kiedyś, to myślę, że odnalazłby się w I lidze i moglibyśmy liczyć na jego 1,9. Poza tym przynajmniej trochę lubelski

ręce opadają jak prezes Dariusz wypowiada się na sportowych faktach o innych prezesach, zamiast zająć się swoim podwórkiem i kompletowaniem drużyny i walczyć o jak najwyższe cele, każdy kibic chce walki na torze nie tylko o utrzymanie, walczyć o pierwszą szóstkę a potem dalej myśleć co dalej , a może nadarzy się okazja włączenia o extraligi , no ale do tego potrzebni będą kolejni sponsorzy oraz S.A ale to dla Sprawki już za wysokie progi 

A dlaczego mielibyśmy od razu atakować elige?? Koledzy My dopiero po wielu latach awansowaliśmy do 1 ligi bez kitu ogarnijcie się troszkę może i kiedyś(za lat kilka) przyjdzie czas Lublina w ekstraklasie a równie dobrze może zdarzyć się tak,że spadniemy z 1 ligi i będzie koniec speedwaya na jakimkolwiek poziomie.
Dać palec chcą całą rękę żal,zamiast cieszyć się tym co mamy tym co będziemy mogli oglądać a na bank będzie co bo kilku klasowych grajków przewinie się przez Lublin to lepiej użalać się że skład fee.
Jeśli o mnie chodzi rozumiem Sprawkę szykuje skład na miarę możliwości finansowych,skład będzie w miarę tani przy tym nie słaby(moje zdanie) zobaczycie sami,że niejednemu mocno tutaj utrzemy nosa.
Dać palec chcą całą rękę żal,zamiast cieszyć się tym co mamy tym co będziemy mogli oglądać a na bank będzie co bo kilku klasowych grajków przewinie się przez Lublin to lepiej użalać się że skład fee.
Jeśli o mnie chodzi rozumiem Sprawkę szykuje skład na miarę możliwości finansowych,skład będzie w miarę tani przy tym nie słaby(moje zdanie) zobaczycie sami,że niejednemu mocno tutaj utrzemy nosa.
- stefanzdzialek
- Senior
Chodzi o to , że sesja R.M. (nie mylić z radiem maryja) , która ma przyznać 1 mln zł, jeszcze się nie odbyła, Bogdanka(Bogdanka pewnie drugi milion) pewnie drugiego miliona jeszcze nie obiecała, kibice i pozostali sponsorzy "może" dadzą trzeci milion a może wyjadą nad morze, więc może nie napinajmy się , tak jak Barcelona, bo na razie bliżej nam do Alcoyano, a w zasadzie też bardzo daleko. Na tą chwilę mamy nowy krawężnik a z resztą jesteśmy w głębokiej dupie.....
-
- Kadrowicz
Istred mnie trochę wyprzedził. To, że za cel nie stawia się od razu awansu ma od razu znaczyć, że mamy jechać "szarzyznę" i dostroić się do innych, aby w 100% wykluczyć awans przy ewentualnie sprzyjających wiatrach?
Nikt nie mówi, że mamy tworzyć drugie Gniezno i kupić pięciu liderów. Nam potrzebna gwiazda (najlepiej na lata wzorem Adamsa w Lesznie), jeden obco prowadzący parę (Peter) oraz jeden Polak (Jeleń). I tyle. To byłby skład na spokojne odjechanie sezonu bez parcia na awans, ale z zabezpieczeniem odpowiedniego wyniku bez ryzyka typu "jak Baran,Woodward wypalą to będzie spoko". A jeśli już ma być jeden mocniejszy obco (ze względu na finanse), to niech to będzie prawdziwa petarda, która ma przed sobą jeszcze parę ładnych lat jazdy na wysokim poziomie i w oparciu o którą można za rok budować skład do walki o awans. Sprawka ma inne zdanie na ten temat. Szkoda..
PS. Będziemy mieli budżet na "pewnym" poziomie zapewniony bez względu na skład. Chodzi o to, by innych zachęcić do sponsoringu, żeby sami chcieli promować swoje marki w naszym klubie. A Ci przyjdą, jeśli zobaczą, że klub nie tylko jedzie dobrze w lidze (czego nie można wykluczyć nawet przymierzanym składem), ale i jest silny "medialnie" tzn. ma w swoich szeregach gwiazdę jak na warunki I-ligowe
Nikt nie mówi, że mamy tworzyć drugie Gniezno i kupić pięciu liderów. Nam potrzebna gwiazda (najlepiej na lata wzorem Adamsa w Lesznie), jeden obco prowadzący parę (Peter) oraz jeden Polak (Jeleń). I tyle. To byłby skład na spokojne odjechanie sezonu bez parcia na awans, ale z zabezpieczeniem odpowiedniego wyniku bez ryzyka typu "jak Baran,Woodward wypalą to będzie spoko". A jeśli już ma być jeden mocniejszy obco (ze względu na finanse), to niech to będzie prawdziwa petarda, która ma przed sobą jeszcze parę ładnych lat jazdy na wysokim poziomie i w oparciu o którą można za rok budować skład do walki o awans. Sprawka ma inne zdanie na ten temat. Szkoda..
PS. Będziemy mieli budżet na "pewnym" poziomie zapewniony bez względu na skład. Chodzi o to, by innych zachęcić do sponsoringu, żeby sami chcieli promować swoje marki w naszym klubie. A Ci przyjdą, jeśli zobaczą, że klub nie tylko jedzie dobrze w lidze (czego nie można wykluczyć nawet przymierzanym składem), ale i jest silny "medialnie" tzn. ma w swoich szeregach gwiazdę jak na warunki I-ligowe