Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
ale chyba nie ma najmniejszych watpliwosci ze jednak jest to lepszy zawodnik niz Miesiac czy Puszakowski - prawda? Żeby bylo jasne - odejmując zawodników którzy poszli do ekstraligi Nicholls jest czwartym zawodnikiem 1 ligi (za Lindbaeckiem, Zorrem i Poważnym, a od Maxa lepszy był jeszcze tylko Bogdanow). Ja generalnie mam wielki zgryz z naszym skladem - z jednej strony zdaje sobie sprawę, że cały (może poza Baranem) powinien być do wymiany na 1 lige, a z drugiej polubiłem naszą drużynę i trochę się już do niej przyzwyczaiłem. Najzwyczajniej w swiecie byłoby mi szkoda chłopaków którzy wywalczyli awans.
Jasne, że zarówno Max jak i Nicholls są lepsi niż każdy z naszego drugoligowego składu.
Tylko mam wrażenie, że Nicholls, jak zawodnik z przeszłością w GP i dużymi sukcesami indywidualnymi miałby być traktowany jako bezsprzeczny lider zespołu, a moim zdaniem jest duża szansa, że takiej roli nie sprosta.
Co do tegorocznego startu, to również zaczynam skłaniać się do tego, że warto dać szansę zawodnikom, którzy awans wywalczyli (choć cały czas mam w pamięci, że mało brakowało aby ci sami zawodnicy odpowiadali za katastrofalny ubiegły sezon), jednak tylko na zasadzie np. jednego lub dwóch miejsc, o które walczy np. trzech zawodników.
Ale skład:
1. Max
2. Jeleniewski
3. Nicholls
4. Baran/Miesiąc
5. Karlsson
6. junior
7. junior
Byłby OK i nie wykluczone, że mógłby powalczyć z Grudziądzem.
Tylko mam wrażenie, że Nicholls, jak zawodnik z przeszłością w GP i dużymi sukcesami indywidualnymi miałby być traktowany jako bezsprzeczny lider zespołu, a moim zdaniem jest duża szansa, że takiej roli nie sprosta.
Co do tegorocznego startu, to również zaczynam skłaniać się do tego, że warto dać szansę zawodnikom, którzy awans wywalczyli (choć cały czas mam w pamięci, że mało brakowało aby ci sami zawodnicy odpowiadali za katastrofalny ubiegły sezon), jednak tylko na zasadzie np. jednego lub dwóch miejsc, o które walczy np. trzech zawodników.
Ale skład:
1. Max
2. Jeleniewski
3. Nicholls
4. Baran/Miesiąc
5. Karlsson
6. junior
7. junior
Byłby OK i nie wykluczone, że mógłby powalczyć z Grudziądzem.
Rzadko się to zdarza ale tym razem zgadzam się z Istredem. Tylko że pod jedynką zamiast Maxa chyba wolałbym Camerona. Dwóch braci w drużynie to chyba zbyt wiele.
tyle, że wiekszosc druzyn 1 ligi jezdzi na torach twardych - Gniezno, Daugavpils, Grudziądz, Piła, Łodz, czasem Rybnik. Cam chyba nie jest wybitnym zwolennikiem takich nawierzchni a Max jednak ten sezon sie porozbijał na torach 1 ligi.
Nie ma jakiegos konfliktu na linii Max - Karlsson ? Atmosfera w druzynie tez jest wazna. Osobiscie widzialbym tylko jednego z nich plus np Powaznego.
A ja zamiast Nicholsa i Maxa razem wziętych wolał bym jednego Harrisa. Do tego Peter i Jeleń i mamy bardzo ciekawy skład.
Ojoj goraco sie zrobilo. Wreszcie po tylu dniach posuchy na forum jakies ciekawe ploty 
Motor mocny
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Szkoda, że na razie to tylko ploty
Kontraktowanie Nicholsa jako lidera bardzo ryzykowne, ale w pakiecie z braćmi mogłoby to nam dać bardzo ciekawy zespół. Po drugie każdego z tych zawodników stać, by w danym meczu pociągnąć zespół. Nie miałbym nic przeciwko by robili to wymiennie
Natomiast w przypadku, gdy jakimś cudem zakontraktujemy Harrisa, wtedy według mnie wystarczy Peter lub któryś z dwójki Max,Nichols, a resztę niech uzupełniają walczący o miejsca Jeleń,Baran,Miesiąc i ktoś tam jeszcze. Biorąc pod uwagę 2,5 na juniorce, to chyba powinniśmy z KSM się dogadać 
Oby tylko nie z dużej chmury mały deszcz...

Oby tylko nie z dużej chmury mały deszcz...
Z KSM problemu nie powinno byc, przy juniorach 2,5 na reszte zostaje 39,5 co daje srednio 7,9 na jednego seniora. Dla przypomnienia Harris ma rowno 7,9, Nicholls troche ponad 8 reszta mniej 
Motor mocny
o nichollsa mozecie byc spokojni, informacja od JZ. O maxie nic nie wiem ale malo prawdopodobne zeby trafił do nas. Co do harrisa tu jest duzy problem w postaci ceny. ale jest pare czynnikow ktore go moga go do nas przychylic. Głowa do góry czeka nas sporo niespodzianek:D niedlugo wszystko sie wyjasni. Pozdrawiam.
- niespokojny
- Trener
A Woffinden gdzie idze? Mielismy miec mlody i ambitny sklad a nie ZBoWiD. Albo Max albo Karlsson. Dwoch to za duzo. Zdecydowanie wole Nichollsa juz niz Maxa. Albo tak jak pisal Dobromir. Najlepiej brac Harrisa, bo ze sportowego jak i z marketingowego punktu widzenia to najlepsza opcja. Uzupelnic to Miesiacem i Baranem a jako straszak Korneliussen albo Woodward(nie wiem jak jego dyspozycyjnosc w zwiazku z GP na dlugim torze) .
A to my jedziemy o awans? Czy o spokojne utrzymanie, ew pierwsza czworke? Najwazniejsze sa wygrane u siebie i trzeba dobierac takich zawodnikow, ktorym bedzie pasowal nasz przyczepny tor.
No chyba, ze zmieniamy cele na ten sezon to od razu mozna poleciec:
Jeleniewski
Karlsson
Nicholls
Max/Miskowiak/Woffinden
Harris
junior
junior

Gelo pisze:tyle, że wiekszosc druzyn 1 ligi jezdzi na torach twardych - Gniezno, Daugavpils, Grudziądz, Piła, Łodz, czasem Rybnik
A to my jedziemy o awans? Czy o spokojne utrzymanie, ew pierwsza czworke? Najwazniejsze sa wygrane u siebie i trzeba dobierac takich zawodnikow, ktorym bedzie pasowal nasz przyczepny tor.
No chyba, ze zmieniamy cele na ten sezon to od razu mozna poleciec:
Jeleniewski
Karlsson
Nicholls
Max/Miskowiak/Woffinden
Harris
junior
junior
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
mam właśnie nadzieje, że jedziemy po awans - w sporcie nie powinno się zakładać minimalizmu, tym bardziej że liga będzie najsłabsza od kilku lat. A jak na razie tylko Gniezno jest bardzo mocne na papierze. Jezeli nic sie nie zmieni diametralnie - założenie wygrywania u siebie z Rybnikiem Ostrowem czy Piłą jest chyba niewystarczające?
Ostatnio zmieniony 5 grudnia 2011, o 15:11 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
luCas pisze:Monster podobno ma zamiar wejsc na polski rynek, wiec kto wie.
To fakt, jest juz np. na Wegrzech. Ale nie wydaje mi sie, zeby akurat o pierwszoligowy klub zuzlowy chcieli opierac swoje huczne wejscie do Polski. Jesli juz to extraliga, ale tak naprawde to marketingowo maja ambicje takie jak Red Bull, wiec chyba troche za ciency dla nich jestesmy.
Jeszcze nie dawno sporymi budzetami marketingowami dysponowal producent energy drinka o nazwie "Hools", ale firma z Krakowa wiec maja co tam sponsorowac. Podobnie jak inni potentaci (jesli chodzi o budzety) czyli Maspex (Tiger) i FoodCare (Black). Ale niezbadane sa mozliwosci DS
Ostatnio w TV pojawily sie reklamy-sciemy energetyka "Las Vegas", czyli tak naprawde bud z automatami, ale to pewnie tez nie oni, bo to przeciez niemoralne.
Gelo pisze:Ja generalnie mam wielki zgryz z naszym skladem - z jednej strony zdaje sobie sprawę, że cały (może poza Baranem) powinien być do wymiany na 1 lige, a z drugiej polubiłem naszą drużynę i trochę się już do niej przyzwyczaiłem. Najzwyczajniej w swiecie byłoby mi szkoda chłopaków którzy wywalczyli awans.
Gelu, co jak co, ale takich sentymentow sie po Tobie nie spodziewalem:) Ale wiem, co przezywasz, to samo mialem swego czasu z Frankiem:D Na pierwsza lige nic nie gwarantowal, ale jak tu go nie lubic:)
Niemniej jednak - jesli chcemy walczyc o awans, to musimy brac zawodnikow co najmniej z gory pierwszej ligi i z dolu e-ligi a nie ze srodka i czuba II ligi. Bo to moze da nam troche wrazen jak stawimy opro u siebie, ale skazuje raczej na walke na utrzymanie. Oczywiscie model skladu typu Karlsson + Harris + Puszakowskie i Miesiace bylby idealnym kompromisem i umozliwil wszystko, tj. i walke o wysokie cele i pielegnowanie sentymentu.
Ja licze w koncu na jakiegos juniora od poczatku sezonu, przyklad Malitowskiego pokazal, jak to jest wazne.
Ostatnio zmieniony 5 grudnia 2011, o 15:19 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jesli chodzi o ten napoj energetyczny to prawdopodobnie jest to Green-up od Herbapolu.
Tez to bralem pod uwage, zwlaszcza, ze sie nie sprzedaje toto za bardzo. Ostatnio zjechali z cena, wiec moze i brzytwy w postaci zuzla sie chwyca:D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- niespokojny
- Trener
To moze sprowadza Harrisa i go oblepia reklamami, z ktorymi bedzie jezdzil takze w GP, tak jak to zrobil redbull i monster
. Marzenia
. Nowym sponsorem ma byc tez jakis producent wody mineralnej, Cisowianka? Szkoda ze Perla nie chce zwiekszyc swojego zaangazowania..
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Łoptymista
- Trener
namowienie lubelskiego herbapolu do sponsoringu to byloby osiagniecie porownywalne z wygrana w ostrowie;)
Ale Ci ludzie mają długie języki, miała być taka tajemnica
Na Harrisa ma duuuże parcie pewna jedna osoba, problemem nie jest, aż tak bardzo kasa, choć Bomber nieźle się ceni. Nicholls praktycznie dogadany, ale czekają na Harrisa, co nie podoba się Scottiemu
PK jakoś się ociąga, choć był dogadany, Max to opcja B. Polacy to nie problem bo teraz to oni czekają na decyzję klubu. Nie wiem czemu, ale niektórzy strasznie improwizuja i zamiast klepać kontrakty jak najszybciej to kombinują jak koń pod górę. Gorzej będzie jak dwóch się rozmyśli i oleją KMŻ-ta. Jednak jeśli wszystko wyjdzie pozytywnie to będzia fajna paczka. Ogólnie powinno być ciekawie, chyba, że jak zwykle ktoś przekombinuje i zacznie szukać aspektów finansowych.
Moze jednak nie bedzie takiej tragedii juniorskiej, w tym roku beda obowiazywac nowe przepisy o "gosciu", jezeli dobrze rozumuje to zapis, ktory gosciom z eligi jezdzic tylko w II lidze zostal zniesiony
zrodlo - http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... yc-goscmi/
Kto według nowych przepisów może być takim zawodnikiem? Każdy krajowy junior, który nie startuje w danym sezonie w tej samej klasie rozgrywkowej co klub, barw którego będzie bronił jako "gość", włączając w to wypożyczenie. Ponadto "gośćmi" nie mogą być młodzieżowcy, którzy w sezonie 2011 byli finalistami Indywidualnych Mistrzostwa Świata Juniorów, Drużynowych Mistrzostwa Świata Juniorów, Indywidualnych Mistrzostw Europy Juniorów i Drużynowych Mistrzostw Europy juniorów.
W zeszłym sezonie Polacy nie startowali w finałach DMŚJ i DMEJ, mieliśmy jednak swoich przedstawicieli w IMŚJ i IMEJ. Lista zawodników, którzy nie będą mogli być "gośćmi" liczy dziesięć nazwisk. Oto one:
Maciej Janowski
Przemysław Pawlicki
Patryk Dudek
Bartosz Zmarzlik
Piotr Pawlicki
Oskar Fajfer
Szymon Woźniak
Tobiasz Musielak
Mikołaj Curyło
Artur Czaja
Niewyjaśniona jest sytuacja Kacpra Gomólskiego. 18-latek awansował do finału IMEJ, jednak ze względu na kontuzję nie wziął w nim udziału. W IMŚJ nie był stałym uczestnikiem, ale został powołany jako rezerwowy na ostatni turniej w Gnieźnie.
Spośród najbardziej znanych juniorów, jako "goście" w przyszłym sezonie będą mogli jeździć m.in. bracia Emil i Kamil Pulczyńscy, Łukasz Sówka, Kamil Adamczewski, Damian Adamczak, czy Krystian Pieszczek.
zrodlo - http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... yc-goscmi/
Motor mocny
Obecnie na rynku energetyków, jest bardzo duża konkurencja (Red Bull, Black, Hools, Blow, Burn, Ngine i inne), więc nie zdziwiłbym się gdyby Herbapol faktycznie chciał sponsorować żużel. Taki zabieg bardzo umocniłby ich pozycję na rynku Lubelskim. Myślę że większość kibiców, idąc do sklepu po jakiegoś energetyka, nie mający żadnych preferencji co do marki, brałby wtedy właśnie Green-Up 
Liczysz, że eligowcy będą pożyczać swoich podstawowych juniorów do 1 ligi?
Tyle pozytywnych plot w jeden dzien...

Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Niekoniecznie podstawowych, w Lesznie na rezerwie bedzie pewnie K. Adamczewski, w ZG jesli Sowka zostanie to Rogowski i Strzelec, w Bydzi bedzie Karol Jozwik, ponoc mlody talent, w Tarnowie Tadek jesli w ogole wroci do sportu a w Gorzowie Cyfer. Jest wiec w czym wybierac pozostaje tylko dogadywac sie z eligowcami 
Na pewno nie beda slabsi od Lukaszewskiego
Na pewno nie beda slabsi od Lukaszewskiego
Motor mocny
Hayden pisze:Na pewno nie beda slabsi od Lukaszewskiego
Adamczewski i Rogowski może i tak, ale reszta to mam pewne obawy. Gość to może być jakaś tam opcja, ale przynajmniej dwóch juniorów musimy mieć na stałe.
Cooper pisze:Gelu, co jak co, ale takich sentymentow sie po Tobie nie spodziewalem:)
dokladnie to samo pomyslalem
Niestety w w/w przypadku zadne sentymenta nie sa w stanie obronic Miesiaca czy Puzona. Baran? W zasadzie to samo.., z malym wskazaniem na TAK, jest nadzieja, ze to ostatnia szansa dla Karola zeby pokazac co umie i ze mocno postara sie ja wykorzystac. Nie bez korzysci dla naszego klubu.