Stadion
Re: Stadion
na meczach Motoru nie ma teraz burd bo frekwencja jest bardzo marna i rywale ogórki, przyjechał by taki Widzew i by było to samo co kiedyś;] dużo osób "obraziło" się na klub za to, że grają na "cudzej licencji". Może i to lepiej bo aż żal mi się robi nowego stadionu po pierwszej awanturze.
Ja byłem na trzech. Raz bili się między sobą, drugi raz z ochroną i policją, a trzeci raz obrzucali butelkami sędziego, tak że musiał się nim zająć lekarz.Wracając do piłki, byłem w życiu na kilkudziesięciu meczach. W Lublinie, Łęcznej i Warszawie. Tylko raz widziałem jakąś sytuację.
- tezetomaniak
- Trener
Ci nazywani przez media "kibole" nawet jak chcą coś zrobić to poprostu się boją, bo konsekwencje są wysokie.
zejdz na ziemie, bo wysoko zaszedłes
stiffler pisze:ehh właśnie przez takie komentarze jest taki obraz kibiców piłkarskich.
Interesujące rozumowanie, niestety dla Ciebie błędne. To nie komentarze są winne.
istred pisze:Ale to zupełnie trafne pytanie.
Nie ma tradycji, nie ma zawodników pochodzących z Lublina, nie ma klimatu ani potrzeby wielkiej piłki w naszym mieście.
Bzdura. W obecnym składzie Motoru większość graczy jest z Lubelszczyzny albo wcześniej już grała w tym klubie i jest z nim związana.
Czarek pisze:Kargolo pisze:Kibole Motoru Kibole Motoru działają na szkodę klubowi. Przez ich złą sławę wielu kibiców boi się pójść na mecz a co dopiero zabierać rodzinę...
Jeśli ktoś czyta tylko GW i ogląda tylko TVN to faktycznie może mieć taki obraz świata.
No pewnie. To Wybiórcza wymiśliła sobie ostatnio petardę, którą rzucono w sędziego liniowego. Kibice, przepraszam, - prawdziwi patrioci - przecież obrzucili go kwiatami.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Piocze pisze:No pewnie. To Wybiórcza wymiśliła sobie ostatnio petardę, którą rzucono w sędziego liniowego. Kibice, przepraszam, - prawdziwi patrioci - przecież obrzucili go kwiatami.
Jeden koleś rzucił i poniósł konsekwencje. Wiesz ile butelek rzucono w tym sezonie na lubelski tor podczas zawodów i ile osób za to odpowiedziało?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Ci "KIBOLE" będą mieli ładny stadion,a kibice żużla stadion więzienny 
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Mars pisze:Ci "KIBOLE" będą mieli ładny stadion,a kibice żużla stadion więzienny
Ja będę zatem miał stadion piłkarski i żużlowy, bo kibicuję obu dyscyplinom. A poza tym skąd wiesz czy obiekt przy Zygmuntowskich nie będzie stopniowo modernizowany po wyprowadzce piłkarzy?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jeśli prezydent znajdzie partnera/inwestora to znacznie szybciej niz 100 lat 
http://zuzel.lublin.pl/index.php?option ... &Itemid=54
http://zuzel.lublin.pl/index.php?option ... &Itemid=54
Czepianie się petardy też bez sensu. Nie chcę nikogo usprawiedliwiać ale nikt nie celował w sędziego. Po strzelonej bramce petarda została rzucona trochę za daleko, spontanicznie. Petarda ma to do siebie, że wybucha po pewnym czasie i liniowy wracając po linii trafił na wybuch i tyle. Daj już spokój z tymi złymi kibolami bo to nudne i strasznie poprawne. O patologii na żużlu nie będę pisał bo nie o to chodzi, po prostu pewne rzeczy się widzi na piłce a na żużlu jest pełna kultura i sielanka bezalkoholowa o której widocznie nie wypada pisać w gazecinach. Nie medialne.
Zamiast cieszyć się, że w końcu powstanie jakiś obiekt sportowy w tym mieście, który "będzie wyglądał" i przyciągnie ludzi to lepiej pomarudzić ehhh. To takie typowe - nie budują- źle, budują - też źle. Podejrzewam, że po wyjściu piłkarzy na Krochmalną, stadion przy Al. Z. przejdzie gruntowną modernizację.
Zamiast cieszyć się, że w końcu powstanie jakiś obiekt sportowy w tym mieście, który "będzie wyglądał" i przyciągnie ludzi to lepiej pomarudzić ehhh. To takie typowe - nie budują- źle, budują - też źle. Podejrzewam, że po wyjściu piłkarzy na Krochmalną, stadion przy Al. Z. przejdzie gruntowną modernizację.
Raczej większość osób tego nie rozumie szkoda tłumaczyc.

Piocze pisze:istred pisze:Ale to zupełnie trafne pytanie.
Nie ma tradycji, nie ma zawodników pochodzących z Lublina, nie ma klimatu ani potrzeby wielkiej piłki w naszym mieście.
Bzdura. W obecnym składzie Motoru większość graczy jest z Lubelszczyzny albo wcześniej już grała w tym klubie i jest z nim związana.
Napisałem to obok "tradycji"...
Chodzi o to, że nie ma zawodników z Lublina ani w reprezentacji, ani w ekstraklasie, którzy cokolwiek znaczą i z których Lublin mógłby być dumny, co ma związek z tradycją itp.
Jedynym chyba liczącym się zawodnikiem z Lubelszczyzny jest Pawelec, który otarł się swojego czasu o reprezentację i gra na jakimś tam poziomie. ...tylko, że jego wyszkolił Górnik Łęczna.
Generalnie chodzi o to, że Lublin w polskiej piłce praktycznie nie istnieje od wielu, wielu lat i tak naprawdę nigdy nie istniał. Owszem, grał trochę w I lidze, ale biorąc pod uwagę cały okres istnienia klubu można mówić, że był to epizod.
istred pisze:Piocze pisze:istred pisze:Ale to zupełnie trafne pytanie.
Chodzi o to, że nie ma zawodników z Lublina ani w reprezentacji, ani w ekstraklasie, którzy cokolwiek znaczą i z których Lublin mógłby być dumny, co ma związek z tradycją itp.
Jedynym chyba liczącym się zawodnikiem z Lubelszczyzny jest Pawelec, który otarł się swojego czasu o reprezentację i gra na jakimś tam poziomie. ...tylko, że jego wyszkolił Górnik Łęczna.
Generalnie chodzi o to, że Lublin w polskiej piłce praktycznie nie istnieje od wielu, wielu lat i tak naprawdę nigdy nie istniał. Owszem, grał trochę w I lidze, ale biorąc pod uwagę cały okres istnienia klubu można mówić, że był to epizod.
W żużlu zapewne mamy większe tradycje co rok inna nazwa

Nie, w żużlu jest podobnie.
...tylko, że w żużlu ogromnym wyróżnieniem jest samo to, że przez tyle lat żużel tu w ogóle istnieje w jakimś mieście.
...tylko, że w żużlu ogromnym wyróżnieniem jest samo to, że przez tyle lat żużel tu w ogóle istnieje w jakimś mieście.
istred pisze:Piocze pisze:istred pisze:Ale to zupełnie trafne pytanie.
Jeśli mówisz o przeszłości to mozna wymienic takich piłkarzy jak Władysław Żmuda czy Jacek Bąk więc mam nadzieje ze jeśli stan szkółki Motoru się poprawi i znajdą sobie sponsora (nie kosztem żużlu) to i znajdą się inni piłkarze ich przekroju.
Raczej pisze:Zamiast cieszyć się, że w końcu powstanie jakiś obiekt sportowy w tym mieście, który "będzie wyglądał" i przyciągnie ludzi to lepiej pomarudzić ehhh. To takie typowe - nie budują- źle, budują - też źle. Podejrzewam, że po wyjściu piłkarzy na Krochmalną, stadion przy Al. Z. przejdzie gruntowną modernizację.
Ja się bardzo cieszę z nowego stadionu, bo jest to ogromna szansa na wybicie się Motoru, któremu kibicuję. Jestem natomiast zdecydowanie przeciw chamstwu i patologii, a przede wszystkim usprawiedliwianiu wybryków kiboli złymi i strasznymi mediami.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Piocze pisze:Raczej pisze:Zamiast cieszyć się, że w końcu powstanie jakiś obiekt sportowy w tym mieście, który "będzie wyglądał" i przyciągnie ludzi to lepiej pomarudzić ehhh. To takie typowe - nie budują- źle, budują - też źle. Podejrzewam, że po wyjściu piłkarzy na Krochmalną, stadion przy Al. Z. przejdzie gruntowną modernizację.
Ja się bardzo cieszę z nowego stadionu, bo jest to ogromna szansa na wybicie się Motoru, któremu kibicuję. Jestem natomiast zdecydowanie przeciw chamstwu i patologii, a przede wszystkim usprawiedliwianiu wybryków kiboli złymi i strasznymi mediami.
Czy któreś z tych mediów napisały, że na stadionie przy Zygmuntowskich jest spokojnie dlatego, iż kibice Motoru wprowadzili wewnętrzny regulamin, zabraniający patologicznych zachowań?
PS. Poczekajcie kilka lat. Jeśli nasi żużlowcy awansują do Ekstraligi to przyjadą tutaj takie ekipy jak Falubaz czy Unia Leszno i podejście mediów do lubelskich kibiców speedwaya zmieni się o 180 stopni.
O przeszłości nie pisałem, tylko o tradycji - ta jest tu i teraz.Jeśli mówisz o przeszłości to mozna wymienic takich piłkarzy jak Władysław Żmuda czy Jacek Bąk więc mam nadzieje ze jeśli stan szkółki Motoru się poprawi i znajdą sobie sponsora (nie kosztem żużlu) to i znajdą się inni piłkarze ich przekroju.
Ale skoro poruszasz temat tych dwóch piłkarzy, którzy w zasadzie jako jedyni osiągnęli naprawdę wysoki poziom to warto dodać, że jeden opuścił Motor w wieku 18 a drugi 19 lat.
istred pisze:O przeszłości nie pisałem, tylko o tradycji - ta jest tu i teraz.Jeśli mówisz o przeszłości to mozna wymienic takich piłkarzy jak Władysław Żmuda czy Jacek Bąk więc mam nadzieje ze jeśli stan szkółki Motoru się poprawi i znajdą sobie sponsora (nie kosztem żużlu) to i znajdą się inni piłkarze ich przekroju.
Ale skoro poruszasz temat tych dwóch piłkarzy, którzy w zasadzie jako jedyni osiągnęli naprawdę wysoki poziom to warto dodać, że jeden opuścił Motor w wieku 18 a drugi 19 lat.
Natomiast lubelski żużel może się pochwalić 3 takimi nazwiskami: Szwendrowski, Śledź, Dados.
Czarek pisze:Piocze pisze:Raczej pisze:Zamiast cieszyć się, że w końcu powstanie jakiś obiekt sportowy w tym mieście, który "będzie wyglądał" i przyciągnie ludzi to lepiej pomarudzić ehhh. To takie typowe - nie budują- źle, budują - też źle. Podejrzewam, że po wyjściu piłkarzy na Krochmalną, stadion przy Al. Z. przejdzie gruntowną modernizację.
Czy któreś z tych mediów napisały, że na stadionie przy Zygmuntowskich jest spokojnie dlatego, iż kibice Motoru wprowadzili wewnętrzny regulamin, zabraniający patologicznych zachowań?
No faktycznie, tylko pomnik im postawić o_O Swoją drogą wewnętrzny regulamin nie obowiązuje Groszka, który może sobie uderzyć i opluć ochroniarzy...
All animals are equal, but some are more equal.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Ja tam jestem jak najbardziej za stadionem piłkarskim ...
Dla tych którzy twierdzą że są burdy i chuliganerka mam tylko jedną odpowiedź że wiele razy byłem i z niczym sie takim nie spotkałem, z dzieckiem chętnie też pójdę i wiem że nie będzie żadnych problemów ! dlatego jeszcze raz jestem za !!!
warunek jest tylko jeden niech to bedzie lubelski stadion dla lubelskiego !!! klubu nie z jakiegoś Szaro coś tam !
Byłem wiele razy na Lubliniance i im się ten stadion należy i przy odpowiednim sponsorze naprawdę mogą spokojnie awansować i moglibyśmy sie cieszyć prawdziwym lubelskim piłkarskim klubem może nawet i w ekstraklasie.
Natomiast jeśli będzie to stadion Spartakusa to sorki po sezonie góra dwóch go rozbiorą po co budować ...
Jeśli inwestować takie pieniądze to mądrze i nie dla przestępców ...
Dla tych którzy twierdzą że są burdy i chuliganerka mam tylko jedną odpowiedź że wiele razy byłem i z niczym sie takim nie spotkałem, z dzieckiem chętnie też pójdę i wiem że nie będzie żadnych problemów ! dlatego jeszcze raz jestem za !!!
warunek jest tylko jeden niech to bedzie lubelski stadion dla lubelskiego !!! klubu nie z jakiegoś Szaro coś tam !
Byłem wiele razy na Lubliniance i im się ten stadion należy i przy odpowiednim sponsorze naprawdę mogą spokojnie awansować i moglibyśmy sie cieszyć prawdziwym lubelskim piłkarskim klubem może nawet i w ekstraklasie.
Natomiast jeśli będzie to stadion Spartakusa to sorki po sezonie góra dwóch go rozbiorą po co budować ...
Jeśli inwestować takie pieniądze to mądrze i nie dla przestępców ...
zamiast 500 + program Beryl +
wiadomo jak ida prace na torze, zakonczyli wymiane kraweżników, dosypali sjenit?
z gory dzieki za info.
z gory dzieki za info.
Z niczego może być tylko nic.
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Krawężnik już jest na całym obwodzie. Dwóch ludków + kopareczka coś tam w ziemi grzebało w okolicach tablicy - tzn jest wykopany rów w strefie ochronnej prawdopodobnie pod kable do oświetlenia. Jeśli chodzi o nawierzchnie - zero prac. Tak jak została to tak sobie spoczywa. A dmuchawce są myte. Tak poza tym cisza i spokój. Informacja z dnia 23 listopada.